U moru konstantnih optuzbi od drugih kolega forumasa na racun svega sto je iole kriticko razmisljanje i sto imalo odstupa od masovne propagande vise nije lako ni zakljuciti u koju grupu me neko svrstava, tako da se izvinjavam.
Mene u cijeloj prici najvise pogadja cinjenica da se sve vise i vise gura samo prica o Pfizer vakcinama, kao da su sve ostale shugave i totalno nebitne. Ovim tempom ce se doci do toga da ce sve vakcine osim Pfizer-a proglasiti neadekvatnim i traziti da se svi revakcinisu sa Pfizerom...
--
Inace danas mi dodje neka rodbina iz DE, u HR su trebali da se vakcinisu (J&J) i imali su zakazan termin za 10 dana (taman kada se vracaju sa ljetovanja), ali, pazite sad, po preporuci doktora su odustali. Naime, doktor im je rekao, parafraziram: "Posto ste vec prelezali COVID, plus ste mladi, nemojte se vakcinisati barem jos neko vrijeme, vidite da svaki dan izlaze nove informacije i da niko ne zna 100% sta i kako treba da se postupa. Sto se vakcinisati sada ako ce novi talas da bude tek za par mjeseci a do tada ce vec morati nova doza da se odradi jer imunitet ne opstaje dugo...".
Iskreno nisam ni znao da u HR furaju i J&J, tako da mi je prica poprilicno cudna al' ne sumnjam da ima i doktora koji ovako postupaju i koji su i sami u problemu normalnog rasudjivanja sta je pametno za uraditi a sta ne, licno poznajem jednog.![]()

Bookmarks