Imam (ili sam imao) koronu sa simptomima ili bez simptoma ali imam antitijela
Pozitivan sam (ili sam bio) ali bez simptoma i nemam ili ne znam da li imam antitijela
Nisam ili ne znam da li sam (bio) pozitivan
@goozica nisam jednom kasnuo, zena mi je pozitivna, ja se nisam ni testirao. Mislis da moze biti upala pluca? Da podjem?
Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
pođi ti za svaki slučaj
She is only here to annoy herself!
Hvala vam svima sto brinete. Pluca sam snimao prije nema ni 2 mjeseca jer sam imao neki virus kaslja 15 dana pa ne bih cesto da ih zracim ako nema potrebe. Sad idem prvo da se testiram pa onda dalje.
ima potrebe jer dok se ti testiraš i dok ti dođe rezultat može ti se značajno pogoršat situacija u slučaju da je upala
Ja se evo testirah i negativan sam :-)
Rece mi da popijem paracetamol...
to ti za pluca ne govori nista, al kako hoces.
nothing comes from violence and nothing ever could
Meni su pluća propala od dobro je to do 90% zahvaćenosti i hospitalizacije za 7 dana...
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Poslije 9 mjeseci i dalje osjećam posledice.
Umor i zaborsvnodt su glavne.
Postoje i prednosti, smireniji sam, pritisak mi se vratio u normalu nalazi su top...
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
Bol u leđima je jedan od najčešćih simptoma. Ipak, jasno se razlikuje bol u leđima od korone od bola uzrokovanog recimo istegnućem mišića.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Inače, simptomi delta soja su u značajnom broju slučajeva drugačiji u odnosu na one od ranije. Sada se pored temperature javlja i curenje nosa i bol u grlu, što često podsjeća na prehladu, dok su suvi kašalj, kratak dah i gubitak čula mirisa i ukusa znatno rjeđi.
https://covid.joinzoe.com/post/new-top-5-covid-symptoms
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ja nijesam kasljala a imala sam obostranu upalu pluca....doduse i potvrdjenu koronu...takodje kad sam snimila pluca nakon pozitivnog testa, sve je bilo ok i bez upale, nakon 5 dana visoka temperatura i uzasan bol u ledjima koji je trajao prilicno i svi smo ga imali kao simptom (troje u porodici) i tek nakon deset dana je snimak pokazao upalu...a snimala sam se od marta tačno 5 puta....tako da ne avetaj to nije neko narocito zracenje....recimo jedan skener ima jacinu kao skoro 300 obicnih rentgen snimanja...to mi je pulmolog rekao ako on mene laze lazem i ja tebe....
nemoj da zanemaris taj bol, ako potraje ti se javi ljekaru da te poslusa, pulmologuI ne izbjegavaj snimanje ako bude trebalo
Što se tiče vitamina, ja sam primala petnaest dana infuzije od toga barem sedam dana dva puta dnevno i sa puno kortikosteroida i niko mi nije dao vitamine da primim...ja sam na svoju ruku uzimala D vitmin oralno 5000 i C vitamin oko hiljadu miligrama...ali to sam uzimala tri mjeseca nakon korone i prestala u julu i cim opet počne jesen cu da krenem...inace sam prije desetak dana radila nalaze i sve j je ok i vitamin D je 75...zadovoljna sam jer je bio nizak jako ranije
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Meni to bila jedina tegoba u koroni, bol u donjem dijelu ledja, češći kod žena. 3 dana me baš boljelo da nisam nekad mogla zaspati. Nisma ležala pa da j eod ležanja, baš od korone. Donji dio ledja i karlica.
Evo da se prodružim, mozda ipak da pregledas pluća bez obzira na test.
Ja sad sa odmora, dolje s ene poštuju ama baš nikakve mjere osim maski u zatvoreno pa i t nešto znači. Jer turisti iz Srbije se čude kako kod nas n emože bez maski u prodavnicu.
75 isto nije baš optimalno, uzimaju slobodno još po 5000 dnevno dok ne doguraš do 150 osjetićeš promjene i u imunitetu i u raspoloženju
@zvoncica @montenegrina
Ja bih brinuo da osjecam bilo kakve tegobe ali osjecam se odlicno, nemam temperaturu, nemam problema sa disanjem, umaranjem, samo me probada taj bol sa ledja. Meni to izgleda kao kad lose spavam pa me boli. U slucaju da se nastavi jos koji dan posao bih da se snimim ali za sada mislim da nema potrebe.
75nmol/L (ili 30ng/ml) je donja granica ispod koje ne bi valjalo da se spušta. Ta granica je uspostavljena po endokrinološkom udruženju (Endocrine society).
Stiče se utisak da je vitamin D bitan samo zbog korone a ovamo ga nauka povezuje sa svim mogućim bolestima i stanjima u organizmu.
u nlzima piše da je od 60 do 85 optimalno a da je ispod 60 deficit a preko 85 ga ima dovoljno tako da ne bih ja bas insistirala da ga ima više od ovoliko, pogotovo što mi je negdje ranije nicim izazvan i potpuno slulajnom kontrolom bio 12 a nakon terapije nije mogao preci 50...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Kako na koje nalaze, iz KCCG će reći da je sve preko 50 dobro i ok, Invitro laboratorija preko 75, itd.
Ja vam samo prenosim što navode i naučnici i doktori i njihova udruženja iz inostranstva tj sa zapada(pošto se zapad sluša jel da)
Od 100-150nmol/L je poželjno.
Postoji ta neopravdana bojazan da se prećera, može da se pretjera sa više od 200-250nmol/L u krvi, tokom dugotrajnog perioda, mjesecima i duže.
A niko se ne boji što je u deficitu možda, i što ima raznorazne bolesti kojih možda nije ni svjestan do jednog trenutka.
Last edited by autodijagnostika; 23-08-21 at 11:54.
Nedelju dana sam bolestan, testirao sam se prije 4-5 dana i bio negativan. Sumnjam na delta soj, da li ovi nasi znaju detektovat taj virus 100%?
Test sam radio u dom zdravlja/stari a.
Ps, osim suvog kaslja, slajma i cestog znojenja svaki dan osjecam umor u noge i cesto mi se danju spava….
Nisam vaksicinisan niti sam zvanicno bio pozitivan prije…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moguće da brzi test nije prepoznao virus. Pouzdanost brzog testa za ljude sa simptomima se procjenjuje na oko 75%, a za one bez simptoma na 60%. To znači da svaki četvrti brzi test bude lažno negativan.
Moj ti je savjet da uradiš PCR - ako misliš da je potrebno, naravno.
Meni nije jasno zasto cekate da prodje nekoliko dana od prvog simptoma da bi se testirali
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks