Page 462 of 1249 FirstFirst ... 362412452458459460461462463464465466472512562962 ... LastLast
Results 11,526 to 11,550 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Njje to tesko. Posto ne gledamo, nadjite video u kojem neko kaze ja ne znam za sta glasam ili ja ne znam sta je tekst zakona jer ga niko nije dostavio.
    Nije bas da vjerujem Ljubomirovim konstrukcijama. Nema neki skor tacnih podataka, ni ovdje na forumu, a ni inace

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Evo je rodion iskiulirao video. O cemu se radilo na tom glasanju?
    Nije se desilo jednom vec nekoliko puta i sistem glasanja im bas ne ide od ruke pocev od decembra pa do zadnjih dana. To su sve trivije i dogadjaju se u svakom parlamentu nego sto ljudi hoce od trivija da prave pricu.

Da ne navodim prethodne primjere, samo uzmi kad je isao Popovicev predlog zakona o zabrani o fasistickih organizacija pa kad se Becic znojio i dobacivao svojim poslanicima sta da glasaju pa u nervozi na kraju slucajno ukljucio mikrofon pa dozivao nekog Strahinju, pa slali po Branku jer predlog prolazi i dobacivao "mora, mora da glasa"... Pa na kraju ono sustinsko da niko nema pojma koji tekst tuzilackih zakona je usvojen dje sam ja prozivao danima ove agitpropove da kazu koji je tekst u pitanju, a okle ce oni znati jer ne znaju ni oni sto trebaju i zbog cega nema galame sto je Djukanovic vratio zakone jer im je pao kamen sa srca. Ni strucna javnost, ni EU se ne izjasnjava jer niko ne zna o cemu da prica.

Nemojmo o glasanju u Skupstini jer je to tamo uvijek lutrija. Svi znamo da je u pitanju DPS vec bi se mimovi stancovali i posalice bacale no da se prica o konkretnom. I na kraju ono sustinsko. Kad neko kaze da je nesto bijelo taj nije za DPS jer i oni isto tvrde ili sto vam je u tom trenutku crno milije. Pa ovdje samo kad bi se bavili ispravljanjem pogresnih cinjenica glede DPS sto ovi neki ispisuju u magnovenju ili oko onih pravnih vratolomija koje je hell pravio oko birackog spiska trebao bi da se ispise na stotine strana ovako ne obracas paznju na neke nelogicnosti ili ih ne citas i svoga posla. Ako hoce neko oko sustine i smisla sa argumentacijom hoce, ako ne samo prevrnes ocima i to je to.

3. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Nije se desilo jednom vec nekoliko puta i sistem glasanja im bas ne ide od ruke pocev od decembra pa do zadnjih dana. To su sve trivije i dogadjaju se u svakom parlamentu nego sto ljudi hoce od trivija da prave pricu...
    Pa tako reci, brate. Nemaš.

Da imaš već bi bio video klip, ne bi DPS iz osjećaja poštovanja prema skupštini propustio takvu priliku.

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Meni nije jasno sto ti ocekujes nakon 30 godina sloma drzave i svega sto je unistilo narod i institucije?

Ja govorim da ce nam trebat minimum 2 mandata vlade da pocnemo da licimo na nesto. Znaci 8 godina. Ne ocekujem da sve bude sjajno i bajno odma. Znaci prihvatio sam DF kao nuzno zlo, i sve druge anomalije koje nas prate, ali to je sve dio sire slike i postepenog oporavka. Ako stvarno za 4 godine, pa onda za 8 ovdje ne bude bolje, onda pisi propalo i gasi nas.

Ali mi nije jasno sto ti ocekujes nakog 30 godina urusavanja ljudi, morala, institucija. Da se preko noci sve promijenilo i da smo odjednom najmoralniji, bez korupcije, sumnjivih likova? Ako su to tvoja ocekivanja, onda su nerealna.

Ako ne vidis siru sliku i procese i nuzno zlo koje moramo PRIVREMENO prihvatiti da bi DPS jednom za vazda poslali u proslost, onda bi ti preporucio da preispitas stavove, jer ne vid sto oces da postignes sa trenutnim stavom?

Neces DPS , neces ni ovu vladu? Sto oces? Ili oces opet DPS?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Neću opet DPS.
    Za ovu vladu još je rano, ali ovo do sad prikazano ne ide u pravcu u kakvom sam se nadao a tek ne u kakvom sam očekivao.
    Generalni zaključak na prvu loptu male razlike u odnosu na DPS Vladu za dosta stvari, ima naravno stvari koje se razlikuju. Lopovluk svakako im ne možemo pripisati, ali kadrovska rješenja i neke odluke...

Što očekujem? Da se manete tih floskula "nije ti smetalo 30 godina" za početak. Smetalo mi je. I nije me briga što autoriteti s foruma nisu konstatovali da mi smeta! glasao je narod protiv tih stvari, i očekuje da se sa tim batali. Jer se glasalo protiv toga.

A ajde da probam da pojasnim.

Očekujem da prestanete da relativizujete kikseve ove Vlade i njenih kadrova. Konkretan primjer:
    Jočićka izjavi: "Ja mislim, koga god bih zaposlila da ima neki politički bekgraund opozicije, da je to ostvarivanje pravde." očekujem da je svi odreda osude jer je ovo političko zapiošljavanje.
    Ljora Nrekića (DPS) iz Ulcinja su priveli zbog identične izjave. Naravno da su trebali da ga privedu.
    Za ovu se branitelji lika i djela Vlade jave sa čuvenom floskulom: đe si bio ove 30 godina kad ti to nije smetalo. E pa smetalo mi je i briga me što autoriteti s foruma nisu konstatovali da mi smeta! I smeta mi i sad.
    I ne vidim nijedan jedni razlog zašto bi se ovakvo i slično ponašanje tolerisalo još 4 do 8 godina kako ti kažeš. Ovo je praksa sa kojom treba prekinuti odmah i napraviti otklon od DPS-a, SD i satelita. Nema poterbe da se čeka još 4 do 8 godina. To je samo bačeno vrijeme. Promjene su poterbne odmah. Što se duže čeka mnogo će sve to da košta.

Ministarka Bratić ukine slobodan ulaz u nacionalne parkove za 21 maj koji je jedan od dva državna praznika koje ova država ima. Samo nemoj očekivat da naivno povjerujemo da to nema veze sa ničim nego je to već bilo riješeno.
    Više vremena potroši na prekrajanje svih dokumenata na ćirilicu nego na stvarni posao. Sjetimo se bisera od izbora direktorice u Pljevlja, savjetnika koji dočekuje Šofra i slično. Savjetnici, liše kadrova u sport, su joj takvi da bi se čiča Draža počešao i zapitao kako ja ovakve ne nađoh.

O DF-u i nepoštovanju zakona ne treba puno govoriti. Još kad vidiš lik i djelo Marka Bata Carevića koji krši grdilo zakona na koje niko ne reaguje. Treba da čekamo još 4 do 8 godina da se nešto tu promijeni jel?
    Tom istom DFu premijer pravi ustupke sa superstarom Dritanom. Evo da vidimo budžet, Leposavića, HN vlast i slično. Slaven otkači brata Lepoga, posa je posa, pa se nada nekom mjestu u Vladi i on, što da ne nema veze što je 40 ljudi zapalio za plate i stečaj uveo u firmu. Vidio od DPSovaca fakat.

Superstar Dritan hapsi, presuđuje i piše optužnice - 3 u 1. Brat obrće igricu u vršenju pritiska na institucije koje je čak i DPS, makar javno, držao nezavisnim. Okružio se savjetnicima nijedan nije stariji od njega. Konstantno srljanje iz poteza u potez i ne čudi kad mu savjetinici svi skupa nemaju 12 mjeseci staža. U mjesec dana izjavljuje da Leposavić nije izjavio da je bio genocid a onda kaže da DPS podržava bojkotom negiranje genocida.
    Pičamo o čovjeku koji je doktor nauka fakulteta političkih nauka.

Kandić i udes. Momak je vaspostavljen u decembar na funkciju i u tom ternutku je dužan bio 6,000 poreza kao advokat i blokiran kod CBCG. Savjetnik premijera je osoba koja duguje pare. To ti je kao što je Migo Stijepović bio ministar obrazovanja a odlično znamo kakav je bio sa padežima. Razlike nema.

Treba li pominjat izmjenu zakona za zapošljavanje u državne institucije? Ne treba i ja mislim, sramna je.

Poreska Uprava i Uprava Carina su bile u vd stanju 4 mjeseca. Veoma neozbiljan potez. Ministar finansija, koji je napravio super osao sa zaduživanjem i na tome im svaka čast, je dozvolio sebi da potpisuje naloge za puteve za te institucije. Pričamo o glavnim generatorima prihoda ove države. Tako bitnu instituciju si ostavio bez direktora jer si potrčao da smijeniš DPS direktore. Sama smjena mi nije problem nikakav, ali držat te institucije bez direktora je očajan potez. U mom i tvom korporativnom svijetu đe radimo, CEO firme je potpisivao putne naloge umjesto direktora prodaje jer ga nije odabrao 4 mjeseca.
    Da ti ne kažem da smo iz budžetske rezerve platili avione. To se ne radi. Budžetska rezerva ne služi za te stvari.

Očekujem da se manemo podjela i da Vlada prva ne gura taj narativ. Ali, ta ista Vlada bode trn u oko pro crnogorski nastrojenom građanstvu počev od premijera Krivokapića i pjesmom Danice Crnogorčević, a svi znamo koja joj je pjesma najpopularnija i zašto je baš nju odabrao sa tuđom pjesmom.
    Ne zaboravi i besjedu sa Cetinjanima đe onako od srca izjavi da se on pitao CG ne bi postojala. Alo ej, premijer države?!
    Ona čestitka Uskrsa, jer 1 maj smo eto zaboravili, je blago rečeno skandalozna. Imao sam osjećaj da se opijelo neko drži dok sam slušao ono.
    Nepoštovanje epidemioloških mjera treba li pojašnjavati i obrazlagati. I kome je on bio na sahranu zajedno sa Spajićem i Bratićkom. Divan neki teolog bijaše, kažu novine.
    Đe to ima da jedan premijer ode u zvaničnu posjetu drugoj državi i umjesto da sa premijerom ili predsjednikom države ima prvi sastanak, on ima sastanak sa nekakvim popom iz Grčke?
    Znaš li koliko je svjetnika do sad promijenio? Mašala dosta.

A pošto nisi premlad, sjeti se perioda od 2003 do 2008. Rusi, nekretnine, berza. Pucalo je narodu za zastave i političare i sve ostale jer se dobro živjelo. Izlaznost nikad manja nije bila nego na izborima tih godina, ako izuzmeš referendum naravno.

I mogao bih još primjera da navedem ali nema neke svrhe ni potrebe.

Upravo ovim činjenjem ide se ka tome da se ništa ne mijenja. Poneko osjeća da se polako satire sve što je crnogorsko, a da to nisu komite koje ultrasi sa druge strane provlače sa jeftinim forama da neko ponese Crnu Goru za Lajkovac.
    A previše je slučajnih stvari, nego evo URA neće dat valjda. Sjećamo se svi mlađanog Filipa Adžića i njegovih stavova o crkvi, i kako se to sve na kraju završilo.

I jednoga Marka Milačića, koji samo još zastavu sa broda Crni Biser kapetana Džeka Sparoa nije ljubio za svoje 36 godina života. Ostale svaku.

Promjena ima, lagao bih kad bih rekao da nema. Ali su minorne u odnosu na ono što je trebalo da bude. A za neke stvari postoje očigledni dokazi da se nisu faktički promijenili, bukvalno je sjaši kurta da uzjaše murta situacija (Jočićka, pr DNP za direktora, DIFovac na mjesto direktora ZZZ i da ne nabrajam dalje...). Tu nikakve razlike u odnosu na DPS nema. Nikakve

E zamisli da tebi firma nakon par godina dobrog rada ponudi direktorsko mjesto i kaže imaš te i te probleme očekujemo da ih riješiš jer tvoj prethodni nije. Vjeruj mi neće te čekat 4 godine, ni godinu, željeće rezultate što prije a max za 6 mjeseci.
    E tako je i sa Vladom. Promjene su potrebne odmah a ne da sačekamo.

Malo sam odužio, vjerovatno nisam ni sve rekaoa ali valjda si skapirao kakvu Vladu želim.
    Last edited by hercules; 23-05-21 at 23:22.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

6. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Pa tako reci, brate. Nemaš.

Da imaš već bi bio video klip, ne bi DPS iz osjećaja poštovanja prema skupštini propustio takvu priliku.

Dje je Branka? Jel glasala uopste? Nego, hoces li mi sada reci koji je tuzilacke zakone bila usvojila skupstina, zna li iko? Tu je bio tek spektakl od glasanja ili da tragamo za jos "zanimljivosti" sa skupstine i kako se glasa a odlicno znas da ih ima, ne fali. Ne znam mozda ubacis i onu poznatu o djevojcici i udesu Petra Ivanovica, nisi je jedno pola dana koristio a iz nekog razloga mislis da je strasno efektna za skretanja price

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ja jedino ne mogu da shvatim da li je u tvojoj glavi ovo gore zaista na neki način uporedivo sa onim Brajovićevim ponavljanjem glasanja. Ako jeste, čestitam, nikad ti u životu neće trebati da kupuješ psihoaktivne supstance, dobar si i ovako.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Zamisli kad bi ti citao napisano i na ono sta odgovaras, vjerujem da bi kad rekao i nesto vise od djevojcice i saobracajne nezgode Petra Ivanovica o kojoj btw nemas pojma ali ne moze da skodi

No, eto ako se misli na ponavljanje glasanja, da budem jasan, cisto da se ne zvacem jedno te isto na identican nacin na koji je bio slucaj u proslom sazivu, nije ga bilo u ovome. Sufliranja i pozivanja se ne racunaju Tuzilackim zakonima ni sufliranja nisu pomogla

Thanks Thanks Given 
    684
    Thanks Thanks Received 
    703
    Thanked in
    460 Posts

A on naravno uzdrzan.Kakav glumac
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,350
    Thanked in
    2,653 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Imas sve sjednice na youtube
    Znaci ne znas o cemu se radi

Zamalo da poentiras lepetanac, zamalo.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Juče, nedjelja na putu Nk-Pg. Samo sam čekala udes kod Palade. PG CGB42. Preticanje kolone ispred krivin ei završavanja isprekidane linije.

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Nasem narodu nije lako da se navikne na promjenu vlasti. To je kao kad na seljacko stopalo obujes talijansku cipelu. Mi se jos nismo navikli na pregalastvo nove garniture i da u tom zanosu ne zale cak ni sopstvene zivote preticuci kolonu, ne bi li pohitale u nove pobjede za sve nas...
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Dje ste bili 30godina sto ste cutali? Dobro jutro Skoj, da im objasnim da se privikavaju na novu crnu goru? Da ne kucas jutros na zoru...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Dje ste bili 30godina sto ste cutali? Dobro jutro Skoj, da im objasnim da se privikavaju na novu crnu goru? Da ne kucas jutros na zoru...
    Istina je da ste godinama ćutali a rodili se ponovo kao osviješteni graždani 31. avgusta 2020. I neka vam je sa srećom, ne znam što tebe toliko potresa to malo podsjećanje.

Što se ovoga tiče, nadam se da će montenegrina da pošalje snimak policiji i da će počinioca da procesiraju, taman kao onog zamjenika generalnog sekretara vlade za koga ste bili tako sigurni da mu neće ništa biti. Navikavajte se na odgovornost dosad neodgovornih.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Istina je da ste godinama ćutali a rodili se ponovo kao osviješteni graždani 31. avgusta 2020. I neka vam je sa srećom, ne znam što tebe toliko potresa to malo podsjećanje.

Što se ovoga tiče, nadam se da će montenegrina da pošalje snimak policiji i da će počinioca da procesiraju, taman kao onog zamjenika generalnog sekretara vlade za koga ste bili tako sigurni da mu neće ništa biti. Navikavajte se na odgovornost dosad neodgovornih.
    Dje radi sad zamjenik sekretara vlade, znaci kaznili su ga zbog onog, bas mi je drago onda. Stvarno je osvjezilo
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Voze se sluzbena vikendom bruka

Thanks Thanks Given 
    5,118
    Thanks Thanks Received 
    9,231
    Thanked in
    4,468 Posts

pa putevi, vidis da kontrolise stanje
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Juče, nedjelja na putu Nk-Pg. Samo sam čekala udes kod Palade. PG CGB42. Preticanje kolone ispred krivin ei završavanja isprekidane linije.

Ovo je bio samo jedan od razloga zbog kojih smo kritikovali prethodni režim. Bahato ponašanje + arčenje službenih auta van radnog vremena. Očigledno da mekoća nove vladajuće garniture daje isti efekat. Sramno i nedopustivo.

20. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Dobro se sjecam kad su Dritan, Zdravko i Becic gostovali kod Komnenica nakon izbora, da je Becic bas za ovakve stvari rekao da polaze od vrha.
    Da ne znam demokrate rekao bi da je u pitnaju naivnost Becica a ne cisti populizam, ili je mozda u pravu pa se i sad ovakvo ponasanje desava po principu, kad moze "sef" mogu i ja.
    "ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Ladno covjek nabroja sve stvari za koje je direktno kriv on i koalicija koju vodi.

23. The Following 3 Users Say Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    684
    Thanks Thanks Received 
    703
    Thanked in
    460 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ovo je bio samo jedan od razloga zbog kojih smo kritikovali prethodni režim. Bahato ponašanje + arčenje službenih auta van radnog vremena. Očigledno da mekoća nove vladajuće garniture daje isti efekat. Sramno i nedopustivo.
    Vozilo je u vlasništu d.o.o. " PUTEVI ", osnivač je opština PG.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Hvala.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Vidjeces sad kako ce acs odjednom da izgubi interesovanje.

27. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Vidjeces sad kako ce acs odjednom da izgubi interesovanje.

Bukvalno je dovoljno samo da te citiram...
    NADAM SE da ce ga kaznit ka ovog sekretara tvog...

f6

29. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

@Gagarin sjetih se nešto tvojih svakodnevnih postova kad je broj covid slučajeva bio visok. Sad je broj novih slučajeva u CG među najnižim u Evropi

https://www.statista.com/statistics/...pe-by-country/

Tada je priča bila da je vlada odgovorna i da ministarka zdravlja treba da da ostavku. Tom logikom sad su vlada i ministarka zaslužni što je broj ovako nizak. Samo ne vidim Gagarina kako o tome postuje svaki dan

Ja i tada i sada mislim da nema neke posebne vladine zasluge (sem za zaista profesionalno urađen program vakcinacije), već da se radi o prirodnim oscilacijama covid slučajeva.

Eto, ja samo toliko drugovi, da podsjetim koliko smo kao društvo skloni dvostrukim standardima.

31. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    88
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    34 Posts

Nije vezano za nasu vladu al sam siguran da bi ovakva metoda bila od koristi za neke od nasih parazita i uhljeba

Sent from my iPad using Tapatalk

Page 462 of 1249 FirstFirst ... 362412452458459460461462463464465466472512562962 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)