Page 258 of 543 FirstFirst ... 158208248254255256257258259260261262268308358 ... LastLast
Results 6,426 to 6,450 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ja nikad ne čuh za njega, evo sam na starom od 83-e... Ne znam ko je čovjek, vidim svi pričate da je narkoman i lopov. Sve i da jeste, kakav je njegov prestup na Kosovu?
    Sa starog ti je on ovamo, bas sa starog

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

2. The Following 3 Users Say Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,015
    Thanks Thanks Received 
    9,043
    Thanked in
    4,361 Posts

uletio je nama u kancelariju jednom. kako se vazda nadje neki pacijent da pravi ovakve ispade.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    1,563
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Znam ga odavno,istina nisam ga gledao zadnjih par godina.
    Nije on los momak bio,ali svi znaju šta je radio.
    Sto se situacije na kosovO tiče ne znam šta je uradio,valjda oni znaju zašto su ga zatvorili,kad sam vidjeo prvi snimak dje brani onu ženu bilo mi ga je zao jer tu sigurno nije zaslužio onako da se ophode prema njemu,Al opet kažem mi ne znamo šta je on radio,osim
    Sto je dizao 3 prsta i pjevao “nacionalisticke” pjesme.
    Sve u svemu,mi tu ne možemo ništa uradit,meni iskreno ovo djeluje kao neka namjestaljka,evo sad pozdravlja mandića i kneževića,a kad je bio na sud rekao je da ga ne zanima politika e moj risto

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,015
    Thanks Thanks Received 
    9,043
    Thanked in
    4,361 Posts

placena mu je kaucija da izadje
    nothing comes from violence and nothing ever could

6. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,743
    Thanked in
    1,573 Posts

A i sjutra mozeme pricat unucima kako su mu djeda hapsili na kosovo

f6

8. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

@Director

Pazi sad ovo....

https://twitter.com/sergdojc/status/...668114948?s=09

Reakcija iz Srbije nema.... ništa, prave se da se nije desilo.

Ja isto sve čekam DF da izda saopštenje kako je sramna reakcija Vlade Srbije, premijerke Brnabić i predsjednika AV na ova dešavanja.

Mislim kad već napadaju vladu CG zbog Jovanovića, organizuju proteste ispred vlade, samo što na tenkove ne pozivaju, red bi bilo da čačnu malo i AV što ćuti na ovakve stvari....oh wait.

Inače Stevan Dojčinović je urednik krik.rs

Ima na krik.rs interesantnih istraživačkih tekstova o svemu i svačemu, ali i o vezama AV i Stanka Subotića... Al on je jelte izdajnik srpstva

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    @Director

Pazi sad ovo....

Ja isto sve čekam DF da izda saopštenje kako je sramna reakcija Vlade Srbije, premijerke Brnabić i predsjednika AV na ova dešavanja.

Mislim kad već napadaju vladu CG zbog Jovanovića, organizuju proteste ispred vlade, samo što na tenkove ne pozivaju, red bi bilo da čačnu malo i AV što ćuti na ovakve stvari....oh wait.

Ima na krik.rs interesantnih istraživačkih tekstova o svemu i svačemu, ali i o vezama AV i Stanka Subotića... Al on je jelte izdajnik srpstva

Kimmi, ja lično najviše bi volio da se piše o temama koje imaju veze sa ekonomijom. Decenije su nam prošle sa temama čiji je fokus van svega normalnog. Zašto bi mene i tebe zanimao Vučić? Briga me za njega. U CG se toliko priča o Srbiji da imam utisak da se mi nikad nismo odvajali od SRJ i često se pitam da li bi iko imao što od političara da baljezga , a da nema u fokusu priču o Srbiji. Prvo sam sit priče o četnicima i partizanima, a tek pominjanje Vučića, pa brate smara ta priča. A đe se onaj izgubi ja ću ga tražiti, no, ne sjekirajmo se mi za njega , jer Crnu Goru i njenu budućnost može graditi samo mudar, pragmatičan , vješt političar koji će biti sposoban da kreira stvari za opšte dobro, a ne za sebe i kumovske relacije. DPS nas je nagrdio, a čekaju nas porođajne muke dok se ne napravi nekad makar nešto približno onome čemu se nadamo.
    Dokle god imamo priče sa dna kace, nema sreće... Volio bi da znam koliko CG fabrike ljeti prodaju litara vode turistima i što uraditi da se povećaju cifre. Zašto na Sv. Stefanu ne postoji blizu plaže nijedna prodavnica u kojoj možeš kupiti vodu. Zašto nisu makar dali nekome sladoled da prodaje na kraljičinoj plaži ove godine? Kako da budemo dobri domaćini kada je sezona i kako da prihoduje država više od turizma, a da ne deremo kožu ljudima? Zašto Mikele nikad nije uspio da otvori nijednu fabriku u CG i što nova vlada čini kako bi privukla strane investicije? Hoću to da me interesuje.

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Ima li nesto da nece poskupiti otkako je Zdravko zajahao, evo sad i hleb ode gore
    Cijene gore, plate dolje, hvala novoj vladi.

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

I kontenjeri iz Kine su zbog nove vlade otišli put gore...

13. The Following 7 Users Say Thank You to stefke For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    I kontenjeri iz Kine su zbog nove vlade otišli put gore...
    E da su samo kontejneri...Mnogi kažu da se blagi pad cijena mnoge robe očekuje tek u q2 2022...ako do toga uopšte i dođe

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Kimmi, ja lično najviše bi volio da se piše o temama koje imaju veze sa ekonomijom. Decenije su nam prošle sa temama čiji je fokus van svega normalnog. Zašto bi mene i tebe zanimao Vučić? Briga me za njega. U CG se toliko priča o Srbiji da imam utisak da se mi nikad nismo odvajali od SRJ i često se pitam da li bi iko imao što od političara da baljezga , a da nema u fokusu priču o Srbiji. Prvo sam sit priče o četnicima i partizanima, a tek pominjanje Vučića, pa brate smara ta priča. A đe se onaj izgubi ja ću ga tražiti, no, ne sjekirajmo se mi za njega , jer Crnu Goru i njenu budućnost može graditi samo mudar, pragmatičan , vješt političar koji će biti sposoban da kreira stvari za opšte dobro, a ne za sebe i kumovske relacije. DPS nas je nagrdio, a čekaju nas porođajne muke dok se ne napravi nekad makar nešto približno onome čemu se nadamo.
    Dokle god imamo priče sa dna kace, nema sreće... Volio bi da znam koliko CG fabrike ljeti prodaju litara vode turistima i što uraditi da se povećaju cifre. Zašto na Sv. Stefanu ne postoji blizu plaže nijedna prodavnica u kojoj možeš kupiti vodu. Zašto nisu makar dali nekome sladoled da prodaje na kraljičinoj plaži ove godine? Kako da budemo dobri domaćini kada je sezona i kako da prihoduje država više od turizma, a da ne deremo kožu ljudima? Zašto Mikele nikad nije uspio da otvori nijednu fabriku u CG i što nova vlada čini kako bi privukla strane investicije? Hoću to da me interesuje.
    Ma ja ne mogu biti više saglasan sa tobom oko ovog dijela šta treba da nam bude fokus, ali nekako mi se čini, nadam se da griješim, da se stalno trigeruješ na neke teme pa da dođeš u situaciju da opravdavaš likove koji protestuju ispred zgrade vlade zbog Rista Jovanovića....

Meni je samo smiješno zbog kuhinje iz koje to dolazi, težnje da se ZK načini antisrbinom, a ta ista kuhinja ima toliko failova da je to strašno. Samo te fejlove nema ko da medijski iskoristi jer oni drže skoro sve medije i uzbunjuju nesretni narod.

Neću više na tu temu.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ma ja ne mogu biti više saglasan sa tobom oko ovog dijela šta treba da nam bude fokus, ali nekako mi se čini, nadam se da griješim, da se stalno trigeruješ na neke teme pa da dođeš u situaciju da opravdavaš likove koji protestuju ispred zgrade vlade zbog Rista Jovanovića....

Meni je samo smiješno zbog kuhinje iz koje to dolazi, težnje da se ZK načini antisrbinom, a ta ista kuhinja ima toliko failova da je to strašno. Samo te fejlove nema ko da medijski iskoristi jer oni drže skoro sve medije i uzbunjuju nesretni narod.

Neću više na tu temu.

Znaš li kada bi ovaj čovjek dobio 30 dana pritvora da je državljanin bilo koje države, sve i da je pljunuo policajca? Nikada. Samim tim, smatram da je ovo poprimilo drugi oblik sa namjerom destabilizacije nove vlade u CG i to treba veoma dobro zapamtiti. Veoma providna provokacija i veoma podla. Pa neka im doniraju još vakcina...Ja opravdavam čin protesta ljudi, a ne likove. Želim mu oslobađanje što prije ko god da je.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Cijene gore, plate dolje, hvala novoj vladi.

Trollchino, ovo nema nikakve veze sa novom vladom. Vrati se u realnost.

PS
    Ovo dolazi od nekoga ko je veoma nezadovoljan sa radom nove vlade.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

@Director

Pazi sad ovo....

Pogrešan Dojčinović - prenio si tweet Sergeja, a ne Stevana Dojčinovića.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Pogrešan Dojčinović - prenio si tweet Sergeja, a ne Stevana Dojčinovića.
    Jel? Lolčina.... Praštajte.

Svakako preporuka za posjetiti krik.rs

20. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

https://mina.news/mina-business/mila...ti-arbitrazom/

Ne znam je li populizam, neiskustvo, ili neznanje. Ali ministar ne bi smio da daje ovako glupave izjave.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

A sto ne moze. Rekao je sta su zahtjevi amana i sta su zahtjevi tosjali grupe.
    Izjava data u intervijuu Komnenicu na pitanje da li se boje arbitraza.
    Covjek odgovorio da niko ne moze da im prijeti arbitrazama kao uslov za pregovore.
    Sta je tu strasno. Sta je Tosjali grupa trazila, je u rangu budalastine koju trazi DF.
    Ili pola ministara ili izbori. Otprilike i ovo dodje na isto.
    Vec sam pisao o maksimalistickim zahtjevima i pregovorima, i zasto nikad ne rade.
    Ali dobro. Nacvikli ljudi na DPS i neslosobnu drzavnu upravu, pa ako necete da nam izadjete u susret onda vas saljemo na sud. A ovi kako ne znaju nista, kao ni sta su potlisivali i hoce li se kome zamjeriti u vrhu DPS, evo ti i sve je u redu.
    Rekao bi covjek da je ovo sve bilo zakonito, pa sad ovi nesto izvode...

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Čim je drzava ugovorom prihvatila arbitrazu, time je dala pristanak da investitor moze da je tuži. Tako, izjava da investitor "ne može da prijeti arbitražom" jeste glupava. Pristao si na arbitražu i sad možeš da sviraš. Investitor itekako ima pravo da prijeti arbitražom, ako smatra da je ugovor prekršen. To je pravo investitora. Svuda u svijetu. Čuš budale, ne smije Aman da prijeti arbitrazom?! Ada eno je i DK pokrenuo arbitrazu protiv Crne Gore. A ne Aman.

Drugo je pitanje ko je u pravu. O tome odlucuje arbitraza

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Čim je drzava ugovorom prihvatila arbitrazu, time je dala pristanak da investitor moze da je tuži. Tako, izjava da investitor "ne može da prijeti arbitražom" jeste glupava. Pristao si na arbitražu i sad možeš da sviraš. Investitor itekako ima pravo da prijeti arbitražom, ako smatra da je ugovor prekršen. To je pravo investitora. Svuda u svijetu. Čuš budale, ne smije Aman da prijeti arbitrazom?! Ada eno je i DK pokrenuo arbitrazu protiv Crne Gore. A ne Aman.

Drugo je pitanje ko je u pravu. O tome odlucuje arbitraza
    Sve je to u redu, ALI DPS je zasrao sa ugovorima i sad se neko zalaže da se Turcima izađe unsusret sa nerealnim zahtjevima po grbači budžetu jer u suprotnom mogu da nas tuže. Ne znam, meni se čini da je to metod ucjena.

Umjesto da sad svi glavu otvaraju DPSu i ljudima koji su potpisivali štetne ugovore za državu, ođe se iščuđavamo što nova vlada neće da titra povlašćenim investitorima.

25. The Following 3 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Potpuno je drugo pitanje sadrzaja ugovora i da li su ti ugovori na stetu Crne Gore. Sasvim je moguce da jesu. Ali, to je interna stvar Crne Gore i neka se ispita da li mozda bilo i korupcije. Pa nek se DPSovci procesuiraju, kad budu novi tuzioci. Ako se krivica bude mogla dokazati (korupcija se jako tesko dokazuje). Ali, ugovor je zakon za stranke, pa makar bio na stetu Crne Gore. Obaveze iz ugovora se moraju postovati. Ako se ne postuju, arbitraza je legitiman nacin na koji investitor ima pravo da zastiti svoja prava iz ugovora. Pa nek se na arbitrazi vidi ko je u pravu.

Onaj upad mjestana i rusenje ograde bi bio veoma jak argument Amana, u slucaju arbitraze. Za onakve stvari postoji nulta tolerancija.

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

to su upali sad ovi novi naši, borci za CG. pa se to ne računa. išlo pleme da osvoji teritoriju. jer u glavu nemaju ništa pa ono

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    A sto ne moze. Rekao je sta su zahtjevi amana i sta su zahtjevi tosjali grupe.
    Izjava data u intervijuu Komnenicu na pitanje da li se boje arbitraza.
    Covjek odgovorio da niko ne moze da im prijeti arbitrazama kao uslov za pregovore.
    Sta je tu strasno. Sta je Tosjali grupa trazila, je u rangu budalastine koju trazi DF.
    Ili pola ministara ili izbori. Otprilike i ovo dodje na isto.
    Vec sam pisao o maksimalistickim zahtjevima i pregovorima, i zasto nikad ne rade.
    Ali dobro. Nacvikli ljudi na DPS i neslosobnu drzavnu upravu, pa ako necete da nam izadjete u susret onda vas saljemo na sud. A ovi kako ne znaju nista, kao ni sta su potlisivali i hoce li se kome zamjeriti u vrhu DPS, evo ti i sve je u redu.
    Rekao bi covjek da je ovo sve bilo zakonito, pa sad ovi nesto izvode...
    sta su trazili Turci, nijesam u toku?

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    to su upali sad ovi novi naši, borci za CG. pa se to ne računa. išlo pleme da osvoji teritoriju. jer u glavu nemaju ništa pa ono

Тapatalk
    Evo nadjoh vijest:

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...aljicina-plaza

Ograda godinama stoji oko spa centra i Kraljičine plaže, koju su mještani polomili i omogućili ulazak na plažu koja je rezervisana isključivo za goste hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer.
    Mještani su poručili da oni nijesu nasilni, već da su sproveli samo zakonsko rješenje Komunalne policije i inspekcije da se ukloni ograda.
    Qq lele

Protestu su se pridružili gradonačelnik Budve Marko Carević, predsjednik SO Budva Krsto Radović.
    Dje je pleme tu su i poglavice

Salu na stranu, ona izjava ministra Milatovica, koji vazi za jednog od najboljih ministara u novoj vladi, nazalost, govori o njegovom veoma skromnom znanju. Ocekivati od Aman Resorts da uredno odrzava plaze koje je uzeo u zakup, nakon sto je Crna Gora prekrsila bitne odredbe ugovora o ekskluzivnosti plaza, pokazuje da ministar Milatovic ne razumije neke stvari koje bi kao ministar morao znati. Jedino sto je pametno kazao bilo je da bi volio da ne dodje do arbitraze.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Arbitraža se predviđala ugovorom koji se potpisuje. Realno je da niko neće potpisati ugovor sa nekom državom gdje je onda u slučaju spora nadležan sud te države, a gdje se može realno sumnjati u njegovu pristrasnost. Najnormalnija stvar.
    Tako da nije baš da se zbog takvih klauzula ide u zatvor.
    Takođe, čak i kad nije sa državom potpisan neki privatizacioni ugovor, odnosno kad je greenfield investicija, može da se pokrene međunarodna arbitraža.
    Dakle, Crna Gora je potpisala, a češće je kao pravna sljedbenica iz neke od alotropskih modifikacija Jugoslavije, naslijedila ugovore o međusobnoj zaštiti investitora sa nekom zemljom, (otprilike sa svim evrospkim i ponekom vanevropskom). Po tom ugovoru investitori mogu tražiti arbitražu čak i ako nisu imali nikakav ugovor sa državom (uskoro ćemo zvanično izgubiti jednu i dobiti nalog za plaćanje).
    Možda da Tita uhapsimo zbog ovoga. Ili pošto je prešao na ahiret da organizujemo par kletvi, za to bar imamo razvijen know how.
    Slučaj DK mislim da je takav. Ne znam da li kao UK državljanin ili kao osnivač u Atlas firma sa Kipra. Ali bez ikakavog ugovora sa državom.
    Slučaj sa Ceac koji je CG dobila posle stečaja KAP-a bio je takav, jer je Ceac sa Kipra. Može se arbitraža i dobiti, ali mislim da se dosta trudimo da ih izgubimo. Konkretno ponašanje vlasti u vezi St Stefana je takvo da se Statisu, što bi rekli Podgoričani, ćeramide na kuću od sreće smiju.

Thanks Thanks Given 
    9,659
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Ne znam pravite li se neznaveni ili namjerno obrćete činjenice, rekao je da ne može da PRIJETI niko arbitražom, a ne da ne može da je pokrene... Dosta su svakakvi "strateški investitori i bizMismeni" radili šta požele i ucjenjivali Državu od koje su samo okoristili...

Nego, kako je Aman mogao braniti pristup plaži ako je to u suprotnosti sa zakonima CG...?
    #fakenews

Page 258 of 543 FirstFirst ... 158208248254255256257258259260261262268308358 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)