Jel ovaj isto u onih 20% partijskih, dok su ostali eksperti.
Čuo sam priču još ovaj i staju... Al stvarno.
Čuo sam i za kockara koji je rekao neću više. Eno ga kod kamataša u gepek.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ntenegrobonusa
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ja rekaoh moze li odgovor da se ne pomene DPS ali ne moze, druze nije ga DPS ćerao da se pokloni četnicima.
Samo sam trazio odgovor a da ne pomenes DPS ali ne moze.
Poceo si kao SKOJ da sve relativizujes sa pominjanjem DPS u svaki post.
Ovo sto je on uradio je uzas, ne vezano sa DpSom i DF i Demokratama i Urom.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
dakle, DF osim što neće Krivokapića za premijera sad bi i novog predsjednika Skupštine. ništa onda - Manda za premijera a Slaven neka bude predsjednik Skupštine
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
@safra
Ne znam što si zapeo za DPS. DPS pa DPS, bez DPSa se kao ne može ništa u CG.
Kako zamišljaš da država provjerava tokove novca oko telekoma, istraživanja porijekla imovine i generalno korupciju na visokom nivou iz prethodnog perioda i saradnju sa DPSom?
Poglavlja 23 i 24 su ovo iz prethodnog pasusa, a na tome EU insistira, a to je i interes građana da ko je krao za to i plati.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...vnog-sekretara
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Borko Bajić potvrdio je za "Vijesti" da je, zbog razloga lične prirode, tražio da bude razriješen dužnosti.
dakle, rekonstrukcija je vrlo blizu. šteta, DF je uspio da nam uništi šansu neku koju smo imali
Тapatalk
da su recimo novi izbori, i stranke koje su sada na vlasti nekako potvrde pobjedu, ta nova vlada bi se sastavila, nikad. jer DF ne bi dozvolio nikome da im opet uzme mjesto premijera. nadam se da izbora neće biti, jer je ođe dovoljno ludila. samo nam još treba kompletan SNS po CG, i da smo glavna tema na Happy i po Kuriru
Тapatalk
A kakvi novi izbori... DF zna da bi prska ka tikva, oni samo mlate praznu slamu... Ovo im je vjerovatno najjaci rezultat sto ce ikad ostvariti, i njima i DPSu... Od sad mogu samo ka dolje...
Krivokapic da izdura ovu godinu, da mu Bog da snage da se saka sa plemenom svaki dan i bice nesto...
Imamo Mikija, Jakova, Dritana, tri mlada musketara koji mogu da budu britve kad treba. Pogotovo Dritan se naostrio prvoj familiji, samo da ostvari sto je naumio, i ima nade za nas.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
https://tenepod.medium.com/nazi-sata...o-45b1c0498896
Imamo mi vecih muka....
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ono oko čega se slažemo je da je DF arhineprijatelj tj. da je anti EU i antidržavni element. U principu taj dio oko NSD i DNPa su ovi malobrojni koji bi mijenjali državni status. Tako da oni su taman onakvi kakvi su im i glasači.
Koalicija sa DPSom je jednostavno katastrofalna ideja. Prvo....taj koji uđe sa ovim i ovakvim DPSom u koaliciju bi završio na smetlištu političke istorije. Ako bi to uradila CnB i Demokrate mogu da se pozdrave sa podrškom bilo koga na budućim izborima.
Rezultat bi bio dupliranje podrške arhineprijatelju, odnosno DFu, što realno znači i podršku njihovoj nakaradnoj politici i trajno nestabilnu i podijeljenu zemlju. Ne znam kako bih ti drugačije približio posljedice takvog poteza.
Za takav potez ne bi bili nagrađeni podrškom DPS biračkog tijela. Da je DPS biračko tijelo više sklono fluktuaciji sad ne bi bio DPS na 31% a SDP na 3, nego bi makar iddntitetski i ideološki identičan SDP bio makar na 10% a korumpirani DPS na oko 20.
Ajde objasni mi zašto doskorašnji glasač DPSa ne bi glasao za SDP? Đe je logika? DPS je korumpiran do srži i povezan sa mafijom, a SDP makar to nije. Brutalniji je SDP u obračunu sa novom većinom od DPSa, a politika im je skoro pa identična. Ovo mi je najveća enigma. Kog god od DPS glasača sam pitao ovo ne umije da mi odgovori, samo slegne ramenima.
Ko što rekoh, nakon prvih krupnih hapšenja i promjene uređivačke politike RTCG očekujem pad DPSa na oko 25%
Neđe sam ranije pisao o tome što mislim kakva strategija treba da bude za sledeće izbore ako DF oburda vladu.
Evo nađoh....
Na sljedećim izborima CnB (zajedno sa nekim organizacijama koje bi to možda i predložile) MORA da izađe sa sljedećom ponudom:
Ni sa DPSom ni DFom.
Pravićemo vladu sa Demokratama, Demohrišćanima i njihovom koalicijom ako se osnuju, manjinama i mooožda SDPom. Vladu stručnjaka sa političkim potpresjednicima (doda bi tu i Zdravinja ako bi se prihvatio, mada njemu bi najjače ležalo ministarstvo vjera ili podpredsjednik za odnose sa vjerskim zajednicama, uživa bi čoek), predložili bi da Premijer bude Spajić (inače i Srbin i Crnogorac taman kolko treba) i ministarstvom za ljudska i manjinska prava manjinama. Manjinama bi svakako dao još po neku funkciju tipa direktora nacionalnih parkova u njihovim sredinama itd sa akcentom ljudi van stranaka (ekološki aktivisti itd).
Predložili bi Tamari Srzentić, Sekuloviću, Milatoviću, Bojaniću, Stijoviću da ostanu. Voljeli bi Šoća na mjestu ministra pravde a nekog profesora iz inostranstva naše gore lista za prosvjetu...
Strogo proEU Vlada koja bi što se nacionalne pripadnosti bila CG u malom, ali profesionalni background da bude na prvom mjestu. Ovo znači da bi manjine dobile još koje ministarsko mjesto sem ministarstva za
To bi ukratko bio neki meni blizu koncept.
Na pitanje, šta ako ne budete imali većinu, odgovor je tražimo manjinsku podršku. Prvo od DFa, a ako neće da je da, onda od DPSa. Ako neće ni jedni ni drugi, nek idu oni u koaliciju ili novi izbori, jer ovo ludilo koje prave te dvije grupacije je neizdrživo.
Mislim da bi ovaj koncept donio dio glasova, jer zaista ne vidim zašto bi neko ko nije kupljen glasao za DPS ako postoji druga pro EU opcija koja garantuje vladu bez DFa. Napominjem ponovo ona hapšenja i RTCG kao preduslov kako ovo o čemu ti pišeš DPS+DF ne bi bilo baš tako blizu 50%
Hint, podrška za Jokića iz Kotora ili nekog drugog bliskog Demokratama za predsjedničke, a u zamjenu za podršku za Luku Rakčevića za Podgoricu.
tako je Demokratama i DFu dosadno, da pored svega što se dešava u državi ljudi krenuli da uzmu FSCG
Тapatalk
nema edita. ništa no da FSCG ipak damo DF da vodi. recimo Jole Vučurović a DCG neka dobiju mjesto selektora. može Jokić taman, dobru bi taktiku spremio. pošli bi na SP pješke
Тapatalk
Bojim se da ćeš se razočarati. Misliš li da će hapšenja otvoriti oči glasačima DPS? Misliš li da su toliko retardirani da ne vide lopuže u partiji za koju glasaju? Iznenadio bi se da znaju više detalja i kombinacija nego što je bilo u medijima.
Takođe, misliš da kad nova većina preuzme RTCG da će to drastično spustiti DPS? Pogledaj odakle se informišu ljudi po patijama, to je recimo jedno simpatično viđenje stvari. I zapitaj se zašto tek sad Dan pokreće portal.
Mislim da si optimista. Reći ćeš dosta puta Popokatapetl, a ne samo jednom keks prije nego DPS otkliže.
Znaš zašto? Partijskim zapošljavanjem i nepotizmom za izuzetno kratko vrijeme razvilo se "svi su isti". Dakle, i novi se ponašaju kao stari, još samo nema krađa. Dok neko ne krene da finansira neki novi Mans koji će se baviti novom većinom. A onda očekuj još ponekoga koji će objašnjavati kako mu sin nije član porodice.
Ideja da URA ide sa pričom ni DF ni DPS stara je koliko i Pozitivna. I onda ćemo prvo ponuditi DF manjinsku ako ne bude dovoljno. I imaćemo vladu kao i sada. Pošto je kao uspjeh ove vlade navedeno da drže DF van nje. Da i izvan EPCG, evo i izvan Montenegrobonusa itd...
Manjinska vlada ne prolazi bez uticaja onoga koji ti daje manjinsku podršku. Niko to ne radi za džabe. I za svako glasanje ispostavljaće fakturu.
Ne prelazi baš olako preko priče @Safre. Evo URA i DCG već su skinule mrak i glasale na istoj strani kao DPS. URA već dvaput. I? Wtf? Nikome ništa. Svaki put sve lakše. Evo Bečko sazvao pregovore oko pravosuđa, DPS potvrdio učešće, DF neće. A EU baš insistira na izboru VDT, Sudskog savjeta i Ustanog suda đe se svakako mora dogovarat sa DPS.
Sve je otvoreno. Štono bi rekli troznak. Nisam ja baš siguran kako će se sve ovo razvijat i ko će sa kime biti saveznik. Još neki novi US ambasador što se pominje...
Usput nesuđeni predsjednički kandidat Jokić evo pritiskao Bokelj da bojkotuje Skupštinu FSCG, pritiskali Katićevi Igalo, i onaj VD iz Berana isto. I FK Rudar Pljevlja. I državne inspekcije. Fina družina htjede preuzeti Savez. Baš su pametni. A iz UEFA kazaše suspenzija ako političari ulete i podrška Deju. No evo sad Laloševiću vruće krtole da se bavi, pa ne bio ni on ni ministarka se plekat đe ne treba. Al vole ljudi fudbal i da se pitaju. Makar nas suspendovala UEFA.
Preskočio si dio koji je jasan kao dan, a to je da ko uđe sa DPSom u koaliciju je politički mrtav i da bi rezultst toga bila eksplozija podrške idiotima iz DFa, kao i dio oko DPS - SDP relacija/rejtinga
Da ponovim:
Koalicija sa DPSom je jednostavno katastrofalna ideja. Prvo....taj koji uđe sa ovim i ovakvim DPSom u koaliciju bi završio na smetlištu političke istorije. Ako bi to uradila CnB i Demokrate mogu da se pozdrave sa podrškom bilo koga na budućim izborima.
Rezultat bi bio dupliranje podrške arhineprijatelju, odnosno DFu, što realno znači i podršku njihovoj nakaradnoj politici i trajno nestabilnu i podijeljenu zemlju. Ne znam kako bih ti drugačije približio posljedice takvog poteza.
Za takav potez ne bi bili nagrađeni podrškom DPS biračkog tijela. Da je DPS biračko tijelo više sklono fluktuaciji sad ne bi bio DPS na 31% a SDP na 3, nego bi makar identitetski i ideološki identičan SDP bio makar na 10% a korumpirani DPS na oko 20.
Ajde objasni mi zašto doskorašnji glasač DPSa ne bi glasao za SDP? Đe je logika? DPS je korumpiran do srži i povezan sa mafijom, a SDP makar to nije. Brutalniji je SDP u obračunu sa novom većinom od DPSa, a politika im je skoro pa identična. Ovo mi je najveća enigma. Kog god od DPS glasača sam pitao ovo ne umije da mi odgovori, samo slegne ramenima.
Da dodam.....
DPS glasači su ključ, ako nastavite da podržavate DPS, a eto i sam priznaješ da je većina svjesna teškog lopovluka i kombinacija, onda mrka kapa.
Nijesu glasači DPSa samo ljudi koji glasaju iz koristi. Nemoj da podcjenjuješ uticaj medija a naročito RTCG, a naročito ne efekat dokazane krađe. Pričao sam sa nekolicinom glasača iz dijaspore koji su iskulirali zadnje izbore. Neki su mi i blizak rod islamske vjere. A znaš li zbog čega su iskulirali? Zbog koverte. Strefilo ih. Otišli ljudi iz siromaštva da rmbače za dobre bapre za CG prilike, a onda vide Miga kako trpa u džep nešto što oni teško mogu da uštede za godine mrkotrpnog rada.
Kako ti se čini targetiranje Krivokapića od strane DPS/SNS medija kao dežurnog krivca za sve? Nikad im ovako očigledno nisu bile iste mete i nikad ovako jaka i odvratna kampanja nije bila.
Oko udjela u OD, slažem se, ali i to bi se moglo riješiti da ima pameti i cohones. Meritokratija kao princip, al skeptičan sam tu priznajem.
A koalicija URE sa četnicima ih ne vodi u propast ?
Početnici...![]()
Love, peace and respect.
Polako ljudi, ako dođe do novih izbora ima da vidimo kako će ura proći zbog ove ljubavi sa crkvom i frontom. Ne zaboravite da je i kome je crnogorske glasove ponijela na izvolte.
Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Ja ne znam kako neki od vas ne kapiraju najprostiju politiku. DF radi protiv interesa Crne Gore i protiv su EU integracija. Koalicija sa njima je nemoguca a za ulazak u EU je potrebno sprovesti reforme koje zahtijevaju dvotrecinsku vecinu u Parlamentu. Ta dvotrecinska vecina mora da dodje od nekuda. A nema teorijske sanse da Demokrate ili Krivokapic sa svojom partijom mogu da otcijepe dovoljno birackog tijela DF-a da bez DPS-a dodju do potrebne vecine. Koalicija sa DPS-om jeste nepozeljna, i izuzetno teska za prodati narodu, ali je isto tako i neminovna. Proizilazi iz jedne krajnje jednostavne politicke situacije. I poruke EU su jasne. To nisu signali, to su maltene naredbe da do toga mora da dodje. Ne znam kako to ne vidite.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks