Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Upravo si priznao da Linux nije optimalan izbor ni za prosjecne korisnike, jer veci benefit imaju od Windowsa sa "narodnim verzijama" softvera nego sto imaju od Linuxa sa open source alternativama.
Prosječnom korisniku treba profesionalni alat poput PS da izmjeni pozadinu na slici a 90% tih korisnika ne zna kako da ukloni "crvene oči" sa slika a kamol da reparira oštećenu sliku i u 95% slučajeva nisu spremni da izdvoje novac za kurs i toliko o tome koliko im trebaju profesionalni alati, ali eto dostupan je zašto da ne iako u 99% slučajeva pokupe neki malware jer je razumije se "narodna verzija" pa im nije jasno zašto je komp spor a da ne pominjep pop-up reklame
Da se razumijemo, koristio sam Linux dugo godina, i sad imam Manjaro MATE instaliran u dual boot-u. Ali se ne sjecam kad sam ga zanji put koristio. Moguce da vise poslije svih Windows update-a ne bih ni mogao da udjem u Linux. Cak ni za office ga ne bih koristio jer je benefit OneDrive-a i automatskog cuvanja podataka na svim uredjajima na kojima imam instaliran Office paket, mnogo veci od benefita koje pruza Linux.[/QUOTE]

Moje iskustvo je sasvim suprotno od kako sam se bolje upoznao sa linuxom ne pamtim kada sam upalio win koji imam ja mislim instaliran je jednom hardu koji je isključen kako bih mu produžio vijek rada. A vidiš ja kostim googleov drive za istu svrhu mada mi ne trebaju dokumenti tako često. Da se razumijemo sve se svodi na individualan slučaj neko preferira ovo a neko ono samo mi smeta kad se kaže je linux je primitivan OS jer nema alate koji koštaju koliko već koštaju a treba ima neki trivijalan task da se završi