Page 263 of 543 FirstFirst ... 163213253259260261262263264265266267273313363 ... LastLast
Results 6,551 to 6,575 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Kad smo kod komitskih suza.
    https://www.pobjeda.me/clanak/vlahov...sadorka-rajnke
    Prvo se isplakao kako ga, kao velikog prijatelja USA, nisu pozvali na proslavu a onda se ponasa kao uvredjeno dihete.
    Evo ih vedete diplomatije, koji nikako da shvati da je bio nebitan van funkcije koju obavlja, i danije velicina koja misli da jeste.
    Kakvi su iskomplesirani likovi vladali ovom drzavom. Ako se smiri situacija, to ce pakao od kuknjave da bude
    Mislili su 100 godina ce jahat...

Pakao. Prosirivacemo kapacitete ZIKSa, dok ih sve do jednog ne smjestimo dje pripadaju.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Smijesni ste i jedni i drugi, i ovi koji sve prozivaju sa "A gdje si bio prije 30. avgusta" a i druga strana kojoj magicno sada ne odgovara apsolutno nista sto ima veze sa novom vlasti.

Probudite se vise *ebeno. CG je pucala po savovima vec dugi period, i nastavlja da puca... Dok se ljudi prepucavaju ko je za koga u pozadini se desavaju iste stvari koje su se desavale i ranijih godina, to samo slijep ne vidi.

3. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,678
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

A mislili ste da ce biti bolje, dzaba sam trubio da vi koji glasate df, dcg i ura niste skandinavci nego crnogorci, isto kao i druga strana, isti mentalitet, sve isto. Ali jedini cilj vam je bio da zbacite Mila zbog njegovih stavova (ideologije i crkve), a ne da nama i nasoj djeci bude bolje (cast izuzecima kojih je mozda 5%) jer i vi znate da nece biti bolje (cak stavise sad je i gore).

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Druze, da je bilo do ideologije i crkve, sto se mene tice a vjeruj i vecine, mogao je jos 100 a ne 30 godina.
    Ali ajmo ovako.
    Potroseno je 130 miliona eura da se napravi regionalni vododovod, i da se bezvodno preizgradjeno primorije napoji vodom.
    A onda se udali da Bemax regulise korito morace(ljepsi naziv za nelegalnu eksploataciju sljunka) razvali korito morace.
    I sad imamo izvoriste koje je davalo 2500 litara u sekundi vode, sada daje 325.
    I postoji velika sansa da iduce godine nece moci da snabdijeva primorije.
    Osnovna steta je 130 miliona plus potecijalne milijarde iz turizma, jer ocigledno se ne sjecas kad je u budvi vode bilo ujutru i poslije 23 sata.
    Ali vidim da vam to ne smeta, jer cete izvaditi zastavu i kriviti crtbike, srbe, albanske cetnike i ne znam ni ja koga za to.
    Markovic je potpisao Pohsy preko 30 miliona eura drzavnih para, da udje u izbornu kampanju sa bulevarima, pa sad place kako vlada nema razumijevanja za njega, nego mora cesme i drvece da otvara
    Pricu o crkvi sa ovim udbasima iz DF mozes.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Druze, da je bilo do ideologije i crkve, sto se mene tice a vjeruj i vecine, mogao je jos 100 a ne 30 godina.
    Ali ajmo ovako.
    Potroseno je 130 miliona eura da se napravi regionalni vododovod, i da se bezvodno preizgradjeno primorije napoji vodom.
    A onda se udali da Bemax regulise korito morace(ljepsi naziv za nelegalnu eksploataciju sljunka) razvali korito morace.
    I sad imamo izvoriste koje je davalo 2500 litara u sekundi vode, sada daje 325.
    I postoji velika sansa da iduce godine nece moci da snabdijeva primorije.
    Osnovna steta je 130 miliona plus potecijalne milijarde iz turizma, jer ocigledno se ne sjecas kad je u budvi vode bilo ujutru i poslije 23 sata.
    Ali vidim da vam to ne smeta, jer cete izvaditi zastavu i kriviti crtbike, srbe, albanske cetnike i ne znam ni ja koga za to.
    Markovic je potpisao Pohsy preko 30 miliona eura drzavnih para, da udje u izbornu kampanju sa bulevarima, pa sad place kako vlada nema razumijevanja za njega, nego mora cesme i drvece da otvara
    Pricu o crkvi sa ovim udbasima iz DF mozes.
    Prosjecan glasac DPSa i satelita je nesposoban da shvati cinjenice, jer je izmanipulisan do bola.

Isto vazi za prosjecnog glasaca DFa. Ono, dno kace.

I tako kad saberes, to je oko 70-80% naroda.

I kad imas 80% izmanipulisanog naroda, ovih 20-30% dodju taoci maltene.

Da smo od 89te pa naovamo radili kako treba, mi bi bili kao Estonija u najmanju ruku. Presisali bi i Sloveniju.

I onda kad uporedis Estonski standard i ovo dje jesmo... Ne zasluzujemo nista bolje,bez da budemo ovako opljackani i ponizeni.

I sto je najgore, narod oce jos. Stokholmski sindrom, nema drugog objasnjenja.

8. The Following 6 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Evo ne znam kojim rijecima da se objasni osvjezenim kolegama sa foruma da vladavina prava se mora osnazivati, da se drzava i njene institucije moraju postovati i da policija mora zavoditi red bez obzira ko bio na vlasti i djelovati jednako prema svima. Dakle, kritika nekih slabosti i ociglednih propusta nije kritika ovih ili onih vec pokusaj da sa tom kritikom ukazemo na mane i da svakim danom budemo sve vise uredjeno drustvo.

Recimo, u proslosti je bilo prica kako neki kritiku vlasti dozivljavaju kao bapad na drzavu, cega jeste bilo ali ne u tolikoj mjeri koliko su agitpropovi predstavljali. Sada ti isti agitpropovi na neku najmanju besmislicu ili nesto sto je toliko ocigledno da nisu u pravu reaguju kao neki tekovnici mlade demokratije kojima neko ljulja temelje a u u stvari se oni ljuljaju sami od sebe i pocnu sa cijelim ovim spinovima koje vise svi znamo napamet i koji su i njima samima ocigledno smijesni ali su toliko automatizovani postali da samo jedno te isto postavljaju.

Jos jednom, ovo je forum, ovo ovdje nema nikakav uticaj, pokusavamo donekle normalno pricati... Niko ne napada Vladu, naprotiv, sugerise joj se da vlada i primjenjuje zakon. Ostavite propagandu za druge mreze.
    Mozda ovim.
    Direktor uprave za nekretnine je u bjekstvu, zbog prepisivanja drzavne imovine na DPS tajkune....
    Ili mozda ova
    Direktor IRF ima podignutu optuznicu za nenamjesnsko rasipanje novca DPS tajkunima.... I doveo IRF pred bankrot, pa sad vlada prvi dio pomoci mora da dijeli preko komercijalnih banaka...
    Ili mozda ovo
    DPS tajkun je dobio 3 miliona eura na osnovu jednog papira napisanog rukom
    Ili mozda ovo
    Ne mozemo da vracamo pozajmljene pare jer je Petar Ivanovic otvorio racun na svoje ime, sa kojeg je dijelio pare i primao rate, a drzava garantuje za njih....
    Nego... Ima li budzeta, izglasase li ga.
    Evo vam je DF udbas rekao da Srebrenica nije genocid..... A taman ste se prepali da su vam teme presusile...

10. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Prosjecan glasac DPSa i satelita je nesposoban da shvati cinjenice, jer je izmanipulisan do bola.

Isto vazi za prosjecnog glasaca DFa. Ono, dno kace.

I tako kad saberes, to je oko 70-80% naroda.

I kad imas 80% izmanipulisanog naroda, ovih 20-30% dodju taoci maltene.

Da smo od 89te pa naovamo radili kako treba, mi bi bili kao Estonija u najmanju ruku. Presisali bi i Sloveniju.

I onda kad uporedis Estonski standard i ovo dje jesmo... Ne zasluzujemo nista bolje,bez da budemo ovako opljackani i ponizeni.

I sto je najgore, narod oce jos. Stokholmski sindrom, nema drugog objasnjenja.

Ko izmanilulisan? Oni.... Jesu, kako ne...
    Nego se dobro znalo sta je cije i sta ce ko da dobije... Neko manje, neko vise, ali su svi bili namireni.
    Nema ovdje izmanipulisanih. Ovdje imas samo samozavaravanje da ovaj narod zeli da se promijeni. Pa sad kao treba da se raspravljamo sa Ljusom i Gagarinom koji uberselektivno vide stvari.
    I kao pozivaju se na kulturu dijaloga, kad im neko argumentovano objasni ponesto.
    Onda je prica pusti sta je bilo, vidji sta ovi rade....
    Ovo sam rekao kad se vlada formirala....
    Sacuvali smo plate u drzavnoj upravi i penzije i nece biti revansizma.....
    Super vam to, jos samo da smo skandinavci sto ljusa rece, pa su to bili radni i pametni ljudi u upravi, koje je sistem ugusio....
    A ne neradnik do neradnika, a o poslu pojma nemaju....

12. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Mozda ovim.
    Direktor uprave za nekretnine je u bjekstvu, zbog prepisivanja drzavne imovine na DPS tajkune....
    Ili mozda ova
    Direktor IRF ima podignutu optuznicu za nenamjesnsko rasipanje novca DPS tajkunima.... I doveo IRF pred bankrot, pa sad vlada prvi dio pomoci mora da dijeli preko komercijalnih banaka...
    Ili mozda ovo
    DPS tajkun je dobio 3 miliona eura na osnovu jednog papira napisanog rukom
    Ili mozda ovo
    Ne mozemo da vracamo pozajmljene pare jer je Petar Ivanovic otvorio racun na svoje ime, sa kojeg je dijelio pare i primao rate, a drzava garantuje za njih....
    Nego... Ima li budzeta, izglasase li ga.
    Evo vam je DF udbas rekao da Srebrenica nije genocid..... A taman ste se prepali da su vam teme presusile...
    A sto mislis na uticaj vrijednosnih papira baziranim na hipotekama koje su toliko obezvrijedile da su izazvale svjetsku ekonomsku krizu te slijepo vjerovanje da je Fani Mej drzavna firma koja uliva povjerenje a ne da je privatna i da sluzi koruptivnoj aristokratiji te njihov uticaj na djelovanje crnogorske policije na obezbjedjenje javnog reda i mira. Previse povrsno si izlozio ovo. Razlozi su dublji i treba to slojevitije i potpunije izanalizirati. Gdje si bio prije 2007 a ne sad da nam pricas pricu i zasto si bas sada pustio bradu kad si je do sada redovno brijao, a!?

Ovoliko spinovanje po svim temama ovaj forum ne pamti. Jednostavno ljudi samo jednu pricu trose jos samo fale na temi EURO da pospreme nekog sa ovim copy - paste postovima.

Jel neko pravda ili oponira nekim cinjenicama, aferama i dogadjajima? Kakve veze oni imaju sa nekim drugim aktuelnostima?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Cudo kako su ti neke stvari aktuelne, a neke ne. Nema da ih odzvizdis u deset do 8.
    Namjestaj i scenska tehnika ce kostati milion eura vise nego sto je dogovoreno. I sto se probio rok za 4 godine. Eto...aktuelno....
    Ah da.... Nema zastava, crkve i cetnika, a DPS gradonacelnici su umijesani....
    Vodoizvoriste Boljesestre. Ako se ne nabave nove pumpe koje ce upumpavati vodu u vodoizvoriste iz jezera, oko 200 000 gradjana ce zivjeti bez vode. Ekonomska propast tog refiona ce doci kasnije.
    Ah da.... Nema zastava, crkve i cetnika, a DPS gradonacelnici su umijesani....

Je li ti dovoljno aktuelno.

Podgorica na jednoj vidoj koti nema vode kako treba, a vodovod ima 700 zaposljenih na koje trosi milione mjesecno i opet imaju gubitke na mrezi od 66%
    A da stavite sa Makridom i Posjom zastavu preko zgrade, da pokrijete to...

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Mozda ovim.
    Ili mozda ova
    Kad smo vec kod selektivnosti, cija bjese nekretnina odmah pored ove zbog koje je bivsi direktor Uprave za nekretnine u bjekstvu.
    Dje su pocinjena sva krsenja zakona i krivicna djela kao kod Kovacevica pa se niko ne cini vjest.
    Da nisu mozda nekoga ko je bas blizak “oslobodiocima” ili “osvjezivacima”, kako se vec kaze?

Sto se kredita tice, jos prije godinu su se banke izjasnjavale koliko bi mogle povuci i pod kojim uslovima iz ove kreditne linije.
    Ove drzavne pare dobijaju se po 0% i onda banke dodaju jos toliko koliko dobiju od drzave.
    Npr korisnik povuce 1 mln. 500k dobija od drzave po 0%, 500k od banke po 5%, kosta ga ukupno 2,5%.
    Dakle, ovaj posao je ugovorila prosla vlada i logicno je da ide preko banaka koje daju pola para i garantuju za povrat para drzavi. Korisnici sa bankama potpisuju ugovor.
    Malo se raspitaj. Nema veze isplata kredita sa ovim sto ti pricas.
    A kad smo vec kod selektivnog IRF raspitaj se ciji su komercijalni krediti iz banaka instant refinansirani parama Fonda
    kada je osvjezilo sa novom upravom.

Ljubi te selektivni Gago i njegov ortak Ljusa.

A znanje ti je kao i obicno. Materijalne cinjenice tradicionalno promasis narocito kad ti ne idu u prilog.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Kad smo vec kod selektivnosti, cija bjese nekretnina odmah pored ove zbog koje je bivsi direktor Uprave za nekretnine u bjekstvu.
    Dje su pocinjena sva krsenja zakona i krivicna djela kao kod Kovacevica pa se niko ne cini vjest.
    Da nisu mozda nekoga ko je bas blizak “oslobodiocima” ili “osvjezivacima”, kako se vec kaze?

Sto se kredita tice, jos prije godinu su se banke izjasnjavale koliko bi mogle povuci i pod kojim uslovima iz ove kreditne linije.
    Ove drzavne pare dobijaju se po 0% i onda banke dodaju jos toliko koliko dobiju od drzave.
    Npr korisnik povuce 1 mln. 500k dobija od drzave po 0%, 500k od banke po 5%, kosta ga ukupno 2,5%.
    Dakle, ovaj posao je ugovorila prosla vlada i logicno je da ide preko banaka koje daju pola para i garantuju za povrat para drzavi. Korisnici sa bankama potpisuju ugovor.
    Malo se raspitaj. Nema veze isplata kredita sa ovim sto ti pricas.
    A kad smo vec kod selektivnog IRF raspitaj se ciji su komercijalni krediti iz banaka instant refinansirani parama Fonda
    kada je osvjezilo sa novom upravom.

Ljubi te selektivni Gago i njegov ortak Ljusa.

A znanje ti je kao i obicno. Materijalne cinjenice tradicionalno promasis narocito kad ti ne idu u prilog.

To sto je prethodna vlada dogovarala sa bankama i nacine finansiranja privrede nikada nije finisirano. I da koja to mikro ili mala firma za likvidnost povlaci milion eura, osim ovih koje su i do sada obilato koristile iste povlastice.
    Tako da me postedi pravednosti oko tih kredita.
    Ta kupovina socijalnog mira da se sacuvaju france, rameli i slicne firme.... Da ne bi povukle jos nekoga za sobom i da se kupi vrijeme za privredu je za mene pogresan potez.
    A sto se tice kome se finansiralo, pusti se kafanskih prica, nego napisi kome. A ne raspitaj se.... Kafanska prica za koju nemam zivaca

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

E da posto nema edita.
    Licnog sam stava da IRF treba da objavljuje kome je dala pare i za koje projekte, kao i koliko.
    Nije to komercijalna banka pa da sopsrveno kockanje na trzistu placa novcem ulagaca.
    Nego su drzavne pare od poreza.
    Da ne mislis da imam ista bolji stav o sadasnjem loslovanju u odnosu na prethodno

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

To sto je prethodna vlada dogovarala sa bankama i nacine finansiranja privrede nikada nije finisirano. I da koja to mikro ili mala firma za likvidnost povlaci milion eura, osim ovih koje su i do sada obilato koristile iste povlastice.
    Tako da me postedi pravednosti oko tih kredita.
    Ta kupovina socijalnog mira da se sacuvaju france, rameli i slicne firme.... Da ne bi povukle jos nekoga za sobom i da se kupi vrijeme za privredu je za mene pogresan potez.
    A sto se tice kome se finansiralo, pusti se kafanskih prica, nego napisi kome. A ne raspitaj se.... Kafanska prica za koju nemam zivaca
    Ko je i šta dobio od ljudi iz ili bliski vlasti i pod kojim uslovima kao i kome se ne prvi problem kad zagradi obalu vilom to će valjda kao i do sada da istražuju nevladine organizacije. Išlo ih je ranije odlično. Sad im se malo prorijedio brojčani sastav, ali imaju oni kapacitet i volju da na novu vlast udare.

Samo da sačekamo još malo da se vidimo ko neće uspjet da se udomi. A imaće i odličnu medijsku vidljivost u profesionalnim medijima.

Kao npr. za ovu priču o Zakonu o unutrašnjim poslovima, koji posle glasanja za njega URA i DCG šalju na Ustavni. Viđu da su baš detaljno čitali prije glasanja

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

O ovome sam vec pisao sa Luckeom na drugoj temi. Populisticko proseravanje. Nidje u ustavu nije definisano kako se postavlja direktor UP. Teska budalastina.....
    Elem sacuvajmo kadrove.
    Uprava za sume tvrdi da mjestani nisu u pravu
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...og-nesporazuma

Bice da su ovi sto kasape sume neki litijasi

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    ...

Ovoliko spinovanje po svim temama ovaj forum ne pamti. Jednostavno ljudi samo jednu pricu trose jos samo fale na temi EURO da pospreme nekog sa ovim copy - paste postovima.

Jel neko pravda ili oponira nekim cinjenicama, aferama i dogadjajima? Kakve veze oni imaju sa nekim drugim aktuelnostima?
    Ja mislim da više ni sam ne znaš šta pričaš sem što u odgovor na liste činjenica ponavljaš "spin" i "agitprop".

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...alje-misterija

Ni 100 dana od kako je počelo prvo istražno bušenje našeg mora u potrazi za naftom i gasom, domaća javnost nema pouzdane informacije šta sve dvije naftne kompanije “Eni” i “Novatek” rade nedaleko od Ulcinja i koliki je stvarni uticaj na turizam i životnu sredinu.

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Pismen i znaven autor i naravno fin opis našega stanja za srpski medij. Preporuka :

https://www.vijesti.me/kolumne/553551/jos-ne-pada-vlada

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Pismen i znaven autor i naravno fin opis našega stanja za srpski medij. Preporuka :

Slaviša je klasa.

Nepoznanica je ovog puta crkva, jer Joanikije nije što i harizmatični Amfilohije.
    Ovo je jedna od bitnih stvari. Još se ne zna kome će Joanikije dati podršku. Ako to bude DF, a ne bih se začudio - gasi svijetlo.

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Harizmatocni veli Amfilohije. Ao, dovoljno za diskvalifikaciju.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Harizmatocni veli Amfilohije. Ao, dovoljno za diskvalifikaciju.

https://www.b92.net/info/vesti/index...nav_id=1886243

Lideri najuticajnijeg vladajućeg DF- a Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su blagoslov od patrijarha Porfirija da u novoj vladi čuvaju i brane interese SPC.
    Ovo bi moglo biti iskusenje za premijera: crkva, ili Crna Gora.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ima li iđe interes države i naroda osim fcking crkve... a @kimmi ?
    Ko potencira sve ove budaleštine osim ovi cirkusanti ?

Banujte ih.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...lje-komunalije

Vlasnik luksuznog naselja Adriatic Marinas i dalje tvrdi da ne mora da plaća komunalije, jer je bivši vlasnik Piter Mank tako dogovorio sa sadašnjim predsjednikom države Milom Đukanovićem
    Osvjezilo... Ovaj put stvarno.

28. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Ovo je za DPS svjedoke ipak potpuno zdrava vijest. Oni vole to da se ne plaća ništa, samo da nema ćebadi i ćevapa od 1 eura...

30. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Gorivo opet poskupljava... Đe si točio 30og ?

Niko se ne bavi pravim i životno važnim stvarima. Show.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,741
    Thanked in
    1,573 Posts

Treba iz onog porto montengra iscerat stanare i vlasnike i uzet mi to da drzimo i ljetujemo

f6

33. The Following 2 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Page 263 of 543 FirstFirst ... 163213253259260261262263264265266267273313363 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)