Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
Šta znači "samo Sinofarm"?

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Evo što znači.

Pošto se digla frka oko vakcina, kakva je koja, koje su nus pojave, a želio sam da se vakcinišem pošto mi je opao broj anititijela od preležane korone, 10 dana sam izčitiavao podatke po internetu o svakoj vakcini.

Najinteresnatnije podatke sam našao od ministarstva zdravlja Madjarske, koji su objavili njihovu analizu uspješnosti vakcina na uzorku od pola miliona ljudi ( po 100k koji su primili fajzer, sinofarm, sputnik, astra, i čini mi se džonson da je bila peta).

Podaci su obrađivani na način, da se uzimalo obzir, nuspojave, zašita od smrtnog ishoda, zaštita od zaražavanja. Najbolji rezultat je imao Sputnik V, niko od tih 100k nije umro ko je njega primio, zatim astra i sinofarm skoro identicni podaci, sem sto nuspojava za sinofarm skoro da nisu ni registrovali, pa fajzer, pa onda 5-ta koja je bila. Nažalost sam izbrisao skrinšot tad koji sam napravio pa da ga podijelim ovdje sa vama, ali ko hoce da nadje malo guglanja i sigurno ce naci.

Htio sam da cekam Sputnik jer su ga najavili 24.08 da stize u ovaj mjesec, posle sam cuo da se ceka na Sputnik light, to me malo obeshrabrilo da čekam i na kraj sam se vakcinisao sinofarmom.

Dok sam istraživao na više mjesta sam naišao na podatak da ko je preležao koronu a plus se kasnije vakcinisao, trebao bi da je skoro 100% zaštićen na duži period. Svakako ako nekad budem se vakcinisao trecom dozom to ce sigurno bit Sputnik.

Sportstki pozdrav.