View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 244 of 331 FirstFirst ... 144194234240241242243244245246247248254294 ... LastLast
Results 6,076 to 6,100 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    349
    Thanks Thanks Received 
    342
    Thanked in
    110 Posts

Jedno pitanje, za ove kafiće i mjere, jel mogu ovi bez testa i nevakcinisani u bašte lokala da sjede?
    MONTENEGRO 🇲🇪
    PodgoricaTravelGuide

🚗RenaultClio3
    📷MyPhoto

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by ssaajjkkoo View Post
    Jedno pitanje, za ove kafiće i mjere, jel mogu ovi bez testa i nevakcinisani u bašte lokala da sjede?
    Mogu sto ne bi mogli? Kad zabrane sjedjenje u bastama/terasama znaci da nam brane i iz kuce da izlazimo.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

3. The Following 2 Users Say Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,359
    Thanked in
    1,205 Posts

danas je bilo preko 270 novozaraženih.....voljela bih tu statistiku da vidim, tj koliko od njih je vakcinisanih, kao i koliko su teške kliničke slike vakcinisanima.

Ja znam jednu porodicu koja je komplet vakcinisana, stariji članovi su sa komorbiditetima vrlo ozbiljnim, a mladji bez, ili neke laganije varijante, tipa hašimoto i sl, svi su propli sa vrlo blagim simptomima, recimo ovo dvoje starijih (70 plus) su imali jednu noć temperaturu do 38, drugi dan malko kašljali, treći dan ništa osim onaj umor stalni pratilac kovida...i to je to, kovid potvrdjen testom kod svih...mladji su imali malo drugačiji tok, testirani su jer su članovi domaćinstva starijih koji su potvrdjeni testom, pa iako bez simptoma, kovid je potvrdjen, s tim da je tek sjutradan nakon testiranja počela vrlo visoka temperatura, onako baš burno, bolovi, slomljenost, groznica, gubitak čula mirisa i ukusa i sve to samo dva dana i treći dan prilično su dobro....evo danas je skoro desetak dana starijima, mladjima već sedam i svi se ok osjećaju...kineskom vakcinoom vakcinisani
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

5. The Following 2 Users Say Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,928
    Thanked in
    1,453 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    danas je bilo preko 270 novozaraženih.....voljela bih tu statistiku da vidim, tj koliko od njih je vakcinisanih, kao i koliko su teške kliničke slike vakcinisanima.
    Valjalo bi vidjeti i kojim su vakcinama vakcinisani.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

7. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Nekadašnji Crnogorci, sinonim za hrabrost i junaštvo

Današnji Crnogorci.... neću ja vakcinu nije dovoljno ispitana, strah me... kme kme

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

9. The Following 4 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Nismo dzabe u drustvo albanije, bosne i makedonije.

Da dodju hladniji dani i ove mjere se krenu sprovoditi, krenuce masovna vakcijacija da bi se moga dojc popit. Steta sto nas kafenisanje cera na vakcinaciju

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Današnji Crnogorci.... neću ja vakcinu nije dovoljno ispitana, strah me... kme kme

kralju vakcine su i zbrzane zato što je današnje Crnogorce (i ostale) strah od virusa, nekada su đedovi išli na Skadar da ne bi mlađi ginuli a danas kukaju na omladinu što se druže napolju i što neće da se vakcinišu da im ne uleti virus kroz prozor
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nismo dzabe u drustvo albanije, bosne i makedonije.

Da dodju hladniji dani i ove mjere se krenu sprovoditi, krenuce masovna vakcijacija da bi se moga dojc popit. Steta sto nas kafenisanje cera na vakcinaciju

Drustvo smo datih zemalja zato sto je i za vrijeme SFRJ vrlo malo ulagano u CG (kako su bile izgradjene Hrvatska i Slovenija u odnosu na CG za to vrijeme). Naravno i to sto je bilo izgradjeno je onda unisteno u prethodnih 30+ god.

Sto se tice vakcinacije, zagovarati masovnu vakcinaciju stanovnistva sa eksperimentalnim hemikalijama - jelte nesto sto nije temeljno ispitano i za sta sami proizvodjaci kazu da nema detaljnih studija, nema informacija o dugorocnim efektima, i ama bas nikakvih garancija - zasto proizvodjaci traze od zemalja koje su kupile vakcine da ih oslobode sve odgovornosti za posljedice koriscenja istih (je li to proizvod kao i svaki drugi, cak stavise proizvod koji moze potencijalno katastrofalno da osteti zdravlje nacije) kad je sve tako bajno i sjajno. Cemu bjezanje od pravne odgovornosti?

Moze li razuman um, sa jos uvijek ocuvanom logikom i kritickom mislju da sumnja da te iste 'vakcine' mogu sjutra da izazovu sterilitet kod mladih, pojavu teskih bolesti, genetskih defekata/anomalija i sl. kad nista nije ispitano, i niko ne garantuje nista. Ovo su sve pitanja koja u ozbiljnim zemljama trebaju upravo da postavljaju medicinski strucnjaci, i medicinski autoriteti koji stvarno brinu o zdravlju nacije, a ne da klape kao papagaji ono sto im kaze neko sa strane, da li zato sto ne razmisljaju, nece da razmisljaju, ili mozda zato sto dobijaju novac za to.

Ispituje li neko od tih 'autoriteta' imamo li epidemiju raka, dijabetesa, bolesti srca, autizma, ili je sve to nebitno?

I na kraju ovi trikovi tipa treba 'vakcina', maska, distanciranje (i ostale nebuloze orvelovskog tipa) da bi se ocuvalo zdravlje nacije, da bi se makli lockdown-i, da bi mogli da putujemo, da bi mogao biznis da se obavlja i sl. fore su jeftine i providne psiholoske manipulacije za maloumne, jer tako mogu da treniraju pse (uslovljeni refleks), a ne ljudska bica koja imaju ista u glavi. Ne brine se ministar 'zdravlja' za zdravlje nacije kad gradjani jedu najgoru klasu hrane ikad, piju najgoru vodu, udisu najgori vazduh, i generalno zive u uslovima koji nijesu za ljudska bica u 21-om vijeku.

13. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

kako predlažeš da rijesimo problem onda? Kad nam vakcine i maske ne valjaju?

15. The Following User Says Thank You to nsparks For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    841
    Thanked in
    535 Posts

Leba mi, ovo jeste najsmješniji virus u istoriji kad nas dosad nije bar prepolovio.

17. The Following User Says Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Drustvo smo datih zemalja zato sto je i za vrijeme SFRJ vrlo malo ulagano u CG (kako su bile izgradjene Hrvatska i Slovenija u odnosu na CG za to vrijeme). Naravno i to sto je bilo izgradjeno je onda unisteno u prethodnih 30+ god.

Sto se tice vakcinacije, zagovarati masovnu vakcinaciju stanovnistva sa eksperimentalnim hemikalijama - jelte nesto sto nije temeljno ispitano i za sta sami proizvodjaci kazu da nema detaljnih studija, nema informacija o dugorocnim efektima, i ama bas nikakvih garancija - zasto proizvodjaci traze od zemalja koje su kupile vakcine da ih oslobode sve odgovornosti za posljedice koriscenja istih (je li to proizvod kao i svaki drugi, cak stavise proizvod koji moze potencijalno katastrofalno da osteti zdravlje nacije) kad je sve tako bajno i sjajno. Cemu bjezanje od pravne odgovornosti?

Moze li razuman um, sa jos uvijek ocuvanom logikom i kritickom mislju da sumnja da te iste 'vakcine' mogu sjutra da izazovu sterilitet kod mladih, pojavu teskih bolesti, genetskih defekata/anomalija i sl. kad nista nije ispitano, i niko ne garantuje nista. Ovo su sve pitanja koja u ozbiljnim zemljama trebaju upravo da postavljaju medicinski strucnjaci, i medicinski autoriteti koji stvarno brinu o zdravlju nacije, a ne da klape kao papagaji ono sto im kaze neko sa strane, da li zato sto ne razmisljaju, nece da razmisljaju, ili mozda zato sto dobijaju novac za to.

Ispituje li neko od tih 'autoriteta' imamo li epidemiju raka, dijabetesa, bolesti srca, autizma, ili je sve to nebitno?

I na kraju ovi trikovi tipa treba 'vakcina', maska, distanciranje (i ostale nebuloze orvelovskog tipa) da bi se ocuvalo zdravlje nacije, da bi se makli lockdown-i, da bi mogli da putujemo, da bi mogao biznis da se obavlja i sl. fore su jeftine i providne psiholoske manipulacije za maloumne, jer tako mogu da treniraju pse (uslovljeni refleks), a ne ljudska bica koja imaju ista u glavi. Ne brine se ministar 'zdravlja' za zdravlje nacije kad gradjani jedu najgoru klasu hrane ikad, piju najgoru vodu, udisu najgori vazduh, i generalno zive u uslovima koji nijesu za ljudska bica u 21-om vijeku.
    Rjesenje za pandemiju je?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    kralju vakcine su i zbrzane zato što je današnje Crnogorce (i ostale) strah od virusa, nekada su đedovi išli na Skadar da ne bi mlađi ginuli a danas kukaju na omladinu što se druže napolju i što neće da se vakcinišu da im ne uleti virus kroz prozor
    Ne podržavam ni je vakcinaciju maloljetnika, da se razumijemo.
    Nego, ima među nevakcinisanim i starih i mladih.

A ti nećeš da se vakcinišeš jer te strah od čega konkretno?

Thanks Thanks Given 
    1,791
    Thanks Thanks Received 
    2,314
    Thanked in
    1,278 Posts

Vjerovatno je svakoga strah od posledica vakcine jer nisu dovoljno ispitane?

Pa prije bira da bude zaražen i da pregura taj virus nego.... E sad ako se što iskomplikuje sam je kriv...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Albanci bosanci bugari i mi su drzave medju kojima je najmanje vakcinisanih sto potvrdjuje da smo medju najglupljima u evropi...

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,359
    Thanked in
    1,205 Posts

Pa nije svakoga strah...ovih 40 posto gradjana da je strah valjda se ne bi vakcinisali...mene nije strah....imam brata i sina koji bi radije da umru nego da prime injekciju, generalno, to podrazumijeva i vadjenje krvi i sve medicinske procedure, čak i najobičniji pregled kod izabranoga, o zubaru da ne pričam, je stresan! Uglavnom stav im je, jedino ako sam u komi (ili nesvijesti) pa da ne znam mogu primiti injekciju...ne možeš ti od njih očekivati da potrče na vakcinu, iako nećeš čuti da se boje, nee, nego nije ispitana, te od gripe umre više ljudi no što je od kovida, 2019. je umrlo u toku godine isti broj ljudi kao i 2020. a po mjesecima skoro pa isto...tu i tamo oscilacije gore dolje...moraju se tješiti nekako i ubijedjiivat nas da se ne boje od igle
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,791
    Thanks Thanks Received 
    2,314
    Thanked in
    1,278 Posts

Default [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Mislio sam na ove što se još nijesu vakcinisali

Većina tih ljudi je mišljenja da kineska najmanje može štete donijeti ali još nije priznata u eu? da se može putovati sa njom?

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Ne podržavam ni je vakcinaciju maloljetnika, da se razumijemo.
    Nego, ima među nevakcinisanim i starih i mladih.

A ti nećeš da se vakcinišeš jer te strah od čega konkretno?

neću da se vakcinišem zato što imam imunitet, to je isto kao da me pitaš zašto neću opet da se vakcinišem svim onim vakcinama koje su nam davali dok smo bili djeca

kad si čuo da se neko vakcinisao protiv gripa nakon što ga je preležao?
    She is only here to annoy herself!

25. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post

Većina tih ljudi je mišljenja da kineska najmanje može štete donijeti ali još nije priznata u eu? da se može putovati sa njom?
    Trebao bi se zapitati zasto nije priznata u EU, isto i za RU vakcinu a isto tako i za AZ. Sjeti se samo sta se desavalo oko AZ vakcine te sta se i dalje desava a onda da podsjetim da je u mnogim zemljama EU izbacena iz upotreba (ili magicno odredjena kao prava vakcina za doniranje).

Samo jedna rijec. POLITIKA

27. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Nije hrabrost pokoriti se.
    Hrabrost je suprotstaviti se stvarima koje nisu logične.

Disklemjer: Ne kažem da ljudi ne treba da se vakcinišu. U redu je ako se vakcinišemo iz sopstvenog ubjeđenja i želje.
    Ali nazvati hrabrošću pokoravanje uslovljavanju na bazi nečega što nije obavezno... Na bazi nečega što, na kraju krajeva, i nema svojstva zbog kojih se nameće kao obaveza... Je li se definicija slobode i hrabrosti promijenila možda u međuvremenu?
    Hrabri su recimo Italijani koji su se vakcinisali, ali izašli na ulice i javno spalili svoj green pass, jer kapiraju da nije ok da green pass postoji.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by irriducibili91 View Post
    Albanci bosanci bugari i mi su drzave medju kojima je najmanje vakcinisanih sto potvrdjuje da smo medju najglupljima u evropi...
    Pretpostavljam da si ti primio vakcinu i da spadas u ovih 25% pametnih crnogoraca, da je vjecna!
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Pretpostavljam da si ti primio vakcinu i da spadas u ovih 25% pametnih crnogoraca, da je vjecna!
    Nije poenta jesam li primio ali cu prije da vjerujem doktoru nego ovin antivakserima sa jedva zavrsenom srednjom skolom.

31. The Following User Says Thank You to irriducibili91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Sto odgovri kolega - politika, i da dodam - mediji (mada je to povezano). Stariji bi redom svi bili pelcovani da nije bombasticnih naslova iz regiona o umiranju od AZ vakcine.

Svakako ce na kraju sve vakcine biti prihvacene, samo Pfizer gura jace od ostalih.

A sto se tice vakcine - kineska vakcina je klasicna vakcina, poput one sto smo i sami primali i sto sada djeca primaju, nikakva nova tehnologija nije u pitanju, nikakvi eksperimenti.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Previse se mi qrcimo s obzirom na populacijski IQ89.

I ovakve krem bananica drzave u svijet uopste nemaju vakcina. Znaci mi sve nogama u dupe treba da se udaramo zato sto imamo ovoliko vakcina.

A kamoli da biramo koju cemo.... Nismo dzabe u drustvu albanije, bih...

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Previse se mi qrcimo s obzirom na populacijski IQ89.
    Dosadni postajete sa tom spikom o IQ-u, al' u potpunosti. Covjek bi, posmatrajuci sa strane, mogao da da zakljuci da sve furstracije iz zivota pokusavate da opravdate jer "IQ89" populacija vam ne da da se u potpunosti ostvarite.

Ne zezaj Mojsije...

35. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,278
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Dosadni postajete sa tom spikom o IQ-u, al' u potpunosti. Covjek bi, posmatrajuci sa strane, mogao da da zakljuci da sve furstracije iz zivota pokusavate da opravdate jer "IQ89" populacija vam ne da da se u potpunosti ostvarite.

Ne zezaj Mojsije...
    I meni je dosadilo da me retrogradna okolina koci i blokira oko nekih bitnih stvari u zivotu, ali je nazalost realnost da nismo najpametniji, iako volimo da mislimo da jesmo.

Tako da treba prihvatiti zbilju, koliko god da n se ne svidja. Ja neke stvari mogu promijeniti sto su do mene, da bih postogao sto zelim, ali fakat je da je sistem truo, a sistem je truo zbog ljudi, ne zbog nekih spoljnih faktora, nego je do nas.

Pogledaj juce u Vijesti prilog koje razloge navode ljudi koji nece da se vakcinisu. Mene je blam za njih.

Ja sam za RJESENJE pandemije u CG. Znaci, nisam ni ZA VAKCINE, ni PROTIV VAKCINA. Nego ZA RJESENJE.

Ako su vakcine rjesenje, onda sam za vakcine. Ako me neko ubijedi da postoji bolje rjesenje, odma cu da cujem koje je to bolje rjesenje, alternativa vakcinisanju.

Ali posto od ovih koji se protive vakcinisanju, ne cujem bolje rjesenje... Onda se kao rjesenje namece vakcinacija, kao trenutno najbolje sredstvo sto imamo.

Tako da... Dajte rjesenje, ko nece vakcinu. A ne kao dijete, necu vakcinu i to je to. Nezreo pristup.

Last edited by Mojsije; 10-08-21 at 11:37.

Page 244 of 331 FirstFirst ... 144194234240241242243244245246247248254294 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)