Page 652 of 1249 FirstFirst ... 1525526026426486496506516526536546556566627027521152 ... LastLast
Results 16,276 to 16,300 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Crnogorac sam vazda bio, ka i moji preci, ka i moja đeca, i takvog će me kopat.

Pričam i pišem crnogorski jezik, ne zato što mislim da je drugačiji od srpskog (ili srpsko-hrvatskog) već zato što smatram da ako već su sve države iz ex-yu nazvale jezik po svojoj državi nismo ni mi gubavi.
    prvo,svi mozemo da se izjasnjavamo kako 'ocemo ali tvoja djeca moraju kao ti?

drugo ako ja,secko,kocko,oblo i cosko kazemo ti si tranja onda jbg,tranja si?ili samo da ne ipadnes gubav pa nema veze sta je u pitanju?posto si ti prvi bukvalno sad priznao da crnogorski ne postoji vec eto moze ti se da ga tako zoves

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Zaludnji su pokušaji da se objasni glasačima DPSDPa ili DFa da Crna Gora treba da bude država jednakih.

Kad neko utuvi sebi u glavu da je njegova "rasa" superiornija ili da joj pripada više prava nego nekoj drugoj, zna se kako se to zove.

Nažalost, zbog takvih maloumnika najviše ispašta normalan narod koji bi da živi od svog umijeća, obrazovanja i rada.

Je li ovo vjernik cpc prica o drzavi jednakih ?

Je li ovo pripadnik nebeskog naroda govori o superiornim rasama ? Je li ovo sljedbenik mladica, karadzica, stanisica, djurisica, cice draze . . . oce nekog na nazove fasistom ?

Trecoj recenici ne bih dodao nista.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    prvo,svi mozemo da se izjasnjavamo kako 'ocemo ali tvoja djeca moraju kao ti?

drugo ako ja,secko,kocko,oblo i cosko kazemo ti si tranja onda jbg,tranja si?ili samo da ne ipadnes gubav pa nema veze sta je u pitanju?posto si ti prvi bukvalno sad priznao da crnogorski ne postoji vec eto moze ti se da ga tako zoves
    Lingvistički se radi o jednom istom jeziku sa četri književna standarda.
    Crnogorski postoji taman koliko postoje i srpski, hrvatski i bosanski.

No pošto konsenzus o zajedničkom imenu ne postoji (recimo jugoslovenski), svoj jezik po komšijama zvat nećemo, nego po sebi.

4. The Following 6 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    @Beton Oces da kazes da Srbi nisu mogli svoja prava da ostvare od 2006?
    Bili su ugrozeni jel?
    Ja pricam za sve gradjane ove države da je vrijeme da mogu sva svoja prava da ostvare sto do sada nije moglo vec je sve selektivno bilo u svakoj sferi niko u ovoj državi nije mogao da ti garantuje da ces na sudu ostvariti svoja prava iako je zakon 100 posto na tvojoj strani jer je banana država i sve je moglo apsolutno sve je bilo moguce e sada je vrijeme da se te stvari promjene to sto se nekome ne svidja nesto mora da prihvati a ako misli da nije po zakonu i ustavu fino na sud i ja mislim da cpc skup degenerika pa ne prijetim sa bilo cim vec sam prihvatio da su degenerici i to je to neka dobiju sve sto im po zakonu ove države pripada ja nemam nista protiv

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Lingvistički se radi o jednom istom jeziku sa četri književna standarda.
    Crnogorski postoji taman koliko postoje i srpski, hrvatski i bosanski.

No pošto konsenzus o zajedničkom imenu ne postoji (recimo jugoslovenski), svoj jezik po komšijama zvat nećemo, nego po sebi.
    konsenzus dje i ciji?i kakav konsenzus treba?100 posto?56,6?i odakle sad ta prica da nije poseban jezik nego 'knjizevni standard'?jel' to od 30tog naovamo ili toboz oduvijek samo niste isti kao ovo sto palise zastave prije koji dan...

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,119
    Thanked in
    2,953 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Mislim da si pogrijesio mjesto dje ovo pises lijepo ovo copy pa britancima i amerikancima se obrati oni su posebno osetljivi na osnovna ljudska prava pa mislim da ce reagovati na ovo tvoje pisanje
    Sto prije prihvatite da u ustav pise da je Crna Gora gradjanska država i da garantuje svima sva moguca prava to ce biti lakse za vas lijepo postoje sudovi pa borba brale svi vi koji mislite da je nesto pogresno da se krsi nesto da je neko nesto nekome oduzeo uzurpira ili tako nesto
    Navikavajte se da polako pocinje da svi mogu svoja prava da ostvare svidjalo se to nekome ili ne a da pritom ne ugrozava tudja
    Ostade nedoreceno koja su to prava i kome bila ugrozena. Pusti se ovih dnevno politickih floskula. To su bljuvotinje.

A kad smo vec kod ugrozavanja tudjih prava, ti si za to da se Cetinjski manastir vrati Prijestonici Cetinje je li tako?

Posto SPC nisu vlasnici istog, vec pravnim jezikom receno uzurpatori jel? To su ta osnovna prava?

A rece da su CPC degenerici? Kako nazvat onda SPC?
    Valjda znas da SPC nije cedna organizacija. Ne mislim samo na patrijarhivo i Amfilohijevo blagosiljanje i pruzanje logisticke podrske Arkanu i drugovima, nego i na druge propratne afere.
    E zamisli kad je CPC cednija od SPC. Kako bi ona njih nazvao.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    konsenzus dje i ciji?i kakav konsenzus treba?100 posto?56,6?
    Međunarodni književni konsenzus podržan od zvaničnih institucija država u kojima se zajednički jezik koristi, recimo nešto nalik Novosadskom dogovoru kada je jezik imenovan kao srpsko-hrvatski.
    No taj konsenzus je prije 30 godina pao u vodu.

i odakle sad ta prica da nije poseban jezik nego 'knjizevni standard'?jel' to od 30tog naovamo ili toboz oduvijek samo niste isti kao ovo sto palise zastave prije koji dan...
    Vidim da si živio u pećini:
    Deklaracija o zajedničkom jeziku 2017

A priča o ovome se vodila godinama prije objavljivanja deklaracije.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ja pricam za sve gradjane ove države da je vrijeme da mogu sva svoja prava da ostvare sto do sada nije moglo vec je sve selektivno bilo u svakoj sferi niko u ovoj državi nije mogao da ti garantuje da ces na sudu ostvariti svoja prava iako je zakon 100 posto na tvojoj strani jer je banana država i sve je moglo apsolutno sve je bilo moguce e sada je vrijeme da se te stvari promjene to sto se nekome ne svidja nesto mora da prihvati a ako misli da nije po zakonu i ustavu fino na sud i ja mislim da cpc skup degenerika pa ne prijetim sa bilo cim vec sam prihvatio da su degenerici i to je to neka dobiju sve sto im po zakonu ove države pripada ja nemam nista protiv
    Evo on kaže za nekog da je degenerik radi crkve.
    On koji je pripadnik crkve koja veliča fašističke zločince, koja veliča izvršitelje genocida, koja je za svece proglasila koljače svog naroda, kojoj je sultan birao patrijarha, kojoj su nekoliko vladika agresivni homoseksualci, a ona ih štiti od ruke zakona...
    On je sasvim dovoljno rekao o sebi, da vidimo šta će mu reći moderatori ?!

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Razumi da postoje ljudi koji vjeru dozivljavaju kao intimno pitanje i ne jure za popovima ni u crkvu, a pogotovo ne po ulica i trgova.
    Pravo da ti kažem, stidim se kad vidim kakve stvari zadnjih godinu dana objavljuje ozbiljna naučnica kao što je Olivera Komar.

Metodologija, pitanja, kao iz onih nesrećnih "jeste li za modeni napredni NATO ili ste zaostali u prošlosti" anketa pred prijem u NATO.

Svi znamo da ne može nikako biti CPC:SPC 20%:40%. Zna to i ona pa opet postuje očigledne laži. Već više od deceniju se svake godine rade istraživanja i zadnje je bio 6%:65%, a sad odjednom Komar otkriva nešto potpuno drugačije.

Tako, iz poštovanja prema njenom radu, mislim da je pametnije da ovu njenu novu patriotsko-propagandnu fazu ne pominjemo.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Pravo da ti kažem, stidim se kad vidim kakve stvari zadnjih godinu dana objavljuje ozbiljna naučnica kao što je Olivera Komar.

Metodologija, pitanja, kao iz onih nesrećnih "jeste li za modeni napredni NATO ili ste zaostali u prošlosti" anketa pred prijem u NATO.

Svi znamo da ne može nikako biti CPC:SPC 20%:40%. Zna to i ona pa opet postuje očigledne laži. Već više od deceniju se svake godine rade istraživanja i zadnje je bio 6%:65%, a sad odjednom Komar otkriva nešto potpuno drugačije.

Tako, iz poštovanja prema njenom radu, mislim da je pametnije da ovu njenu novu patriotsko-propagandnu fazu ne pominjemo.
    Čuda su rijetka, ali se dešavaju

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,119
    Thanked in
    2,953 Posts

Herkules opet ti kažem postoji sud država zakon medj organizacije pa borba ako mislite da je nesto uzurpirano sa bilo cije strane ne može se na silu nista i da se brani drugima jer eto ja to tako mislim da jeste nego fino zna se dje se okupacija uzurpacija i tako te stvari dokazuju
    Ko o cemu ti o ustavu i zakonima. Pogaziste svaki medjunarodni zakon o pozivate se na zakone.
    Ah meNe.

Ovo sto si preskocio racunam da si saglasan. Lijepo. ASto vas vise bude svjesno toga to je bolje za ovu napacenu drzavu.
    Uzivaj u zakonima.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Vjernicima CPC nista nije zabranjeno. Samo, je*i ga, nema ih. Bukvalno ste probali da prisilite ljude da idu kod Miraša tako što bi ukinuli Amfilohija. Dobili ste nogu u guzicu. I onda kukate kako je neko vas htio da asimiluje, jer mislite da niko ne provaljuje čime se bavite...
    ZNas koji je problem vjernika CPC? Taj sto su svi do jednog komunisti i sinovi narodnija heroja...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

Nije vala da se razumijem u politiku ali od kada je vjera povezana sa Vladom da se na dijelu i Vladi o tome piše?

Poslato sa škatulice
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    ZNas koji je problem vjernika CPC? Taj sto su svi do jednog komunisti i sinovi narodnija heroja...
    da nije bilo tih komunista i narodnih heroja, koje ti očigledno mrziš, ovo bi sad bila neka oblast nacističke Njemačke. no, to vas uče u DFu, da mrzite partizane i veličate četnike

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

16. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

pa ko to osim DFa uči ljude da mrze narodne heroje? ne vole ih ni ovi iz ekipe DPS/SD no ih radi političkij poena kao prisvajaju. ali Manda i ekipa su ti koji otvoreno pljuju i vrijeđaju heroje ove države

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Možeš li dati link na ta istraživanja i ko ih je radio?

Po CEDEM-ovom zadnjem istraživanju političkog javnog mnjenja iz juna, SPC uživa povjerenje 41,4% građana tako da se taj dio uklapa.
    CPC je sa druge strane imao povjerenje 14,2% građana i tu postoji veća diskrepanca (do 21%).
    Last edited by ASC; 14-08-21 at 13:03.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Po CEDEM-ovom zadnjem istraživanju političkog javnog mnjenja iz juna, SPC uživa povjerenje 41,4% građana tako da se taj dio uklapa.
    CPC je sa druge strane imao povjerenje 14,2% građana i tu postoji veća diskrepanca (do 21%).
    Ne mogu jer je interno, ali ide od 48% SPC:21% CPC u 2007 (ostalo su muslimani, katolici i neizjašnjeni), onda CPC počinje da pada 2011. da bi došli do 63% SPC:7% CPC u 2020.

Ne možeš miješati povjerenje sa vjeroispoviješću jer su značajan dio podržavalaca CPC ateisti.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    pa ko to osim DFa uči ljude da mrze narodne heroje? ne vole ih ni ovi iz ekipe DPS/SD no ih radi političkij poena kao prisvajaju. ali Manda i ekipa su ti koji otvoreno pljuju i vrijeđaju heroje ove države

"moji nisu, iako imate potrebu da svrstavate ljude odma u grupe, čim se napiše protiv URE."

Malo si licemjeran.

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,885
    Thanked in
    2,521 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    U ime moga đeda čije ime nosim (eto unuk sam, nisam sin i komuniste i narodnog heroja) upućujem ti iskreno izvinjenje što smo vam otjerali okupatore...
    Nisu komunisti i narodni heroji znali da ćemo vas time toliko povrijediti i da su vam okupatori toliko srcu prirasli osjetljivim kvislinškim dušicama.
    Znali su eto da su prirasli srcu Joanikuju Prvom koji se cio rat sa njima družio i slikao.

22. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ne mogu jer je interno, ali ide od 48% SPC:21% CPC u 2007 (ostalo su muslimani, katolici i neizjašnjeni), onda CPC počinje da pada 2011. da bi došli do 63% SPC:7% CPC u 2020.

Ne možeš miješati povjerenje sa vjeroispoviješću jer su značajan dio podržavalaca CPC ateisti.

moze li ovo kaze interno je , rekao mu jedan prijatel u kafani
    hahahahahah
    kako mozes ulaziti u opste u ovakve rasprave dje se nesto saopstava kao cinjenica , ali je interna . ima napisano na papir. level Marko Milacic
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    moze li ovo kaze interno je , rekao mu jedan prijatel u kafani
    hahahahahah
    kako mozes ulaziti u opste u ovakve rasprave dje se nesto saopstava kao cinjenica , ali je interna . ima napisano na papir. level Marko Milacic
    Pa i ovim "istraživanjima" Olivere Komar smo počeli priču na osnovu jednog njenog tvita, taman kafanska priča

Ko neće da vjeruje ne mora.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Pogledah tabelu koji si mi poslao i stvari ne štimaju:
    Evo, recimo na CEDEM-ovom istraživanju iz decembra 2019. situacija po pitanju povjerenja stoji ovako - SPC:46,4%, CPC:17,8%.
    I da na svim Cedemovim istraživanjima u zadnjih desetak godina SPC šeta oko 45%, nekoliko procenata gore dolje, a CPC oko 15%.
    To stoji, i shodno tome možemo da zaključimo da je stvarni broj vjernika CPC manji od procenta koji iskazuju formalno povjerenje u CPC.

Međutim, procenat vjernika SPC teško može bude veći i da obuhvata one ljude koji joj ne iskazuju nikakvo povjerenje.

Po tome vašem internom istraživanju ispada da su gotovo 9/10 pravoslavaca u Crnoj Gori pristalice Srpske pravoslavne crkve, ostatak za CPC, i neki skoro nebitni kusur neopredijeljen.
    To ne odgovara realnosti, i kad se frljamo sa optužbama da su pitanja i rezultati štelovani, pare bih stavio na ovo vaše.
    Last edited by ASC; 14-08-21 at 13:34.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Pogledah tabelu koji si mi poslao i stvari ne štimaju:
    Evo, recimo na CEDEM-ovom istraživanju iz decembra 2019. situacija po pitanju povjerenja stoji ovako - SPC:46,4%, CPC:17,8%.
    I da na svim Cedemovim istraživanjima u zadnjih desetak godina SPC šeta oko 45%, nekoliko procenata gore dolje, a CPC oko 15%.

To stoji, i shodno tome možemo da zaključimo da je stvarni broj vjernika CPC manji od procenta koji iskazuju formalno povjerenje u CPC.

Međutim, procenat vjernika SPC teško može bude veći i da obuhvata one ljude koji joj ne iskazuju nikakvo povjerenje.

Po tome vašem internom istraživanju ispada da su gotovo 9/10 pravoslavaca u Crnoj Gori pristalice Srpske pravoslavne crkve, ostatak za CPC, i neki skoro nebitni kusur neopredijljen.
    To ne odgovara realnosti, i kad se frljamo sa optužbama da su pitanja i rezultati štelovani, pare bih stavio na ovo vaše.
    Nisam objasnio dobro, to što sam ti postao je takođe CEDEM istraživanje, samo nije objavljeno, u tom smislu je interno. Tako da teško može biti nesklada sa CEDEM podacima.

Povjerenje u instituciju je nešto drugo. Musliman će možda imati povjerenja u CPC ali se neće izjasniti kao njen vjernik.

I meni je bilo puno da su 90% pravoslavaca vjernici SPC, ali takve su brojke. Takođe mi je bilo teško povjerovati da su 20,6% 2007. bili vjernici CPC.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    U ime moga đeda čije ime nosim (eto unuk sam, nisam sin i komuniste i narodnog heroja) upućujem ti iskreno izvinjenje što smo vam otjerali okupatore...
    Nisu komunisti i narodni heroji znali da ćemo vas time toliko povrijediti i da su vam okupatori toliko srcu prirasli osjetljivim kvislinškim dušicama.
    Znali su eto da su prirasli srcu Joanikuju Prvom koji se cio rat sa njima družio i slikao.

A ti jos vjerujes u bajke da su komunisti i junaci sa Cetinja otjerali Njemce i Italijane odavde.... aha pa dobro...

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Nisam objasnio dobro, to što sam ti postao je takođe CEDEM istraživanje, samo nije objavljeno, u tom smislu je interno. Tako da teško može biti nesklada sa CEDEM podacima.

Povjerenje u instituciju je nešto drugo. Musliman će možda imati povjerenja u CPC ali se neće izjasniti kao njen vjernik.

I meni je bilo puno da su 90% pravoslavaca vjernici SPC, ali takve su brojke. Takođe mi je bilo teško povjerovati da su 20,6% 2007. bili vjernici CPC.
    Opet velim, ovo nije sporno.

Ali kako SPC može da uživa povjerenje 41,4% populacije a da ima 65% populacije koji se deklarišu kao njeni vjernici?
    To znači da 23,5% ispitanika izjave da u SPC nemaju nikakvog povjerenja kao instituciju, ali su isto njeni vjernici. Kontradiktorno je.
    Logički a i iz iskustva mi se nameće zaključak da će ovaj dio populacije prije da se deklariše samo kao pravoslavni vjernik bez ikakvog vezivanja za konkretnu crkvu.

Moguće da je pitanje bilo, kad idu i ako idu, na molitve i vjerske obrede, u čije crkve idu.
    E onda, pazi đavola, morali bi da idu u crkve koje kontroliše i u kojima obrede vrši SPC, jer su svu imovinu poklopili, a imaju status kanonske crkve.
    Jedino tako vidim mogućnost da je broj narihtan na 65%, a da nije izmišljen.

Ali ako ćete da računate pravoslavca koji povremeno pođe pod Ostrog, Cetinjski manastir, crkvu Svetog Đorđa pod Goricom, ili u svoju seosku crvku, kao vjernika Srpske pravoslavne crkve iako se deklariše da u istu nema nikakvog povjerenja, tanka vam je ta računica.
    Last edited by ASC; 14-08-21 at 14:03.

Page 652 of 1249 FirstFirst ... 1525526026426486496506516526536546556566627027521152 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)