https://www.vijesti.me/vijesti/drust...cinju-na-jesen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Malo je novinar promašio sa podacima. Jedina tri putna pravca koja imaju prosječni godišnji dnevni saobraćaj preko 10.000 vozila su:
1. Budva - Tivat
2. Podgorica - Golubovci
3. Podgorica - Danilovgrad
Da, problem je u tome što je taj prosjek na primoriju napravljen od nesnosnih gužvi ljeti i polupraznog puta zimi.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ispod 10.000 vozila (to je razlog zašto niko nije htio da finansira ,, prioritetnu dionicu"), ali zna da obori rekord po broju vozila za jedan dan (u špic sezone može da prođe blizu 30.000 vozila za dan). Ovo što se dogovaralo sa Kinezima da nastave graditi do Andrijevice, a da zauzvrat uzmu prihode od putarine takođe je garantovalo 10.000 vozila (iz budžeta bi se plaćala razlika).
Sigurno ce se povecat broj vozila, ako ne kada se zavrsi nasa dionica, onda sigurno do vremena kad Srbija zavrsi njen dio nase granice.
Dobar dio vozila koja ide i na pravac Prijepolje Zabljak- Niksic, prebacice se na autoput, licno sam par puta, isao u ljetnjem periodu za Begrad i razlika je nebo i zemlja, brze i bez stresa. A i dosta ljudi koji idu da zavrsavaju stvari u Bg, nece vise imati potrebu da idu avionom. Ovaj put ce se otplatiti, kad-tad, samo debili mogu da kazu da je put iz nidje u nidje.
nocas je od NK do PG prošlo 20.000 auta čini mi se...
She is only here to annoy herself!
Ja sam vozila oko 21h tuda i od Kapinoga polja do Pg je bila jedn akolona ali nikad ljepše nisma vozila tu dionicu, i mirnije. Išlo se finom brzinom, niko nije preticao, bez stresova.
Ali baš je bio konvoj![]()
U temi o autoputu je napisano zašto je izgradnja istog na način kako se počelo raditi kod nas jedna... glupost.
To je najopterećeniji put u Crnoj Gori, upravo sam ih gore posložio po tome. Čitavo primororije zapadno od Budve koristi magistralu Tivat (kružni tok) - Budva ako ide ka Podgorici.
Uh, uh... Kolega.... Procitaj tekst do kraja.
Tender za izvodjenje radova je 43 miliona sa PDV. Dobila kineska firma koja je ponudila tu cijenu.
Nece oni da otkupljuju i ekspropriusu zemljiste. Ovo je najniza cijena na tenderu za radove.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
U tu cijenu je uracunato i polaganje vodovoda sto je podiglo cijenu...
Danas otvaranje
https://www.cdm.me/drustvo/jugozapad...-za-saobracaj/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali ,,zbog opstrukcije državnih organa"
I prije roka ce se zavrsiti podgorica - danilovgrad iako je planiran jul 2022.
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks