Bogme će to bit jedan, ako dobro mislim, i ja što ga poznajem. Mislim da je čak i na forum.
Stvarno, skidam mu kapu i svaka mu čast što je uspio. Čovjek svog posla i voli to što radi. Mada mislim da su to zaista vrlo rijetki primjeri i opet, mora se poći malo i vani da bi ga neko otud više cijenio nego ovdje.
A i ovdje je radio za strance ranije, i vjerovatno dobio jak motiv za ovo dalje.
Dakle, jednostavno nekako se moramo otvoriti prema svijetu.
Možda zato što su u Skandinaviji porezi na penziju 20%+, a na penzije 2x veće od prosječne 30%+.
Ili možda zato što učešće penzionih troškova u GDP je najveće u Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Portugalu....
Još jedna trivia. Grčka je do austeritija prije bankrota imala neko nestvarno učešće stogodišnjaka u populaciji. A onda je palo kad je krenula kontrola. Ljudi nisu prijavljivali umrle nego nastavljali da oprimaju penzije i po više decenija. Časte u bolnicu kad umre da se zagubi smrtovnica.
Možeš li recimo Njemca ili Skandinavca zamisliti da tako nešto radi.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Moguće da je održiv
Ako imaš zemlju sa državnim fondom od nafte teškim stotinama milijardi a država ima 5 miliona ljudi skromnih sjevernjaka koji su svijet osvojili dok smo mi ovcu sa vunom jeli.
Ili ako u državi postoje firme Volvo, SAAB, Scania, Ikea, Sprotify, H&M, Ericson, Electrolux, Skanska, Swedbank, pa čak i vojni avioni Gripen, a sve to na desetak miliona ljudi, ogromnu teritoriju i očuvanu prirodu.
I oporezuje se 20-30% i više. Onda to može da vozi.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
što bi reka veliki Kojo u najboljoj seriji koja je ođe snimljena - 'to se odnosi i na našu malu zajednicu. Baranda to smo svi mi, a upravni odbor to sam ja'![]()
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ima tu jos mnogo toga. Porez na penzije, porez na nasledstvo i sl…
I da nisu ratovali koju stotinu godina unazad.
Nije bas tako jednostavno i jednosmjerno.
I mentalitet. Mada to se kod ljudi mijenja. Par stotina godina u optimistickom scenariju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Čini mi se da između Zdravka i baronice ima nešto više od običnog susreta dva iskusna političara, kako su se samo slatko zalaktali danas
Opasna je baronica, oteće nam ga
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...amijeni-becica
Lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić je nakon sastanka rekao da je Demokratski front predložio da mjesto premijera preuzme neko iz koalicije "Mir je naša nacija", a da predsjednik Skupštine bude iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".
udica za Bečića. da on možda uzme premijersko mjesto. ništa onda no Jola Vučurovića za predsjednika Skupštine
Тapatalk
realno ođe je URA donja. DF će izgurat svoje, nažalost. ili će biti po njihovom ili izbori. kad budu izbori, SNS će ulećet keš i oni opet idu na 20 mandata
Тapatalk
Lekic premijer, oni se sprdaju tamo
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Ova ***** iz DF-a treba protjerati iz drzave.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
kad se tone, nek se tone sve do dnapita se nešto i EU, isto. da vidimo kako će odigrat Aleksa i Dritan
Тapatalk
Taj sastanak je vjerovatno nebitan.
Nisam siguran, ali mislim da je već dogovorena nova većina.
dcg, ura, dps, manjine, sdp, sd itd.
VB će da upumpa pare i svi zadovoljni i idemo u EU aBd.
Lijep san.
Love, peace and respect.
Jedini odgovor je da ga DF malo dudla jer dogovor sa njima nije moguc. Sta god da im daju, DF ce nastaviti sa novim, dodatnim zahtjevima. Ucjena za ucjenom dok ne ugrabe sve sto im je receno da moraju da ugrabe. A ocigledno je da ciljaju na najvaznija ministarstva. Nece da moze. Neka Zdravko formira svoju partiju, ili se pridruzi Demokratama, pa da se ide na nove izbore. A mislim da ce se DF zestoko opeci na novim izborima, cak i uz Vucicevu pomoc.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
OK je sve to moguće i da jeste bilo priče o tome, ali nije mi jasno kako to da vam je Medo cirkusan i nerelevantan, a nekad pametan i relevantan.
Njega izgleda svi koriste po potrebi
Inače je čovjek bio genijalac iq 200, samo što su ga svi izluđeli i napravili ga ludim. Upao u loše društvo i ćao.
Love, peace and respect.
Nije mi jasno kako ovi iz DF-a ne ukapiraju vise da je svaki tvit ovog kretena Medojevica njima manjak od minimum 100 glasova... tip bas ide ubrzano da uzme titulu najgadnijeg politicara Darku Pajovicu
kako jee Lekić zaboravio sva ona prozivanja ekipe iz DFa. pogotovo ovoga te je rekao da bi ga za premijera. brzo se ogoli kako neko nema obraza. ovim predlogom idu na Aleksu. znaju da on neće biti za Lekića ali bi možda mogla biti opcija da Bečić bude premijer a neko iz DF Skupštinu. ako DF uđe u Vladu donji smo. ako dobije mjesto predsjednika Skupštine donji smo
Тapatalk
Nevjerovatno. Od partije koja je mogla da dominira i vladom i zemljom DF se za 10 mjeseci pretvorio u predmet opšte sprdnje, bez i jedne jedine dobre opcije. Da su namjerno krenuli da se što temeljnije razore teško da su mogli bolji posao obaviti.
1) Ako ne nastavi ovako - izgledaju kao budale, Bečić i Zdravko nastavljaju da im jedu glasove.
2) Ako obore vladu - političko samoubistvo, i od ovo malo glasova što im je preostalo istog trena prepisuju 10% Demokratama.
3) Ako prihvate rekonstrukciju vlade - evo ih Dritan još i provocira da moraju da potpišu sporazum da bi se uopšte pričalo o rekonstrukciji. Kad se dobro isponižavaju možda će i dobiti neke mrvice sa stola.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks