Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna
Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta
Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje
Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti
Ne znam. Lomim se oko odluke
Po zanimanju si...?
Sent using Tapatalk
#fakenews
Ok, nikako se ne uklapam u tu generalnu antivaksersku pricu, cisto da bude jasnije ucesnicima rasprave.
A sto se tice ove vakcine - kad vidis koliko je ljudi kod nas prelezalo virus bez ozbiljnih (ili ozbiljnijih?) posljedica - moje misljenje je da izbor vakcinacije treba ostaviti kao slobodan izbor (s tim sto bi ugrozenoj populaciji nametnuo kao obavezu vakcinaciju).
Istina, nekima se zalomi, niko ne zna razlog zasto bas njima. Nismo svi isti zato i treba ostaviti slobodan izbor vakcinacije.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ahah, slobodan izbor, ali da se nekima nametne? Iako su eksperimentalne?
Neću da rizikujem nuspojave vakcine, ali što da svi drugi meni ograničavaju slobodu da trošim naše resurse na liječenje. Jeste da se ništa drugo do sada nije pokazalo djelotvornijim za suzbijanje zaraze, pri čemu mislim na sve njene aspekte, ali meni su važnije moje slobode.
Čudna je ta sloboda...
Znam da se kosi sa slobodnim izborom, ali ugrozenoj populaciji vakcinacija vise moze da pomogne nego da odmogne.
Jesi li prelezao virus? Prije vakcinacije? Nisi? Da li znas nekog ko je prelezao virus, prije vakcinacije?Originally Posted by NotRobot
Have a parachute.
izrasce mu musmulica od boce
mlađih od 40 godina smo zadnjih godinu dana u bolnicama imali 10 puta više zbog ostalih bolesti nego zbog korone, zašto bi ih forsirao da prime vakcinu a ne da npr. promijene neke druge stvari koje bi im mnogo više uticale na zdravlje (tipa da ostave cigare šećer alkohol drogu itd.)
She is only here to annoy herself!
Pa zato što životni stil nije zarazan!
Skoro svi ljudi za koje znam da su bili zaraženi vakcinisani su. Oni koji nijesu imaju sulude razloge tipa bozja volja, smiješan virus, nošenje maske je opasnije od koronavirusa, itd.
Have a parachute.
Sta su to drzave uradile da bi inspirisale anti-vaxere?
Ne bi smjeli da se vakcinisu ni po koju cijenu? Koji si ti faktor da takve tvrdnje iznosis? Tacno je da imas pravo na misljenje. Ali malo si se zajebao ako mislis da te pravo na misljenje stiti od kritike. Tvoje misljenje nije bazirano na cinjenicama i na podacima. Nijedna osoba zdravog razuma ne bi trebala tvoje misljenje da uvazava prije misljenja medicinskih strucnjaka. Zbog ovakvih bisera se javljaju ljudi koji bi anti-vaxerima da zabrane pristup zdravstvu.
Last edited by VanjaTheMan; 11-08-21 at 23:20.
Look upon my works ye mighty and this pear...
Volio bih da vidim podatak koliko se doktora vakcinisalo il npr ministara![]()
Vakcinisali su se svi koji vjeruju da je vakcinacija put da se koliko toliko izborimo sa zarazom...oni koji savjetuju roditelje da djeci ne daju obavezne vakcine koje se daju od rodjenja do pete godine, ti se valjda nijesu vakcinisali...znam tri pedijatra koji to pričaju roditeljima, doduše nezvanično, tipa roditelj mu kaze da je nepovjerljiv i da se boji da misli da je to štetno da moze djetetu zdrvlje da ugrozi pa mu trea savjet i onda dr nadje pogodno tlo za sipanje, "ja svoje dijete ne bih vakcinisala, a vi vidjite sami"![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
dje ih vala bože kopaš
Meni se cini da se veoma mali broj ljudi vakcinisao radi cilja borbe sa zarazom. Da ne baratam sa podacima koje niko nema i ne moze znati, stoga iz licnog iskustva - niko koga znam se nije vakcinisao radi viseg cilja (kraj pandemije) vec da bi zastitio iskljucivo sebe. Izuzetak je jedna osoba ciji stariji roditelji ne zele da se vakcinisu (AZ medijski atak), pa je ta osoba odradila vakcinaciju - opet da bi zastitila roditelje a ne sprijecila pandemiju.
Have a parachute.
Nisam doktor ako si na to aludirao, vec iskljucivo logikom se vodim i statistikom, koja jasno pokazuje da mladi zdravi ljudi i djeca nemaju nikakvih posledica ili je to na nivou statisticke greske, isto kao kad neko kaze nuspojave od vakcinacije a onda se odma uskoci ali one su na nivo statisticke greske, e pa isto je i u ovom slucaju, tako da ne vidim potrebu da se mladi zdravi ljudi i djeca felcuju necim sto se zove eksperimentalna vakcina. A kao sto vidimo kada imamo, nazalost, preminulih slucajeva to su obicno 50+, cak u poslednje vrijeme 70+, a naravno i najvise su na udaru hronicni bolesnici, tako da vodjen statistikom, istom onom koju koriste ovi za vakcine dodje se do zakljucka da mladi zdravi ljudi i djeca ne treba da se vakcinisu a stariji 50+ i hronicni bolesnici da, radi sebe a ne radi drugih jer svima promice to da vakcina ne sprijecava transmisiju, samim tim nikoga ja spasiti necu ako se vakcinisem, jer vakcinisan vakcinisanom moze prenijeti virus i naravno moze da bude isto fatalan kao i kod nevakcinisanih...vidi, ovo je moje misljenje, valjda imam pravo na to...a ako te bas interesuje moje zanimanje, inzenjer...pozdrav
vakcina nema skoro nikakve veze sa zarazom i prenošenjem zaraze, to smo valjda apsolvirali
"Jedino NSX kvari utisak jer mu AZ smeta"
ne smeta mi AZ ali mi smetaju priče da je ta vakcina strašna jer je neprofitna a zli Pfizer vodi kampanju protiv njih, a sad kad je stigao Pfizer u većim količinama svi trče da se vakcinišu tim zlim Pfizerom
She is only here to annoy herself!
Ideja vakcinacije djece sve zastupljenija u medijima, završava se polako posao da nam i to bude normalno kada dođe na dnevni red.
https://www.vijesti.me/tv/emisije/56...-prime-vakcinu
Vakcinacija djece je uvijek bila normalna. Samo je kod korone drugacije jer se islo od najstarijih ka najmladjima zbog najvece ugrozenosti starijih i najmanje ugrozenosti djece, u kobinaciji sa nedovoljnim kolicinama vakcina. Ali da bi mogao da se ostvari efekat masovne imunizacije, realno da i djeca budu vakcinisana.
A koji je to efekat masovne imunizacije u slučaju korone?
Stvari su mnogo, mnogo, komplikovanije od toga.
Ta teza bi važila kada bi se cjelokupna populacija vakcinisala u istom danu, naravno pod pretpostavkom da je vakcina sigurna i nema posljedice, a to je opet druga tema.
Ovako, sa novim sojevima i gomilom pitanja koja se otvaraju a na koja odgovora uglavnom nema, ova konstatacija nikako ne stoji.
Kad uhvatim vremena elaboriraću detaljnije.
Last edited by Rada; 12-08-21 at 09:36.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks