Evo ja kad sam čuo kakve su okolnosti - i ja ne bi odredio pritvor starijem Krstoviću, a ćerki možda bi, ne znam sve detalje....
Elem, čovjek je državljanin Srbije, i bio je u SRB u vrijeme zaplijene. Kad je čuo šta je bilo, sam je došao, rekao da će sve da učini da pomogne istrazi otkud kokain u njegovim bananama.
Ćerka šokirana kad su našli kokain, koji je nađen na kamionu, netaknutom, među bananama. Niko to nije od njih ni pipnuo. Ćerka odma "evo vještačite telefon, evo mail prepiska o narudžbi banana, oću na poligraf, mi sa voćem radimo 30 god, kakav kokain"...i prošla poligraf...
Izvini, šta će ti oni u pritvoru? Đe će? I zbog čega, kad znaju da neće biti osuđeni...u suprotnom bi ti odgovarao što ti je u nenačetom tetrepaku kilo kokaina, a ne prodavnica đe si kupio. Sad se vi svi šokirajte, ali ne postoji sud u Evropi koji bi osudio Krstoviće, na osnovu onoga što se znalo dan poslije zaplijene. I pridružite se neznalici od Dritana kad počne da kevće na Milovo sudstvo, a pošto sud donese jedinu moguću odluku.
Pa kod privođenja ne može nikako, privođenje je operativna radnja kojom se lice privodi neđe u neku svrhu (kod sudije, kod tužioca).
Misliš kod tužilačkog zadržavanja, odnosno određivanja pritvora? Uzima se u obzir u smislu procjene opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Ako je lice sklono vršenju istovrsnih KD - ode na lađenje u Spuž.
Gleda se i posredno, u smislu opasnosti od bjekstva - zaprijećena visina kazne je veća kod povratnika, koji time ima "računicu" da bježi. Kod nekog ko nije osuđivan, a terete ga za lakše KD ili prekršaj - neće da zapali na Madagaskar zbog kazne od 500€ ili mjesec zatvora....

Bookmarks