Jedna stara vijest, ali bitne stvari:
Germany to donate all remaining AstraZeneca vaccines in Aug
The cabinet decided that at least 500,000 doses of the AstraZeneca vaccine would be given to the COVAX consortium, which aims to ensure poor countries get access to vaccines. Almost all vaccination has taken place in rich countries so far.Most Germans prefer the BioNTech/Pfizer vaccine due to concerns over the side effects and efficacy of AstraZeneca.
The AstraZeneca vaccine does not feature in Germany's purchasing plans for next year.
https://www.reuters.com/world/europe...ug-2021-07-07/
Bice interesatno u bliskoj buducnosti kad narod, zbog forsiranja Pfizera i benefita koje donosi, krene da kombinuje vakcinacije. Ako dodje do situacija sa smrtnim ishodima nastace haos zbog cega neke zemlje forsiraju odredjeni tip vakcine.
I dalje mi je nerealno da EU, koja bi trebala da bude jedinstvena kad su ovakve situacije u pitanju, omogucava drzavama da ne priznaju odredjene vakcine.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Vakcinises se radi sebe, ako smatras da ti organizam nije dovoljno jak da se izbori sa virusom (ne da bi spasio svijet, kako se na forumu potencira).
Samo politika odradi svoje, Njemacka je ubjedljivo najvise stete napravila Evropi zabranom AZ, nakon cega su i druge zemlje krenule istom stazom.
A posljedice Njemacke odluke su jasno vidljive (koliko je samo ljudi kod nas odbacilo AZ i cekalo kinesku vakcinu), stetu su napravili i otvorili put Pfizeru.
Have a parachute.
Sudeci po putevima rekao bih da od postsezone nema nista.
Mislim da je pad krenuo nedje od polovine Avgusta. Stojim pri tome da su trebali da ublaze broj zarazenih.
juče od Bara do PG kad sam se vraćao sretoh 5 auta holandskih tablica, sad može biti da su naši gastarbajteri većinom
She is only here to annoy herself!
Motaju se kablovi. To je to. Mogli smo jos dopunit budzet sa makar 100 000 000, ali dobro, nece nas cipovat ljudi gusteri.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
neće nas čipovat niko ali će Vlada donijet 10. septembra izgleda neku mnogo pametnu uredbu kojom će poćerat ove što bi ostali i u septembru i oktobru
Mojsije je uporan, bez dokaza, ali uporan![]()
Have a parachute.
Ja sam juče išao do Bijelog Polja. Baš dosta vozila srbijanskih tablica sam sreo. Idu prema moru. Ali baš dosta. Iznenadio sam se.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Izdrzace ovo jos 15 dana. Nismo mi jos kapaciteta da sirimo toliko sezonu ni kad su regularni uslovi a ne ovi. Dolazice ljudi koji imaju kuce i ovi koji vole odmore bez guzvi.
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Bez dokaza? Masovna otkazivanja rezervacija su se krenula desavati onog dana kad je dosla najava za crvenu listu za UK. Egzodus UK gostiju je bio do nedelje jer je to bio zadnji Easy Jet let.
U isto vrijeme su usporile/stale rezervacije za septembar i oktobar sa CIS (istocnih) trzista.
Ne produzavaju se ugovori radnicima masovno za septembar i oktobar.
Sve ja napamet pricam
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
UK ima probleme prakticno u cijeloj EU, mi smo kolateral.
Easyjet i dalje uredno leti iz Berlina za Tivat i puni su avioni, za divno cudo stranaca. Ja sam se prosli petak iznenadio shvativsi da je let prakticno 95% popunjen...
Nama je trenutno najgori neprijatelj vrijeme, nije korona.
Stigli preliminarni podaci Monstata za jul 2021 - dolasci i noćenja stranih turista u kolektivnom smještaju: 87% dolazaka, odnosno 85% noćenja u odnosu na isti mjesec 2019. godine.
Zanimljiva je i struktura gostiju, značajan porast dolazaka gostiju iz regiona i Ukrajine i drastičan pad gostiju iz EU, UK, Rusije i Kine.
U odnosu na 2019, udio gostiju u % u odnosu na 2019 (>100%):
Srbija: 175%
Ukrajina: 475%
BiH: 213%
Kosovo: 150%
Albanija: 185%
S. Makedonija: 146%
S druge strane, udio gostiju u % u odnosu na 2019 (<100%):
Rusija: 32%
UK: 17%
Kina: 7%
Francuska: 40%
Poljska: 57%
Norveška: 15%
Belgija: 37%
Italija: 31%
Turska: 51%
Izrael: 69%
Švedska: 41%
Češka: 36%
Njemačka: 80%
Slično je i za noćenja:
U odnosu na 2019, udio gostiju u % u odnosu na 2019 (>100%):
Srbija: 164%
Ukrajina: 355%
BiH: 208%
Kosovo: 144%
Albanija: 205%
S. Makedonija: 168%
S druge strane, udio gostiju u % u odnosu na 2019 (<100%):
Rusija: 21%
UK: 12%
Kina: 10%
Francuska: 29%
Poljska: 53%
Norveška: 10%
Belgija: 27%
Italija: 31%
Turska: 51%
Izrael: 69%
Švedska: 34%
Češka: 14%
Njemačka: 68%
In vino veritas
Hm, ovo baš nije relevantno (ako sam ja dobro shvatio brojke). Recimo (lupam brojke, nisu izvučene iz nikakve statistike) u julu 2019 smo imali 3.000 moldavskih gostiju, a u julu 2022 god. isto 3.000 onda bi ovaj prikazani procenat bio na 100? Ili ako smo u julu 2019 god. imali 2.000 gostiju iz Francuske, a u julu 2021 god. smo ih imali 1.000 to bi u ovim procentima bilo 50?
Ima li podatak koliki je zaista udio (zbirno 100 %)?
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Have a parachute.
Da, tako je.
Puno saopštenje na linku:
https://www.monstat.org/cg/page.php?id=1566&pageid=44
In vino veritas
Izvinjavam se, možda sam malo konfuzno ovo izložio, a odsustvo edit opcije ne pomaže baš.
Sortirao sam po apsolutnim brojkama, ali naveo procente radi preglednosti.
Vjerujem da će sada biti jasnije
![]()
In vino veritas
Čekamo podatke za avgust, ali čini se da se najviše osjeća pad sa tržišta Rusije, UK i Francuske - u suštini, avio-destinacija. Iznenađuje me i što Poljaka nije bilo više, mada će procenat vjerovatno biti bolji u avgustu, jer sam često čuo poljski jezik i na primorju i na sjeveru.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Bio za vikend u Budvu. Gotovo…
Zaladilo, covid, postsezonska trzista koja nisu Bosna i Srbija i odakle niko ne dolazi…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Ja rezervisan za sledeci produženi vine d. Vjerujem da će biti kupanje ok, taman neće biti prevelika vrućina. Zaliv, Kostanjica. Da se odmori tei dana.
evo sad nam pada broj slučajeva pa će turisti da nagrnu sa svih strana jel tako bješe ono ide![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks