Jede salamu a strah ga od vakcine
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Ljudi u svim državama u regionu imamo rast oboljelih.
Ok, siguran sam da ne bi bio baš ovaj broj oboljelih, ali sem u slučaju zabrane putovanja građanima van CG bilo gdje i zabrane ulaska bez PCRa, što je malo gdje je uvedeno, mi bi imali rast broja oboljelih svakako.
Evo prošle godine smo bili pod ključ cijelo ljeto pa na jesen i zimu na vr' glave.
Možda je i bolje da sad dok je toplo preguramo peak nego da nas strefi na zimu pa katastrofa da bude.
Pričati da je bila opcija da se zatvorimo potpuno je potpuno nerealna, a imali bi i ekonomski kolaps potpuni, nova zaduženja po velikim kamatama i generalno potpuno crn scenario.
Ko nije htio da izdaje sobe, da se kreće, mogao je da se sačuva i to bez obzira na broj ljudi. Niko nikoga nije ćerao da ide na plažu i po klubovima po primorju.
Mada, poslije dvije godine, potpuno razumijem ljude kojima je došlo da malo "izduše".
Zatvarati granice kad svako ko želi ima dostupne vakcine, i to da bira koju će, je stvarno ludilo.
Al najjače je da ljudi koji krkaju ko zna koliko preparata i ljekova, a da ne pročitaju kontraindikacije, šibaju se kojekakvim stimulansima, strecaju od vakcine.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Jede salamu a strah ga od vakcine
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
U Srbiji na cca 15 k testiranih imaju cca 3k zaraženih (20%).
Da testiraju kao mi, trebali bi da testiraju 35-40k dnevno, a onda računam da bi im i brojke zaraženih bile znatno veće.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Šta smo rekli za treću dozu, je li počelo?
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Ono što je meni zanimljivo i nešto što sam razmišljao par dana.
Ne znam da li se broj punoljetnih građana računa po biračkom spisku ili po popisu iz 2011 ili kako se računa tj. kako vode evidenciju ali je procenat vakcimisanih mnogo veći.
Primjer od 7 članova uže familije samo je jedan u zemlji i on je vakcinisan. Nas 6 se vodimo kao nevakcinisani jer se nijesmo vakcinisali u CG jer nismo u zemlji.
Prema podacima CG je od 2006 napustilo 120k građana a najveći broj od 2009 pa naovamo.
I recimo kad kažu koje su to opštine sa najmanjim brojem vakcinisanih može da se uporedi sa izlaskom na izbore prošle godine.
Petnjica, Gusinje, Plav, Rožaje istok crne gore ima najmanji procenat vakcinisanih ali i najmanji broj ljudi koji tamo žive za stalno, obično žive u Njemačkoj, Luksemburgu itd itd
Mišljenja sam da je procenat punoljetnih vakcinisanih u CG u ovom trenutku bliži 60% nego 40% kao što su zvanični podaci
One Ring to Rule them all...
Jutros baš na Vijesti na jutarnji gostuje neka žena iz Ljubice Popović a ova j epita da li se može desiti da u grupi bude više od 25 djece, ona nešto smuti nisma čula. 60 ihaa.
Fali nam vrtića nenormalno... I u Nk je problem... U nekima je po 30-35, što je donekle prihvatljivo, ali znam da ih ima i po 60...
Toliki je haos da vaspitačice komentarišu kako ih jedino korona može spasiti (najgore što se ne zajebavaju)...
#fakenews
Ja kad sam se vakcinisao u SRB, zvao sam ovdje da pitam da li i kako treba sto ovdje da prijavim, pogotovo sto se u pocetku nije znalo nista oko potvrda i to kako ce se tretirati, oni pojma nisu imali i ja se i danas za Cg vodim kao nevakcinisan. Znam masu ljudi koji su isto tako, pogotovo u pocetku kad nije bilo dovoljno vakcina.
Sent from my iPhone using Tapatalk
koriste i oni brze
She is only here to annoy herself!
Sredinom maja bila prva doza, u junu druga. Kineska vakcina. Moj IQ 86 mi kaže da ne valja ovo ništa, a sve sudeći po iskustvima drugih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Love, peace and respect.
Puštite tu đecu u vrtić, nek se izđipaju sa drugarima. Svakako će ih kroz koji dan čim bude prvo inficirano dijete poslat u samoizolaciju. Ili će ih zatvorit. Neka ih malo.
A i za škole vidjećemo koliko će trajat.
I ja sam za slanje u vrtic. Greota je dijete drzati zatvoreno, a preko dana se nema s kim poigrati jer su svi vrsnjaci u vrtic ili u skolu a roditelji za svojim poslom.
Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno 15 smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom, iz sljedećih opština: Podgorica (4), Berane (3), Ulcinj (2), Plav (2), Kotor (1), Gusinje (1), Tuzi (1) i Rožaje (1). Među preminulima najmlađi je imao 39 a najstariji 84 godine starosti.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
U Australiji pored svakog preminulog napišu godište i da li je bio vakcinisan/revakcinisan ili ne.
Dobro bi bilo da se krene sa istom praksom u CG čisto da se vidi prije neki dan 33 godine danas 39, žali Bože života
One Ring to Rule them all...
u prosjeku svaka 2-3 dana u CG umre neko mlađi od 40 sa koronom i bez korone
Vezano za kovid indirektno, veli danas kolega upisa maloga u vrtic, 90% djece bez MMR vakcine. Slovima: devedeset odsto.
Korona virus sam po sebi je nama najmanji problem. Ovaj virus u mozak je mnogo veci.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
15 preminulih. sve u redu u plemenskoj zajednici. nekakvi skupovi slobodnih građana protiv koronekakva država
počela đeca u školu i kako stvari stoje za par dana opet online iako na sva zvona da je sve pod kontrolom
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
s pozitivne strane gledano danas je počeo da opada br. aktivnih slučajeva, imali smo 80 više preležalih od novozaraženih
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks