Ako mislis na licna onda se moze govoriti da je neko izdao samoga sebe, ali ovdje govorimo o izdaji politicke ideje, politickog programa, partije, partijskih saradnika i kolega. Rotkovic je tim svojim istupanjem izdao prije svega partijske saradnike i kolege, a onda i politicke ideje koje DPS nikako nije mogao da zastupa zbog svoje totalitarne vladavine i kriptokomunisticke strukture. ... Rotkovic ocigledno nikada nije bio liberal, a jeste nacionalista.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Politicka ideja je nezavisna Crna Gora. Zbog toga je i nasta LSCG. Kad je doslo vrijeme velikih politickih odluka neki nijesu imali isto misljenje. Slavko je mislio da je bolje da pregovara sa prosrpskim partijama (tu sam se slaga s njim), Rotkovic je mislio da je bolje bit uz DPS. 21. maj je pokaza da je Rotkovic bio u pravu.
I ovo je blizu istine, zar ne "Krsto"?
U LS je uvijek bilo ljudi kojima je bliza bila ideja crnogorskog nacionalizma od ideje liberalne demokratije. I veci dio tih ljudi je zavrsio u DPS. I nijedan od njih nije propustio priliku da prilikom napsutanja LS baci drvlje i kamenje na dojucerasnje saborce.
Vecina ljudi je zla
I ocekujes da ti povjerujem? Ovamo preko foruma upraznjavas svoju krticnost, a na Cetinju lijepis plakate za njih. Nemoj brate, sad si me stvarno razocarao. Taman sam pomislio da se iza tvog nicka krije osoba s kojom se ne slazem oko nekih stavova, ali je barem principijelna - a ti ponovo po starom.
Vjeruj mi - nije problem to sto radis one stvari za DPS, ako zaista vjerujes da to doprinosi nekom boljitku. Svi smo mi prosli tu idealisticku fazu. Ali pricati jedno, a raditi drugo - e to vec nije u redu.
Vecina ljudi je zla
Uvijek bilo ljudi?
Prije bih rekao da je u LSCG bilo 85% nacionalista i 15% kosmopolita/demokrata, takozvanih liberalnih demokrata, mada oni to nijesu, jer liberalna demokratija podrazumijeva liberalnu ekonomiju dok su ovi Slavkovi fanatici, fanaticno za socijalnu/plansku ekonomiju.
LSCG je okupljen oko ideje NEZAVISNE CG, kako je Slavko poceo da se okrece od ideje NEZAVISNE CG, tako su ljudi napustali LSCG.
Ovo, izgleda mi da se ođe sad diskusija vodi oko mene?
Batalite to, društvo, na krivom ste putu...
A ima i prešnijih stvari.
Ćipure, strasno zloupotrebljavas to da je Slavko vise mrzio Mila nego volio Crnu Goru pa nam bar objasni ko je to rekao jer imam utisak da ti to citiras kao neku Slavkovu izjavu.
To si vrlo OK rekao. Nije mog'o, Slavko crni, doc' na red, a nije imao ni tako dobre glasne zice da nadvice vas jucerasnje. Sto ste htjeli za tri dana da namirite deceniju i po cutanja i mirenja sa svim i svacim.
Al' je, kazes, ipak Slavko bio suverenista..s velikim 'S'!Ti sve volis veliko, jako, bucno - i kad vices i kad cutis.
I ovo ti je sasvim OK.(veceras si u formiTakođe zbog Slavka i vođenji njegovom mržnjom prema Đukanoviću, par procenata Liberala nije glasalo za Suverenu CG, samo da bi bili kontra Đukanoviću, eto ti na primjer.)
Reci mi ko drugu svom ko me to prospijao kako sam glasao?![]()
To je očigledno, svakom živom vidljivo.
I kad su mu to prebacivali, branio se: "Ne moram da volim Đukanovića, zar ne"? Nešto u tom stilu je govorio.
Da je samo izašao, ne na ijedan, jedini miting i skup suverenista, već da je samo jedan jedini put preko medija pozvao prije referenduma simpatizere LSCG i sve suvereniste da glasaju za DA, bio bi to visokomoralni čin.
Ovako, mržnja prema Đukanoviću je nadjačala i nije pozvao da se glasa za DA.
Tužan je on lik.
Last edited by Ćipur; 06-02-07 at 23:04.
Samo vas citam i mislim o potencijalnoj koaliciji PZP, LP, SDP, koja bi stvorila pravu opoziciji......NIKAD...bar ne skoro...neda nama sujeta crnogorska da ikad postignemo sinergiju i pravo ujedinjenje kvalitetnih ljudi...JER SVAKI BRAK TRAZI ZRTVE:TOLERANCIJU I POSTOVANJE DRUGOSTI! A to nam tesko pada, narocito kad postoji cuvena *mrznja malih razlika*.
No, od Bone-a pozdrav vama...to jeste NAMA....koje volim takve kakvi jesu!
A Crna Gora jeste vjecna!
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks