Page 539 of 722 FirstFirst ... 39439489529535536537538539540541542543549589639 ... LastLast
Results 13,451 to 13,475 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Na jug Kambodze nalazi se grad Sihanoukville, koji ima kilometre najljepse plaze u jugoistocnoj aziji... Tu su se odomacili kineski 'investitori' koji grade kazina kondo hotele na pjenu od mora a na te plaze ne smije niko da priviri. Da ne pricamo o tome kakve su povlastice dobili od vlade Kambodze da grade tu...
    Kmeri zive u satore na plazu van grada dok rade za 100$ za kineze.

Zamisli:

Za milion i nesto godisnje das 2 najljepsa hotela i plaze 'investitoru'
    Taj ih investitor drzi zatvorene 7 mjeseci
    Investitor po knjigama prikazuje gubitak svake godine
    I vestitor se ponasa bahato i suprotno zakonu

Svaka slicnost sa Kambodzom i kmerima je slucajna.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Bio sam u Kambodzi i ako me je icija turisticka ponuda podsjetila na nasu, to je njihova.
    Elitni hoteli izmedju razvaljenih kuca, rucak u restoranu koliko oni zarade za mjesec. Ogradjeni hoteli dje ne mozes ni da vidis kako izgleda.
    I da zakon o vlasnistvu stranaca nad nekretninama kao da su nas prepisali.
    I da katastar im je nestao u pozaru poslije pada crvenih kmera, pa sve zavisi od novca i poznanstva sa lokalnim mocnicima u drzavi ili opstini

2. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Apropo priče o ćevapima za 1€.

Pa tačno se vidi koliko pojma nema kolko što košta i da nije novčanik izvadio zadnjih 30 godina.
    Sto cuh komentar, cak i ti od jednog eura su potrosili vise od njega.
    Ode na more sa 0 eura i povede Duska Knezevica ili nekog takvog

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ne znam od kada je. Drzim da zakupac Statis ne bi napasao krave na travnjak. Nije ih bilo tamo deceniju i duze.

Nego sto velis, sumnjiva je slika. Npr nije nas najrealnije da je tele izbjeglo razanj oslobodilaca.
    01.04.2020
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ocerskom-parku

Mozda je Statis izveo telad da ruse vladu ovaj put
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono..._share_counter

Evo ih

Smijemo li uporedit učinke ove vlade sa DPSovim vladama ili je to zabranjeno jer ispadamo nekakvi fanatici opsjednuti DPSom.

Ne zaboravimo 2019. je bio nesmetan avio saobraćaj i sa Rusijom, Kinom, Izraelom i generalno cijelim svijetom i nije bilo pandemije i svega onog što ona nosi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Naravno da smijemo.

Sačekaćemo pune podatke - ovo jeste ohrabrujuće, ali, rekao bih da su tri stvari najviše uticale na ovaj rezultat, što se i suptilno provlači kroz saopštenje Ministarstva: opšti porast cijena iz uvoza, el. fiskalizacija i rast akciza.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Neko gašenje pade

Sent from my KB2003 using Tapatalk
    Hiljadu puta mu je receno, ne glavom kroz zid. Oce glavom kroz zid, pa oce.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Znaš li ti plažu u EU da važi apsolutna zabrana ulaska svima sem gostiju hotela? Znamo za Kubu, Tursku i Egipat i slične "razvijene" države, ali EU me interesuje. Znam da su najljepše grčke plaže na izvolte turistima. Tako je i u Španiji.... Evo gore kažu za Nicu da je slično. Ima li đe u EU primjera da na plažu u vlasništvu države deset godina može samo "elita" nos da nos priviri?

Sigurno neće biti obako sljedeće godine već će biti mobilijara, pa će sve civilizovanije izgledati. Ali kukati što građani ove države, i turisti zajedno sa njima, mogu da poslije 10 godina uđu na crnogorsku plažu je baš bezveze.

Apropo priče o ćevapima za 1€.

Pa tačno se vidi koliko pojma nema kolko što košta i da nije novčanik izvadio zadnjih 30 godina.

Hmmm što je ovo zborio kumara

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/533613/-

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Prošla godina, mislim da znam i ko je uslikao... komentari su bili u stilu ,,pandemijski gosti" (na fb gdje je ta osoba što je to slikala i objavila).

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Prokliza čeljade kad se na društvene mreže oslanja, pa tako kisah i ja.

što se tiče St Stefana, soba se plaćala 1000 EUR jer se dobijala privatnost. Sada je to unikuto i super. Plaćaće se 200 EUR u špicu soba kao maestral koji je pored, a umjesto Nola vjenčavaće se neka lokalka.

Pravo da vam kažem meni ni iz džepa ni u džep.

Vidim danas su poklonili neke crkve na St Stefanu crkvi. Prvi potez novog menadžmenta. Sumnjam da je Statis nekoga podmitio da daje ovakve autogolove i da mu namjesta da dobije arbitražu.

Zamislite da zakupite kuću na 30 godina uložite pare u renoviranje i onda vlasnik nekome prepiše jednu sobu. Ne znam, nisam pravnik, al ne zvuči baš razumno.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

što se tiče St Stefana, soba se plaćala 1000 EUR jer se dobijala privatnost. Sada je to unikuto i super. Plaćaće se 200 EUR u špicu soba kao maestral koji je pored, a umjesto Nola vjenčavaće se neka lokalka.

Vidim danas su poklonili neke crkve na St Stefanu crkvi. Prvi potez novog menadžmenta. Sumnjam da je Statis nekoga podmitio da daje ovakve autogolove i da mu namjesta da dobije arbitražu.

Zamislite da zakupite kuću na 30 godina uložite pare u renoviranje i onda vlasnik nekome prepiše jednu sobu. Ne znam, nisam pravnik, al ne zvuči baš razumno.
    Neka ti no i Petar Ivanović na twiteru. Izgleda da se na iste izbore naslanjate

Thanks Thanks Given 
    26,227
    Thanks Thanks Received 
    8,420
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Hiljadu puta mu je receno, ne glavom kroz zid. Oce glavom kroz zid, pa oce.
    Dobro ti sve vidiš

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Neka ti no i Petar Ivanović na twiteru. Izgleda da se na iste izbore naslanjate

Kako bi bilo dobro da je Gagarin Petar Ivanovic
    Ne bi me to cudilo od Petra, steta sto je kriminalac i bitanga, inace mi je jako zabavan vazda bio
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

11. The Following User Says Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    117
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Kako bi bilo dobro da je Gagarin Petar Ivanovic
    Ne bi me to cudilo od Petra, steta sto je kriminalac i bitanga, inace mi je jako zabavan vazda bio
    Ima neku rusku crtu, prije ce biti da je Milan Rocen!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Zamisli neko ti otme kucu pa je izda trecoj osobi a treca osoba tu napravi kockarnicu.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kad vec karikiras, prije ce biti izdas nekome kucu na 10 godina za 1000 eura, ali da je renovira.
    I onda ti kad je renovira i dolaze mu piznate gradske face, kaze ide ovo za 600 ali na 30 godina, i daces mi za dzabe ovu parcelu pored, dje je vlasnistvo vas 5 iz porodice....
    I onda kad te moji rodjaci poceraju, kazes da si renovirao i da si bitan jer ti gradske face dolaze i prijetis sa sudom....
    I posjekao si mi voce i ruze da bi stavio jakuzi koji mi niti treba niti sam ga trazio

15. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,325
    Thanked in
    3,171 Posts

Ja ne zelim da mislim da treba da ostanemo na nivou banana drzave, da ti dodje stranac kum predsjednika, i uzme za smijesne pare najljepsi dio obale, i da ga drzi zatvorenim 7 mjeseci godisnje.

Pritom nagomila po knjigama skoro 100 miliona gubitka.

Pritom u sred parka gradi apartmane od kojih ce da ima 100+ miliona cistog profita...

Pa nemojmo, ovo boli bilo koga ko ima ovo malo drzave u srcu.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

@gagarin

Oslobodjeni Milocer. A ne no cemo one mafijase koji 1000€ sobu plate.
    Vidji ovu pastoralu, kosilica nikad ne bi uredila travnjak kao ovo stado sto ga sredi!
    Ne znam od kada je. Drzim da zakupac Statis ne bi napasao krave na travnjak. Nije ih bilo tamo deceniju i duze.
    Nego sto velis, sumnjiva je slika. Npr nije nas najrealnije da je tele izbjeglo razanj oslobodilaca.

Prokliza celjade veli... pa onda nastavi pricu koliko se soba placala na sv.Stefanu.... hahahahhahahaha
    Cek pa jel samo ja ocekivah sad kritiku Gagarina na racun bivse Vlade gosn Radijatora....kako je dozvolio krave i to tamo dje su elitni turisti.....alo ipak je to Aman...

a Gagarin nevera.... al sto jes jes fino je prebacio iz druge u trecu i poce sledecu pricu o cijeni soba na sv.Stefanu...

Thanks Thanks Given 
    19,079
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

.
    Ne śekiraj se.Mo'š tako još dosta.samo ne pretiči.Malo smrdi ali ništa strašno.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Kad vec karikiras, prije ce biti izdas nekome kucu na 10 godina za 1000 eura, ali da je renovira.
    I onda ti kad je renovira i dolaze mu piznate gradske face, kaze ide ovo za 600 ali na 30 godina, i daces mi za dzabe ovu parcelu pored, dje je vlasnistvo vas 5 iz porodice....
    I onda kad te moji rodjaci poceraju, kazes da si renovirao i da si bitan jer ti gradske face dolaze i prijetis sa sudom....
    I posjekao si mi voce i ruze da bi stavio jakuzi koji mi niti treba niti sam ga trazio
    I sve lagano zavrsi na sud. I to je OK kad se ljudi ne mogu dogovoriti.
    Nego, sa ovim sudom ima jedna kvaka.
    Ako izgubi drzava nece placati ni Carevic, ni Milatovic, niti bilo ko od njih nego gradjani.
    Lako je tudjim muricom glasove skupljat
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

I sve lagano zavrsi na sud. I to je OK kad se ljudi ne mogu dogovoriti.
    Nego, sa ovim sudom ima jedna kvaka.
    Ako izgubi drzava nece placati ni Carevic, ni Milatovic, niti bilo ko od njih nego gradjani.
    Lako je tudjim muricom glasove skupljat
    Ma majku mu, kako naša vlada daje benefite "stranim" investitorima a da ne zna ko stvarno stoji iza vlasništva firme. Zar to nine malo sramno i sumnjivo?

Zabranio bih svaku investiciju i svaku privrednu aktivnost firmama sa takvim vlasništvom u Crnoj Gori dok ne dostave dokumenta o stvarnom vlasništvu, a firme koje u su vlasništvu onih koji su vlasnici na papiru za stotine i hiljade firmi bih potpuno odbacio kao firme koje su nekredibilne i zbog sumnji u kapital stečen nelegalnim putem.

Thanks Thanks Given 
    19,079
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

...
    Ako izgubi drzava nece placati ni Carevic, ni Milatovic, niti bilo ko od njih nego gradjani...
    Je li ovo iz teorije ili prakse (višedecenijske) zaključi?

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Ma majku mu, kako naša vlada daje benefite "stranim" investitorima a da ne zna ko stvarno stoji iza vlasništva firme. Zar to nine malo sramno i sumnjivo?

Zabranio bih svaku investiciju i svaku privrednu aktivnost firmama sa takvim vlasništvom u Crnoj Gori dok ne dostave dokumenta o stvarnom vlasništvu, a firme koje u su vlasništvu onih koji su vlasnici na papiru za stotine i hiljade firmi bih potpuno odbacio kao firme koje su nekredibilne i zbog sumnji u kapital stečen nelegalnim putem.

Mislim da je to već riješeno.
    Ima komat vremena od kad se ne može otovoriti račun u banku bez dokumentacije o krajnjim vlasnicima, a bez toga ne ide privredna aktivnost.
    Posledično postoji dokumentacija o svemu tome, ali nije javni podatak za sajtove. A na raspolaganju je na zahtjev regulatoru, SPN, tužilaštvu, sudovima...
    Imajući u vidu da takve firme obavljaju veća plaćanja, sigurno je bilo provjera kod korespodentnih banaka, koje su za EUR uvijek u EU. Ako su prošle njihove filtere i compliance, gdje im traže krajnjeg vlasnika za inicijatora transakcije za svaki iole veći transfer šara, onda nisu baš divljani.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Mislim da je to već riješeno.
    Ima komat vremena od kad se ne može otovoriti račun u banku bez dokumentacije o krajnjim vlasnicima, a bez toga ne ide privredna aktivnost.
    Posledično postoji dokumentacija o svemu tome, ali nije javni podatak za sajtove. A na raspolaganju je na zahtjev regulatoru, SPN, tužilaštvu, sudovima...
    Imajući u vidu da takve firme obavljaju veća plaćanja, sigurno je bilo provjera kod korespodentnih banaka, koje su za EUR uvijek u EU. Ako su prošle njihove filtere i compliance, gdje im traže krajnjeg vlasnika za inicijatora transakcije za svaki iole veći transfer šara, onda nisu baš divljani.
    Znam ja za to, ali krajnji vlasnik je advokat koji je vlasnik za stotine ili hiljade firmi.

Sjetimo se firme na Kipru

https://www.vijesti.me/tv/190462/man...i-dalje-posuje

Thanks Thanks Given 
    935
    Thanks Thanks Received 
    108
    Thanked in
    78 Posts

Mogu li da pitam, postoje li negdje u EU potpuno zatvorene plaže za lokalno stanovništvo. Ono da nema ni 30% slobodno i da se ne može ući nikako sem ako nisi gost hotela?

Znam za Kubu, đe nesretni lokalci gledaju kroz mreže bogate turiste... Znam da je i u Turskoj i Egiptu zabranjen ulaz u hotelske komplekse bez ko radi od lokalaca, ali me interesuje da li u EU ima takvih primjera ko kod nas što su bili Kraljičina i Miločer.
    Znam za van EU da ih ima, i to dosta. Bio sam na vise plaza, na pacifickim ostrvima, dje lokalci ne smiju privirit.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by pegasus View Post
    Znam za van EU da ih ima, i to dosta. Bio sam na vise plaza, na pacifickim ostrvima, dje lokalci ne smiju privirit.
    Ja za EU ne znam da ima. U ovim više divljim i autoritativnim državama ima sigurno.

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Ispade da sam advokat Statisa kojeg nikad u život nisam vidio.
    Takođe, bilo isklizavanja pa oprezno. Malo tražih resorte sa privatnom plažom i naletjeh na jedan u Francuskoj. Moguće da im nije strano tako nešto u EU.

https://www.royal-riviera.com/en/hot...ch-cap-ferrat/

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ispade da sam advokat Statisa kojeg nikad u život nisam vidio.
    Takođe, bilo isklizavanja pa oprezno. Malo tražih resorte sa privatnom plažom i naletjeh na jedan u Francuskoj. Moguće da im nije strano tako nešto u EU.

https://www.royal-riviera.com/en/hot...ch-cap-ferrat/
    A neka majka mu stara. Ovo je ko kod Delfina u Bijelu. Niko ne spori da treba da ima hotelskih plaža sa mobilijarom koji je free za goste hotela, ali da je lokalcima zabranjen pristup to teško. Ima i plaža, neko pomenu Nicu, đe je ulaz 20€, ali to nije "strogo zabranjen pristup za vas stoko".

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Plaza je besplatna za goste hotela, ostali placaju ulazak.
    Bas cesto proklizavas u zadnje vrijeme

Page 539 of 722 FirstFirst ... 39439489529535536537538539540541542543549589639 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)