Bio sam u Kambodzi i ako me je icija turisticka ponuda podsjetila na nasu, to je njihova.
Elitni hoteli izmedju razvaljenih kuca, rucak u restoranu koliko oni zarade za mjesec. Ogradjeni hoteli dje ne mozes ni da vidis kako izgleda.
I da zakon o vlasnistvu stranaca nad nekretninama kao da su nas prepisali.
I da katastar im je nestao u pozaru poslije pada crvenih kmera, pa sve zavisi od novca i poznanstva sa lokalnim mocnicima u drzavi ili opstini
01.04.2020
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ocerskom-parku
Mozda je Statis izveo telad da ruse vladu ovaj put![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Prokliza čeljade kad se na društvene mreže oslanja, pa tako kisah i ja.
što se tiče St Stefana, soba se plaćala 1000 EUR jer se dobijala privatnost. Sada je to unikuto i super. Plaćaće se 200 EUR u špicu soba kao maestral koji je pored, a umjesto Nola vjenčavaće se neka lokalka.
Pravo da vam kažem meni ni iz džepa ni u džep.
Vidim danas su poklonili neke crkve na St Stefanu crkvi. Prvi potez novog menadžmenta. Sumnjam da je Statis nekoga podmitio da daje ovakve autogolove i da mu namjesta da dobije arbitražu.
Zamislite da zakupite kuću na 30 godina uložite pare u renoviranje i onda vlasnik nekome prepiše jednu sobu. Ne znam, nisam pravnik, al ne zvuči baš razumno.
Kad vec karikiras, prije ce biti izdas nekome kucu na 10 godina za 1000 eura, ali da je renovira.
I onda ti kad je renovira i dolaze mu piznate gradske face, kaze ide ovo za 600 ali na 30 godina, i daces mi za dzabe ovu parcelu pored, dje je vlasnistvo vas 5 iz porodice....
I onda kad te moji rodjaci poceraju, kazes da si renovirao i da si bitan jer ti gradske face dolaze i prijetis sa sudom....
I posjekao si mi voce i ruze da bi stavio jakuzi koji mi niti treba niti sam ga trazio
Ja ne zelim da mislim da treba da ostanemo na nivou banana drzave, da ti dodje stranac kum predsjednika, i uzme za smijesne pare najljepsi dio obale, i da ga drzi zatvorenim 7 mjeseci godisnje.
Pritom nagomila po knjigama skoro 100 miliona gubitka.
Pritom u sred parka gradi apartmane od kojih ce da ima 100+ miliona cistog profita...
Pa nemojmo, ovo boli bilo koga ko ima ovo malo drzave u srcu.
@gagarin
Oslobodjeni Milocer. A ne no cemo one mafijase koji 1000€ sobu plate.
Vidji ovu pastoralu, kosilica nikad ne bi uredila travnjak kao ovo stado sto ga sredi!Ne znam od kada je. Drzim da zakupac Statis ne bi napasao krave na travnjak. Nije ih bilo tamo deceniju i duze.
Nego sto velis, sumnjiva je slika. Npr nije nas najrealnije da je tele izbjeglo razanj oslobodilaca.
Prokliza celjade veli... pa onda nastavi pricu koliko se soba placala na sv.Stefanu.... hahahahhahahahaProkliza čeljade kad se na društvene mreže oslanja, pa tako kisah i ja.
što se tiče St Stefana, soba se plaćala 1000 EUR jer se dobijala privatnost. Sada je to unikuto i super. Plaćaće se 200 EUR u špicu soba kao maestral koji je pored, a umjesto Nola vjenčavaće se neka lokalka.
Cek pa jel samo ja ocekivah sad kritiku Gagarina na racun bivse Vlade gosn Radijatora....kako je dozvolio krave i to tamo dje su elitni turisti.....alo ipak je to Aman...
a Gagarin nevera.... al sto jes jes fino je prebacio iz druge u trecu i poce sledecu pricu o cijeni soba na sv.Stefanu...
Ma majku mu, kako naša vlada daje benefite "stranim" investitorima a da ne zna ko stvarno stoji iza vlasništva firme. Zar to nine malo sramno i sumnjivo?
Zabranio bih svaku investiciju i svaku privrednu aktivnost firmama sa takvim vlasništvom u Crnoj Gori dok ne dostave dokumenta o stvarnom vlasništvu, a firme koje u su vlasništvu onih koji su vlasnici na papiru za stotine i hiljade firmi bih potpuno odbacio kao firme koje su nekredibilne i zbog sumnji u kapital stečen nelegalnim putem.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Mislim da je to već riješeno.
Ima komat vremena od kad se ne može otovoriti račun u banku bez dokumentacije o krajnjim vlasnicima, a bez toga ne ide privredna aktivnost.
Posledično postoji dokumentacija o svemu tome, ali nije javni podatak za sajtove. A na raspolaganju je na zahtjev regulatoru, SPN, tužilaštvu, sudovima...
Imajući u vidu da takve firme obavljaju veća plaćanja, sigurno je bilo provjera kod korespodentnih banaka, koje su za EUR uvijek u EU. Ako su prošle njihove filtere i compliance, gdje im traže krajnjeg vlasnika za inicijatora transakcije za svaki iole veći transfer šara, onda nisu baš divljani.
Znam ja za to, ali krajnji vlasnik je advokat koji je vlasnik za stotine ili hiljade firmi.
Sjetimo se firme na Kipru
https://www.vijesti.me/tv/190462/man...i-dalje-posuje
Ispade da sam advokat Statisa kojeg nikad u život nisam vidio.
Takođe, bilo isklizavanja pa oprezno. Malo tražih resorte sa privatnom plažom i naletjeh na jedan u Francuskoj. Moguće da im nije strano tako nešto u EU.
https://www.royal-riviera.com/en/hot...ch-cap-ferrat/
A neka majka mu stara. Ovo je ko kod Delfina u Bijelu. Niko ne spori da treba da ima hotelskih plaža sa mobilijarom koji je free za goste hotela, ali da je lokalcima zabranjen pristup to teško. Ima i plaža, neko pomenu Nicu, đe je ulaz 20€, ali to nije "strogo zabranjen pristup za vas stoko".
Plaza je besplatna za goste hotela, ostali placaju ulazak.
Bas cesto proklizavas u zadnje vrijeme
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks