Treba li nauka da poropituje?
Glavni patolog sa Univerziteta u Heidelbergu poziva na dodatne obdukcije vakcinisanih osoba
augsburger-allgemeine.de
Glavni patolog sa Univerziteta u Heidelbergu, Peter Schirmacher, poziva na obdukcije vakcinisanih osoba. Osim smrti od korone, leševi ljudi koji umru nakon vakcinacije morali bi se češće pregledavati, rekao je Schirmacher za njemačku novinsku agenciju u Stuttgartu. Direktor Patološkog instituta u Heidelbergu čak upozorava na veliki broj neprijavljenih slučajeva smrti nakon vakcinacije - a njegove su teze dobile mnogo kritika. I sam naglašava da je vakcinacija bitan dio borbe protiv virusa.
Doktor sada želi da dođe do DNK rijetkih, ozbiljnih nuspojava vakcinacije - poput tromboze cerebralnih vena ili autoimunih bolesti. Problem sa njegove tačke gledišta: Vakcinisani ljudi obično ne umiru pod kliničkim nadzorom. "Doktor koji pregledava leš ne uspostavlja vezu sa vakcinacijom i potvrđuje prirodnu smrt i pacijent je sahranjen", kaže Schirmacher. „Ili potvrđuje nejasnu vrstu smrti, a javni tužilac ne vidi grešku treće strane i pušta leš na sahranu.“
U Baden-Württembergu su stoga patolozi radili s javnim tužiocima, policijom i lijekarima specijalizantima, navodi Schirmacher. Više od 40 ljudi je već obducirano a umrlo je u roku od dvije nedjelje nakon vakcinacije. Schirmacher pretpostavlja da je 30 do 40 posto njih umrlo zbog vakcinacije. Prema njegovu mišljenju, podcjenjuje se učestalost fatalnih posljedica vakcinacije - a ovo je politički eksplozivna izjava u vrijeme kada kampanja gubi zamah, delta varijanta se brzo širi i raspravlja se o ograničenjima za nevekcinisane osobe.
Schirmacher insistira na svom mišljenju. "Moji kolege definitivno griješe jer nisu u stanju kompetentno procijeniti ovo konkretno pitanje", odgovorio je. Ne želi širiti paniku i nikako se ne protivi vakcinaciji, kaže profesor koji kaže da se i sam vakcinisao protiv korone . Vakcina je bitan dio borbe protiv virusa, pojašnjava. No, morate pojedinačno odvagnuti medicinske razloge vakcinacije. S njegova gledišta, "razmatranje individualne zaštite" prekriveno je idejom brze vakcinacije društva.
Savezno udruženje njemačkih patologa također se zalaže za dodatne obdukcije vakcinisanih osoba. Samo na taj način moglo bi se isključiti ili dokazati povezanost smrti i vakcinacije, kaže Johannes Friemann, voditelj radne grupe.
+
Primjer uspješne eliminacije poremećenog teoretičara zavjere:
Bubnjar Offspringa izbačen iz benda jer se nije htio cijepiti zbog zdravstvenih razloga
index.hr
"S obzirom na moju povijest bolesti i profil nuspojava ovih cjepiva, liječnik mi je savjetovao da se trenutno ne cijepim. Zarazio sam se virusom prije više od godinu dana, za mene je bio blag, pa sam uvjeren da bih se opet mogao nositi s njim, ali nisam siguran da bih preživio još jednu rundu Guillain-Barréovog sindroma koji mi se dogodio nakon cijepljenja. Dogodilo se to još u djetinjstvu i s vremenom je postalo sve gore", dodaje bubnjar.
Pete se ne može, tvrdi, pridržavati onoga što sve više postaje mandat industrije.
"Nedavno je odlučeno da moja blizina predstavlja nesigurnost u studiju i na turneji. To spominjem jer me nećete vidjeti na nadolazećim nastupima", rekao je.
I
šlag
za
kraj
Ono kad ti vele "od starta se zna da vakcina nije dizajnirana za prevenciju, već samo da zaštiti od hospitalizacije i smrti"

Linkić
Last edited by starwalker; 04-08-21 at 18:02.
The more things change, the more they stay the same.
Bookmarks