+
Valerija Saveljić.
Može bit da je tako kako kažeš.
Je li to i ono kao kad je sadašnji premijer, a tadašnji nosilac liste, pozivao policiju da odbije naređenja jer su pogrešna a danas da postupaju profesionalno kao što su i tada na Bioče postupali.
Svi su oni isti na kraju dana. Samo je pitanje ko će ljepsu priču za pratioce da sroči. A rekao bih da im i jednome i drugome ide fino.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Njegovo prisustvo je srozavanje "šefa". On je taj koji se uvjek pojavljivao kao onaj koji se obraća masama, koji se obraća nakon pobjeda na izborima ili na predizbornim skupovima. Narod je navikao da ga gleda kao svemoćnog, a sad da se pojavi kao neki pacer iz naroda.... ko Šofro, Verica Maraš ili Zlatko Vujović? Niske su to grane za njega.
Očigledno je dogorelo do nokata, čuš mene padaju cigare, plantaže trave, tone koksa, hapsi se Brković i sužavaju se krugovi. Mora se branit "država".
Sa druge strane ako bude govorio, tek onda sve dobija karikaturnu notu.
A pogledaj kako se odnosio prema crkvi kad mu je valjalo (nakon raskola u DPSu).
Ovo ne pričam jer mislim da treba biti snishodljiv prema bilo kojoj vjerskoj organizaciji i koristiti je za sticanje političkih poena. Ovo što rade DF i Demokrate, ovaj politički marketing sa odnosima sa crkvom mi je jednostavno pregadan. Samo podsjećam da ni DPS nije bio imun na to kad im je bilo oportuno. Sjećate li se grafita "Momo Srbine, što crkva nije uz tebe?"
Čovjek koji je promijenio toliko ideologija, pri tome se svo vrijeme bogatio (on i njegova familija kumovi i prijatelji), a da ga neko gleda kao boga, pa to je stvarno porazno.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Malo ti ipak bezveze prica.
Jeste da Krivokapic malo licemjerno gleda na Veljovicevu izjavu, ali opet nije postojalo nikakvo zakonsko utemeljenje blokade Podgorice, osim DPS procjene da im se drma vlast. Koju je Veljovic sprovodio.
Tako da opet Krivokapicevo pozivanje policije da ne postuju bukvalno nezakonitu naredbu, nije isto sto je radio Veljovic (prebijanje u Budvi, prebijanje u Podgorici jer sjede na trotoaru, prebijanje u BD za dizanje 3 prsta....)
Iako vidim da se forsira DPS mantra svi su isti.... Nisu.... Nikako nije isto Krivokapicevo pozivanje policije, koje ne znaci nista, i nije znacilo na kraju nista, sa Veljovicevim mlacenjem naroda i gusenjem suzavcem.
Znam da bi ti volio da ti mi kazemo da je isto, ali nije....
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Upravo si zadnjom rečenicom dokazao da jeste.
Svi porede ono što im odgovora. Baš kao što si ti.
Uporedio si Krivokapićevo pozivanje policije da ne postupa po naređenju na Bioče sa premlaćivanjem po Budvi. Što ga ne uporedi sa pozivanjem Veljovića da policija ne posluša naređenje.
Isto je, samo su akteri zamijenili uloge (strane). Ili ćeš ako policija počne da mlati demostrante, reć da je ovo malo drugačije nego kad je Veljović komandovao palicom?
Loše je prebijanje građana po BD, kao što je loše i ovo pozivanje policije sa jedne i druge strane u zamijenjenim ulogama. Liči mi na pozivanje na fer borbu u osnovnu, kad jedan povede 10 drugova sa sobom a ovaj drugi bude pošten.
Pa idući put bude obrnuto.
Svako koristi što mu odgovara, a narod ih slijepo prati. Ljudima koji su išli na litije će bit normalno da policija tuč DPSovce, kao što je DPSovcima bilo normalno prošle godine da mlate ljude koji su palili kontejnere, crtali trobojke i slično.
Meni je to isto. I loše je. Nema ničeg dobrog u tome.
Nego ljudi pošto je ustoličenje gotovo završeno 5-og, šta ce biti 6-og?
Da li u ponoć između ova datuma postajemo dio "srpskog sveta" ili i dalje obitavamo kao CG?
I naravno šta ćemo sa onolikim brojem neprijavljenih kineza koji kopaju tunele do berlina rima?
Da li će 6-og nastati potop ili će biti kao 1-og septembra prošle godine kad je osvježilo, zemlja se okreće i dalje, ptice cvrkuću, država opstaje i naša "neovisnost", redovno se smjenjuje noć i dan, idemo na posao, a nema dps-a
Šta će biti 6-og neka reče ko, a posebno mislim na zaštitare dps blaga, ljubitelje istih i vječite stražare nacioma i nvo-a cpc
Poslato je nadam se![]()
Nista, od 6-toga treba izmisliti neku novu glupost da se narod zanima, da se skrenu misli sa pravih problema, evo moze popis to moze da pokrije veci vremenski period.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Zna se. Sremno je to već. Popis.
Нема али су дпсовци покрали ову државу и њен напредак и људе. Мало су више кивни ови сад јер добро сви знамо да велики број људи којима су уста пуна одбране свега црногорског то раде јер желе да се ови прошли врате да би наравно наставили да лопужају.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Svako ima svoje vidjenje. Vidis meni je problem kad policija mlati bezrazlozno bilo koga. I bice problem ako opet pocnu.
I ne nikako ne mogu da poredim pozivanje na otpor Krivokapica i Veljovica. I zasto bi. I jedan i drugi imaju to pravo. Sta je lroblem sa izjavom.
Ono sto osporavam je da Veljovic ima, ajde moralno pravo, da prica o tome da je protest demokratsko pravo gradjana. Treba nemati obraza pa to izjaviti poslije svih naredbi.
To sto ti pokusavas da ga svedes na izjave priladnicima policije, je tvoje pravo i vidjenje.
Ali je moje da treba da budes teska splacina da pozivas na proteste i o njima pricas kao demokratskom iskoraku. A ljudi jos placaju kazne ili su robijali zbog tvog "demokratskog vidjenja protesta". Ukratko splacina.... Ali dobro...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Moze li biti iznenadjenja ili kako bi jedan moj drug pjevao refren “ ko bi rekao cuda da se dese” i da se nekim cudom na popisu imamo vise srba nego crnogoraca, statistika kaze da je nemoguce, ali ovo je drzava u kojoj je sve moguce, a statistika cesto zna da vara.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не сви, наравно, рекао сам велики број.
Знам многе што имају скроз искрене мотиве Ал исто тако знам огроман број њих који су само глумци у свему овоме, тај је број огроман.
Хвала Богу да дође ово са овим кокаином да се пређе мало да теме Јоаникија, предосадило је.
Е само да не почну са пописом
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Zato i napisah je li to ono kad... Svako gleda kako mu odgovara. Na žalost i jedan i drugi imaju pravo da pozivaju što oće, koliko je to pravo Veljovića je jako diskutabilno nakon svega što je radio, pravo premijera fakat postoji zbog položaja iako je prije godine bila druga pjesma.
A o Veljoviću ne bih trošio riječi, dovoljno je svojim postupcima pokazao do sad.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
A fino, nisam znao, nekako me ta prica asocirala na SDP - cutis da bi se kad nisi vlast - bunio.
Ali mi nije jasna ekipa iz URA-e koja je prihvata u svoje redove.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Daj da bajke ovdje ne pričamo. Nekoliko se puta dešavalo baš to što opisuješ.
U jednom slučaju je strana služba obavijestila o kontejneru i tražila da se zadrži. Dok je njihova ekipa letjela helikopterom ka Baru dobili su obavještenje da je naša carina "sve pregledala", nije našla ništa, brod je već pušten i isplovio.
U tome i jeste razlika između DPS i ove vlasti. Ovih tonu i po kokaina nikad DPS ne bi uspio da pronađe, koliko god informacija dobio sa strane.
Prebrzo je ova nevjesta dobila činove, što reče asc da je ne uvatiše iduće godine bi do maršalice doguralaAli bez obzira mislim da ljekari ne moraju nužno da prodju vojnu obuku, pogotovo da završe vojnu školu, koliko se sjećam oni su radili pri vojsci i išli na terene i to im je io neki rad koji se nagrdjivao činom, onda su tu unaprijedjenja zbog sticanja zvanja, zbog specijalizacija i sup specijalizacija tako da ljekari skoro pa lagano dolaze do činova, ali ipak..za dvije godine ne bas od ničega do majorice
![]()
@extravaganca crkao bi da me ne pomeneš...sa predsjednikom se slažem u jednom dijelu njegovog izlaganja koje je btv bilo jutros a nijesam imala kad da se odmah izjasnim pa si vala mogao do sjutra sacekat prije no me prozoveš![]()
Već sam rekla, ponoviću, da smatram da je SPC trebalo da napravi ustupak i da ne insistira na Cetinju kad je već nastao problem, nego da u duhu pomirenja izmjesti taj svečani čin za svoju pastvu, međutim ne mogu da ne pohvalim, a mislim da sam i sinoć to uradila, kao jedan civilizovan korak to što su odlučili da se obred obavi unutar manastira bez vjernika i sabora ispred manastira...lično, kao neko ko nije vjernik ne znam što se unutar crkve zbiva i ne zanima me, tako da je po meni to jedno potpuno ok rješenje....
Što se drugog dijela izlaganja tiče smatram da je predsjednik prenaglio...nije mi se dopalo, prosto jer nije pomirenje iako ne vidim ništa loše u tome da bude tamo....mozda je to, što reče ceasar jedan garant da do bilo kakvog problema neće doći...osim ukoliko nije (nijesam slušala samo sam novinarske interpretacije pročitala) bio militantno raspoložen....što mi se ne bi dopalo nikako jer sa uvijek protiv bilo kakvog nasilja i poziva na isto. Tako da to vrlo oštro osuđujem.
A nije Milaš magarac, to je za premiejra rezervisano, Milaš je na moju veliku žalost krenuo nekim putem koji meni odavno ne paše...možeš ti prozivati, a ne možeš koliko ja mogu odgovarati, ali osnovna razlika izmedju mog poimanja pravedne države i tvoga je što ja mogu da podržim pogrešnoga državnika, da ga obožavam, što ću ljudsko sam biće. pogriješi se, ali kad ukrade reći ću ukrao je, kad slaže reći ću slagao je, kad opustoši reći ću opustošio je....i zato sam ga se odrekla, a ti ćeš kad tvoj ukrade reći "a Milo koliko je krao!?", kad slaže reći ćeš "a nije on tako mislio no ti mrziš Srbe" , kad napravi glupost i ispadne magarac reći ćeš "vi sve srpsko mrzite i smeta vam pošten čovjek a podržavate lopova, svi ste lopovi i mrzite srbe".... ni u jednom slučaju kukalom nećeš reći da je pogriješio što god da uradi...Nagradno pitanje: koliko se ti razlikuješ od ovih milovih poslušnika tzv komita i ostalih koji će da Milaš predne reć da lijepo miriše, koji će da Milaš naglo odluči da mrzi komite postat očas posla četnici? (ovo je retoričko pitanje)
Last edited by zvoncica; 29-08-21 at 00:22. Reason: pf naglo ekavski počeh da govorim :D
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Forever young, i want to be forever young
Ja koliko znam, naši ne rade ništa s Meksikancima, ali ih ima po Južnoj Americi kao sitnih svetaca. Ali na kraju krajeva, to je nebitan detalj...
Ko "stoji iza svega toga", to može da se priča u kafani, ali to su naklapanja. Možda je za račun klana, možda za Milov, možda za Zdravkov. Ovaj to svakako neće saopštiti. Najteži kvalifikovani oblik krivičnog djela "Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga" je 15 godina zatvora, a to nikad niko nije dobio, niti će. Za takve kazne se ne namještaju ljudi, niti se gubi glava, a mi ćemo da nagađamo je li ovaj sam radio, i ako nije - sa kim je.
Evo ko god pomene Lazovića, ovoga onoga, meni mogu da budu sumnivi podržavaoci nove vlasti u BD. Što da ne, ista je kvota...neće biti da Škaljarci "rade pošteno", nemaju nikoga na carini i u policiji, nego na mu*a, pa ako prođe prođe... Mada mislim da nismo daleko ni ode te priče, da kriminalce toga kalibra klasifikujemo po štetnosti...
Pa su protestanti premlaćivani po nečijem nalogu? Eee moj ti. Policija je poprečni presjek društva, idiota kolko oćeš...čekam da policija nekoga premlati sad, jednako kao onda, pa da mi objašnjavaš kako su to pojedinačni slučajevi, a prije je bilo sistematski. A to će se desit, to se mora desit, jer se nije rodio taj ko može da zauzda ni 20 ljudi pod sobom, a kamo li 4 i kusur hiljada, i opet će policajci da ćute ko je kolega koji je sa fantomkom tukao, ali će to bit pojedinačni incident. Sad je policija dobra, nisu više Milovi kerovi.
A o licemjerju možemo do ujutru, al ne znam isplati li se. I meni i tebi. Jer ja mogu za ama baš svakoga iz nove vlasti, ko je imao javni život par godina, da nabrojim kolko oćeš polukružnih okretanja. Al šta ću dobit od toga, kad oni "ne kradu", pa onda nije to isto.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks