Page 70 of 139 FirstFirst ... 206066676869707172737480120 ... LastLast
Results 1,726 to 1,750 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Bečiću dolaze svi koje ne želio na razgovore. Fino uđu svi u vladu a DF se izoluje, budu solidno jaki, nekih 20ak % ali sa 0 koalicionim potencijalom.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ne traze oni toliko hapsenja, koliko uklanjanje tih ljudi iz odlucivanja i poslova.
    Problem ovdje je ne sto smo krali, nego sto smo htjeli postovanje i da nam tapsu zbog toga.
    Hiljadu puta je indirektno porucivano da se povuku. Samo je povlacenje bilo uzmi pare i bjezi.
    Ali ne. DPS je htio da ostabe i odlucuje o politici i ekonomiji. Da sjede sa evropljanima i da se slikaju.
    Mi smo taoci ega pojedinaca. Sto nisu na vrijeme ukapirali da treba da se sklone nedje i cute i ne pitaju se.
    E to nikako nismo mogli da prevalimo. Nego je sujeta jaca od pameti. Evo ga cuveni krojac iz Uba. Povukao se, troai pare pi evropi, ali nema vise uticaja na politiku u CG i SRB.
    Niti ga ko pominje vise, niti koga zanima. A nasim faraonima je bitnije da mogu da odlucuju o sudbinama ljudi, nego novac. I zbog toga ce neki morati da idu u zatvor
    Istina. Zadnjih 4-5 godina DPS je skliznuo iz racionalne lopovske politike u ireacionalnu "otac nacije". I to ih uništava.

Thanks Thanks Given 
    3,568
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,831 Posts

@institucija

Koje ne zeli ili koje je zelio na razgovore?
    Moze biti i greska u kuckanju zato pitam.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Koje je želio
    Marginalozovaće se DF kao nekad radikali u Srbiji...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ne izgubiti ovu zainteresovanosti građana za ulazak u EU (oko 70%) uz uporedo demontiranje ,,hobotnice".
    Konkretno, tu su poglavlja koja trebamo početi da zatvaramo. Zakon o porjeklu imovine spreman, zakon o lustraciji neće biti na dnevnom redu, izborni zakoni... manje više dogovoren neki koncenzus (potrebno 2/3 za izmjenu tog zakona) po većini tačaka, no birački spisak je sporan (DPS i DF imaju iste primjedbe)... Ekološki standardi uz sadašnjeg ministra isto su prepreka... Tu je pozicioniranje i balansiranje.
    Priče iz korpusa ,,srpskog sveta" su glupost i zabava širokih masa. Ne zato što takve ambicije ne postoje u Beogradu (postoje, da se ne zavaravamo) već zato što je to nemoguća priča koja nije prošla i devedesetih kada je Crna Gora bila u puno gorem položaju. To je priča DPS-a i DF-a jer druge, po svemu sudeći nemaju. Jedini realni strah je da se DPS ne vrati na ,,fabrička podešavanja".
    Sve ostalo su procenti i uticaj, te djelovanja na osnovu toga. Može i politika tzv. ,,aktivnog čekanja" da se poslože procenti kako odgovoraju, ali lično mislim da to ne vodi nikud.
    Kada smo kod procenata, GP URA je dobila povjerenje od 5,5% biračkog tijela, ukoliko se broj glasača GP URA poveća za 85% na sledećim izborima to je oko 10% povjerenja biračkog tijela. To se može desiti samo prelivanjem glasača iz neke druge partije (recimo nešto više od 10% glasača DPS-a). Opet, ako procenti budu takvi da građani Crne Gore ne žele u EU (DPS+DF u većini) onda... neka nam je sa srećom.
    Za smjenu DPS-a je potreban DF, a DPS je morao biti smjenjen jer sa njim smo sve više tonuli. Kao bolesnik koji ima metastizirajući tumor. Hemoterapija je takođe pugobna po pacijenta ali daje neku nadu. DPS je imao najmanje tri prilike da ne bude tkivo koje se mora ukloniti zarad opstanka, ali su sve propustili. DF... neka nastave ovako pa će i oni biti smješteni tamo gdje zaslužuju.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Sve stoji, ali imamo li mi vremena da cekamo. Sa ovakvim DF necemo mrdnuti naprijed, ni blizu evropi nego cemo samo ici nazad. Bez DF se DPS nije moga smeniti evo je smjenjen ali mi ne mrdamo ni trunke naprijed, nego cak nedje idemo nazad.
    Prvo i osnovno do kad ce da trpe zapadnjaci ovo stanje, ne vjerujem bas predugo. Dok je god DF u vlast i DPS kao alternativa nama nema mrdanja, a ja ne vidim da se brzo moze bez njih dvoje, volio bi da me demantujes najiskrenije.
    Ja sam davno napisao na sto je ova vlast trebala da stavi fokus ali odmah.
    Porjeklo imovine, ciscenje birackog spiska ( ne dodavanje 25h novih to nije ciscenje), tuzilastvo I sudstvo da se procisti. To su trebali uraditi odmah, a oni se vise sa crkvom bave nego svim ostalim pitanjima.
    Ako sad ne iskoriste ovu podrsku zapada mene strah da nam poslije ne bude kasno.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

6. The Following 2 Users Say Thank You to lepetanac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Sve stoji, ali imamo li mi vremena da cekamo. Sa ovakvim DF necemo mrdnuti naprijed, ni blizu evropi nego cemo samo ici nazad. Bez DF se DPS nije moga smeniti evo je smjenjen ali mi ne mrdamo ni trunke naprijed, nego cak nedje idemo nazad.
    Prvo i osnovno do kad ce da trpe zapadnjaci ovo stanje, ne vjerujem bas predugo. Dok je god DF u vlast i DPS kao alternativa nama nema mrdanja, a ja ne vidim da se brzo moze bez njih dvoje, volio bi da me demantujes najiskrenije.
    Ja sam davno napisao na sto je ova vlast trebala da stavi fokus ali odmah.
    Porjeklo imovine, ciscenje birackog spiska ( ne dodavanje 25h novih to nije ciscenje), tuzilastvo I sudstvo da se procisti. To su trebali uraditi odmah, a oni se vise sa crkvom bave nego svim ostalim pitanjima.
    Ako sad ne iskoriste ovu podrsku zapada mene strah da nam poslije ne bude kasno.
    To je taj problem, dosta (realno premalo) njih zna šta bi trebalo uraditi, ali u datim okolnostima si ograničen u potezima.
    Ukratko o stavkama iz fokusa.
    Zakon o porjeklu imovine je spreman za sledeće zasjedanje skupštine, to je osnova zakona koju su prije neku godinu predlagli britanci, a koji je dorađen uz pomoć Italijana. Suština zakona je porez, ukoliko se ne može dokazati porjeklo npr. nekog stana onda treba platiti porez na to od 80% (porijeklo novca za porez se mora znati). Ukoliko se ne plati porez poreska stavlja stan na licitaciju da namiri dugovanja. Zakon je opstruiran na odboru od strane DF-a (PZP) jer su oni imali drugačiji zakon (revolucionarni kako neko reče) koji se zasnivao na tome da se odmah oduzima imovina za koju se ne može dokazati porjeklo. Taj zakon ne bi bio održiv jer bi zadirao u domen privatne svojine (ustavna kategorija) koja je neotuđiva. Da sada ne idem u detalje, ali to je neka osnova i tačka mimoilaženja.
    Izborni zakon i birački spisak jesu u fokusu, u Ministarstvu rade na uparivanju podataka (birački spisak, prijava boravišta, izdate zdravstvene knjižice) ali sve mora proći kroz parlament sa, pazi sad, 2/3 većinom. Ono što znam, za mnoge tačke već postoji koncenzus (recimo da svi lokalni izbori budu u jednom danu), dok oko tačke prava glasa nema koncenzusa (recimo predlog je bio da ko boravi u Crnoj Gori manje od 9 mjeseci, izuzimajući one koji su poslovno odsutni, ali zbog posla ne mjenjaju prebivalište kao što su pomorci, ambasadori, ... nema pravo glasa ali to ne odgovara DF-u i DPS-u). Rješenje je da se etapno zakon usvaja za one tačke koje imaju koncenzus.
    Treba li da pišem odu oko tužilačkog savjeta ili je to poznato?

8. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Mi se nalazimo u nekom stanju opšte šizofrenije, a rješenje, tj. izlaz je ispred nosa.

Mi imamo ubjedljivo pro-evropsku većinu i prilično komplementarnu ideološko-političku cjelinu, koja čini 2/3 trenutnog saziva parlamenta. To su: DPS, SD, SDP, LP, partije manjina, URA i uslovno, Demokrate. DF, SNP, UCG, Prava čine pro-srpski i pro-ruski ideološki korupus.

Vlast sastavljena od ovih prvih, na jasnim, unaprijed definisanim principima, je vlast koja gura zemlju naprijed, tj. vlast koja makar ima potencijal za to. Vlast zasnovana na trulim kompromisima sa ovim drugim je, ne samo retrogradna vlast, nego i nefunkcionalna vlast - to imamo trenutno - pokazano i dokazano.

Široka koalicija ovih prvih je rješenje krize. Prvo, previše je učesnika u vlasti da bi neko mogao da dominira na bilo koji način, drugo, legitimizuje sve strane, treće, omogućava deblokadu svih blokiranih procesa u parlamentu (što je glavna kočnica integracija), četvrto, šalje poruku EU da imamo pro-evropsku većinu i unutrašnju, ali i spoljašnju stabilnost (a znamo da je stabilnost zlatni standard briselske administracije) i peto, bitno utiče na polarizaciju društva, koja je dostigla vrhunac.

Znajući ih, ne sumnjam da će mudre političke glave koje upravljaju našim sudbinama odličiti sve suprotno od ovoga i da ćemo nastaviti bartganje dok neko ne povuče prvi potez. Do tada, život u političkom limbu je nova normalnost.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

To je taj problem, dosta (realno premalo) njih zna šta bi trebalo uraditi, ali u datim okolnostima si ograničen u potezima.
    Ukratko o stavkama iz fokusa.
    Zakon o porjeklu imovine je spreman za sledeće zasjedanje skupštine, to je osnova zakona koju su prije neku godinu predlagli britanci, a koji je dorađen uz pomoć Italijana. Suština zakona je porez, ukoliko se ne može dokazati porjeklo npr. nekog stana onda treba platiti porez na to od 80% (porijeklo novca za porez se mora znati). Ukoliko se ne plati porez poreska stavlja stan na licitaciju da namiri dugovanja. Zakon je opstruiran na odboru od strane DF-a (PZP) jer su oni imali drugačiji zakon (revolucionarni kako neko reče) koji se zasnivao na tome da se odmah oduzima imovina za koju se ne može dokazati porjeklo. Taj zakon ne bi bio održiv jer bi zadirao u domen privatne svojine (ustavna kategorija) koja je neotuđiva. Da sada ne idem u detalje, ali to je neka osnova i tačka mimoilaženja.
    Izborni zakon i birački spisak jesu u fokusu, u Ministarstvu rade na uparivanju podataka (birački spisak, prijava boravišta, izdate zdravstvene knjižice) ali sve mora proći kroz parlament sa, pazi sad, 2/3 većinom. Ono što znam, za mnoge tačke već postoji koncenzus (recimo da svi lokalni izbori budu u jednom danu), dok oko tačke prava glasa nema koncenzusa (recimo predlog je bio da ko boravi u Crnoj Gori manje od 9 mjeseci, izuzimajući one koji su poslovno odsutni, ali zbog posla ne mjenjaju prebivalište kao što su pomorci, ambasadori, ... nema pravo glasa ali to ne odgovara DF-u i DPS-u). Rješenje je da se etapno zakon usvaja za one tačke koje imaju koncenzus.
    Treba li da pišem odu oko tužilačkog savjeta ili je to poznato?

Moj san je otvorene liste, znam da nema nista od toga ali onda ne bi razni Medojevici, Milačići da ne pricam Ivanovici bili tamo.
    Ja ne mogu da shvatim da neko kao P Ivanovic moze samo da sjedi, da su fino otvorene liste da vidis kako ne bi imali 10 glasova jedno 70% sadašnje skupstine

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Meni nije jasno sto se sve nesto Eu EU, a po meni je bolji mini-sengen nego bilo sta drugo, zasto nase firme i privatnici ne bi radili u srbiju, albaniju, hrvatsku itd itd, ako ima previs posla tamo (kao trenutno u srbiju), ovdje ljudi samo gledaju partije i proevropska i prosrpska bla bla, biznis prijatelji, od politike se ne zivi. Ova komunisticka ideologija samo kod slovenskih naroda i ruskih zivi, ovaj odje oce da bude tito na 600 000 stanovnika, onaj gore na 7 miliona, oce da im se aplaudira po pola sata, jebote za 30 godina nije mogao barem auto put do albanije da je zavrsio na drac dje svaki dan imas trajekt do barija, pa bi mogao da dovodis turista koliko ti volja, pa bi ljudi koji prolaze tuda (cesi i ostali) svratili i do nas, mislim ovakav kapacitet a unisten od nesposobnih kriminalca koji samo gledaju svoju korist. Pa ce ako ovako nastavimo sad kinezi uzet luku bar jer sigurno necemo imati para da im platimo sve, pa ce onda da skoci cijena svega, sjebace nas. I onda slusam ovdje kako pojedini baljezgaju kako je DPS i sateliti zdrzava politika buducnosti.
    Jebote zemlja nam je na idealnu poziciju, a vidji sta smo mi uradili, samo sto su se ovi sto su na vlast oparili, sagradili na sjever i jug sebi hotela, vila i kuca a narod ko jebe, e kome je to normalno taj onda je direktno od DPS-a imao koristi i sad sikce po forumu.
    A koliko tek projekata bi moglo da se odradi, ali imas nesposobne ljude i zaludjen narod i to ti je to. Imamo planinu, jezera, sve... kome ne odgovara da trajekt u Bar radi cijele godine to ne znam, ali ovoliko potencijala propada a narod i dalje djelje o nacionalnosti...

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Moj san je otvorene liste, znam da nema nista od toga ali onda ne bi razni Medojevici, Milačići da ne pricam Ivanovici bili tamo.
    Ja ne mogu da shvatim da neko kao P Ivanovic moze samo da sjedi, da su fino otvorene liste da vidis kako ne bi imali 10 glasova jedno 70% sadašnje skupstine
    Nisam siguran da li osim GP URA ima još neka partija koja u svom programu traži otvorene liste (znam da su Demokrate pričale da su takođe za otvorene liste kada je bilo ono u Budvi). E, sad, koje otvorene liste? Kompletno otvorene liste ili djelimično (recimo u Hrvatskoj je tako, ako neki kandidat osvoji više od 10% glasova koje su birači dali toj stranci onda taj kandidat ide na vrh liste, ostalo se popunjava po listi za osvojeni broj mandata, u Češkoj je taj procenat 5%). Tada glasač glasa listu (partiju) i zaokružuje svog favorita. U Slovačkoj, recimo, glasa se lista, i imaš pravo da zaokružiš do 4 kandidata sa liste. Sam čin glasanja se razlikuje, recimo na jednoj listi se zaokružuju stranke, a posebna imena... negdje se daju liste sa svim partijama pa se tu zaokruži kandidat, negdje se na praznim papiru pišu imena kandidata (Italija) ili se zaukružuje broj kandidata (Brazil).... No, dobro, i to se da dogovoriti, samo prije toga koncenzus oko otvorenih lista.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Mi se nalazimo u nekom stanju opšte šizofrenije, a rješenje, tj. izlaz je ispred nosa.

Mi imamo ubjedljivo pro-evropsku većinu i prilično komplementarnu ideološko-političku cjelinu, koja čini 2/3 trenutnog saziva parlamenta. To su: DPS, SD, SDP, LP, partije manjina, URA i uslovno, Demokrate. DF, SNP, UCG, Prava čine pro-srpski i pro-ruski ideološki korupus.

...
    Bukvalno niko van same DPS njih ne smatra evropskom opcijom. To je partija koja je svojim lopovlukom, korupcijom i nepotizmom razorila ovu državu i zato su svi zapadni partneri jedva dočekali da padnu s vlasti.

Komično je i pominjati ih kao dio nekakve "proevropske većine". Evropa nije lopovluk.

14. The Following 4 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Skoj moraces u evropu. Htio ili ne. Vrijeme ti je da zaboravis na vlazne snove crna gora rep srpska dio sandzaka i metohija u zajednicu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

16. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Vlast sastavljena od ovih prvih, na jasnim, unaprijed definisanim principima, je vlast koja gura zemlju naprijed, tj. vlast koja makar ima potencijal za to. Vlast zasnovana na trulim kompromisima sa ovim drugim je, ne samo retrogradna vlast, nego i nefunkcionalna vlast - to imamo trenutno - pokazano i dokazano.

Široka koalicija ovih prvih je rješenje krize. Prvo, previše je učesnika u vlasti da bi neko mogao da dominira na bilo koji način, drugo, legitimizuje sve strane, treće, omogućava deblokadu svih blokiranih procesa u parlamentu (što je glavna kočnica integracija), četvrto, šalje poruku EU da imamo pro-evropsku većinu i unutrašnju, ali i spoljašnju stabilnost (a znamo da je stabilnost zlatni standard briselske administracije) i peto, bitno utiče na polarizaciju društva, koja je dostigla vrhunac.

Znajući ih, ne sumnjam da će mudre političke glave koje upravljaju našim sudbinama odličiti sve suprotno od ovoga i da ćemo nastaviti bartganje dok neko ne povuče prvi potez. Do tada, život u političkom limbu je nova normalnost.
    Znaš kako, nek se prvo usvoji Zakon o porijeklu imovine, oformi poreska policija, pročešlja sve do kraja (odnosno početaka) pa oni čije su porodice i kumovi prošli provjeru mogu doći u obzir za koaliciju. Fair enough??

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Bukvalno niko van same DPS njih ne smatra evropskom opcijom. To je partija koja je svojim lopovlukom, korupcijom i nepotizmom razorila ovu državu i zato su svi zapadni partneri jedva dočekali da padnu s vlasti.

Komično je i pominjati ih kao dio nekakve "proevropske većine". Evropa nije lopovluk.
    Pa otprilike je tako. Politička grupacija koje je zarad ličnog bogaćenja gurnula zemlju u ekonomski sunovrat i odbijala bilo kakve reforme koje bi mogle da im ugroze kapital, teško mogu biti poželjan partner.

Da, krajem devedesetih su bile poželjan partner jer su pametno procijenili da Miloševićeva politika ne vodi kuda treba. Da su na vrijeme odstupili i pustili nove snage (Lukšića npr.) da sprovedu reforme, da nisu amputirali od moći sve one koji nisu samo klimoglavci, ma da su samo održali obećanje da će se povući iz politike, niko ih vjv. ne bi dirao, do sad bi bili EU i ne bi o ovome pričali.

Ali... MOĆ je izgleda najveća droga i žrtvovali su ovu zemlju radi očuvanja iste. I to je to.

Sad ide Zakon o porijeklu imovine i poreska policija koja će, ako budu pametni, imati ovlašćenja da gleda tekuće račune i promjene u katastru unazad decenijama....pa da vidimo ko je krao a ko pošteno radio.

19. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nisam siguran da li osim GP URA ima još neka partija koja u svom programu traži otvorene liste (znam da su Demokrate pričale da su takođe za otvorene liste kada je bilo ono u Budvi). E, sad, koje otvorene liste? Kompletno otvorene liste ili djelimično (recimo u Hrvatskoj je tako, ako neki kandidat osvoji više od 10% glasova koje su birači dali toj stranci onda taj kandidat ide na vrh liste, ostalo se popunjava po listi za osvojeni broj mandata, u Češkoj je taj procenat 5%). Tada glasač glasa listu (partiju) i zaokružuje svog favorita. U Slovačkoj, recimo, glasa se lista, i imaš pravo da zaokružiš do 4 kandidata sa liste. Sam čin glasanja se razlikuje, recimo na jednoj listi se zaokružuju stranke, a posebna imena... negdje se daju liste sa svim partijama pa se tu zaokruži kandidat, negdje se na praznim papiru pišu imena kandidata (Italija) ili se zaukružuje broj kandidata (Brazil).... No, dobro, i to se da dogovoriti, samo prije toga koncenzus oko otvorenih lista.

Sve se moze dogovoriti, ali nema od toga nista. Ne odgovara to ni DPsu ni DFu a ja mislim ni Demokratama

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

"Biti rob i pristati na ulogu roba je nesojluk i nečojstvo i kukavičluk. Molim vas, Crnogorci su imali direktne televizijske prenose rada crnogorskog parlamenta. Znate li ko je u tim parlamentarnim raspravama dominirao ? Liberalni savez, mi smo ih svaki put argumentima i istinom rasturili, njih: Momira Bulatovića, Svetozara Marovića, Mila Đukanovića i kompletan Dps. Ali, Crnogorci većinom bježe od istine kao đavo od krsta, istina im ne treba."
    Slavko Perović
    One Ring to Rule them all...

22. The Following 2 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    "Biti rob i pristati na ulogu roba je nesojluk i nečojstvo i kukavičluk. Molim vas, Crnogorci su imali direktne televizijske prenose rada crnogorskog parlamenta. Znate li ko je u tim parlamentarnim raspravama dominirao ? Liberalni savez, mi smo ih svaki put argumentima i istinom rasturili, njih: Momira Bulatovića, Svetozara Marovića, Mila Đukanovića i kompletan Dps. Ali, Crnogorci većinom bježe od istine kao đavo od krsta, istina im ne treba."
    Slavko Perović
    Grafit koji je glasio:

"IZVINI SLAVKO AL POSA JE POSA"

najbolje opisuje crnogorsku zbilju.

24. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,048
    Thanks Thanks Received 
    12,427
    Thanked in
    6,726 Posts

taj grafit najbolje opisuje narod. 90tih Srbi pa onda malo Crnogorci pa sad opet Srbi

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Ocigledno je sledece, DPS na vlast moze doc jedino destabilizacijom i nestakom URA.

Da se MILO povuce, i onda se DF šikanira. Posto je ocigledno da ova dva scenaria za sad izgledaju nemoguca, URA raste a Milo ne daje znaka povlacenja, jasno je da ce nas DF uz pomoc DPS zajebavati dugo i po svemu sudeci zivjecemo u lavirintu.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Znaš kako, nek se prvo usvoji Zakon o porijeklu imovine, oformi poreska policija, pročešlja sve do kraja (odnosno početaka) pa oni čije su porodice i kumovi prošli provjeru mogu doći u obzir za koaliciju. Fair enough??

Može se koalicija usloviti glasanjem za te zakone, zašto da ne? Ja se naravno ne pitam ništa, ali, što se mene tiče, samo naprijed. Ko god je radio pogrešno, neka se procesuira, sa bilo koje strane.

Mislim samo da su vam očekivanja od tih zakona apsolutno nerealna, ali ok, ne može da škodi, pretpostavljam.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Može se koalicija usloviti glasanjem za te zakone, zašto da ne? Ja se naravno ne pitam ništa, ali, što se mene tiče, samo naprijed. Ko god je radio pogrešno, neka se procesuira, sa bilo koje strane.

Mislim samo da su vam očekivanja od tih zakona apsolutno nerealna, ali ok, ne može da škodi, pretpostavljam.
    Godina da se to sve pročešlja, pa ko bude čist može da priča. Do tad ništa.

Koalicijom sa ovim i ovakvim DPSom došlo bi do toga da bi DF ojačao sigurno na oko 40% i imali bi totalnu radikalizaciju.

Ja sam ubijeđen da malo ko iz višeg i jačeg i srednje ešalona DPSa može da prođe kontrole porijekla imovine (pričamo o familiji i kumovima tih finkcionera koji su često samo novčanici onih čija je to suštinski imovina).

Evo nek se usvoji zakon i oformi poreska policija pa da vidimo ko je đe i ko nema porijeklo a ko je "samo" utajio porez.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,745
    Thanked in
    1,575 Posts

Lagano se to proceslja a i mali je period… 30godina.

A moj kimmi, prije ce meni i tebi nac nesto. Cime se ti zanosis

f6

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ne misle svi tako, ali mislim da vecina od tog seta zakona ocekuje oduzimanje imovine za koju se ne moze dokazati da je legalno stecena. Ali sta znaci to "legalno"? Ako je nesto nekad steceno uz pomoc djela koje je danas zastarjelo, fakat se nalazi u necijem vlasnistvu, imas li legalni osnov da mu to oduzmes? Pod kojim uslovima se uopste moze trajno oduzimati imovina (pitanje za nekog iz struke)?

Ako je izvodljivo to sto PZP predlaze, ja sam u potpunosti za to.
    Ali ako nije, sta nam preostaje?

No, da se osvrnem i na ovo sto je kimmi predlozio, a ti, cini mi se, pogresno shvatio. Ukoliko bi se donio zakon takav da uvodi specijalnu stopu poreza na imovinu za koju se ne moze ustanoviti legalno porijeklo, svi oni funkcioneri koji bi postali "obveznici" placanja takve stope poreza ne bi bili dobrodosli u tu neku buducu koaliciju. Ne samo oni za koje bi se ustanovila potreba placanja takvog poreza, nego i oni za cije clanove porodica i kumova bi se ustanovila potreba placanja takvog poreza. To je ono za sta kimmi pita "fair enough?".
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ali to je, naravno SBBKBB i mislim da ce to u stvarnosti biti potpuno drugacije od ocekivanja, bas kako si ti i napisao. Ne jer je to neizvodljivo u idealnim uslovima, nego jer je to neizvodljivo kad odluke donose ljudi ciji se licni interesi sukobljavaju sa opstim interesom.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Ne misle svi tako, ali mislim da vecina od tog seta zakona ocekuje oduzimanje imovine za koju se ne moze dokazati da je legalno stecena. Ali sta znaci to "legalno"? Ako je nesto nekad steceno uz pomoc djela koje je danas zastarjelo, fakat se nalazi u necijem vlasnistvu, imas li legalni osnov da mu to oduzmes? Pod kojim uslovima se uopste moze trajno oduzimati imovina (pitanje za nekog iz struke)?

Ako je izvodljivo to sto PZP predlaze, ja sam u potpunosti za to.
    Ali ako nije, sta nam preostaje?

No, da se osvrnem i na ovo sto je kimmi predlozio, a ti, cini mi se, pogresno shvatio. Ukoliko bi se donio zakon takav da uvodi specijalnu stopu poreza na imovinu za koju se ne moze ustanoviti legalno porijeklo, svi oni funkcioneri koji bi postali "obveznici" placanja takve stope poreza ne bi bili dobrodosli u tu neku buducu koaliciju. Ne samo oni za koje bi se ustanovila potreba placanja takvog poreza, nego i oni za cije clanove porodica i kumova bi se ustanovila potreba placanja takvog poreza. To je ono za sta kimmi pita "fair enough?".
    Kolko sam ukapirao sporno je oduzimanje imovine, ali porez po stopi od 80% koji pomenu @wulfy je po meni i više nego dovoljno obeštećenje.

Page 70 of 139 FirstFirst ... 206066676869707172737480120 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)