Results 1 to 25 of 3509

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

https://forum.cdm.me/showthread.php?p=5587611

Da ti odgovorim ođe

Nekako si vješto preskočio da URA mora da naglasi da neće ni sa DPSom.

Na sljedećim izborima CnB (zajedno sa nekim organizacijama koje bi to možda i predložile) MORA da izađe sa sljedećom ponudom:

Ni sa DPSom ni DFom.

Pravićemo vladu sa Demokratama i manjinama. Vladu stručnjaka sa političkim potpresjednicima (doda bi tu i Zdravinja ako bi se prihvatio, mada njemu bi najjače ležalo ministarstvo vjera ili podpredsjednik za odnose sa vjerskim zajednicama, uživa bi čoek ), predložili bi da Premijer bude Spajić (inače i Srbin i Crnogorac taman kolko treba) i ministarstvom za ljudska i manjinska prava manjinama. Manjinama bi svakako dao još po neku funkciju tipa direktora nacionalnih parkova u njihovim sredinama itd sa akcentom ljudi van stranaka (ekološki aktivisti itd).

Predložili bi Tamari Srzentić, Sekuloviću, Milatoviću, Bojaniću i Stijoviću da ostanu. Voljeli bi Šoća na mjestu ministra pravde a nekog profesora iz inostranstva naše gore lista za prosvjetu....

Ne prokomentarisah, strašno mi je mio predlog za Džemala Perovića za ambasadora za Albaniju. Meni je i onaj Dževdet Pepić odličan lik.

To bi ukratko bio neki meni blizu koncept.

Na pitanje, šta ako ne budete imali većinu, odgovor je tražimo manjinsku podršku. Prvo od DFa, a ako neće da je da, onda od DPSa. Ako neće ni jedni ni drugi, nek idu oni u koaliciju ili novi izbori, jer ovo ludilo koje prave te dvije grupacije je neizdrživo.

Mislim da bi to ponijelo pola glasova manjina, trećinu DPSu i komaaat DFu.

Hint, podrška za Jokića iz Kotora za predsjedničke ili Lekića, a u zamjenu za podršku za Luku Rakčevića za Podgoricu. DFovci mogunda glasaju za Luku, Ivana Vukovića ili Dajka.

Aleksa nek ostane predsjednik skupštine. Ne treba nam novi AV u smislu stranačke poslušnosti. Nek da malo i drugim ljudima da izađu iz sijenke. Onaj Bogdanović definitivno nije taj. Meni je recimo Jokić gotivniji lik od Moma Koprivice masu. Samo podatak da je u Kotoru dosta više ljudi na lokalu glasalo za Jokića nego što je na parlamentarnim za broj 11 govori dosta.

Mada, najidealniji kandidat za predsjedničke bi
    mogao da bude naš arhitekta iz Pariza, prestolonasljednik, princ Nikola Petrović. Njega bi mislim svi glasali, mada ni Ćaki Lekić nije loš.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

2. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)