Page 706 of 1249 FirstFirst ... 2066066566967027037047057067077087097107167568061206 ... LastLast
Results 17,626 to 17,650 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Akcija od vitalnog značaja za koga?
    Da se ignoriše bezbjednosna procjena onih koji su kvalifikovani da je daju, i da se na silu probija barikada da bi prošli autobusi sa sveštenstvom i pratnjom?

U nedjelju je uspješno demonstrirano da je crkva iznad države, da crkva kontroliše vladu, i da je spremna po svaku cijenu da izvodi svoje naume bez obzira na poslijedice.
    A baš to smo tvrdili od samog formiranja vlasti, podsjetimo se, u kriptama Ostroga.

Pričali smo i da je Abazović samo korisni idiot.

Da sukob Krivokapića i DF-a nije suštinski, nikako ideološki, već samo borba za prevlast.

Ko je DCG...

Da se na pravi pita od...

Ali, nekima su potrebne godine dane da sagledaju očigledno. Neka ste se otrijeznili.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,305
    Thanked in
    2,631 Posts

Obzirom da mnogi forsiraju ideju nove Vlade, moram da ih priupitam od kojih ce se stranaka sastojati ta nova Vlada?
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

3. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,819
    Thanked in
    918 Posts

Lijepo je to smišljeno potpiši nešto sa čime se ne slažeš ako padne krv neću biti kriv ja koji sam te naćerao nego ti koji si potpisao.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

5. The Following 2 Users Say Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Lijepo je to smišljeno potpiši nešto sa čime se ne slažeš ako padne krv neću biti kriv ja koji sam te naćerao nego ti koji si potpisao.
    Ok, zašto onda nije potisao da zvanično odbija da postupi po preporukama Vijeća za nac. bezbjednost i svu odgovornost sa sebe bi skinuo kad su ovi krenuli u akciju?
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Mislim da je ispalo najbolje što je moglo. Razumijem procjenu Brđanina i Sekulovića da je bio veliki rizik, ali oni nisu uzeli u obzir i druge rizike - poput onoga u slučaju da se ustoličenje otkaže.

Bez obzira na to što je premijer vjernik, očigledno je da mitropolit i patrijarh ne bi odustali od namjere da se probiju do Cetinja. I to ne bi bio toliko veliki problem koliko bi bila činjenica da bi ih u tom slučaju pratile hiljade vjernika. Ja sam još u petak dobijao informacije o ljudima koji su htjeli već u subotu ujutro da idu na Cetinje. Ipak je ovo Crna Gora, u kojoj ima previše kuvanih glava.

Ovakvim ishodom je bukvalno spriječen oružani i građanski sukob i toga treba da budemo svjesni. I za to je zaslužan tim unutar koga su bili suprotstavljeni stavovi - jer se našla sredina, između otkazivanja ceremonije i probijanja glavom bez obzira.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

8. The Following 2 Users Say Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Da se ignoriše bezbjednosna procjena onih koji su kvalifikovani da je daju, i da se na silu probija barikada da bi prošli autobusi sa sveštenstvom i pratnjom?

U nedjelju je uspješno demonstrirano da je crkva iznad države, da crkva kontroliše vladu, i da je spremna po svaku cijenu da izvodi svoje naume bez obzira na poslijedice.
    Bila je od vitalnog značaja iz više razloga. Pravno zbog onoga što je Tea Gorjanc kristalno objasnila - pravo na proteste ne podrazumijeva pravo na ometanje vjerskih obreda.

Faktički - zato što si imao to veče okupljanja vjernika koji su htjeli pješke za Cetinje da "otprate" patrijarha. Zato što bi ti, da si popustio na Cetinju, par stotina ovih ekstremnijih Veljovićevih jurišnika mogla da ponavlja to gdje god im padne na pamet. Ili DF jurišnika, što da ne kad mogu ovi.

10. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Znate li sto je jos gore, sto imaju obraza da pricaju kako su oni vodili akciju i jos gore sto nece da podnesu ostavke, sad je jasno o kakvim se ljudima radi, kad ti je fotelja bitnija od casti, pih

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    A šta ćemo sa pilotima čije mišljenje je ignorisao premijer?
    Nije ignorisano. Niko ih nije natjerao da lete uprkos njihovog mišljenja.

Vojni piloti su očigledno imali drugačije mišljenje. Možda su imali bolje helikoptere. Ili bolju NATO obuku.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Bila je od vitalnog značaja iz više razloga. Pravno zbog onoga što je Tea Gorjanc kristalno objasnila - pravo na proteste ne podrazumijeva pravo na ometanje vjerskih obreda.

Faktički - zato što si imao to veče okupljanja vjernika koji su htjeli pješke za Cetinje da "otprate" patrijarha. Zato što bi ti, da si popustio na Cetinju, par stotina ovih ekstremnijih Veljovićevih jurišnika mogla da ponavlja to gdje god im padne na pamet. Ili DF jurišnika, što da ne kad mogu ovi.
    Nije ovo samo vjerski obred, nego polaganje prava na crnogorsko kulturno naslijeđe i istoriju.
    Patrijarh dođe u glavni grad Crne Gore, ne sjeti se da pomene Crnogorce. Pričaju o crkvi srpskog naroda i ostalih.

Dalje, poruči li to patrijarh svojim postupcima: "boli me uvo šta može da se desi, ja idem na Cetinje makar se vi poklali između sebe"?
    Ono, može on sebe tu da predstavlja kao mučenika, žrtveno jagnje, spremno i po cijenu života da ode u manastir, ali posljedice sukoba se ne bi ticale samo njega, nego 600,000 ljudi. Crnogoraca, Srba, Albanaca, Roma, muslimana, ateista...

Da je crkva pristala da odgodi ustoličenje ili da ga premjeste u Podgoricu pokazali bi da imaju nekog obzira prema ovoj državi i narodu koji ovdje živi.
    Ovako je jasno da je na prvom mjestu zapišavanje teritorije i utvrđivanje dominacije.

I što se mene tiče stvari nisu mogli bolje da se završe:
    - nije bilo žrtava i ozbiljnih posljedica
    - crkva je pokazala svoj hazarderski karakter
    - vlada se pokazala crkvenom metlom
    - utvrdismo da URA može da se pozdravi sa svojom kontrolom bezbjednosnog sektora jer crkvenjaci u vladi vazda mogu da sastave "obavezujuće uputstvo"
    Last edited by ASC; 09-09-21 at 08:54.

14. The Following 10 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,049
    Thanks Thanks Received 
    12,428
    Thanked in
    6,727 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post

Znači, tip je odbio da postupi po obavezujućem uputstvu, a odbio je i da zvanično to uradi, tj. odbio je i da potpiše dokument da odbija da postupi po preporukama Vikeća za nac. bezbjednost.
    Ali sve si to to nekako uspio da preskočiš i da eskiviraš, mada ne mogu reći da sam iznenadjen.
    trebao ga je maći i kraj priče. fino, pokrene postupak za njegovu smjenu i sve završeno. DF, DCG i opozicija bi to podržali. uz to, makne i Brđanina i eto. ali tu dvojicu ljudi su spasile ambasade, i fala im na tome. makar neko dobar da bude na nekim mjestima.

ali da Milača, Stijović i Mitrović odlučuju o bezbjednosti države je baš, pa ne znam šta bih rekao. državna sekretarka da bude na tim sastancima.

inače, imamo popis

Iako su čelnici izvršne vlasti prije mjesec dana saopštili da su male šanse da se popis stanovništva održi do kraja godine, Vlada planira da 1. novembra počne s njegovom realizacijom - nezvanično saznaju “Vijesti”.

kako bi ono. nema šanse da bude popis, DF veli obaramo Vladu ako ne bude popisa. i sad evo popisa, ipak. kako je slab taj DF

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Nije ovo samo vjerski obred, nego polaganje prava na crnogorsko kulturno naslijeđe i istoriju.
    Patrijarh dođe u glavni grad Crne Gore, ne sjeti se da pomene Crnogorce. Pričaju o crkvi srpskog naroda i ostalih.

Dalje, poruči li to patrijarh svojim postupcima: "boli me uvo šta može da se desi, ja idem na Cetinje makar se vi poklali između sebe"?
    Ono, može on sebe tu da predstavlja kao mučenika, žrtveno jagnje, spremno i po cijenu života da ode u manastir, ali posljedice sukoba se ne bi ticale samo njega, nego 600,000 ljudi. Crnogoraca, Srba, Albanaca, Roma, muslimana, ateista...

Da je crkva pristala da odgodi ustoličenje ili da ga premjeste u Podgoricu pokazali bi da imaju nekog obzira prema ovoj državi i narodu koji ovdje živi.
    Ovako je jasno da je na prvom mjestu zapišavanje teritorije i utvrđivanje dominacije.

I što se mene tiče stvari nisu mogli bolje da se završe:
    - nije bilo žrtava i ozbiljnih posljedica
    - crkva je pokazala svoj hazarderski karakter
    - vlada se pokazala crkvenom metlom
    - utvrdismo da URA može da se pozdravi sa svojom kontrolom bezbjednosnog sektora jer crkvenjaci u vladi vazda mogu da sastave "obavezujuće uputstvo"
    Svs to što navodiš je subjektivno - to je "meni se SPC ne sviđa" priča. Tako isto može neki Pljevljak za islamsku zajednicu - "izmišljaju grafite, dižu tenzije, klanjaju po ulicama". Ali to ne znači da Pljevljaci mogu da se zabarikadiraju oko džamije i ne daju reisu unutra.

17. The Following 3 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Čitam malo sve ovo i ne mogu da vjerujem o čemu pojedini govore.
    Krivokapić ima svako pravo da traži smjenu Brđanina i Sekulovića. Reagovali su tako da su puštili da ne velika grupa protestanata i mafije praktično zauzme jedan grad. I onda protiv ustavno htjeli da zabrane jednoj vjerskoj zajednici da odradi to što im ustav i zakoni ove države garantuju. I sve to dok ove druge puštaju da zabarakadiraju grad, pucaju iz automatskog oružja, napadaju policiju molotovljevim koktelima itd. I na reagovanje premijera,Alo premijera, da se ustav mora poštovati nisu htjeli to da urade. A evo sad saznajemo i za odluku nacionalnog vijeća koju je podržao i Dritan. Šef bezbjednosnih službi. Pa to samo kod nas može da prođe i da se okrene protiv premijera. I onda se još kaže da je sreća što su ambasade spasile dva čovjeka koja su praktično izvršila puč u državi. Što i nije nemoguće ako se vratimo na fotografiju Brđanina i Konjevića. Ne vjerujem da je baš tako ali može da se posumnja. Njih dvojica da imaju obraza bi podnijeli ostavke, ili bar Brđanin pa nek Abazović opet bira kako ne bi došao neko iz DF-a.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

19. The Following User Says Thank You to dontigar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Možete pričati šta hoćete, ali Zdravko Krivokapić je napokon pokazao državnički karakter.
    I šteta je što od početka nije imao takav stav. Ako ništa, imao bi veći rejting i popularnost, ali siguran sam da bi danas pričali o nekim drugim stvarima, a ne o tome da li Zdravinjo smije ignorisati mišljenje pilota helikopterske jedinice.
    No dobro, vjerovatno je svakome bez političkog iskustva potrebno vrijeme da shvati kako se država vodi, na koje ljude može da se osloni i čije mišljenje uvažava.

Medojević je prsotina, ali za neke stavri je 100% u pravu. Bezbjednosni sektor se mora očistiti od ljudi i struktura bivšeg režima. I nema u tom poslu mnogo mjesta za kolebljive i politički korektne Batistute.
    Medo je dao svoj skromni doprinos i u promijenama 5.oktobra u Srbiju, pa zna vrlo dobro kakvi su propusti napravljeni u bezbjednosnom sektoru i kako se to završilo.

Ima tu jako sličnih momenata, a prije svega svega patriotizam kao maska kriminalu.

Krajem 2001 godine, kriminogene strukture su organizovale protest "crvenih beretki", čiji pripadnici su blokirali auto-put u Beogradu.
    Povod je bio krajnje patriotski, hapšenje braće Banović i njihova isporuka Haškom tribunalu. Kao što je i sad na Cetinju povod krajnje patriotski, to jest odbrana od okupacijske SPC.
    A stvarni povodi je bio naravno posve drugačiji. Povod za protest "crvenih beretki" je bio hapšenje Zemunaca u Francuskoj i njihovo držanje u beogradskom pritvoru.

Kad je Dindjić na sjednici vlade tražio da se odblokira auto-put i da on hoće tuda da prodje, rečeno mu je od predstavnika bezbjednosnog sektora da je bezbjednosna procjena da to ne može bez krvi proći, da Srbija u tom momentu nema jedinicu koja može da se suprotstavi JSO, da mnogi policajci nisu raspoloženi da se sukobe sa komandantom Legijom itd itd...
    Nesloga u dosovskoj koaliciji je bila takva, da su neki i podržavali pravo na miran protest JSO. Otprilike kao što i neki odbori funkcioneri URA podržavaju ove proteste na Cetinju.

Djindjić je odlučio da odstupi i ispuni zahtjeve "protestanata". Godinu i po dana kasnije tu slabost države i vlade je platio glavom. Od istih tih kojima je ustuknuo.

Ja ne kažem da će u Crnoj Gori neko platiti glavom, niti da je trebalo nasilno razbijati blokade po cijenu krvoprolića. Nije trebalo ni sa JSO ući u sukob.
    Ali ako postoji promil šanse da bez sukoba u datoj situaciji pokažeš da država postoji i funkcioniše, treba je iskoristiti. A potom vidjeti gdje škripi u bezbjednosnom sektoru da ne bi više došlo do takvih situacija.
    Mnogo bolje nego odstupiti i povinovati se onima koji misle da je vlast slaba i mogu je maltretirati kako hoće.

Jer tu onda kraja nema ili je on krajnje neizvjestan.

Uvijek će se naći povod za slične patriotske akcije.
    Šta bješe povod kad su tukli one vojnike na blokadi? Ni ne sjećam se.

Jer tu onda kraja

21. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

@massaro

Amin.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Po kojem je to zakonu Patrijarh, ili bilo koji drugi stranac koji dodje u CG u obavezi da pominje Crnogorce

Quote Originally Posted by outline View Post
    trebao ga je maći i kraj priče. fino, pokrene postupak za njegovu smjenu i sve završeno. DF, DCG i opozicija bi to podržali. uz to, makne i Brđanina i eto. ali tu dvojicu ljudi su spasile ambasade, i fala im na tome. makar neko dobar da bude na nekim mjestima.

ali da Milača, Stijović i Mitrović odlučuju o bezbjednosti države je baš, pa ne znam šta bih rekao. državna sekretarka da bude na tim sastancima.

inače, imamo popis

Iako su čelnici izvršne vlasti prije mjesec dana saopštili da su male šanse da se popis stanovništva održi do kraja godine, Vlada planira da 1. novembra počne s njegovom realizacijom - nezvanično saznaju “Vijesti”.

kako bi ono. nema šanse da bude popis, DF veli obaramo Vladu ako ne bude popisa. i sad evo popisa, ipak. kako je slab taj DF

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

Kažeš treba' ga je maći, ali odma zapaliste "dolje vlada" na samu tu pomen.
    Ne vidim po čemu se razlikujete od DF-a koji su burlikali "dolje vlada" posle smjene Lepog.
    Niko ne spominje da tebaju Milača i drugi ministri da se pitaju oko sektora bezbjednosti, ali vala ne trebaju ni ovi koji ništa to veče nisu uradili po proceduri.
    Vidio sam, uredno ste prozivali neke i iz DF-a i DCG-a za nepoštovanje procedura (sasvim legitimno), dok ovima je to dozvoljeno, jer eto oni su URA-ini kadrovi.
    Isto tako je legitimno da URA smjeni Leposavića sa DPS-om, ali kad npr. Demokrate i/ili DF to treba da urade po ovom pitanju, onda je narativ "a neka ga maknu sa DPS-om ako imaju obraza" itd, jer je URA-in i nije "bogougodan".

I da dodam, savršeno mi puca i za Lepog i za Batistutu, ali kalo brzo dvostruki aršini isplivavaju na površinu.
    ima tu par ministara koji su mi savršeni na svojim pozicijama, ovi ostali nek su zdravo, ali ću podržat svaku Vladu koja je Anti-dps i satelita, bila ona "bogougodna" ili ne, a kako će oni presšaltat pozivije unutar Vlade, nek se dogovaraju.

24. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Oće li mi ko objasnit po kojoj je funkciji Marko Milačić bio na sjednici vlade đe se raspravlja o bezbijednosti države?
    Da na istoj optužuje ministra MUP-a za puč i zalijeće se da ga bije? (iako nikad da se pobije, no se vječito zalijeće)

26. The Following 3 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Oće li mi ko objasnit po kojoj je funkciji Marko Milačić bio na sjednici vlade đe se raspravlja o bezbijednosti države?
    Da na istoj optužuje ministra MUP-a za puč i zalijeće se da ga bije? (iako nikad da se pobije, no se vječito zalijeće)

Suprug generalne sekretarke Vlade. Malo li je?

Thanks Thanks Given 
    1,683
    Thanks Thanks Received 
    1,252
    Thanked in
    833 Posts

Sta, opet se zalijece Milaca?
    Ima li ko tamo da ga fistra u bradu JEDNOM da poljubi pod? Sekulovic mi je previse dobar za tako nesto, ali dokle vise da ovaj glumi kabadahiju

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Obzirom da mnogi forsiraju ideju nove Vlade, moram da ih priupitam od kojih ce se stranaka sastojati ta nova Vlada?
    DPS. Sto?
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Pročitah ovaj tekst u Vijestima.

Sad će svako ds izvlačio dio koji ide u prilog njegovim tezama, pa ajde se i ja pridružim tom trendu.

Prvo...

Plan je, kao što sam i čuo i pisao ođe, predviđao da se ide autobusima magistralom i da bi to značilo da na put ide oko 300 ljudi.

Na tome se insistiralo od samog početka, a zamislite tog ministra MUPa ili direktora policije koji bi rekao "ok idemo" u situaciji đe je na Belvederu naoružan narod koji puca iz automatskih pušaka i gore na onim uzvišenjima ima MK. Moram se zapitat za Zdravkovo mentalno zdravlje ako je bio naredio takav proboj. Neka je Sergej odbio i svaka mu čast. Tim činom je sačuvao mir u Crnoj Gori. Veća su za to muda bila potrebna nego za prihvatanje naređenja, da se ne lažemo. A o pameti i hladnokrvnosti da ne pričamo.

Zamislite da smo imali dva klimoglavca, dvije osobe koje "slušaju glas crkve" i da se krenulo preko Belvedera? Jeste li svjesni do kakvih govana je moglo doći.

Da je to bio sulud plan potvrđuje se što su na kraju i te sulude glave prihvatile rezervni plan da idu helikopterom.

Na kraju, samo bih ponovio da one lude glave na Belvederu smatram fanaticima isto kao i ona civilna lica koja su bila spremna da idu da "čiste put" da crkva prođe.

Toliko od mene.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

31. The Following 9 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,976
    Thanks Thanks Received 
    690
    Thanked in
    402 Posts

Aj sad zamisli da nas 50 idiota blokiramo neku magistralu gumama, usjek onako takticki idealan za zasjedu jer smo gore po obodima i naravno zapucamo po malo da se cuje da imamo i kalase i dinamita. Procjena policije za probijanje bi 100% bila da ce biti krvi/mrtvih.
    I sad ti meni reci, koja drzava, a da nije africka neka bi se povukla i sacekala da se mi sami razidjemo? A onda opet kad nam se digne nekim drugim povodom ponovimo isto, i tako koliko god puta nam je volja?
    Eto to je taj vitalni znacaj za drzavu

Sent from my phone

33. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Uputstvo, obavezujuće uputstvo spada u podzakonske akte tj. imaju manju pravnu težinu.

Neosporno pravo, mehanizam ili metod Zdravkov da pokuša da navede vrh MUP-a na svoju vodenicu. Samo zaboravljate da je isto tako legitimno pravo Sekulića da odbije da postupi po tom uputstvu, kad ste se već uvatili za jednu slamku ogromnog stoga zaj*ba čuj mene vlade..
    Zdravko pokazao kičmu kažete? Mislim da je pokazuje na pogrešan način a i na pogrešan uzrok. Ne spori se ođe ničije pravo da vjeruje ili ide u ovu ili onu bogomolju, samo da vas podsjetim:

Crna Gora je nezavisna i suverena država, republikanskog oblika vladavine.

Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava.

Što bi značilo da bi religija makar po ustavu trebala da bude iza države i svojih građana. Da smo Islamska republika Iran, sa jasnim prefiksom, razumio bih i poštovao vladu koja bi se ponašala u skladu sa datim ustavom.. Po meni je zdravko pokazao da ima kičmu da savija zakon po svojoj volji a zarad određenog broja ljudi. Neću da se igram prljave paralele i da je podvlačim sa pisanjem ''šaka ljudi, mafije, kontroliše dio teritorije (CT)''. Tu se slažem da ne smijemo da budemo taoci bilo čije samovolje, ni mafijaške ni religijske ni ničije, sve dok nam u ustavu stoji građanska, demokratska, ekološka, država socijalne pravde..

Što se tiče Brđanina i Sekulovića, nadam se da će se sprovesti istraga i da će se utvrditi šta su i da li su protivpravno uradili time što su procijenili ustoličenje rizičnim, samo bih tako volio da se na isti način utvrdi da li je ponašanje premijera bilo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

35. The Following 2 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Što nije potpisa' da odbija da izvrši i preporuku Vijeća i obavezujuće uputstvo Premijera, čak je i Dritan (koordinator službi bezbjednosti) bio za taj plan, nego ovako "nit' vino, nit voda", tip oće što manje odgovornosti.
    Vidi se da je nesposoban, ne želi da preuzme nikakvu odgovornost, ne prati procedure, a oće da je na čelo MUP-a, da ima skrupula sam bi reka' nisam ja za ovo.

37. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Samo me zanima jesu li uzeli u obzir scenario, dje se otkazuje ustolicenje a nakon toga druga strana krece put Cetinja !? Bas me zanima procjena kako bi to sprijecili i sta bi se onda izdesavalo.

Realno, imali bi sukobe na sve strane, opsti haos, neminovan pad vlade itd...

Ovo je bukvalno moralo da se odradi, ceremonija je morala kako god da se desi.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Aj sad zamisli da nas 50 idiota blokiramo neku magistralu gumama, usjek onako takticki idealan za zasjedu jer smo gore po obodima i naravno zapucamo po malo da se cuje da imamo i kalase i dinamita. Procjena policije za probijanje bi 100% bila da ce biti krvi/mrtvih.
    I sad ti meni reci, koja drzava, a da nije africka neka bi se povukla i sacekala da se mi sami razidjemo? A onda opet kad nam se digne nekim drugim povodom ponovimo isto, i tako koliko god puta nam je volja?
    Eto to je taj vitalni znacaj za drzavu

Sent from my phone
    Odbijanje proboja, odlaganje ceremonije za drugi datum ili premještanje u PG dovodi do deeskalacije situacije. Evo i način na koji je završena je bolja opcija.

Proboj barikada uz žrtve da bi srpski popovi ušli u Cetinjski manastir vodi u građanski rat na teritoriji cijele države.

Ali lijepo da znamo da je uvođenje SPC u Cetinje veći vitalni značaj od spriječavanja eskalacije nasilja.

Page 706 of 1249 FirstFirst ... 2066066566967027037047057067077087097107167568061206 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)