Page 353 of 543 FirstFirst ... 253303343349350351352353354355356357363403453 ... LastLast
Results 8,801 to 8,825 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne razumijete se ocigledno.
    Niko ne spori da je Grand utajio porez. Spori se sto to do sad nisu otkrili, nego bas 3 dana prije ustolicenja. Toliko providno da bi im i DPS pozavidio.
    Da su zatvorili firmu koja je izdavala zvucnike tokom litija bilo bi ovo je DPS napad na crkvu, litije itd.

Sad je OK. Nesto ne vidim da potrcase do Mitropolije da naplate onaj milionski poreski dug. Ni DPS bi ovi novi.

Kukavice, rekao bi nas narod.
    Pa evo čovjek je ustvrdio da je ovo presedan, da se nikad ranije nisu zatvarali objekti. Pod zatvaranjem se misli na stavljanje plombe i pečata. Naveo sam samo za nedavne slučajeve koje znam: Jugopetrolova pumpa i Lozaturs u Budvi.

A punjenje cijelog hotela na guest house je poseban nivo bezobrazluka. Nije Hotel Grand da ima 10 ležajeva, no prije će bit 300.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,852 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Pa evo čovjek je ustvrdio da je ovo presedan, da se nikad ranije nisu zatvarali objekti. Pod zatvaranjem se misli na stavljanje plombe i pečata. Naveo sam samo za nedavne slučajeve koje znam: Jugopetrolova pumpa i Lozaturs u Budvi.

A punjenje cijelog hotela na guest house je poseban nivo bezobrazluka. Nije Hotel Grand da ima 10 ležajeva, no prije će bit 300.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Nije.
    Bezobrazluk je punjenje hotela pred ustolicenje.
    Bezobrazluk je zatvorit ga iz navedenog razloga a ovamo pozivat na smirenje tenzija. Par eura fiskalni racun a ovamo zjape milioni.

Nego istorija ce pisati o ovim desavanjima sve su prilike, a ovo moderno doba interneta zadaje muke istoricarima a bgm i policiji i tuzilastvu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Par eura fiskalni, nemoj zaebavat hercules sreće ti.
    Kad su izdali zadnji put fiskalni, bio sam tamo da će 10x, nikad fiskalni nisam dobio.
    Eto ispade da nemaju ni fiskalnu kasu, tako da ni nemaju mogućnost fiskalni izdat.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nije.
    Bezobrazluk je zatvorit ga iz navedenog razloga a ovamo pozivat na smirenje tenzija. Par eura fiskalni racun a ovamo zjape milioni.

Nego istorija ce pisati o ovim desavanjima sve su prilike, a ovo moderno doba interneta zadaje muke istoricarima a bgm i policiji i tuzilastvu.
    Policija je trazila da im obezbede smjestaj u H Grand kad su im odgovorili da su im svi smjestajni kapaciteti puni onda su im poslali insoekciju
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Nije.

Moraju se zakoni postovati gledas li ti kad dajes kredit nekome je li mu rodjendan taj dan kad treba da mu se skine rata pa mu kažes dobro je to

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,852 Posts

Ne zajebavam, srece mi tvoje. Ako ti nije problem baci pogled na vladin portal:

https://www.vijesti.me/v/564849?utm_..._share_counter

Ja bih prvi volio da su azurni u kaznjavanju utaje poreza. Nego nesto ne vidim da je tamo osvjezilo od decembra.

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,852 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Moraju se zakoni postovati gledas li ti kad dajes kredit nekome je li mu rodjendan taj dan kad treba da mu se skine rata pa mu kažes dobro je to
    Ja ne dajem kredite.

Banke su privatne institucije a ovo je drzavni organ.

Zasto poreska na naplati od vjerskih organizacija poreski dug?

Bez tih spin prica i relativizovanja.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Ja ne dajem kredite.

Banke su privatne institucije a ovo je drzavni organ.

Zasto poreska na naplati od vjerskih organizacija poreski dug?

Bez tih spin prica i relativizovanja.
    Ovo spin prica nije vec ti pravis problem sto bas sad da udju i da ih zatvore? Je li po zakonu jes jesu li prekrsili zakon jesu Oce li da gledaju datume kad je ko slobodan pa da odu da kaznjavaju? A ovo podji u poresku pa ih pitaj sto ne podji da naplate porez od njih? Sto jos nekog ne navedes da podju i tamo nego samo crkvu pomenu? Bas si ono objektivan

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ne zajebavam, srece mi tvoje. Ako ti nije problem baci pogled na vladin portal:

https://www.vijesti.me/v/564849?utm_..._share_counter

Ja bih prvi volio da su azurni u kaznjavanju utaje poreza. Nego nesto ne vidim da je tamo osvjezilo od decembra.
    Vidio sam ja to sve, kažem ti iz ličnog iskustva šta sam tamo vidio, tj. nijednom nisam vidio fiskalni račun, a ispada da ga je i nemoguće bilo vidjeti, jer eto nemaju fiskalnu kasu xaxaxax, pa čak i neki razni šnj lokali imaju kasu bar pro forme.

Inspekcija im je napisala kaznu radi onoga što je zatekla, nisu im mogli bez ikakvih dokaza napisati za prethodne utaje, ali eto nije radi par eura, nego je bilo i nekih neprijavljenih radnika.

Inače, da se razumijemo, što se riče utaje poreza, ja sam za rigorozne mjere bilo da su u pitanju bilo koja vjerska institucija, mobilni i internet operateri, ovizi onizi, pa i hotel 'Grand'.

Mada, po meni nije rešenje lupiti jednu kaznu i skalat u očekivanju da će se opametit bilo ko ili radi qrcobolje inspekcija, već konstantno dolaziti i procjeravati svakoga, da vidiš kako bi došli u vinklo.
    I treba uvesti agresivnu kampanju i marketing one aplikacije i broja za prijavu neizdavanja fiskalnih računa.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ovo vise djeluje da se dokaze ljudima da nema toliko nedodirljivih. Godinama nema nikakvu fiskalnu kasu, a fiskalizacija uvedena evo 10 godina.
    A tek ovo oko dvije firme.... Neka ulete u Bokesku, nema lokala koji ne radi tako.
    Mislim da ce i Posju one lokale da pospreme do kraja godine, sa istim razlogom.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19,244
    Thanks Thanks Received 
    8,982
    Thanked in
    4,380 Posts

Napisali su prijavu zbog 5-6 € računa koji nije bio fiskalan.To je po meni OK,jer nisu mogli za 2.000 osim da su inspektori naručili 5-6 boca Martela ili kakvog šampanjca.
    Ozbiljno,kad te uhvate u krađi struje,ne napišu ti kaznu na osnovu toga što ti je uključena bila samo sijalica od 20W,nego ti fino na osnovu presjeka žice izračunaju koliko si mogao maksimalno struje da ukradeš,iako možda nisi.Tako bi i hotelima:Ne kucaš meni račun fiskalni? Imaš 200 ležaja? Računaćemo da ti je hotel bio pun i da nikome nisi kucao.Odbićemo od malsimuma samo ono što prikažeš da si kucao

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

12. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Pa ok, onda neka su ovo napravili. Trebao sam ja doć da objašnjavam kako stalno drže ljude po 6h na informativnom razgovoru u CB, pa tako neka drže i Amfilohija od 80 godina. Ka svi drugi, tako i on.

Ono, ako ćemo da se bavimo pedanterijama, možemo racionalizovati svašta. Ali nemojmo da se lažemo da bi Grand bio zatvoren da nema ovih dešavanja.

Jedno je kad je neko postupanje zakonski i formalno pokriveno, drugo je stvarni razlog i prateća optika.

Našli su i oni, a i vi, kad će da se igramo Švajcarske, i odakle da počnemo. Šta, sad da gazda otvori hotel, ne kao hotel, neko kao nekretninu, da "okrijepi junake bla bla", šta će bit? Kazna, hapšenje? Da nije klanje vola radi kila mesa?

Bilo je dana da se sprovode poreski zakoni. Ovako se samo raspiruje inat, kojeg ne fali i bez ovoga.

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    2,355
    Thanked in
    1,298 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2021]

Pekare kazne zbog 1e (tj kad ne izdaju racun za pecivo il burek)

Al oni to urade 500x na dan....

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,852 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Ovo spin prica nije vec ti pravis problem sto bas sad da udju i da ih zatvore? Je li po zakonu jes jesu li prekrsili zakon jesu Oce li da gledaju datume kad je ko slobodan pa da odu da kaznjavaju? A ovo podji u poresku pa ih pitaj sto ne podji da naplate porez od njih? Sto jos nekog ne navedes da podju i tamo nego samo crkvu pomenu? Bas si ono objektivan
    Ko pravi problem? Ne podmeći, posljednji put ti ponavljam.
    Nađi đe sam ja napisao da je problem što su ih kaznili zbog poreza?
    Objektivniji sam ja nego što ćeš ti ikad biti i u snovima. Da si želio da pročitaš razmumio bi. Ovako samo spinuješ i izvlačiš iz konteksta.
    Za vjerske organizacije se ne brinem vala, dobro žive. Svi su nahranjeni i bogougodno im u nova auta svima. Nego dok pastva finansira odlično.

Quote Originally Posted by technus View Post
    Vidio sam ja to sve, kažem ti iz ličnog iskustva šta sam tamo vidio, tj. nijednom nisam vidio fiskalni račun, a ispada da ga je i nemoguće bilo vidjeti, jer eto nemaju fiskalnu kasu xaxaxax, pa čak i neki razni šnj lokali imaju kasu bar pro forme.

Inspekcija im je napisala kaznu radi onoga što je zatekla, nisu im mogli bez ikakvih dokaza napisati za prethodne utaje, ali eto nije radi par eura, nego je bilo i nekih neprijavljenih radnika.

Inače, da se razumijemo, što se riče utaje poreza, ja sam za rigorozne mjere bilo da su u pitanju bilo koja vjerska institucija, mobilni i internet operateri, ovizi onizi, pa i hotel 'Grand'.

Mada, po meni nije rešenje lupiti jednu kaznu i skalat u očekivanju da će se opametit bilo ko ili radi qrcobolje inspekcija, već konstantno dolaziti i procjeravati svakoga, da vidiš kako bi došli u vinklo.
    I treba uvesti agresivnu kampanju i marketing one aplikacije i broja za prijavu neizdavanja fiskalnih računa.
    joni majka mu stara, čitaš li što ja pišem?
    Nije problem što je zatvoren, problem je što si ga zatovrio 3 dana pred ustoličenje a ovamo poivaš na smirivanje tenzija i da se ne nsijeda na provokacije. Ovi koji protestuju su baš razumni ljudi u načelu i ovo sigurno neće tertirati kao provokaciju, nego kao čisti poreski rekršaj, država ful radi profesionalno.
    Ali ka u prkno. Desetine ljudi radi firmi Barovića, Brkovića i ostalih DPS biznismena, i Slavena Radunovića npr ne mogu poć u penzije. Svaki dužni poreze i doprinose. I sad poreska izigrava profesionalnost.
    Providno i za DPS vrijeme ali dobro.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Ko pravi problem? Ne podmeći, posljednji put ti ponavljam.
    Nađi đe sam ja napisao da je problem što su ih kaznili zbog poreza?
    Objektivniji sam ja nego što ćeš ti ikad biti i u snovima. Da si želio da pročitaš razmumio bi. Ovako samo spinuješ i izvlačiš iz konteksta.
    Za vjerske organizacije se ne brinem vala, dobro žive. Svi su nahranjeni i bogougodno im u nova auta svima. Nego dok pastva finansira odlično.

Nije problem što je zatvoren, problem je što si ga zatovrio 3 dana pred ustoličenje a ovamo poivaš na smirivanje tenzija i da se ne nsijeda na provokacije. Ovi koji protestuju su baš razumni ljudi u načelu i ovo sigurno neće tertirati kao provokaciju, nego kao čisti poreski rekršaj, država ful radi profesionalno.
    Ali ka u prkno. Desetine ljudi radi firmi Barovića, Brkovića i ostalih DPS biznismena, i Slavena Radunovića npr ne mogu poć u penzije. Svaki dužni poreze i doprinose. I sad poreska izigrava profesionalnost.
    Druže ti pravis problem sto su 3 dana pred ustoličenje zatvorili hotel koji je radio mimo zakona kapiras li sad? Da ti nije zvoncica rod kakav posto kad vam ne odgovara nesto vi odma spin

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,852 Posts

Ne prvim ja problem, Vlada ga je napravila i dolila ulje na vatru potpuno bespoterbno.
    Ako ti to ne vidiš, onda zaista imaš nerealan pogled na svijet.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Ne prvim ja problem, Vlada ga je napravila i dolila ulje na vatru potpuno bespoterbno.
    Ako ti to ne vidiš, onda zaista imaš nerealan pogled na svijet.
    Možda ja imam nerealan pogled ali ti gledas u pogresan pravac problem ne pravi vlada problem prave kriminalci i lopovi koji vide sta im se sprema pa na ovaj nacin pokusavaju da jedan vjerski obred iskoriste da uruse sistem i pokusaju na bilo koji nacin da spasu sebi guzice e oni prave problem problem su brano i sin mu koji se nadam da ce ova ili sledeca vlada da rijese a možda i sutra ako se okuraze mada oni su smo u mrak navikli

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Kakve veze ima hotel neki sa tenzijama?

Kakve veze narod koji protestuje ima sa hotelom, nikako da ukapiram.

Je li to neki komitski hotel, svetiliste, sta li?
    Sto bi se sirotinja pomamljivala ako zatvore hotel nekoga ko razmislja "sirotinjo napusi mi se *****"?
    Koliko kapiram, sirotinja uglavnom ide na nekakve puste proteste ili su ovo sad neki protesti elite, mocnika, hotelijera....

Molim nekoga da mi objasni vezu hotela i tenzija oko ustolicenja, molim vas jer nesam skolovala.

Sent from Povrsni usputni komentator using Tapatalk
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    19,244
    Thanks Thanks Received 
    8,982
    Thanked in
    4,380 Posts

Prvo,nisam tebe kvotovao pa da mi spočitavaš čitam li što pišeš ili ne.Više sam dao osvrt na reagovanje odgovornog iz Hotela Grand a u vezi potenciranja visine računa zbog kojeg su u prekršaju.
    Liči mi na neke kad ih zaustavi policajac pa reču da nisu kroz crveno nego kroz narandžasto prošli odnosno "A što meni pišeš kad drugi još veće prekršaje prave"
    Jesu li ga trebali zatvoriti zbog toga? Po meni nisu.Ali kazna bi bila po principu kao što ti objasnih za krađu struje,ako imaš od čega da im naplatiš.

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Pa ok, onda neka su ovo napravili. Trebao sam ja doć da objašnjavam kako stalno drže ljude po 6h na informativnom razgovoru u CB, pa tako neka drže i Amfilohija od 80 godina. Ka svi drugi, tako i on.

Ono, ako ćemo da se bavimo pedanterijama, možemo racionalizovati svašta. Ali nemojmo da se lažemo da bi Grand bio zatvoren da nema ovih dešavanja.

Jedno je kad je neko postupanje zakonski i formalno pokriveno, drugo je stvarni razlog i prateća optika.

Našli su i oni, a i vi, kad će da se igramo Švajcarske, i odakle da počnemo. Šta, sad da gazda otvori hotel, ne kao hotel, neko kao nekretninu, da "okrijepi junake bla bla", šta će bit? Kazna, hapšenje? Da nije klanje vola radi kila mesa?

Bilo je dana da se sprovode poreski zakoni. Ovako se samo raspiruje inat, kojeg ne fali i bez ovoga.
    Znači, inat je kad se sprovodi zakon o utaji poreza?
    Razumiju li ti koji smatraju ovo inatom da je 'gazda' ovim činom njihove pare krao?

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    532 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...rgu-na-cetinju

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Bezveze i one komite zaustaviše u Nikšiću sa utokama, bokserima i gas maskama. Samo zato što su na Cetinje pošli pred ustoličenje.
    Slučsjnost? Ne bih rekao.
    Nego nepotrebno dizanje tenzija od strane policije.

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    1,187
    Thanked in
    584 Posts

Da li je bio da kazem politicki potez ovo za utaju poreza u Grandu cemo vidjeti u sledecem periodu ako se nastavi sa ovakvim kaznjavanjem jer ima materijala koliko hoces.

Mimo toga ne treba upirati previse sa tom pricom nego slaviti sto su ih zatvorili, jer je pravedno.

Mislim da ce se jedan dio privrednih subjekata ipak udostojiti da promijene neke stvari posle ovoga. Mnogi ce i dalje nastaviti sa utajom al neki nece.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    4,358
    Thanks Thanks Received 
    8,416
    Thanked in
    3,206 Posts

Dok se ne iskorijeni kancer od DPSa sasvim podrzavam jaku ruku prema njima i njihovoj mafiji, jer oni za drugacije ne znaju.

Podrzavam zatvaranje Granda i bilo koji oblik revansizma prema DSPu i satelitima. Takvi samo razumiju silu. Nemam nikakve empatije prema njima. Da smo nedje drugo na goli.otok bi svi davno bili poslati.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

26. The Following 4 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,924
    Thanked in
    2,852 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Prvo,nisam tebe kvotovao pa da mi spočitavaš čitam li što pišeš ili ne.Više sam dao osvrt na reagovanje odgovornog iz Hotela Grand a u vezi potenciranja visine računa zbog kojeg su u prekršaju.
    Liči mi na neke kad ih zaustavi policajac pa reču da nisu kroz crveno nego kroz narandžasto prošli odnosno "A što meni pišeš kad drugi još veće prekršaje prave"
    Jesu li ga trebali zatvoriti zbog toga? Po meni nisu.Ali kazna bi bila po principu kao što ti objasnih za krađu struje,ako imaš od čega da im naplatiš.

Valjda si vidio da sam pogresno tebe pomenuo jer sam htio technusa.

Ako nisi vidio, a osjetljiv si vidim evo da se izvinim za gresku.

28. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Page 353 of 543 FirstFirst ... 253303343349350351352353354355356357363403453 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)