Page 466 of 1249 FirstFirst ... 366416456462463464465466467468469470476516566966 ... LastLast
Results 11,626 to 11,650 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ne radi se ođe toliko o vladi. objašnjeno je šta se dešava ako zakon prođe a banke odrade ono što su rekle. najviše štete ide na račun građana, kao i uvijek
    Steta na racun gradjana je ucinjena kad su gradjani digli kredite, sad samo dojebavaju gradjane ko stigne. Gradjanima je u ovom trenutku interes da bude moratorijum, ostali ljudi bez posla, smanjene plate i svasta jos.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    656
    Thanked in
    306 Posts

Pretpostavljam da je za ovaj predlog od Konjevica potrebna apsolutna vecina a ne prosta vecina u parlamentu... tako da se nebih mnogo sjekirao....
    Ova glupost sa moratorijumom im nece proci....

A ako im kojim slucajem i prodje, onda bi apsolutno legitimno bilo da Banke traze da im drzava subvencionise kamate na depozite kao i druge troskove koje po raznim osnovama mogu imati kao rezultat ovakvog moratorijuma

3. The Following User Says Thank You to osvajaci pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Nikad nije bio problem koristenja goriva i privilegija koji su zakonom dozovljeni i odobreni. To ni na Zapadu nije problem. Nasu drzavu su unistili ilegalni i skriveni dilovi, razni Telekomi, limenke i 25 miliona za tajne stanove tuziocima i funkcionerima.

5. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.cdm.me/ekonomija/svjetsk...j-stabilnosti/

bolje znaju Raško i ekipa DF-SNP no svjetska banka. ovo je upozorenje za one iz parlamenta
    Svi znamo ko su SB i MMF, razlog vise da se ide u moratorijum.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Ovo može da se tumači kao pokušaj da se u toku turističke sezone poveća likvidnost stanovništva, a samim tim i potrošnja i prihodi državne kase. Konjević, naravno, ne razmišlja toliko daleko niti ga interesuje opšti interes jer je klasični populista bez trunke savjesti....
    Otpisao sam ga potpuno kad je otisao u ANB, dobio tajna dokumenta, a onda cekao pet dana da stignu u Skupstinu da zakuka kako se otkrivaju tajne i da nam je crn obraz drzave pred svijetom.

To ne bi niko ko ovu drzavu mrvicu postuje uradio...

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Raško nije nepametan, no čini se da je spreman vrlo nisko da padne.

9. The Following User Says Thank You to Stradivari For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Nikad nije bio problem koristenja goriva i privilegija koji su zakonom dozovljeni i odobreni. To ni na Zapadu nije problem. Nasu drzavu su unistili ilegalni i skriveni dilovi, razni Telekomi, limenke i 25 miliona za tajne stanove tuziocima i funkcionerima.
    Ma znam ja da tebi nije problem nesto sto je bio problem prije, mogao sam slobodno to napisati umjesto tebe.
    Sipaju gorivo neograničeno na nas racun to nije problem, cudio bi se da si problematizovao to i iznenadio
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Ma znam ja da tebi nije problem nesto sto je bio problem prije, mogao sam slobodno to napisati umjesto tebe.
    Sipaju gorivo neograničeno na nas racun to nije problem, cudio bi se da si problematizovao to i iznenadio
    Sjećam se ja kad si ti upozoravao na ovo arčenje para na gorivo zadnjih 15 godina. Makar 10 puta si pisao kilometarske postove i upozoravao nas. Jedino što tad nije bilo ovo "Osvježilo" no "konstantni sunčani intervali".

12. The Following 2 Users Say Thank You to Babbo Natale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Sjećam se ja kad si ti upozoravao na ovo arčenje para na gorivo zadnjih 15 godina. Makar 10 puta si pisao kilometarske postove i upozoravao nas. Jedino što tad nije bilo ovo "Osvježilo" no "konstantni sunčani intervali".
    Zato vam sad pisem da ne pravite iste greske kao ja, da osudite to ali dzaba. Nadjete za sve opravdanje.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,798
    Thanked in
    1,603 Posts

Vjerujes li da veliki borac da se pouzimaju sva sluzbena vozila, sve na prodaju, da se ide pjeske, sad prica kako to nije problem...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,622
    Thanks Thanks Received 
    6,121
    Thanked in
    2,954 Posts

Ovo može da se tumači kao pokušaj da se u toku turističke sezone poveća likvidnost stanovništva, a samim tim i potrošnja i prihodi državne kase. Konjević, naravno, ne razmišlja toliko daleko niti ga interesuje opšti interes jer je klasični populista bez trunke savjesti.

Banke u CG ovo vjerovatno mogu da istrpe, ali moraju da pale alarm da ovo ne bi postala praksa kad god neka partija odluči da privoli malo glasača ili skupi političkih poena...
    S obzirom da se ne predlaže moratorijum na isplatu depozita, Banke bi morale da isplaćuju sredstva klijentima koji to traže. Ne znam jesu li danas to mijenjali i korigovali nisam stigao da ispratim vezano za depozite.
    Uglavnom situacije je kao što napisah:

Šest mjeseci moratorijuma znači da se u banke (sistem) ne bi vratilo 600 miliona eura. U tih 6 mjeseci bankama dospijeva preko 400 miliona depozita, koje po sili zakona banka mora da isplati ako se neko odluči da podigne sredstva iz banke. Najveća banka u CG bi imala samo trećinu toga, i to ne bi mogla da priušti sve da ima štampariju para u trezor.
    Neće naravno svih 400 miliona biti isplaćeno, ali ako se u sistem banaka ne vraću pare, banke moraju od svojih para da isplate te depozite. Toliko svojih para nemaju jer je dio obavezna rezerva, dio je na računu a dio je plasiran kroz kredite.
    Mada ako se narod uspaniči, nije nerealan scenario i svih 400 da se dignu.

Opet kažem, najugroženije kategorije stanovništva - ko je bez posla, ko ne prima zaradu 3 mjeseca, kome je smanjena 10% i više može da dobije moratorijum po sadašnjim pravilima CBCG.
    Davanje moratorijuma na kredit zaposlenom u zdravstvu, policiji, penzioneru, radniku EPCG ili neke jake privatne firme tipa Telekom nema nikakve logike jer nisu pogođeni kao prethodno pobrojane kategorije stanovništva.

Treba 41 glas da se usvoji zakon. URA, koliko sam upućen a ako lažu mene lažem i ja vas, neće glasati za zakon.

Svakako CG je zemlja čuda, očekujte neočekivano. A kad je populizam u pitanju, razum je često po strani.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Jes bogme sitno zaradjuju
    Erste banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 24,5 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija 1,96 miliona.
    Hipotekarna banka – Neto prihodi banke od kamata iznosili 15 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija 4,92 miliona eura.
    NLB banka – Neto prihodi od kamata banke iznosili 20,8 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija 2,69 miliona eura.

[https://www]

Adiko banka – Neto prihodi od kamata iznosili 10,52 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija milion eura.
    Univerzal kapital banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 4,59 miliona, dok su neto prihodi od naknada i i provizija iznosili 2,7 miliona eura.
    CKB – Neto prihodi od kamata su iznosili 27,9 miliona eura, dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 6,78 miliona eura.
    Prva banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 8,7 miliona eura, a neto prihodi od naknada i provizija 1,76 miliona eura.
    Lovćen banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 8 miliona miliona, dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 141 hiljadu eura.
    Zapad banka – Neto prihodi od kamata iznosili 2,95 miliona eura, a neto prihodi od naknada i provizija 605 hiljada eura.
    Komercijalna banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 5,14 miliona eura, a neto prihodi od naknada i provizija milion eura.
    Zirat banka – Neto prihodi od kamata iznose 2,29 miliona eura, eura dok su neto prihodi od naknada i provizija 409 hiljada eura.

U principi Raskov moratorijum Jul Avgust Septembar bi pomogao vise drzavu i privredu no sve bankarske pomoci...
    Mene briga za mene je kamata 10%

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

17. The Following User Says Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Apoteke i farmaceutske veletrgovine su najbolje poslovale poslednjih godinu i po. Zašto vlada ne donese odluku da moraju prodavati ljekove bez marže narednih šest mjeseci?

19. The Following User Says Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Erste banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 24,5 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija 1,96 miliona.
    Hipotekarna banka – Neto prihodi banke od kamata iznosili 15 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija 4,92 miliona eura.
    NLB banka – Neto prihodi od kamata banke iznosili 20,8 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija 2,69 miliona eura.

Adiko banka – Neto prihodi od kamata iznosili 10,52 miliona, a neto prihodi od naknada i provizija milion eura.
    Univerzal kapital banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 4,59 miliona, dok su neto prihodi od naknada i i provizija iznosili 2,7 miliona eura.
    CKB – Neto prihodi od kamata su iznosili 27,9 miliona eura, dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 6,78 miliona eura.
    Prva banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 8,7 miliona eura, a neto prihodi od naknada i provizija 1,76 miliona eura.
    Lovćen banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 8 miliona miliona, dok su neto prihodi od naknada i provizija iznosili 141 hiljadu eura.
    Zapad banka – Neto prihodi od kamata iznosili 2,95 miliona eura, a neto prihodi od naknada i provizija 605 hiljada eura.
    Komercijalna banka – Neto prihodi od kamata su iznosili 5,14 miliona eura, a neto prihodi od naknada i provizija milion eura.
    Zirat banka – Neto prihodi od kamata iznose 2,29 miliona eura, eura dok su neto prihodi od naknada i provizija 409 hiljada eura.

U principi Raskov moratorijum Jul Avgust Septembar bi pomogao vise drzavu i privredu no sve bankarske pomoci...

22.7 miliona ukupna dobit svih poslovnih banaka u Crnoj Gori.

https://www.bankar.me/tag/dobit-banaka/

Dobit BEMAX DOO 27.5 miliona

https://www.portalanalitika.me/clana...5-miliona-eura

Neraspoređena dobit 127.5 miliona

https://mina.news/mina-business/bema...redene-dobiti/

Rebni Raško Bemax, ako smiješ.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Apoteke i farmaceutske veletrgovine su najbolje poslovale poslednjih godinu i po. Zašto vlada ne donese odluku da moraju prodavati ljekove bez marže narednih šest mjeseci?
    Ili ove dijagnostike i labaratorije, da rade džabe testove a za reagense i plate nek se snađu. Kad mogu banke što ne i oni.

22. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post

Preskočio si rashode za kamate na depozite i kreditne linije iz inostranstva, o platama da ne pričamo.

Thanks Thanks Given 
    117
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    50 Posts

Kakvo kukanje za bankama, koje masakriraju stanovnistvo sa ubjedljivo najvecim kamatnim stopama u evropi, a povecanje akciza? Evo nema koje udruzenje privrednika nije dalo negativno misljenje na to, pa niko rijeci da kaze. Ruka u dzep gradjanima i privredi, ali ko j.be gradjane, bitne su banke. Da se razumijemo, zakon je populisticki, a posebno jer je inicijalno predlozen na 6 mjeseci, sto je nezamislivo i to nece proci. Ali zakon o akacizama ce definitivno proci i to bi mogao da bude problem. Nece se banke zajebati

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

O visini kredita se pricalo milion puta. Ali dobro.
    Sad su Rasku krive banke, vidim i vecini ovdje. Ali da pomognemo malo Rasku. Da je IRF plasirao novac kako treba, a ne DPS privrednicima za plate i za slicne gluposti, to bi obalilo cijenu kredita. Da je cuvena Posta napravila stedionicu i ona usla na bankarsko trziste, pomogla bi gradjanima a time bi i pala cjjena kredita za gradjane.
    Ali eto.... Sad razmisljate svi dje ste zivjeli zadnjih 30 godina

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Vjerujes li da veliki borac da se pouzimaju sva sluzbena vozila, sve na prodaju, da se ide pjeske, sad prica kako to nije problem...

Sto bi jedan koji je sad u vlasti u Tivtu rekao, promenile su se okolnosti kad je trazio nesto a na pitanje zar nisi zbog toga prozivao DPS

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Sto bi jedan koji je sad u vlasti u Tivtu rekao, promenile su se okolnosti kad je trazio nesto a na pitanje zar nisi zbog toga prozivao DPS
    To je Ljubo Filipovic najbolje rekao prije neki dan "drugaciji je konteks"

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,891
    Thanked in
    2,522 Posts

Realno, neće ni jedna politička prepustiti da 1000 službenika koji upravljaju školama biraju nekakvi Savjeti pored živog ministrarstva i partija. Ni prošla ni sadašnja vlast. Mada ovih 500 direktora škola i 500 pomoćnika je pretpostavljam u onih 20% koji se biraju partijski dok će ostali biti eksperti. Matematika veli upada u prosvjetu 4.000 eksperata, pa se onda tako ispeglaju ovih 1000 stranačkih

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ethodne-vlasti

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Realno, neće ni jedna politička prepustiti da 1000 službenika koji upravljaju školama biraju nekakvi Savjeti pored živog ministrarstva i partija. Ni prošla ni sadašnja vlast. Mada ovih 500 direktora škola i 500 pomoćnika je pretpostavljam u onih 20% koji se biraju partijski dok će ostali biti eksperti. Matematika veli upada u prosvjetu 4.000 eksperata, pa se onda tako ispeglaju ovih 1000 stranačkih

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ethodne-vlasti
    Jedini realan i fer izbor je da školski odbori sačinjeni od nastavnog kadra i savjeta roditelja biraju direktore.

Ako ti nije muka da se iscimaš, ili nekom drugom, napravite peticiju da se to pogura malo na roditelji.me i preko društvenih mreža.

Ako neće oni sami, možemo i moramo i mi malo da pritisnemo.

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,891
    Thanked in
    2,522 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Jedini realan i fer izbor je da školski odbori sačinjeni od nastavnog kadra i savjeta roditelja biraju direktore.

Ako ti nije muka da se iscimaš, ili nekom drugom, napravite peticiju da se to pogura malo na roditelji.me i preko društvenih mreža.

Ako neće oni sami, možemo i moramo i mi malo da pritisnemo.

Nisam ti ja neki aktivista, vise sam starac hejter sa balkona ka u Muppet Show.
    Takodje, nisam siguran koliki bi trebalo da bude pritisak da se partije odreknu zaglavarivanja 1000 ljudi.
    Mislim da bi ti prije dali da im sa zenom (ili momkom kako ko) legnes.
    Evo pritiskala NVO loja se samo bavi pritiscima pa zalud.
    Peticiju vazda potpisat.

Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,891
    Thanked in
    2,522 Posts

I nagovorit jos naroda da potpise.
    Stono bi se reklo nabavim ti 10 potpisa
    Bem ti tehniku ko ukinu edit!

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,891
    Thanked in
    2,522 Posts

Ajmo jednu forumsku inicijativu da se vrati Edit

Page 466 of 1249 FirstFirst ... 366416456462463464465466467468469470476516566966 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)