Page 293 of 315 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303 ... LastLast
Results 7,301 to 7,325 of 7871

Thread: [COVID-19] S v i j e t

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pa evo ti brojke sve upravo na skoro 50% vakcinisanog stanovništva odraslog od 55 kritičnih slučajeva 6 je vakcinisanih.
    Od hospitalizovanih 85% je nevakcinisano.
    Hospitalizovani vakcinisani uglavnom imaju neku vrstu oboljenja, ili su onkološki pacijenti, ili piju neku terapiju za slabljenje imunog sistema, ili kardiovaskularne bolesti.

Imao si slučajeve prošle godine imenom i prezimenom mladi momci 30-35 godina sportisti i ponese ga za 3 dana.
    Ako treba brojke iz Izraela i to možemo
    O ovome boldovanom ti ja pričam, zašto se ista klasifikacija ne izvrdši i za nevakcinisane (ili niko od nevakcinisanih nije onkološki pacijent, nema kardio vaskularne bolesti idt), i dok su pojedini prošle godine u prvom i drugom talasu pričali da medju umrlima ima i dosta upravo takvih pacijenata (dakle onkoloških i oboljelih od kardiovaskularnih bolesti), istima ste se odje sprdali, tada su svi preminuli radi Kovida.
    Dakle, dvostruki aršini i sad, vakcinisani koji su umrli ili teško oboljeli su klasifikovani, dok su nevakcinisani svi u isti koš.
    Forever young, i want to be forever young

2. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne razumiješ poentu. Čak i pacijent sa nekim zdravstvenim problemima ako je hospitalizovan ima šansu da se izvuče ako je vakcinisan.
    Bez vakcine nema skoro nikakvu šansu - kraj
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Evo i neki podaci iz Izraela

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ne razumiješ poentu. Čak i pacijent sa nekim zdravstvenim problemima ako je hospitalizovan ima šansu da se izvuče ako je vakcinisan.
    Bez vakcine nema skoro nikakvu šansu - kraj
    Razumijem ja to, ali to nije poenta onoga što ti ja oričam, da forsiranjem takvih duplih aršina se samo stvara još veći animozitet kod ljudi prema zvaničnim statistikama.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nećemo da se vakcinišemo a mjere su veli diktatura.

Meanwhile 100 godina u budućnosti

Danska je u petak postala jedina evropska država bez COVID restrikcija, nakon što je ukinuta obaveza da se pri ulasku u noćne klubove pokaže dokaz o vakcinaciji.

Broj novozaraženih u Danskoj je usporen s porastom stope vakcinacija, budući da je preko 70 posto ukupne populacije vakcinisano.

Danska je uvela COVID pasoše u martu 2021. godine u sklopu postepenog ublažavanja ograničenja.

Prvog augusta ukinula je zahtjev za COVID pasošima u muzejima i na priredbama u zatvorenim prostorima s manje od 500 osoba, prije nego što ga je odbacila za velike događaje. Maske nisu potrebne u javnom prevozu od sredine augusta.

U subotu će u Kopenhagenu biti održan koncert za koji su karte rasprodane, a na kojem će biti prisutno 50 hiljada osoba. "Sada smo s druge strane pandemije zahvaljujući vakcinaciji,” rekao je Ulrich Rum-Petersen, promotor događaja.

Danske vlasti insistiraju da je virus pod kontrolom, sa oko 500 novih slučajeva COVID-19 dnevno i stopom reprodukcije od 0,7.

Kampanja vakcinacije tekla je brzo, pri čemu je 73 posto od 5,8 miliona stanovnika potpuno vakcinisano, sa 96 posto starijih od 65 godina potpuno vakcinisanih.

Foto: Reuters

7. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    17 Posts

Kako onda to da mi imamo nekih 50-50 vakcinisanih-nevakcinisanih zarazenih? Ili ne primamo istu vakcinu kao danci ili nam je mnogo slabiji imunitet

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

9. The Following User Says Thank You to bizdur For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Imaju i Danci vakcinisanih zarazenih samo što su sa visokom stopom vakcinacije riješili problem nevakcinisanih.
    A ne kao mi zemlja trećeg svijeta sa antivaxx ekipom koja ne zna đe je šuplja.

Evo jedna mapa koja pokazuje IQ, izmedju ostalog i zemlje sa manjom stopom vakcinisanih imaju i manji IQ

11. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    17 Posts

Rusi 97, ukrajinci 94, pa ko je radio sa njima zna da nisu inteligentniji od filipinaca na kraju krajeva kakve veze ima iq sa ovim stvarima?
    Mada ako cemo realno najvise inteligentnih ljudi je poslo iz te rupe balkanske, koliko je samo albanaca po italiji, svajcarskoj i austriji, nasih isto tako, inteligentnii bosanci pobjegli '92, ostali oni sa nizim iq da "brane" drzavu od alije, tudjmana i sloba, '99 inteligentni srbi pobjegli zbog bobardovanja, pametni ostali da "brane" kosovo, a mi, mi bjezimo citav zivot od srpskog sveta, tako da nam se iq rasuo po svijetu, pa i ti si vise izvan granica cg, nego unutar, sigurno nisi otisao sto ti je u cg dobro, nego zato sto ti je lose, a znas ko je ostao i kakav je to sklop mozga, dojc u podne pa do 1500, nakon toga kod majke na rucak, pa onda u kakav kafic da se vrti branova tombola sa 50 centi, a svake ctvrte godine da se uzme 50 eura za licnu kartu
    No kakve ovo ima veze sa vakcinacijom?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Par miliona stanovnika Balkana gledalo je otvaranje zadruge prije neku noć.
    Većinom su to oni što neće da se vakcinišu jer :
    - vakcina ne štiti
    - hoće da nas čipuju
    - u vakcini je grafen
    - kašika se lijepi na mjesto uboda
    - vakcina izaziva sterilitet
    - prije bih umro no se vakcinisao tip ljudi

Jel jasnije sad kakve veze ima inteligencija sa vakcinacijom?

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Ako nekom i nije jasno, pa to je u stvari taj IQ

Poslato sa škatulice
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    17 Posts

- vakcina ne štiti
    - hoće da nas čipuju
    - u vakcini je grafen

Pa evo recimo bio sam u britaninji krajem prosle godine, sa par ljudi (britanaca) pricao o situaciji sa koronom i vakcinaciji, svaki od njih je rekao da ce da se vakcinise jer ako tako kaze vlada tako treba da bude, kazu oni su tu da razmisljaju za nas i ako kazu da treba ja cu to da uradim, e sad vi meni recite kad vidite mila kleptomana kome rodjena majka ne vjeruje, dritana koji polako postaje kao aleksej vucic, bivseg nam avdica cija cerka nezaposlena nosi torbice i krpice od po nekoliko desetina hiljada eura i da ne ulazimo dublje jer je sve gore i gore, zar mislite da ja njima mogu da vjerujem, nebitno sto su ove sredjene drzave oko nas na preko 60%, zasto bih ja vjerovao ovima gore navedenima, pa oni udaraju koku po 100x a ne vakcine

Apropo zadruge

16. The Following User Says Thank You to bizdur For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    203
    Thanks Thanks Received 
    571
    Thanked in
    392 Posts

Najpametnija(čitaj najplaćenija) dva mozga na forumu. Bugi i Gandalf. Pođite preventivno primite po još jednu vakcinu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
    James Tiberius Kirk

18. The Following 2 Users Say Thank You to zrnojed2 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,768
    Thanks Thanks Received 
    1,348
    Thanked in
    875 Posts

- vakcina ne štiti
    - hoće da nas čipuju
    - u vakcini je grafen

Posto podrzavas vakcine
    Aj mi objasni kako vakcinisan covjek oboli od Covida, zavrsi na respiratorima i na kraju pod zemlju. Jednom mom poznaniku se desilo to.

Zasto da se vakcinisem, ako me ceka ista stvar kao s vakcinom, kao bez nje?

20. The Following User Says Thank You to mur3633 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Do 11 puta manja šansa od smrtnog ishoda
    Do 8 puta manja šansa od hospitalizacije.

To ti je kao situacija od 100 vezanih pojasima u automobilima pogine 1 od posledica pojasa.
    Bez pojasa pogine 50 osoba
    Što bi vezao pojas?

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    17 Posts

Svidjaju mi se poredjenja i procenti hahahahha
    Evo ja prisustvujem slucaju gdje su od 4, dvoje revakcinisani pa imaju iste ako ne i teze posljedice od nevakcinisanih, koliko jos ima slucajeva gdje su relativno mladi ljudi umrli a bili su revakcinisani itd itd.
    Inace pojas spasava do nekih 50-60kmh, preko toga samo vecu stetu pravi, ali dobro 1 od 100 koji je vezan pogine hahahahah da je tako na nasim drumovima bi godisnje ginulo oko 10 osoba...

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Aoo ja se sjecam kad je prije 4-5 godina Gando pisao po forumu da ce bitcoin da propadne i citav kripto, da on tu ne bi ulozio centa i da se ceka samo dan kad ce ga ugasit, upao je u tu kampanju kao da ga je neko placao, kao i u ovu sad oko vakcina, ne mora da znaci da je Gando vazda u pravu, i inteligentni ljudi grijese.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

24. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by zrnojed2 View Post
    Najpametnija(čitaj najplaćenija) dva mozga na forumu. Bugi i Gandalf. Pođite preventivno primite po još jednu vakcinu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
    Jesi ti primio?
    Prije nego li savjtuješ druge preispita sebe

(za ovaj post sam dobio 70 centi).

Poslato sa škatulice

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

Bukvalno sva prica se non stop svodi na cinjenicu da su hospitalizacija i smrtnost 10ak puta veća bez vakcine, to je čak i kod nas izmjereno.
    ali uzalud, vazda ima neko da je čuo da je neko sa vakciinom bio bolestan i onda se sva nauka poništava.

Sva filozofija u jednoj rečenici, ali dzaba.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Aoo ja se sjecam kad je prije 4-5 godina Gando pisao po forumu da ce bitcoin da propadne i citav kripto, da on tu ne bi ulozio centa i da se ceka samo dan kad ce ga ugasit, upao je u tu kampanju kao da ga je neko placao, kao i u ovu sad oko vakcina, ne mora da znaci da je Gando vazda u pravu, i inteligentni ljudi grijese.
    Evo malo pretrazih taj forum kriptovalute, pa mi zapade za oko da je i sam Bugi pricao kako je to prevara, kako ce balon puci, kako ce zavrsiti kao jezda i dafina, a koliko sam upucen on i dan danas pravi pare na kriptovalutama, tako da morate biti svjesni cinjenice da ono sto se pise po forumu i ono sto neki ljudi rade u privatnom zivotu ili ti real life-u nema veze jedno sa drugim, kao sto su gando i bugi pisali lose o kriptu a ulagali i ulazu i dan danas, tako je vrlo moguce da pisu o vakcinama koje nisu ni primili, internet vam je vrlo lazljiva stvar, nemojte vjerovat svakome, iskrenost je osobina glupih ljudi (neinteligentnih), a ovdje su neki preko 100iq.

@nsparks ja nisam cuo, nije prica rekla-kazala, no su mi kolege, kao i rodbina od kojih su vecina vakcinisani prelezali ponovo koronu, neki sa laksim, neki sa tezim simptomima, ja jos uvijek nisam vakcinisan, kretao sam se svuda gdje i vakcinisani, nisam se cuvao, nisam sjedio kuci, bio sam i po aerodromima, pa je ne zakacih, s vremena na vrijeme pomislim da je mozda bolje primiti vakcinu jer ne znam kakve bi posljedice korona imala po moje zdravlje s obzirom da je nisam prelezao (makar da sam svjestan toga), ali opet razmisljam ako me je do sad eskivirala mozda sam imun na nju. :lolblue:

Inace nikog ne pokusavam da ubijedim da ne primi vakcinu, svako neka radi onako kako misli da je najbolje za njega, ali kad god mi je neko nesto dao/ucinio besplatno, znao sam da neki interes stoji iza toga, no da ne ulazimo opet u teorije zavjere, hehe.

28. The Following 2 Users Say Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

- vakcina ne štiti
    - hoće da nas čipuju
    - u vakcini je grafen

Dobar si momak, al malo mi se kaki od ovolikog konstantnog uriniranja po Balkancima.

Nijedna od ovih teorija za valcine nije potekla sa Balkana nego upravo sa tih zapadnih zemalja.
    Isto tako, svaki rijaliti odje je u velikoj većini samo filijala, tj. otkupljeno pravo od rijalitija koji su nastali na zapadu, ili su na istom fazonu drugog imena.

Evo slike ratings share-a jednog popularnog rijalitija u Njemačkoj "Ich bin ein Star" od lrošle sezone, druga slika je rejting "Velikog Brata" u Njemačkoj kad je počeo da se prilazuje prije 20 godina, znači 70%, ne znam je li to idje u svijet zabilježeno.

30. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

Izzy, naravno da si čuo, ali se radi o anekdotalnim primjerima. Postoji daleko više anekdtotalnih primjera ljudi koji su primili vakcinu i nisu imali virus ili težih posljedica.
    Zato su vazni agregatni podaci, kojih ima i u njima je suština.

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Evo malo pretrazih taj forum kriptovalute, pa mi zapade za oko da je i sam Bugi pricao kako je to prevara, kako ce balon puci, kako ce zavrsiti kao jezda i dafina, a koliko sam upucen on i dan danas pravi pare na kriptovalutama, tako da morate biti svjesni cinjenice da ono sto se pise po forumu i ono sto neki ljudi rade u privatnom zivotu ili ti real life-u nema veze jedno sa drugim, kao sto su gando i bugi pisali lose o kriptu a ulagali i ulazu i dan danas, tako je vrlo moguce da pisu o vakcinama koje nisu ni primili, internet vam je vrlo lazljiva stvar, nemojte vjerovat svakome, iskrenost je osobina glupih ljudi (neinteligentnih), a ovdje su neki preko 100iq.

Inace nikog ne pokusavam da ubijedim da ne primi vakcinu, svako neka radi onako kako misli da je najbolje za njega, ali kad god mi je neko nesto dao/ucinio besplatno, znao sam da neki interes stoji iza toga, no da ne ulazimo opet u teorije zavjere, hehe.
    Jes jes, zato sam ja kupovao 2016 majnere na ovom istom forumu...
    Nego tebi je data osnovna i srednja škola džabe, dato ti je džabe da se liječiš od bolesti zubar do 15 godina besplatan..

Kao što kažeš sve je to neka zavjera, neko želi nešto da ti podvali u zub neki čip dok si mali, ili da ti kroz knjige iz istorije (koje su isto besplatne), ispere mozak...

Poslato sa škatulice
    Last edited by Bugi; 11-09-21 at 14:41.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Jes jes, zato sam ja kupovao 2016 majnere na ovom istom forumu...
    Nego tebi je data osnovna i srednja škola džabe, dato ti je džabe da se liječiš od bolesti zubar do 15 godina besplatan..

Kao što kažeš sve je to neka zavjera, neko želi nešto da ti podvali u zub neki čip dok si mali, ili da ti kroz knjige iz istorije (koje su isto besplatne), ispere mozak...

Poslato sa škatulice
    Ne znam sto si kupovao i kad, ali evo post u kome pises da ce bitcoin da pukne, pa par stranica naprijed pitas koji je najsigurniji wallet za bitcoin (ili tako nesto). Uglavnom totalno kontradiktorno pisanje na tom pod forumu od tebe i ganda, a oboje ste bili u kriptu i jos uvijek ste.

Osnovna i srednja skola kao sto Petrovic kaze (iako ga nesto ne gotivim) to su debilane, u kapitalizmu zivimo vec neko vrijeme (zadnjih 100+ godina), a ti mi pricas da je knjiga iz istorije besplatna u vremenu kada se uspjeh mjeri samo u $$$ (nazalost), da skola osnovna/srednja sto valjaju, tamo bi nas ucili o novcu, ekonomiji, itd. itd, a ne ko je kad izbo Murata i je li Mesopotamija kolijevka zivota i da izvucemo korijen iz broja 359039 ili koja vrsta biljaka uspjeva na juznoamerickom tlu i zasto se koristio put svile.

Moguce da su mi i ovo teorije zavjere ali imam dosta poznanika/drugova koji su zavrsili fakultete, imaju veliko znanje u odredjenoj oblasti, ali rade za 300-500 eura ili uopste ne mogu da nadju posao, jer ih skola nije naucila onome cemu je trebala, a to je kako da barataju novcem, pokusavaju da nam na svaki moguci nacin uzmu novac iz dzepa, ali nikako nas ne uce kako da taj novac zadrzimo i napravimo jos, eto tome nas uce osnovna i srednja skola, koja opet nije besplatna, knjige su skupe u krv, makar dok sam ja isao. Jedva sam zavrsio i srednju i osnovnu, neki ce reci neinteligentan-glup, ja ipak mislim da sam na vrijeme shvatio da nas skola nicemu ne uci i da nicemu ne sluzi a pogotovo nase skole u koje kao sto vidimo zaposljavaju profesore preko veze a ne po kvalifikacijama, iskustvu, profesionalnosti.

A sto se tice opste kulture, za to mi ne treba skola, zivimo u doba kada nam je sve na dohvat ruke, o kulturi ne mozemo diskutovati na prazan stomak i dzep, zato prvo da napunimo to dvoje a za kulturu i istoriju imamo vremena.

Sto se tice besplatnog lijecenja do 15 godine, nemojmo o tome aman, evo svaki dan skupljamo pare za djecu po drustvenim mrezama, nemoj molim te.

edit i nisam zavrsio fakultet kme kme
    Last edited by ^izzy^; 11-09-21 at 15:15.

34. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,189
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

svako stariji od 30 god. ko nema antitijela treba doobro da pogleda neutralne naučne izvore i da sam odluči o tome, bez teorija zavjere i bez ovih naših stručnjaka, a po meni vakcina je za 99% takvih ljudi dobra stvar samo je treba izabrati kako treba (npr. mlađi muškarci bolje Astru nego Pfizer mlađe žene bolje Pfizer nego Astru itd. )

problem je što se vodi netransparentna kampanja pritiska i što ljudi onda iz inata neće da prime vakcinu, a poznati smo kao inatan narod

što se mene tiče svakome ko ne vjeruje u virus i bolest treba mu se omogućiti kontakt sa zaraženim i nakon toga izolacija 10 dana pa da mu se računa da je vakcinisan(ako pretekne), naravno da potpiše da ne mora biti primljen u zdravstvenu ustanovu ako bude frke
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    svako stariji od 30 god. ko nema antitijela treba doobro da pogleda neutralne naučne izvore i da sam odluči o tome, bez teorija zavjere i bez ovih naših stručnjaka, a po meni vakcina je za 99% takvih ljudi dobra stvar samo je treba izabrati kako treba (npr. mlađi muškarci bolje Astru nego Pfizer mlađe žene bolje Pfizer nego Astru itd. )

problem je što se vodi netransparentna kampanja pritiska i što ljudi onda iz inata neće da prime vakcinu, a poznati smo kao inatan narod

što se mene tiče svakome ko ne vjeruje u virus i bolest treba mu se omogućiti kontakt sa zaraženim i nakon toga izolacija 10 dana pa da mu se računa da je vakcinisan(ako pretekne), naravno da potpiše da ne mora biti primljen u zdravstvenu ustanovu ako bude frke
    Nemoguce da postoji neko ko ne vjeruje u koronu, postoje oni koji ne vjeruju u vakcinu naravno, ali nakon 2 godine svako je imao nekog bliznjeg ko je prelezao koronu, korona postoji, da li je prirodna, 99% siguran da nije vec da je napravljena u labaratoriji.

Page 293 of 315 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)