View Poll Results: Da li ste bolovali Covid 19?

Voters
103. You may not vote on this poll
  • Imam (ili sam imao) koronu sa simptomima ili bez simptoma ali imam antitijela

27 26.21%
  • Pozitivan sam (ili sam bio) ali bez simptoma i nemam ili ne znam da li imam antitijela

17 16.50%
  • Nisam ili ne znam da li sam (bio) pozitivan

59 57.28%
Page 99 of 156 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149 ... LastLast
Results 2,451 to 2,475 of 3883

Thread: [Lična iskustva] Virus | Vakcina | Antitijela

Thanks Thanks Given 
    8,911
    Thanks Thanks Received 
    3,935
    Thanked in
    2,353 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Perfex maramice? Ili Pressing lijek?
    Znaš kako, kraj avgusta početak septembra je vrijeme cvjetanja ambrozije koja je najmrzniji alergen iz prirode...ne znam kako se drugi nose sa ambrozijom, ali mene jedne godine nagrdi a naredne me pressing sačuva...ponekad zaredom par godina umirem od najrazličitijih simptoma tipa potpunog gubitka glasa ili pak višemjesečne promuklosti, bezlijeka, što bi se reklo, nekad kijanje ludačko, nos naravno začepljen svrab u grlu i onaj osjećaj kao da ti je grlo otečeno....a nekad dvije godine relativno mirno prodjem...sad me bilo uhvatilo prije dvadesetak dana ali sad sam ok...
    Perfex toalet papir moze i za nos,valjda? chudno mi je jer vishe od 15 g me nije hvatalo,sad 2 x u poslednja 2 mjeseca,no ok je sad,prolazi valjda.
    ...

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    720
    Thanked in
    333 Posts

Kurzgesagt je odradio nedavno solidan video o tome kako radi imuni sistem; lako razumljiv.

\\
    OFL•GIC

3. The Following 3 Users Say Thank You to Drug Tito For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    A ne zezaj, ako ičije postove čitam sa paznjom tvoej citam ovdje medjutim to je davno bilo i naravno da sam zaboravila jer mi tad nije trebalo ...ne očekujem da niko za bilo što mene posluša zbog pisanije na forumu, isto tako sigurno je da neću ono što tu pročitam uzeti zdravo za gotovo, i što je bitno, u momentu kad si ti to pisao ja nijesam imala problem sa kalcijumom i ta informacija je jednostavno prošla kroz mene....sad kad imam, sam je čula i odmah je procesuirala...to je prosto logično tim prije što je to sigurno jedan jedini post ili dva gdje se o tome pisalo....sve ostalo se pisalo samo o djelotvornosti D vitamina. Skoro da se i ne pominju eventualne nus pojave jer i ne postoji hipervitaminoza sa d vitaminom....iskreno, prije korone nijesam uopšte o vitaminu D išta čula kao o nečemu toliko bitnome...ono kao bitan je neki balans vitamina i minerala prisutnih u organizmu i to ej to.. nije se D vitamin ni po čemu izdvajao...odjednom ispade maltene najbitniji...kad sam imala deficit ni dr koji mi ga je otkrio nije pomislio da je to nesto strasno niti mi je to tako predstavio tako da nije čudo što je i moj odnos prema d vitaminu ovakav...
    E ovo zadnje je ključna stvar. To je ono što ja zamjeram našem zdravstvu.
    Doktori i naučnici koji guraju priču oko vitD upravo i zamjeraju zdravstvenim vlastima u svijetu da se malo pridaje pažnje i kad bi se ozbiljnije radilo na prevenciji defciita da bi i manje umrlih bilo i generalno manje drugih bolesti.

Čitavu priču oko vitamina D sa pažnjom pratim taman od kad je počela korona, mada sam ga već uzimao nekih 2-3 godine ali ne redovno.
    Jednostavno sam doživio otkrovenje i bio sam fasciniran da ima toliki impakt na imuni sistem.
    Ja sam otkrio da sam u deficitu prije 3-4godine jer sam uradio više detaljnih nalaza zbog stomačnih tegoba. Tada mi je doktorica Brigita Smolović - gastroeneterolog preporučila da uzimam po 30 kapi Vigantola nedeljno, ne ulazeći u priču oko imuniteta. Ispijem onu bočicu i batalim.
    Ozbiljnije sam se zainteresovao kada sam čuo priču imunologa Dr Borislava Kamenova, koji ne samo da je govorio o vitaminu D već i o stomačnim tegobama koje nastaju zbog nekih namirnica, prvenstveno kravlje mlijeko. Ja ga ne pijem već deceniju. I jednostavno sam povezao te činjenice. Trovanje mlijekom, deficit vitD (ovdje sam i ja kriv jer me sunca nije gledalo zbog posla) i naravno loš imunitet.
    Onda sam čuo i Dr John Campbell-a koji je taman u toku početka pandemije puno govorio o imunitetu i uticaju vitamina D.
    Kasnije sam pretraživanjem otkrio da puno doktora iz USA zapravo gura svu priču oko vitD. Tu je bio jedan od najjačih pokojni Dr Robert Heaney, zatim aktuelni Michael Holick, Adrian F. Gombart i brojni drugi.
    Ali priča oko imuniteta nije jednostavna za shvatiti, ima tu milion drugih faktora. Trenutno proširujem interesovanje na mikrobiom.

Što se tiče K2, njega preporučuju svi zbog osteoporoze, kalcijuma...ali treba shvatiti da sve te ostale vitamine možda i već dovoljno unosimo kroz ishranu.
    Volio bih da postoji test sa kojim bi mogli znati što nam sve fali u organizmu, a čega ima dovoljno.

5. The Following User Says Thank You to autodijagnostika For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

"Volio bih da postoji test sa kojim bi mogli znati što nam sve fali u organizmu, a čega ima dovoljno."

pa postoji, pođi u lab i izvadi nivoe svega, ja to radim 2 puta godišnje zadnjih par god. jer uzimam grdilo suplementacije, ali izgleda da sve sagorim na treningu obzirom da mi ništa nije iznad gornje granice
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

A ima za dosta toga, al nisam siguran baš za sve? Recimo za cink, ima li?
    No i za ove koje ima nisam siguran da je sve to validno toliko.

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    619
    Thanked in
    353 Posts

https://gradski.me/studije-su-pokaza...spitalizacije/

Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    27 Posts

Zna li ko od vas , da li smije da se primi AstraZeneca ko ima malo problema sa venama i ispod 40god je ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    069/100-100

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

e vala ni sa jednom kao sa tom vakvino nijesu se frljali! Prvo su smjeli da prime samo stari mladi ne, onda ne stari nipošto no samo mladji da bi posle za zene bila zabranjena, a sad mislim da ako neko ima izrazene varikoozitete ne bi trebao da primi...međutim ja ne bih o tome razmisljala nego bih pitala doktora...tim prije sto znam da su nekome savjetovali ne zbog vena a druge nijesu NIŠTA ni pitali tako znam ženu koja ima vene i koja je ladno primila Astru i niko je nije ništa savjetovao niti pitao...u to ime mogu reći da ni mene niko nije nista pitao o tome i lično bih jedino osobe koje su sklone trombozi savjetovala da ipak prime neku drugu...mada i od drugih se tromboza moze dobiti...ko to zna. Pitaj dr pa sto ti kaze i svakako, sto god ti kaze ako primi Astru neka nakon nedelju odradi D dimmer i ako bude ok, posle revakcine opet pa nedje tamo kad bude proslo mjesec dva od revakcine kontrolno jedan i ok je to...
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

11. The Following User Says Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by Dasho View Post
    https://gradski.me/studije-su-pokaza...spitalizacije/

Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk
    Odmah da se ogradim da sam procitao samo naslov (za sad) jer zurim, ali ovo je bilo poprilicno jasno svakome ko je samo htio da pogleda UK brojeve (hospitalizacija vs broj pozitivnih). Steta sto je AZ unistena u potpunosti sa medijskom kampanjom te se mahom prestala davati i onoj populaciji kod koje nije bilo slucaja povisenih nuspojava...

Prije par dana bas pomenuh da je dovoljno pogledati broj hospitalizovanih (medju vakcinisanima) u Izraelu (Pfizer) i uporediti sa brojem hospitalizovanih u UK (Astra Zeneca) i ima se sta vidjeti.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    94 Posts

E neznam ja sam primio Astru pa evo mrdan ,sta znam do kad cu ma htjeli su da maknu Astru jer je bila najjeftinija da je uniste strucnjaci . I sada ako bude trebala treca doza primit cu Astru . Cudo su mediji ,toliko je bilo dezinformacija za sve .

Послато са Mi A2 помоћу Тапатока

14. The Following 2 Users Say Thank You to miko501 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    6 Posts

pozitivan sam na koronu, vec 7 dana imam temperaturu koja ne prelazi 38. I po malo kašljem, ništa strašno.
    Šta mislite da li treba da odem na pregled ili je ovoliko dana pod temperaturom normalno za koronu ?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

ja sam je imao preko 10 dana isto tako nije prelazila 38, ja nisam išao ali ti se svakako konsultuj sa doktorom zovni onaj br.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by marko.ni View Post
    pozitivan sam na koronu, vec 7 dana imam temperaturu koja ne prelazi 38. I po malo kašljem, ništa strašno.
    Šta mislite da li treba da odem na pregled ili je ovoliko dana pod temperaturom normalno za koronu ?
    ja se ne bih igrala...ako kasljes to zacas prelazi u upalu da se ne okrenes! Obavezno idi, snimi pluca da budes miran....mada, neka su zdravo, meni na prvom snimku onaj koji je citao snimak nije vidio upalu.....kreten....napisao je da je ok, nego srećom doktorica u kovid ambulanti uze i snimak da pogleda a i to ne bi no sam bila ka grob iskopani pa je očekivala upalu i iznenadila se što nije po nalazi, kad ono, imade sto vidjeti...
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Odmah da se ogradim da sam procitao samo naslov (za sad) jer zurim, ali ovo je bilo poprilicno jasno svakome ko je samo htio da pogleda UK brojeve (hospitalizacija vs broj pozitivnih). Steta sto je AZ unistena u potpunosti sa medijskom kampanjom te se mahom prestala davati i onoj populaciji kod koje nije bilo slucaja povisenih nuspojava...

Prije par dana bas pomenuh da je dovoljno pogledati broj hospitalizovanih (medju vakcinisanima) u Izraelu (Pfizer) i uporediti sa brojem hospitalizovanih u UK (Astra Zeneca) i ima se sta vidjeti.
    Znam momka, znači nije mi pričala komšonica, koji je primio AZ i sad se pozitivan na koronu ali lagano sve podnosi.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    94 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Znam momka, znači nije mi pričala komšonica, koji je primio AZ i sad se pozitivan na koronu ali lagano sve podnosi.
    Pa nestanu anti tijela ili se smanji broj ,zato se i prima treca doza ,predpostavljam da je medju prvima primio vakcinu kada je to krenulo mada nemora da znaci ,sto bi se reklo pitanje da li mu se "primila " vakcina . Evo i meni prve komsije i tu jos 2 kuce ,jedni drugima prenijeli i svi se porazbolijevali ,svi su bili vakcinisani osim jednog lika ,koji je zavrsio na kiseoniku pa skoro na aparate ,a drugi su svi ok . Sta znam,nisam pametan , sve sto pomaze od ljekova moze i da skodi za nesto drugo ,ali u ovom datom momentu pomaze vakcina u nekoj mjeri za ovaj jad .

Послато са Mi A2 помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    846
    Thanked in
    540 Posts

I ovdje se često provlači teza da pozitivan ne znači da je neko preležao, jer ako nije imao simptome nije ni reagovao na virus.

Iz iskustva familije i bliskih prijatelja, imam onih koji nijesu ni bili pozitivni nego su provjerili da li su bili zaraženi nakon što je član porodice bio zaražen i imaju visok nivo antitijela, visok čak toliko da ih ljekar vrati sa vakcinacije, kao i onih koji su bili pozitivni i ozbiljno bolesni a uopšte nemaju antitijela, tek poslije vakcinacije nešto skromno.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

pozitivan ne znači da je neko preležao, da li je imao simptome ili ne isto ne znači ništa jer ima onih koji dobiju antitijela i bez simptoma (kao što si naveo)

Thanks Thanks Given 
    4,353
    Thanks Thanks Received 
    8,409
    Thanked in
    3,204 Posts

Update od jutros: 6 dana poslije pozitivnog brzog testa, jutros negativan brzi test. Usvojili su mi da nisam 2 nedelje jos u samoizolaciju s obzirom da sam sa zenom odleza, plus vakcinisan i nikakvih simptoma.
    Mozda je i prvi test bio lazno pozitivan, ko ce ga znati vise.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Veoma, veoma je tesko, tacnije skoro nemoguce da brzi test bude lazno pozitivan. In simple terms.

PCR = veoma cesto moze biti lazno pozitivan (ovo naravno najvise zavisi od toga na koliko ciklusa vrt PCR)
    Antigeni = veoma cesto moze biti lazno negativan

Thanks Thanks Given 
    86
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ljudi, koju vakcinu izabrati?
    (opet moram google-tom da se liječim)

Fajzer/AZ/Sinofarm imamo u ponudi, jel tako?
    Momak u 40-tim (biće bolje)/zdrav, koju da izabere.

Čujem danas "izaberi najjaču", kao kinez slab, onda fajzer?
    AZ = problemi sa stvaranjem trombova valjda?

Koju ste vi izabrali i zašto?
    Hvala.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Raspitaj se kojima se naš narod vakciniše, i onda odaberi kontra...

Ako se bojiš tromba, cardiopirin mjesec dana i miran si...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    218
    Thanked in
    132 Posts

Quote Originally Posted by Pashtro.PtC View Post

Hvala.
    Fajzer jer je fda approved, pa neka je skuplja od az i neka je to sve politika i neka masoni kontrolisu svijet ili sta se vec drugo prica, a i jevreji su je primili, nece se oni zajebat

Thanks Thanks Given 
    86
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Ako se bojiš tromba, cardiopirin mjesec dana i miran si...

Sent using Tapatalk
    Pa ne bojim se tromba, nemam tih problema,
    ali ne bih uzimao nešto što potencijalno izaziva probleme.

Osim toga, kako se AZ pokazala?

Quote Originally Posted by sl0t3 View Post
    Fajzer jer je fda approved, pa neka je skuplja od az i neka je to sve politika i neka masoni kontrolisu svijet ili sta se vec drugo prica, a i jevreji su je primili, nece se oni zajebat
    Njoj sam nekako "najbliži", pogotovo ukoliko budem išao za EU, ona je svakako najpoželjnija.
    Mada mi prijatelj reče da su njemci poručili 2mil komada sputnjika (živi u DE),
    tako da će i njega staviti na "zelenu" listu uskoro pretpostavljam.

Koji sajt pokazuje neku statistiku, koliko ljudi primilo koju vakcinu/uspješnost iste/itd...
    (ranije sam čuo na tv-u da se pominje neka uspješnost u % neke vakcine, koja je to najuspešnija vakcina?)

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Evo je ovaj mladi doktor aktuelan sa objašnjenjima u vezi imunologije
    https://twitter.com/AlmirAljovic/sta...v_id%3D1914415

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,350
    Thanked in
    2,653 Posts

Quote Originally Posted by Pashtro.PtC View Post

Hvala.
    Ptije nego odaberes vakcinu provjeri da li zemlje favorizuju odredjene vakcine.

U tom slucaju AZ ili Pfizer
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Page 99 of 156 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)