Koliko gradjani mogu imati u policiju ako ih pljani ulicari onako razvlace i maltretiraju.
Koliko policajci ne vjeruju u instituciju u kojoj rade kad ono trpe i ne brane se.
Izgleda da se na policiju moze racunat jedino za neki uvidjaj zbog polise kad se cuknes.
Mozete li zamisliti da vam onakvi kukavcu pruze neku zastitu?
Al dobro. Nadam se da ce se sa onim snimkom razne NVO za ljudska prava pofaliti kod donatora kao sa svojim rezultatom.
Iskenjam se na drzavu dje se ono radi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Što se tog tiče, "đe si bio sa ovom pričom do 30. avgusta" je više nego validan argument. Pun je internet raznih Batrićevića, Konjevića, Filipovića, Komar, Bogougodnica... kojima do 30. avgusta nijedan pendrek po leđima sugrađanina, nijedno hapšenje vladike nije zasmetalo. A sad su se sjetili da traže ostavku vlade jer je neko polomio far na kolima. Ali i dalje ostaju slijepi na pišanje po crkvama i napade na bogoslovije.
Mislim da je sasvim validno takve ljude pitati gdje si bio dosad. I oni i njihova iznenada proubuđenja građanska svijest.
Izgoreli ljudi na ovu vrucinu, sta li je!? Razumijem da nije lako agitpropovati ali koliko su ljudi izgubili kompas pa vise ne znaju ni o cemu pricaju...
Neko posao u cetnike 44-te, a neko 2021
Elem, dok god ljudi ne izacu iz svojih sinjela ostrascenosti i nicim izazvanih stavova kojim pokusavaju opravdati sopstvene kontradiktornost poput Hell-a i pocnu pricati o realnom tesko da ce se krenuti naprijed vec se neprestano vrtjeti u krug.
Najozbiljnije, meni bi bilo muka plasirati sve jedne te iste besmislice a vidno je da je i tebi neprijatno. Postoji li neka skala ovih pravdalica koje koristis ili ces ici do krajnjih granica bizarnosti? Ne znam koliko si svjestan da sa druge strane ima jednako toliko materijala pa bi kad, bi neko isao tvojom logikom, ta rasprava bila pravi teatar apsurda a samo se vi trudite da apsurde i nedosljednosti pravdate i niko vise. To cak ni Ljusa, koji vam je idol, ne radi, sto ce reci da ste vi neke apgrejdovane Ljuse![]()
Nije problem kad to pitate smisleno (par forumasa da ih ne imenujem koji su jasno u zalosti za proslom Vladom), ili nekog padobranca nego ih vise nema, ali na svaki nedostatak argumenata pitat dje si bio do 30tog avgusta je malkice bljutavo.
Najbolje jos da ona saka jada sto je bila za nezavisnost 92ge da pita ove te su 2006 glasali za nezavisnost dje ste bili 1992ge jel? To je taj level.
Ne vidim sto je problem hapsenje ikoga ako je prekrsio zakon pa bio on vladika, Sveti Petar Cetinjski, pripadnik RAE populacije, Zabjelcanin ili staropodgoricanin iz dobre i postene familije.
Zakoni bi trebali da su jednaki za sve, ne dijele se na zemaljske i nebeske.
Nekako ti promace da pomenes pisanje po spomeniku ali dobro, razumijem narativ je takve prirode, pa je to OK.
I ne vidim problem ako neko sad poteze neka pitanje, jer mozda je vazila ona stara "srce bi htjelo al muda se skupila", pa sunakon 30tog dobili hrabrost odjednom.
Dosta ljudi je islo linijom manjeg otpora i znalo da se ne moze promijenit nistajer su probali par puta, pa sad pokusavaju sa novima da isprave ono sto je DPS godinama lose i pogresno radio i koji su glasali protiv DPS i takvog sistem vladavine i vrijednosti.
Ovim pitanjem dje su bili do 30tog avgusta vrnucete ih u bojkotase izbora sve su prilike.
Last edited by hercules; 04-07-21 at 13:42.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A najbolje da vratite didja da zavodi red ko prije. Eto zivim blizu pa eto znam ko je dje i cime se usput bavi.
I koliko mu je puta prije toga dosla policija, a ne da nije bilo zalbi.
Nego ajmo, ako vam se ne svidja kako ko pise, ajmo da uvedemo red za osjetljive duse.
Ako te uvrijedim slobodno lupi infrakciju, nemam problem sa tim.
Ali kao sto ti tvrdis da su ovo novooslobodjeni "litijasi" i guras nekakav "komunisticko antifasisticki" narativ sa CDM, valjda imam i ja pravo da napisem sta o tom narativu mislim.
I da @SKOJ je u pravu. Ne vidim da ste previse osudjivali policijske sluzbenike dok su zasipali suzavcem i razvlacili narod po ulicama. Imala i tema o tome.
A sad bi se rjesavalo pendrecima i pistoljima.
Nego, onaj policajac zape onoga glavom bar 4 ili 5 puta.... Super im ta obuka.
Mora da je pokupljena iz lokala dje rade kao izbacivaci.
Da vratimo Veljovica, da mu se ne deru pod prozor, da spremi za danas neku kolonu...
Do sada su se neke stvari radile iza scene, nikad ovako otvoreno. Kao sto i rekoh prije danas, mislim da je covjeku bilo pomalo neprijatno ovakvo javno autovanje.
No, sto bi rekli nasi agitpropovi a dje ste bili do 30, eno je nose za Cacak, a prije ste isto dizali tri prsta, morate se navikavati, i oni su tako.... imaju vec cijeli spisak od hiljadu pravdalica i relativizacija samo sto nisu ocekivali da ce ih potrositi ovako brzo.
Nemoj da izmisljas.
Ja nisam rekao da je oslobodjeni litijas. Te fore ostavi za tvoj kvart. Nije ti prvi put da mi izvrces postove.
Komunisticko antifasisticki narativ CDM-a niti guram niti preferiram, imam svoje vidjenje situacije.
Najbolje sad za svaku situaciju u drustvu da odgovorite: "dje ste bili do sad kad su ovo kad su ono...". Presmijesno.
U konkretnom slucaju, neupotrebljivanje sile je ozbiljan propust policije.
Ostale insinuacije ti ne bih komentarisao, nije vrijedno komentara.
masu stanara je zvalo policiju tu noć jer nisu mogli više da trpe. osuđivao sam policiju zbog onih dešavanja iz Budve ali ovo je tužno ljudi. nađite mi državu u kojoj narod smije ovo da radi
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Dje sam bio prije 30. avgusta?
Sa gospodinom sa slike bavio se rezijom.
Krivo mi sto ne bijah tu da odnarodjenu diktaturu ne micem.
Ali umjetnost, znate…
Tko leti, vrijedi...
Ja sam se do prije 30 avgusta vozio vozovima od cokolade po Cetinju dok su hrabri forumasi bili prebijani, lezali po tamnicama, jedva sklapali kraj sa krajem a u rijetkim trenucima slobode pisali po forumu iz morackih pecina sa kompjutera zakacenih u stare akumulatore grijuci ruke na svijece koje su dobili...
Tatatira...
https://www.metropolismusic.rs/cover/6187046.jpg
Nije 30. avgust prekosvijeta, nego je bio prije 10 mjeseci. Period jednopartijske vlasti koji mu je prethodio je trajao 30 godina. Malo bi mnogo bilo da svako osvrtanje i poređenje sa tim periodom otpišemo kao davnu istoriju. Tu je i DPS, živ i nereformisan, čak i nacionalističkiji nego što je bio prije 30. avgusta, da nas podsjeti kakva je alternativa ovoj vladi.
Ne pominjem pišanje po spomeniku jer su ga osudili i vlada i ljudi koji je podržavaju i "komitski neograđanisti". I tako treba da bude. Ali neograđanisti nisu riječi pisnuli ni o pišanju po crkvi, ni o napadu na bogosloviju, ni o prebijanju vojnika VCG. To je licemjerje i zato mislim da je vrlo korisno podsjećati ih i na to da su sad slijepi na jedno oko i na to da su do 30. avgusta bili slijepi na oba.
A probuđena građanska hrabrost i svijest je vrlo korisna. Mislim da je to jedna od najvećih "tekovina" promjene vlasti. Opet, velika je razlika između Tee Gorjanc ili Vanje Ćalović koje su se za ljudska prava borile kad su zbog toga rebra pucala i neograđanista kojima se božja milost ukazala na dan kad je njihova partija pala s vlasti.
U svakoj normalnoj drzavi svaki fizicki kontakt sa sluzbenim licem bez njegove dozvole automatski ces da poljubis patos , dakle mozes da ga pljujes i psujes ali da fizicki krenes na policajaca prebrojace ti kosti uz sve demokratske kapacitete plus sto ces zaglaviti robiju, ovdje moze da se zamjeri policajcu sto je uopste ulazio u raspravu jednostavno ako vidis da druga strana ne saradjuje zovnes ekipu da ih pospremi
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nije problem biti uz DPS, nisi sam, pola Crne Gore je bilo sa tobom.
Problem je sad se zgražavati što te neko podsjeća da je tvoja probuđena građanska svijest i briga za ustavno-pravno-UN-evropske standarde stara tačno 10 mjeseci i četiri dana. Lijepo je što si tu svijest stekao, ali nemojmo da se pretvaramo da si nosilac spomenice 1941, a ne prisilno mobilisan 1944.
E ne znam bice da se prekomorace drugacije cita napisano.
I sto velis. Prekomoracanima je nepojmljivo tj nemoguce da si protiv DPS ako nisi isao na litije?
Pakla ovoga sto je ovo.
Rastegosmo ovu raspravu, a mislim da je zaključak jednostavan. "Gdje si bio sa tim idejama prije 30. avgusta" je sasvim validno pitanje, posebno za neke ljude.
Zaisto nije daleko. Ja eto pamtim duze nego prosjecni gradjanin ove drzave. Mada se kod mene gradjanska svijest nije mijenjala jos.
Pisanje na crkvu osudi i Vlada i npr gradonacelnik Niksica onako bas zdusno. A epilog cijele price jos cekamo, najavise se i neki snimci no ih nema jos ali mozemo sacekat. Nesto mu ono u rodni grad bijase preko one rabote da komentarise jer pocinioc nije iz DPS struje. Jbg desava se.
I jedan i drugi dogadjaj su ogavni, i razdavajt ih je degutantno jer su za svaku osudu kojoj god partiji i vjeri pripadao vinovnik.
Kad smo kod komitskih suza.
https://www.pobjeda.me/clanak/vlahov...sadorka-rajnke
Prvo se isplakao kako ga, kao velikog prijatelja USA, nisu pozvali na proslavu a onda se ponasa kao uvredjeno dihete.
Evo ih vedete diplomatije, koji nikako da shvati da je bio nebitan van funkcije koju obavlja, i danije velicina koja misli da jeste.
Kakvi su iskomplesirani likovi vladali ovom drzavom. Ako se smiri situacija, to ce pakao od kuknjave da bude
dobro je onda osvježilo nema šta. prije dva mjeseca sasvim okej bi vrijeđanje Šofra sad mlaćenje policajaca. nema veze, sad su ovi naši pa neka nas jašu![]()
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Znaci isprdase se pjani gosti lokala sa policijom. Zakljucci:
da je gazda za dps
Da je policija veljoviceva
Da gosti nisu bili na litije
Da cemo se morat privikavat
f6
Evo ne znam kojim rijecima da se objasni osvjezenim kolegama sa foruma da vladavina prava se mora osnazivati, da se drzava i njene institucije moraju postovati i da policija mora zavoditi red bez obzira ko bio na vlasti i djelovati jednako prema svima. Dakle, kritika nekih slabosti i ociglednih propusta nije kritika ovih ili onih vec pokusaj da sa tom kritikom ukazemo na mane i da svakim danom budemo sve vise uredjeno drustvo.
Recimo, u proslosti je bilo prica kako neki kritiku vlasti dozivljavaju kao bapad na drzavu, cega jeste bilo ali ne u tolikoj mjeri koliko su agitpropovi predstavljali. Sada ti isti agitpropovi na neku najmanju besmislicu ili nesto sto je toliko ocigledno da nisu u pravu reaguju kao neki tekovnici mlade demokratije kojima neko ljulja temelje a u u stvari se oni ljuljaju sami od sebe i pocnu sa cijelim ovim spinovima koje vise svi znamo napamet i koji su i njima samima ocigledno smijesni ali su toliko automatizovani postali da samo jedno te isto postavljaju.
Jos jednom, ovo je forum, ovo ovdje nema nikakav uticaj, pokusavamo donekle normalno pricati... Niko ne napada Vladu, naprotiv, sugerise joj se da vlada i primjenjuje zakon. Ostavite propagandu za druge mreze.
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks