Da budem iskren ni meni nije bio jasan pravni osnov po kojem je potpuno zabranjen pristup plazama. Odgovor se moze naslutiti iz autorskog teksta Predraga Nenezica, nekadasnjeg ministra turizma:
https://www.cdm.me/ekonomija/moramo-...-zlatni-brend/
Pretpotstavljam da je problem bio u tome da je ovakvim ugovorom prekrsen zakon i da je to bio glavni uzrok gungule.Aman, kao i većina brendova najviše klase zahtijevaju potunu privatnost svojih gostiju što je i slučaj u njihovim ostalim resortima. To je bio veliki i naizgled nepremostiv problem i tokom prvobitnih pregovora još 2005. i 2006. godine.
Na kraju je napravljen kompromis – da sve staze u Miločerskom parku kao i ugostiteljski objekti ostanu u režimu javnog korišćenja, a da samo Kraljičina plaža bude rezervisana isključivo za potrebe Amanovih gostiju, uz uslov da se napravi zaobilazna staza iza današnjeg SPA objekta, kako se ne bi prekidalo šetalište od ostrva do Pržna. To je bio minimum potreban za funkcionisanje Amana kao najekskluzivnijeg hotelskog brenda na svijetu.
Kako moze da steti drzavi u arbitrazi to sto su na posjed upali mjesteni i polomili ogradu? Pa nije na mjestanima da sprovode zakone ove drzave. Nije ovo valjda Divlji zapad dje su "mjestani" lovili i bjesili konjokradice. Mjestani su upadom na posjed investitora direktno udarili na prava koje je Adriatic imao prema ugovoru, koji je ocigledno predvidjao eksluzivnost. Cim je ekskluzivnost izgubljena, Aman se moze pozvati na krsenje jedne od bitnih stavki ugovora, te da mu je time onemoguceno nesmetano uzivanje zakupljenog posjeda. Argument Grka u arbitrazi ce vjerujem biti da se radilo o "kreeping expropriation", termin koji se koristi kad se investotiru od strane drzave domacina napravi takva prepreka da nije u stanju da normalo obavlja posao. Nije kriva samo prosla vlast, iako bi mnogi voljeli da je teko, vec se ni nova nije ponasala kako treba:
Dakle, imate situaciju da "resorno ministarstvo', pretpotsavljam da je to ministar Mitrovic, nije radilo svoj posao, pa su mjestani odlucili da oni sprovedu zakon - polomili su ogradu i najavili da ce to ponovo uraditi. Ova akcija je za Grka bila Bozji dar - bolju uslugu mu njesu mogli napraviti. Ne sumnjam da ce ovo biti argument Grka kad se bude pozivao na "kreeping expropriation". Da su se mjestani direktno umijesali u ugovor u zakupu, a da ga drzava nije zastitila, pa mora da napusti Crnu Goru. Protiv ovakvog argumenta Crna Gora nema odbranu. U brojnim arbitrazama je upotreba sile protiv investitora bila kljucni argument zbog kojeg je domaca drzava gubila sporove. Arbitri jednostavno nemaju razumijevanje za situacije kad umjesto drzave zakon pokusavaju da sprovedu mjestani. U civilizovanom svijetu se to smatra nasiljem."Komunalna policija je dostavila rješenje resornom ministarstvu, koje nije reagovalo, zato smo mi sproveli zakonskog rješenje", poručili su mještani i dodali da će ogradu ponovo ukloniti ako je komapanija Adritic properties postavi
Postoje pitanja za proslu vlast, kako su mogli da garantuju Grku pravo koje je suprotno zakonu? Ali postoje pitanja i za novu vlast, zasto resorno ministarstvo nije reagovalo kad je dobilo nalaz komunalne inspekcije? To su pitanja za samu Crnu Goru i propuste koji su napravljeni od strane vlasti. Za arbitrazu ce nasilni upad mjestana kojim je investitor onemogucen u vrsenju ugovornih prava biti jedna od kljucnih stvari. Cak iako je ugovor bio suprotan zakonu, za nasilni upad i sprovodjenje zakona od strane mjestana nijedna arbitraza nece imati razumijevanje. Posebno ne ova u Londonu. Vjerujem da Crna Gora ima nekih argumenata protiv Grka. Da je bilo krsenja ugovora od njegove strane. Ali, ako postoji krsenje ugovora, onda postoje mehanizmi koje treba iskoristiti i primorati investitora da postuje ugovor. Da li je Crna Gora iskoristila te mehanizme? Ako nije, zasto nije?
Crna Gora bi morala iz ovog posla da izvuce pouke. Onaj cirkus sa rusenjem ograde se ne bi smio ponoviti. Ako zelimo da u Crnu Goru dolaze normalni investitori. Mogu mislit koja je reakcija investitora kad vidi rulju kako upada na posjed investitora i lomi ogradu. "Marketing" kojim se izrazava dobrodslica investitorima
Grk kuka da je imao velike gubitke. Popunice te gubitke kad dobije arbitraznu odluku. Vec je najavio novi bizniz u Srbiji. Vidi on dobro koliko je sati u CG i zato se i seli u Srbiju dje ocekuje da ce od AV dobiti isti status koji je uzivao kod MDj.
Nadam se da ce nova vlada biti mudrija od prethodne, a posebno da nece biti stetocinska kao prosla. Jos uvijek se moze vidjeti smusenost i nesnalazenje, pa se to ponekad pokusava pokriti populizmom. Na kritiku nove vlasti ne treba skakati i dijeliti etikete. Posebno kad su kritike dobronamjerne, a ne politikantske. Meni je jedini interes da Crna Gora bude normalna drzava u kojoj se svako moze osjecati komotno i bezbjedno, zemlja jednakosti i ravnopravnosti u kojoj ce zakoni vaziti jednako za sve.
Stecajni upravnik je u stvari odbio sva potrazivanja prema zakonu o drzavnoj pomoci MA. Ostavio je samo prema radnicima i aerodromima.
Ono sto je zanimljivo je da je zakon na ustavnom sudu, i ako ga US ospori, sva potrazivanja i sve skinute pare sa racuna drzave su skinuta nezakonito. To sto US evo skoro godinu odlucuje o tome, samo znaci da nas US nije drzavno vec DPS tijelo.
Ono sto me zanima je da li ce Zejak i Jovanic ako US ospori zakon, odgovarati za stetu od 130 miliona koje su napravili prema drzavi.
MALTRETIRAJU GA JER JE SRBIN: Velibora koji je MAČETOM ODSEKAO GLAVU mladiću u Beogradu MUČE u crnogorskom zatvoru?
https://www.kurir.rs/crna-hronika/37...orskom-zatvoru
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jos-dva-sprata
Shto mu radi taj sin,sram ga bilo,dize spratove ni da ga obavijesti makar,sprdnja.
...
Samo 15 godina je dobio
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
To je zato sto je Srbin,da je neke druge nacije ne bi dobio preko 10
Ovi portali su čisti kancer,zlatila se sjeverna Koreja za ovakve...
https://www.economist.com/europe/202...rnment-totters
Kimmi kako kazu, neće Ura dat
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
https://m.cdm.me/hronika/pogledajte-...m-da-se-brani/
Anarhija...kako bi im dao pendrekom po glavi da sam na njegovo mjesto,ovo je sramota sto se radi u zadnje vrijeme sa policajcima
pleme. fino u zatvor pa da vidimo. utripovali da mogu sve jer su njihovi sad na vlast
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ne znam ko je i nije bitno ko je u pitanju,glasaci vlasti ili opozicije,ovo se ne radi...
Rekao bih da je naša policija postala previše popustljiva zadnjih godina,no dobro ako njima ne smetaju da ih čupaju za uši,kosu,skidaju im kape...
ne znam ni ja ko su, ali ovo je taj princip ponašanja - može nam se sve, jer smo mi sad na vlast. trebala je ođe doć' još jedna interventna pa da počisti patos sa ovima
Тapatalk
Ovo su opasne stvari i nesto sto sam pricao od izbora jer se uspostavilo neko stanje anarhije i nepostovanja institucija. Policija predstavlja aparat za prinudu i sredstva kojim zavodi javni red i mir je sila a sa raznoraznim NVOima te politickim zloupotrebama, spinovanjima i nesuvislim poentiranjima doveli su ih u poziciju da ih je strah primijeniti silu da ih ne bi prozivali ili ostavili bez posla na kraju.
Pa ne bas. Policija niti je balaga bila, niti su ovo anarhisti nove vlasti. Nego je ovo vlasnik lokala kojem komunalna nije smjela nikad do sad ni da priviri, a ne da ga zatvori. Niti se policija ikada primakla. Ovo su zadnji trzaji bezakonja na koje su ovakvi likovi navikli.
Zavrseno je sa 3 prijave za napad na sluzbeno lice, dvije za ometanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti i sa tri prekrsajne prijave.
I sve moze da se zavrsi bez odvaljenih bubrega. Moguce da se policija ne snalazi sa tim da sad mora da privodi likove koje nije smjela mrko da pogleda, a ne da hapsi.
Ovo vam je problem veljoviceve policije i gagarinova prica kako ce slusati ko god dodje na vlast. Evo vidimo.....
Super je sto misle da su ovi likovi ikada imali postovanja prema njima. Brzo li se lojalnosti gube kod ovog "naroda od obraza i postenja". Gledacemo vjerovatno brzo promjene kod pojedinih likova
Ne bih rekao da je to. Policija zaista jeste u prethodnim decenijama redovno prekoračivala svoja ovlašćenja, pa su reakcije i pristisci javnosti sasvim bili opravdani. Uostalom, dosta ljudi i dalje percipira policiju kao nekoga ko ograničava i guši građanske slobode, a ne kao nekoga ko štiti građane i njihova prava.
Zato mislim da se prije radi o neobučenosti policijskih službenika - i u krajnjem, o nedostatku kapaciteta da procijene kada treba primijeniti sredstva prinude, a kada ne.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
"Razriješena šefica Vladine službe za odnose s javnošću"
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ose-s-javnoscu
Eto je upraznjeno mjesto za tebe da upadnes po dubini. U najboljem slucaju mogao bi napraviti neki podcast, pa nesto kao Sarapa ili Maric da vodis![]()
S obzirom da Veljovic zivi u ovoj zgradi, ipak ce biti da je vlasnik objekta bio kontra DPS pa nije bilo ovakvih ispada, a sad kad je situacija drugacija imamo ovu papazjaniju nego dobro.
Ovo da se zavrsilo odvaljivanjem bubrega ne bi niko a progovorio, pa ni zarbuinute NVO. Ovo je skandal.
Na opiranje hapsenju ne treba silu da upotrijebi. Nego? Da ga zamoli da iskulira ili sto?
Evo snimaka policije sa zapada, vidim mnogo su uvidjajni za ovakve situacije.
Ovo je sramota policije kad su dozvolil da ih ovako tretiraju i neko bi trebao da odgovara za ovakvu situaciju.
A doticni ko god da je, ce sa tim prijavama uz nase sudstvo i advokate odlezat taman koliko ja.
Ne branili moja prava i slobode ovako.
Last edited by hercules; 04-07-21 at 13:11.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A vise to tebi odgovara no si posao u cetnike u decembar 44te.
Sto se mene tice bio sam protiv batinanja zadnjih 10 godina, i zamisli nista se nije promijenilo.
To sto je tebi i ovom liku sad policija izdajnicka jer radi svoj posao, jbga. Prihvaticete vremenom.
Za PR u cg politici treba da budes bas dobro licemjeran, pa ta varijanta odgovara tebi ko budali samar.
Jeste da imas jos ovdje kandidata, ali samo ti se jedan dobro za sad primakao.
Konkurisi, sta ima veze, vec si dizao tri prsta. Isti ti djavo
Jeste, zbog veljovica nisu svracali, a ovaj mu je ispod prozora svaki dan pustao cetnicke pjesme....
Moj druze.... Poceo si ko Ljusa da objasnjavas.
Ovo je moglo da se rijesi biber sprejom i sa polugama, ali jbga.... Kad te frka sopstvene sijenke.... Cuvena CG policija... Nego ste vi navikli da razvlaci Marka Milacica pa vam ovo sad iznenadjenje
Ovo je skandal, ovime se drzava treba ozbiljno da se pozabavi i uredi te zakone ako zele podstaci policiju da radi svoj posao…
Problem je sto imamo previse splacina u civilu i uniformama i onda se ne zna ko pije a ko placa.
Biber sprejem da rijesi 50 ljudi oko njih bilo. Nista bez da obuces uniformu i tako rjesavas probleme po gradu. Ovi na zapad su sigurno maloumni pa napad na sluzbeno lice rjesavaju drugacije.
Zbog Veljovica nisu pravili sranja koja sad prave. Znam da si toliko i sam skapirao ali ne, bitnije je da bacis foru sa Ljusom.
U nedostatku argumenata napisete:
1. Poceo si kao Ljusa.
2. Ti si za DPS.
3. Dje si bio do 30tog avgusta.
Nema 4te jos uvijek, ali brzo ce.
Najbolje da batalimo da pisemo, da vam ostavimo da se igrate odje jer je besmisleno ista normalno vam napisat.
Nego daaako i to brzo rijesimo u ovkiru foruma pa ce se zavest red tj kako bi moderno rekli moracete se navikavat.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
u ozbiljnoj državi ono bi bilo riješeno za 25sek. počistili bi patos sa njima. al u ovoj plemenskoj zajednici može sve. jel ovo sad narodna policija? pa narod smije da se ophodi sa njom kako im se digne? gazda kafane nije za DPS
Тapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks