Vladika Danilo Dajkovic, takodje mitropolit crnogorsko primorski . . . smijenjen je jer su procijenili da ce im Risto Radovic bolje zavrsavati posao, eto kolika je ta velika premijerova pobjeda.
Vladika Danilo Dajkovic, takodje mitropolit crnogorsko primorski . . . smijenjen je jer su procijenili da ce im Risto Radovic bolje zavrsavati posao, eto kolika je ta velika premijerova pobjeda.
Pravi analitičar, evo ga analizira ko od vladika koristi botoks![]()
Ne znam kakve unutrašnje borbe vodiš, ali konstantno potenciranje na "naše" i "vaše" možda plaćaju na portalu. Na forumu je ipak drugačije.
Ipak je najviše ljudi koji misle dobro zajednici. I taj broj iz dana u dan raste. Sve vas je manje, u oba tora, i onda je jedini logičan slijed događaja da se sami sa sobom prepirete
Srećno!
Pazi kakva nam je vlada kad na forum na temi o vladi vi pricate o mitropolitu, mislim da je sve rečeno
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Evo par puta procitah i dalje ne vjerujem sta covjek napisa poslije silnih tirada. Neka sto drugima pretpostavljate stavove, nego u silnom agitpropu poceste da se svadjate sa svojim. No, novi dan, nova nafaka. Kao sto vec rekoh, nekad im je neki portal dobar, nekad dno sve kako se namjesti. Kramer protiv Kramera
Jesi li ikad, ista napisao na ovom portalu a da nije bilo o sendvicima, botovima i placenicima? Ne na sebe Deda Mraze, ne na sebe...
Pobediti možeš samo u utakmici koju igraš.
A izbor Mitropolita Crnogorsko-Primorskog nije bila Zdravkova utakmica.
On je u stvari uleteo kao Jimmy Jump i prekinuo utakmicu dok je njegov tim pobedjivao.
I umalo nije Joanikija koštao titule Mitropolita.
Srećom, u Saboru SPC sede mudre glave i nisu Joanikiju uzeli za zlo ispad njegovog pulena. Verovatno i zato što je Zdravko poštena duša i iskreni vernik.
Jer, nije Joanikije Zdravkov igrač niti Zdravkov kandidat za Mitropolita.
Joanikije je sluga božji i čovek SPC-a. Ovo je veliko priznanje njemu i njegova pobeda. On je minulim radom stekao ugled i poverenje većine u Saboru.
Reći da je Mitropolit postao zato što je Zdravko udario pesnicom od sto je nipodaštavanje tog minulog rada Mitropolita Joanikija.
Dok je njega bivša vlast u Crnoj Gori privodila i tamničila, za Zdravka politička javnost nije ni čula.
Zdravka je crkva postavila na čelo koalicije oko DF-a i tako ga uvela u politiku.
Crkva želi taj Temeljni sporazum i na Zdravku je da to obezbedi. To je njegova utakmica što se crkve tiče.
Tu može da pobedi i tako zapuši usta dušmanima koji ga prozivaju da je izdao crkvu.
A prozivaće ga i dalje, jer evo Mitropolit je izabran "po njegovoj želji".
Loptica je sad u njegovom dvorištu, pa se ja ne bih zaletao sa ocenama čija je ovo pobeda.
izdrži Dačo, znam da nije lako
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Biće teško, ali navići ćemo se.![]()
Kako ti znaš da sam se ja nadao drugom Mitropolitu? Kom drugom?
To su recimo nebuloze i lažne dileme koje su vam poturene.
Joanikije je svo vreme bio glavni favorit za Mitropolita. Čak se i gore pomenuti portal Vidovdan.org, koji vode ljudi bliski Irineju Buloviću, pomirio sa izborom Joanikija još pre nekoliko dana, kad su pisali da Joanikije ima podršku patrijarha i da je sve rešeno.
Ali ne vredi to objašnjavati nekom ko misli da je Zdravko Krivokapić crnogorski Kisindžer i da je samo njegova odlučnost i punodomišljatost sprečila Vučića da vam izabere drugog mitropolita.
Sve i da nije tako, opet treba čestitati Krivokapiću na manevru.
Sa druge strane, super je što su se Dača i Rodion povezali nakon svih ovih dešavanja. Uživaću čitajući njihovu razmjenu mišljenja.![]()
vjeruj mi Čoda, biće lakše. biće još napada SNSa i njihovih piona iz DFa na Crnu Goru, premijera i vladu ali biće poraženi. na tvoju žalost. a i Mandinu, Pipunovu itd
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zdravko ce pazljivo odabrati koga da izda, crkvu ili Crnu Goru.
Pa zar nije vec izdao i Crnu Gori i Srbiju i Crkvu?
Ne znam sta ima da bira kad je vec kvotu ispunio
https://www.google.com/amp/s/www.vij...apad-prioritet
Medojević je prdnjava obična,da ima zakona u ovu drzavu trebalo bi ga pitat odakle njemu sve te informacije koje nam plasira svih ovih godina...
Ovaj link postavih jer su mnogi vjerovatno ovo zaboravili,sad je postao veliki vjernik toboš,a bježi,suvišno je rijeci ovog covjeka više komentarisati,svaku moguću stranu je promijenio,pih
Sent from my iPhone using Tapatalk
Što učinje Zdravko!
Neka što pomože njegova molba da se ubrza odluka o izboru mitropolita i da bude po volji ogromnog broja vjernika iz Crne Gore, no izgleda doprinese i tome da epsikop Irinej bački (čujem DF-ova uzdanica) više čak nije ni član Svetog Sinoda SPC.
Bogme koliko su fabrika ovi prethodni ostavili ni 6 crkava nece biti dovoljno da se osvestaju....
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks