Page 649 of 1249 FirstFirst ... 1495495996396456466476486496506516526536596997491149 ... LastLast
Results 16,201 to 16,225 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Druze, ti svaku cinjenicu pokusavas da ukalupis u ideju da DF nista nema, jadni oni. Sva prica ti se svodi na to da su oni ispali najvece zrtve u novoj vecini. Ili ne kapiras sta znaci svaki potez koji povuku i svako mjesto koje su zauzeli i svaki zaposleni kojeg su uhljebili ili se pravis da ne znas jer si jedan od uhljebljenih. U potpunosti ignorises sustinski znacaj pozicija koje su zauzeli i svega sto su uradili od 30. avgusta do danas. Njihove ucjene su konstante i do sad su ih sluzile bolje nego sto zasluzuju. To sto im nije moglo biti da uzmu mjesta u Vladi ih ne sprjecava da rade na ostvarivanju ciljeva za koje su placeni.
    I ti si nesto previse nepovjerljiv, ako nesto i cujes i vidis nemoj se zamarati da o tome razmisljas, samo dodjes na forum i procitas, kolega SKOJ je vec sve objasnio.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Tako je. Ne pitaju se ništa, nego rade šta gazda diriguje.
    U konkretnom slučaju vršenje pritiska na vladu Crne Gore i huškanje protiv Zdravka.

E sad, koliko god oni bili bitni ili nebitni na unutrašnjem planu, oni drže funkcije ministra i predsjednika Skupštine Srbije sa kojih se obraćaju premijeru Crne Gore tonom kao da pričaju sa svojim šoferom.

Znaju li ti kući da si p*eder?
    Ove forice prodaji nekom drugom.

Zdravko sam otvoreno reče da je DF od pozicija dobio sve što je tražio izuzev ministarskih mjesta.
    Eto Jočićka je dobila šut kartu nakon što je otvoreno vrijeđala čovjeka po društvenim mrežama, ali je javni aparat napunjen "jočićkama" samo što ne laju po fejsbuku.
    Ali, evo recimo Milutin Đukanović:
    Mogu oni da laju do preksjutra ali Zdravinjo im dovoljno govori ignorisanjem budaletina zato su i zapjenili jer vide da te fore ne pale kod njega, a za ovo drugo, pa valjda da se nisi prepoznao ne bi ni komentarisao...

3. The Following User Says Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    To da ne miču od DF ne objašnjavaj meni već Andriji Mandiću, koga su SNP poslanici ostavili na cjedilu i glasali protiv njegovih tužilačkih zakona kad im je bilo najvažnije.

"Vuk, vuk" ama vuka nema koliko god ti i Ljuša zapomagali
    jel predsjednik SNP podržao Vučića? on se odaljit od DFa neće. pogotovo sad kad mu je upala kašika u med.

ko god napiše da je DF jak ti ga smještaš da je za DPS. ja ne znam odakle ta patološka potreba za stalnim pominjanjem toga lika. dobija keš da kuka za DPSom, nije jedini. isto ka Dajković ili ekipa sa druge strane. ali ti Dajka ne pominješ jer ćeš sjutra uredno glasat za njega pored sve priče ođe

opet kažem - nula argumenata imaš za tvrdnju da je DF slabiji od DCG i pogotovo URE. ljudi rade što im je volja. toliko su slabi da pola URE počelo da se odjednom druži sa ekipom iz DFa. nisu više toliko dobri drugovi sa DCG

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    325
    Thanks Thanks Received 
    307
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Vi tek sad ucite pa ste preko crkve krenuli.
    Pomiješao si me sa nekim, ja u crkvu ne idem niti ista može imati uticaj na mene.

Quote Originally Posted by outline View Post
    EU i US ne rade ono što SNS radi. ne znam kakav je problem to reći

Ko je rekao da rade? Mi smo u sferi uticaja EU i Amerike, tako da one održavaju svoj uticaj kroz druge kanale.

SNS su epizodisti koji čine sve radi ličnih političkih ciljeva. Teorije zavjere o ugroženosti CG su u liniji sa HAARP-om i kemtrejlsima.
    "The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."

6. The Following User Says Thank You to Mile_Djikanovic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,561
    Thanks Thanks Received 
    8,728
    Thanked in
    4,319 Posts

jel predsjednik SNP podržao Vučića? on se odaljit od DFa neće. pogotovo sad kad mu je upala kašika u med.

ko god napiše da je DF jak ti ga smještaš da je za DPS. ja ne znam odakle ta patološka potreba za stalnim pominjanjem toga lika. dobija keš da kuka za DPSom, nije jedini. isto ka Dajković ili ekipa sa druge strane. ali ti Dajka ne pominješ jer ćeš sjutra uredno glasat za njega pored sve priče ođe

opet kažem - nula argumenata imaš za tvrdnju da je DF slabiji od DCG i pogotovo URE. ljudi rade što im je volja. toliko su slabi da pola URE počelo da se odjednom druži sa ekipom iz DFa. nisu više toliko dobri drugovi sa DCG

Al zato ti nemaš većeg problema u životu od DF a. Svaki, ali svaki post ti je o DF u. Kako prije 30.08. tako i posle. DF pa DF. Daj kaži slobodno i koju riječ o DPS u. SDP u, Bošnjačkoj stranci. Daj malo prošaraj. Nije da nema materijala. Stvarno ponekad pomeneš i Dritana. Naravno u negativnom smislu.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,882
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Mogu oni da laju do preksjutra ali Zdravinjo im dovoljno govori ignorisanjem budaletina zato su i zapjenili jer vide da te fore ne pale kod njega,
    Vidjećemo.
    Njih lično i može da ignoriše ali je pitanje kako će da reaguje na pritiske preko crkve, tj. Joanikija i Porfirija.
    Po tvrdnjama patrijaršije on je otišao tamo da potpiše dogovoreni ugovor pa odustao pod spoljnim pritiscima.
    Špekuliše se da su mu URA i Demokrate javili da će vlada biti neodrživa ako to uradi, a Spajić ga savjetovao da potpisivanje odloži.

Što znači da je čovjek zamalo potpisao ugovor međunarodnog karaktera, bez konsultacija sa cijelom vladom i bez obezbjeđivanja podrške skupštine koja bi morala da ga ratifikuje.
    Saopštenje patrijaršije od prije par dana:
    Из писма Патријарха Порфирија премијеру Кривокапићу о Темељном уговору између СПЦ и Црне Горе: ...као и у било ком другом послу, и у овом желимо да на исти начин сагледамо, уважимо и заштитимо интересе обе стране, поготово што у конкретном случају, обе стране заправо у већини чини исти верујући народ, као меру пуне одговорности Ваше предлоге смо упутили одређеној стручној комисији која треба да утврди у чему је њихов квалитативни допринос у односу на већ утврђен, у потпуности услагашен и од Вас прихваћен текст који смо намеравали да потпишемо 27. маја текуће године у Патријаршијском двору у Београду. Чланови стручне комисије ће по окончању сезоне годишњих одмора, своју анализу доставити Светом Архијерејском Синоду, који ће Вас потом обавестити о ставу Српске Патријаршије по овом важном питању....
    a za ovo drugo, pa valjda da se nisi prepoznao ne bi ni komentarisao...
    stvarno ne znam kakve ste koristi imali od DPS-a
    Glagolski oblici u drugom licu se koriste kad se obraćaš sagovorniku, pri čemu si citirao moj post.
    Malo više koncentracije, i manje izigravanja francuske sobarice.
    Last edited by ASC; 13-08-21 at 11:21.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Vidjećemo.
    Njih lično i može da ignoriše ali je pitanje kako će da reaguje na pritiske preko crkve, tj. Joanikija i Porfirija.
    Po tvrdnjama patrijaršije on je otišao tamo da potpiše dogovoreni ugovor pa odustao pod spoljnim pritiscima.
    Špekuliše se da su mu URA i Demokrate javili da će vlada biti neodrživa ako to uradi, a Spajić ga savjetovao da potpisivanje odloži.

Što znači da je čovjek zamalo potpisao ugovor međunarodnog karaktera, bez konsultacija sa cijelom vladom i bez obezbjeđivanja podrške skupštine koja bi morala da ga ratifikuje.
    Saopštenje patrijaršije od prije par dana:

Glagolski oblici u drugom licu se koriste kad se obraćaš sagovorniku, pri čemu si citirao moj post.
    Malo više koncentracije, i manje izigravanja francuske sobarice.
    Sad ajde da vjerujemo patrijarsiji i radio milevama...jel on potpisao ugovor ili nije, ili je evo i Dritan potvrdio da je vidio ugovor i da je uskladu sa ustavom i zakonima CG? Mislim da sva dalja prica nema utemeljenja...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Vidjećemo.

Netačno, temeljni ugovor sa SPC nije medjunarodni ugovor i samim tim ne prolazi ratifikaciju skupstine.
    Potrebna je samo odluka Vlade CG.

Tako je bilo i sa ugovorom sa islamskom zajednicom i jevrejskom zajednicom.
    Sa katolickom crkvom je bilo drugacije jer je za njih ugovor potpisan sa državom Vatikan, a time je to medjunarodni ugovor i potrebna je ratifikacija.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,882
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Netačno, temeljni ugovor sa SPC nije medjunarodni ugovor i samim tim ne prolazi ratifikaciju skupstine.
    Potrebna je samo odluka Vlade CG.

Tako je bilo i sa ugovorom sa islamskom zajednicom i jevrejskom zajednicom.
    Sa katolickom crkvom je bilo drugacije jer je za njih ugovor potpisan sa državom Vatikan, a time je to medjunarodni ugovor i potrebna je ratifikacija.
    Islamska zajednica Crne Gore ima sjedište u Podgorici i jurisdikcija joj obuhvata teritoriju Crne Gore.
    Jevrejska zajednica Crne Gore ima sjedište u Podgorici i jurisdikcija joj obuhvata teritoriju Crne Gore.
    Nisu podređeni nikakvim višim instancama.

Temeljni ugovor se potpisuje sa Srpskom pravoslavnom crkvom kojoj je sjedište u Beogradu.
    Last edited by ASC; 13-08-21 at 11:42.

12. The Following 3 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Mile_Djikanovic View Post
    Pomiješao si me sa nekim, ja u crkvu ne idem niti ista može imati uticaj na mene.
    Pomislih kako podrzavas, moguce da sam pogrijesio.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Islamska zajednica Crne Gore ima sjedište u Podgorici i jurisdikcija joj obuhvata teritoriju Crne Gore.
    Jevrejska zajednica Crne Gore ima sjedište u Podgorici i jurisdikcija joj obuhvata teritoriju Crne Gore.

Temeljni ugovor se potpisuje sa Srpskom pravoslavnom crkvom kojoj je sjedište u Beogradu.
    Nema to veze, vec nas racunaju u srpski svet, a to je kao jedna drzava i to velika drzava, znamo koja.

15. The Following User Says Thank You to opmne For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Nema to veze, vec nas racunaju u srpski svet, a to je kao jedna drzava i to velika drzava, znamo koja.
    :lolblue: :lolblue: :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Srpski veli svet...

Srbija banana drzava koja ne moze da nahrani svoj narod, a ne da brine o nekom imaginarnom 'svetu'...

Nemojmo, ove price o srpskom svetu mogu da prodju samo kod onih sto gledaju Marica i ekipu, a oni koji pale televizor da to gledaju... Jako upitnog intelekta individue.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...opet kažem - nula argumenata imaš za tvrdnju da je DF slabiji od DCG i pogotovo URE. ljudi rade što im je volja. toliko su slabi da pola URE počelo da se odjednom druži sa ekipom iz DFa. nisu više toliko dobri drugovi sa DCG
    Ajde da ponovim tih "nula argumenata"

DF nije postigao ništa. Bez ijednog ministra, bez predsjednika vlade, propao njihov kandidat za direktora policije, za ANB postavljen Vukšić koga ne podnose, spoljna politika nepromijenjena, saradnja sa NATO nepromijenjena, odnosi sa Zapadom bolji nego ikad, odnosi sa Srbijom na tački mržnjenja. Nijedan DF kandidat za ambasadora imenovan, Joanikije protiv koga su lobirali postao mitropolit.

Maksimum njihovog uticaja (a to je gotovo patetično tužno za partiju sa 27 poslanika) je kad su shvatili da za direktora RTCG ne može da prođe njihov kandidat pa su dodali glasove Borisu Raoniću da makar ne bude Nikola Marković.

Jedino što su postigli je par stotina imenovanja "po dubini". Ali imenovanja po dubini nisu politički uticaj. Neka što je DF nemoćniji od Demokrata i URA, nego i od DPS. Oni bar imaju predsjednika, nesmijenjene guvernere i direktore i još uvijek dovoljno uticaja da imenuju svog predsjednika Privredne komore.

19. The Following 3 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Druze, ti svaku cinjenicu pokusavas da ukalupis u ideju da DF nista nema, jadni oni. Sva prica ti se svodi na to da su oni ispali najvece zrtve u novoj vecini. Ili ne kapiras sta znaci svaki potez koji povuku i svako mjesto koje su zauzeli i svaki zaposleni kojeg su uhljebili ili se pravis da ne znas jer si jedan od uhljebljenih. U potpunosti ignorises sustinski znacaj pozicija koje su zauzeli i svega sto su uradili od 30. avgusta do danas. Njihove ucjene su konstante i do sad su ih sluzile bolje nego sto zasluzuju. To sto im nije moglo biti da uzmu mjesta u Vladi ih ne sprjecava da rade na ostvarivanju ciljeva za koje su placeni.
    O čemu ti pričaš? Meni je milo što DF nema uticaja i nadam se da će tako ostati. Treba ih držati što marginalizovanije, i njih i njihovu braću nacionaliste iz DPS.

Ja jedino mislim da se ne može DF držati stalno ovoliko potisnut i ranije ili kasnije će im se morati dati par ministarskih mjesta u vladi.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Ajde da ponovim tih "nula argumenata"

DF nije postigao ništa. Bez ijednog ministra, bez predsjednika vlade, propao njihov kandidat za direktora policije, za ANB postavljen Vukšić koga ne podnose, spoljna politika nepromijenjena, saradnja sa NATO nepromijenjena, odnosi sa Zapadom bolji nego ikad, odnosi sa Srbijom na tački mržnjenja. Nijedan DF kandidat za ambasadora imenovan, Joanikije protiv koga su lobirali postao mitropolit.
    premijer je predvodio listu na kojoj je bio DF. to što se on posle odaljio od njih, usled pritiska EU i Amerike je druga stvar. sve stvari do ambasadora koji još nisu imenovani su se desile samo jer EU i Amerika neće DF blizu tih pozicija. nit su tu uticali DCG nit URA. na našu sreću EU i Amerima je ova vukojebina trenutno bitna, pa su znali da moraju maći DF daleko.

Jedino što su postigli je par stotina imenovanja "po dubini". Ali imenovanja po dubini nisu politički uticaj. Neka što je DF nemoćniji od Demokrata i URA, nego i od DPS. Oni bar imaju predsjednika, nesmijenjene guvernere i direktore i još uvijek dovoljno uticaja da imenuju svog predsjednika Privredne komore.
    kako bi ona čuvena rečenica sa onog snimka - 'jedan zaposleni, to su vam četiri glasa'. samo to je DF uradio. tako je i DPS krenuo prije više od dvadesetak godina. i tad neki bjehu jači od njih

URA ima političkog uticaja nula. ol mi objasnit ako su već toliko jaki - zašto su stalno sa DFom? zašto im PR radi agencija koja je to nekad radila SNSu?

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Ne moram ja ništa da vjerujem već komentarišem ono što politički akteri sami govore i rade.
    Kao cilj se navodi politička integracija Srba u regionu bilo kroz ujednjenje u jednu državu (Srbija+Republika Srpska+Crna Gora) ili pravljenje političkih satelita Beograda. Kako reče Vulin, nebitno za 10, 20 ili 50 godina, na tome ima da se radi.
    Mandić i Knežević su od 2015. nekoliko puta rekli da im je cilj ponovno ujedinjenje sa Srbijom, a njih zvanična Srbija dvije godine gura logistički, finansijski, medijski... konkretno u slučaju Nikšića debelo preko svake granice normalnih međudržavnih odnosa.

Dakle, namjere i djelovanje su potpuno realni.
    A je li samo ostvarenje cilja realno ili nije zavisi od opozicije na koju će da naiđe.
    Opozicija bilo kakvoj zajednici sa Srbijom je trenutno ogromna, ali to ne znači da druga strana neće ulagati kontinuirane napore da to stanje promijeni.
    Niko ne veli da će Vučić vojskom da pravi novu "veliku Srbiju".
    Na djelu je "soft power" - religijski uticaj, medijski uticaj, ekonomski uticaj,...

Dačić kao predsjednik Skupštine Srbije poziva mitropolita Joanikija da se "pozabavi" premijerom Crne Gore. Valjda da ga prevaspita da sluša šta mu se kaže.
    Vulin kao ministar MUP-a šalje poruke da je premijer Crne Gore kukavica i alkoholičar i da treba da traži oproštaj od crkve.

Ovi "SNS intelektualci" što gostuju po srpskim televizijama smatraju da su oni oborili bivšu vlast u Crnoj Gori ali da im je Krivokapić oteo pobjedu.
    Pa kad su je već jednom oborili, valja je obarati opet, dok na vlast ne dođu "integralni Srbi" kojima je Vučić predsjednik i Beograd glavni grad.

Ovo su pokazatelji kako Srbija trenutno gleda Crnu Goru spram sebe.
    Nije trenutno, ima tome ... od ,,načertenije" faze do danas ,,srpski svet" faze u raznim formama... i, ne, neće prestajati. Nadam se da to nije sporno. Sa tim u vezi evo zašto mislim da je ,,srpski svet" jedna notorna glupost. U mnogo jačoj finansijskoj, kulturnoj, političkoj i teritorijalnoj poziciji (postavljanje marionetske vlade, postavljanje mitropolita iako je predhodnik bio živ, ogroman uticaj na skupštinu, formalne i neformalne centre moći) tokom devedesetih Srbija nije slomila CG koja tada nije bila država, nije bila članica NATO, nije imala skoro 2/3 poslanika koji vide drugačije uređenje, nije imala međunarodnu podršku (do 1998 god.)...
    Dakle, onaj ko tvrdi da aspiracije ne postoje (i postojaće) živi u zabludi, ali Ipak treba iste sagledati realno. DF u tom smislu predstavlja onu ,,petu kolonu", no za razliku od Madridske oni su stvarni, isto kao je stvarna ,,peta kolona" u vidu DPS-a koji nisu ostavili (nisu željeli) institucije i druge opipljive organe države zbog koje bi sve ovo bilo još više jedan peh. Jedina realna pretnja CG od tzv. ,,srpskog sveta" je da se DPS vrati na ,,fabrička podešavanja" te onda imamo situaciju kao na početku ovog posta.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Last edited by wulfy; 13-08-21 at 13:00.

23. The Following 3 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

premijer je predvodio listu na kojoj je bio DF. to što se on posle odaljio od njih, usled pritiska EU i Amerike je druga stvar. sve stvari do ambasadora koji još nisu imenovani su se desile samo jer EU i Amerika neće DF blizu tih pozicija. nit su tu uticali DCG nit URA. na našu sreću EU i Amerima je ova vukojebina trenutno bitna, pa su znali da moraju maći DF daleko.

kako bi ona čuvena rečenica sa onog snimka - 'jedan zaposleni, to su vam četiri glasa'. samo to je DF uradio. tako je i DPS krenuo prije više od dvadesetak godina. i tad neki bjehu jači od njih

URA ima političkog uticaja nula. ol mi objasnit ako su već toliko jaki - zašto su stalno sa DFom? zašto im PR radi agencija koja je to nekad radila SNSu?

Sad ti prelaziš iz rasprave "da li je DF nemoćan" u "zašto je DF nemoćan". Važno je da smo se složili da ništa od DF prioriteta nije ostvareno. Zašto se to desilo je druga priča.

A što ti već Hell reče - DF zapošljava svoje ljude, koji već glasaju za njega. To jedan posao četiri glasa ima smisla kad DPS zapošljava 20 ili 30 hiljada partijskih ljudi, ne kad DF zaposli par stotina.

Što se URA tiče, to je pitanje za njih. To jesu li bliski DF ili ne svakako nije odraz DF uticaja već partijskih odluka unutar URA.

Thanks Thanks Given 
    1,882
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Nije trenutno, ima tome ... od ,,načetenije" faze do danas ,,srpski svet" faze u raznim formama... i, ne, neće prestajati. Nadam se da to nije sporno. Sa tim u vezi evo zašto mislim da je ,,srpski svet" jedna notorna glupost. U mnogo jačoj finansijskoj, kulturnoj, političkoj i teritorijalnoj poziciji (postavljanje marionetske vlade, postavljanje mitropolita iako je predhodnik bio živ, ogroman uticaj na skupštinu, formalne i neformalne centre moći) tokom devedesetih Srbija nije slomila CG koja tada nije bila država, nije bila članica NATO, nije imala skoro 2/3 poslanika koji vide drugačije uređenje, nije imala međunarodnu podršku (do 1998 god.)...
    Dakle, onaj ko tvrdi da aspiracije ne postoje (i postojaće) živi u zabludi, ali Ipak treba iste sagledati realno. DF u tom smislu predstavlja onu ,,petu kolonu", no za razliku od Madridske oni su stvarni, isto kao je stvarna ,,peta kolona" u vidu DPS-a koji nisu ostavili (nisu željeli) institucije i druge opipljive organe države zbog koje bi sve ovo bilo još više jedan peh. Jedina realna pretnja CG od tzv. ,,srpskog sveta" je da se DPS vrati na ,,fabrička podešavanja" te onda imamo situaciju kao na početku ovog posta.

Srbija nije slomila Crnu Goru ali je od 1989. do 1997. napravila svog satelita koji je uglavnom pratio politiku Beograda.
    A od trenutka odmetanja "satelita" od volje Beograda, većinu vremena protiv Crne Gore vodi negativnu kampanju.
    To djelovanje je ostavilo trajne poslijedice.

Dakle, kad čujem ovu priču iz 1989. u kontekstu 2021. godine:
    Bestidno je, a na sreću pokazalo se i besplodno bilo dugogodišnje plašenje crnogorskog naroda potencijalnim velikosrpskim hegemonizmom kao negatorom crnogorske nacije i države.
    Na takvim rekao bih bolesnim halucinacijama u dobroj se mjeri tražio a sve do skora i nalazio način za održanje na vlasti i skretanje narodne i političke pažnje sa sebe.
    - Milo Đukanović, 1989
    Prvo što bode oči je da je tadašnje relativizovanje i otpisivanje srpskog nacionalizma kao nerelevantnog, bilo nenamjerno ili namjenski, bilo potpuno pogrešno i iz tadašnje vizure.
    Drugi momenat je da smo u međuvremenu postali bogatiji za jedno neprijatno empirijsko iskustvo pa bismo shodno tome trebali biti neke jade pametniji.

30 godina kasnije:
    đavolja nacija, Đilasova kopilad, komunistički nakot iz Brozova jajca...
    Dukljani, Milogorci, ustaše, izdajnici, konvertiti
    62% ---> 45%

a u međuvremenu:
    - Rat u Hrvatskoj, Rat u BIH, Rat na Kosovu, NATO bombardovanje (koje smo uglavnom eskivirali jer smo se izmakli od zvaničnog Beograda)
    - 130,000+ mrtvih i preko 2 miliona trajno raseljenih kao direktna poslijedica ratnih dejstava, i ko zna koliko emigriralih zbog posljedičnog ekonomskog sunovrata u regionu

- 10 godina sankcija = propast industrije, propast trgovačke flote, sunovrat turizma

Dakle, ne uzimati ništa zdravo za gotovo i potencijalne probleme sasijecati u korijenu, a ne čekati da opet prođu "Žutu gredu".
    I da dodam: nije slomljena zahvaljujući ljudima koji su se tome suprotstavili, ne zahvaljujući onima koji su se igrali žmurke.
    Last edited by ASC; 13-08-21 at 13:55.

26. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ne ide ti baš medjunarodno pravo:

"Међународни уговор може се склапати између два (билатерални уговор) или више (мултилатерални уговор) субјекта међународног права - тј. држава и међународних организација."

SPC nije ni država ni medjunarodna organizacija, samim tim nije subjekat medjunarodnog prava.

To da je sjedište u Beogradu, to je tačno, medjutim to ne mijenja suštinu da se ne radi o subjektu medjunarodnog prava.

Takodje, radi se o uredno evidentiranoj i registrovanoj vjerskoj organizaciji u Crnoj Gori koja obuhvata jurisdikcijom teritoriju Crne Gore, uz uredno izdato rješenje o evidenciji izdato od strane nadležnog ministarstva države Crne Gore kojom se potvrdjuje navedena jurisdikcija od 1220. godine do dana današnjeg.
    Samim tim nema potrebe za ratifikacijom u parlamentu
    .
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Srpski veli svet...

Srbija banana drzava koja ne moze da nahrani svoj narod, a ne da brine o nekom imaginarnom 'svetu'...

Nemojmo, ove price o srpskom svetu mogu da prodju samo kod onih sto gledaju Marica i ekipu, a oni koji pale televizor da to gledaju... Jako upitnog intelekta individue.

Ajde sad ospori da je prošli sličan pokušaj uopšte postojao, ospori zvjerstva, ubistva, progone, genocid i ospori intervenciju međunarodne zajednice.

Srbija banana država, ali mnogo bogatija od nas i mnogoljudnija i može joj se.

Dosta nevješto i neubjedljivo zvuče tvoje priče o inteligenciji kad kriješ neskriveno i pozivaš se na televizijske spektakle kao na teoriju zavjere. Ne primjećuješ terenski rad po NK i HN, divljanje spc i njenih hordi u kojim vjerovatno i sam učestvuješ.
    Pokušaj sa nekim argumentom i potrudi se kad ga izložiš da posjeduje tragove inteligencije, a ne prazno, kao ovaj pokušaj.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Njemu se i dalje prividja rat 90-ih tako da polemika sa njim je isto kao i sa zidom, iskuliras samo...

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Srbija nije slomila Crnu Goru ali je od 1989. do 1997. napravila svog satelita koji je uglavnom pratio politiku Beograda.
    A od trenutka odmetanja "satelita" od volje Beograda, većinu vremena protiv Crne Gore vodi negativnu kampanju.
    To djelovanje je ostavilo trajne poslijedice.

Dakle, kad čujem ovu priču iz 1989. u kontekstu 2021. godine:

Prvo što bode oči je da je tadašnje relativizovanje i otpisivanje srpskog nacionalizma kao nerelevantnog, bilo nenamjerno ili namjenski, bilo potpuno pogrešno i iz tadašnje vizure.
    Drugi momenat je da smo u međuvremenu postali bogatiji za jedno neprijatno empirijsko iskustvo pa bismo shodno tome trebali biti neke jade pametniji.

30 godina kasnije:
    đavolja nacija, Đilasova kopilad, komunistički nakot iz Brozova jajca...
    Dukljani, Milogorci, ustaše, izdajnici, konvertiti
    62% ---> 45%

a u međuvremenu:
    - Rat u Hrvatskoj, Rat u BIH, Rat na Kosovu, NATO bombardovanje (koje smo uglavnom eskivirali jer smo se izmakli od zvaničnog Beograda)
    - 130,000+ mrtvih i preko 2 miliona trajno raseljenih kao direktna poslijedica ratnih dejstava, i ko zna koliko emigriralih zbog posljedičnog ekonomskog sunovrata u regionu

- 10 godina sankcija = propast industrije, propast trgovačke flote, sunovrat turizma

Dakle, ne uzimati ništa zdravo za gotovo i potencijalne probleme sasijecati u korijenu, a ne čekati da opet prođu "Žutu gredu".
    I da dodam: nije slomljena zahvaljujući ljudima koji su se tome suprotstavili, ne zahvaljujući onima koji su se igrali žmurke.
    Tačno, sve to sam i napisao, ništa od toga nije sporno. Kako se suprotstaviti tom narativu? Jednostavno, izgradnjom institucija. Imamo li kapacitete za izgradnjom institucija? Vrlo slabe kapacitete imamo. Zašto je tome tako? Ajmo još jedan krug devedesetih, ili, ajmo da ih zaboravimo, šta je činjeno od 2006 do 2020 god ? (jedno veliko) Ništa. To je dokaz da nema gradnje institucija sa DPS-om. Šta ostaje? Da čekamo... Šta da čekamo, da se sve napravi samo od sebe?
    Da, smatram da je ,,srpski svet" skretanje sa pokušaja (da naglasim još jednom, pokušaja) izgradnje nekih institucija kako bi ovo konačno bilo normalno mjesto za život. Da, smatram da onima koji na javnoj sceni insistiraju na priči oko ,,srpskog sveta" samo žele da vide Crnu Goru uniženu.

31. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Ajde sad ospori da je prošli sličan pokušaj uopšte postojao, ospori zvjerstva, ubistva, progone, genocid i ospori intervenciju međunarodne zajednice.

Srbija banana država, ali mnogo bogatija od nas i mnogoljudnija i može joj se.

Dosta nevješto i neubjedljivo zvuče tvoje priče o inteligenciji kad kriješ neskriveno i pozivaš se na televizijske spektakle kao na teoriju zavjere. Ne primjećuješ terenski rad po NK i HN, divljanje spc i njenih hordi u kojim vjerovatno i sam učestvuješ.
    Pokušaj sa nekim argumentom i potrudi se kad ga izložiš da posjeduje tragove inteligencije, a ne prazno, kao ovaj pokušaj.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
    Zabolje me dupe za 'terenski rad' po Nk i HN. Ova nasa banana drzava kad uspostavi institucije moderne evrope, ako ih ikad uspostavimo, necemo se vise zvat banana drzava, i lako cemo za sve svetove.

A ove tvoje fantazije o ugrozenosti... Ne znam jesi li primijetio, ali mi smo vec unisteni od strane kvazi Crnogorskog sveta. 'Srpski svet' je mala maca naspram ovog domaceg rusilackog, koji se pockio na cijelu drzavu.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Zabolje me dupe za 'terenski rad' po Nk i HN. Ova nasa banana drzava kad uspostavi institucije moderne evrope, ako ih ikad uspostavimo, necemo se vise zvat banana drzava, i lako cemo za sve svetove.

A ove tvoje fantazije o ugrozenosti... Ne znam jesi li primijetio, ali mi smo vec unisteni od strane kvazi Crnogorskog sveta. 'Srpski svet' je mala maca naspram ovog domaceg rusilackog, koji se pockio na cijelu drzavu.

Znam da te zabolje dupe, tehnicki si ogranicen da bi te glava zaboljela.
    Sad si jos i kao zabrinut sto je opljackana, hvala ti sto brines toliko.

Page 649 of 1249 FirstFirst ... 1495495996396456466476486496506516526536596997491149 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)