Page 45 of 139 FirstFirst ... 354142434445464748495595 ... LastLast
Results 1,101 to 1,125 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Sudbina URA? Pa ne znam baš. Imati 12% u decembru u NK a završiti na 5% na izbore govori da to što radiš i nije baš najpametnije.
    Imaš li dokaz da su imali 12%? Koliko ja znam, nije bilo mnogo zvaničnih anketa. Ali slažem se da URA ne ostvaruje svoj potencijal, s obzirom da su oni na lokalnim izborima vrlo malo porasli u odnosu na parlamentarne.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    Imaš li dokaz da su imali 12%? Koliko ja znam, nije bilo mnogo zvaničnih anketa. Ali slažem se da URA ne ostvaruje svoj potencijal, s obzirom da su oni na lokalnim izborima vrlo malo porasli u odnosu na parlamentarne.
    Dokaze nemam, sem što mi je rekao neko kome vjerujem i ko obično ne mlati. Bilo je istraživanja i to dosta, naročito za DF. Imali su makar oni para za kampanju.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Vidim bješe malčice troubles in paradise u vezi URA, pa eto malo dumah...

Jedan čiko koji se nekoliko decenija bavi političkim konsaltingom, na jednom sastanku, kazao je Abazoviću da svojim djelovanjem guši sopstvenu partiju te da URA baš zbog njega ne može da preraste u veliku partiju. On je superstar, a sve ostalo u partiji postoji u cilju njegovog superstarstva. Na teze o tome kako ne mogu naštampati pristupnica koliko im se tražio dobio je pitanje "A koliko ste osnovali mjesnih odbora od kada ste vlast".
    U suštini URA je one man show, i to može da vozi sve dok iza sebe ima neki solidno jak medij poput Vijesti i da ima jednocifrenu podršku. Ako je takva partija procenat koji odlučuje onda ima smisla. No, takva politička strategija je slična strategiji investiranja kompanije baziranoj na očekivanju da će pasti mala serija na rulet.
    Mislim da je URA ispustila priliku koju je imala posle izbora da postane velika partija. Hoće li se ta vrata ponovo otvoriti. Hmmmm... sada već teže. Kolege Demokrate već su dosta pokupile, a URA će pokušati sa tri mlada Bošnjaka da zamijene otperjalog Šerba .
    Kad smo već kod odlazaka, ne mislim da će odlasci nanijeti neku posebnu štetu URI. Izuzev za Rakčevića, većina ljudi nije previše ni čula za ove ljude. Ljudi su otišli jer su smatrali da Vlada, a posebno URA i Abazović u noj prave previše ustupaka Frontu. Dritan se nije previše osvrtao na njihove primjedbe, niti imao previše vremena da sluša šta mu imaju reći, što je, kako kažu oni koji su otišli, završilo time da im se ne javlja na telefon da dogovore viđenje. A izjava URA i Abazovića govori da su jedva dočekali tako nešto.
    U suštini motiv odlaska je neslaganje sa politkom koja se vodi i za koju više ne žele da ih povezuju.
    Naravno, Dritan je pametniji od univerzitetskih profesora (recimo Backovića koji je profesor i u Podgorici i u Beogradu na ekonomskom), ljudi iz biznisa ili sa vojnom karijerom. Mada nije prvi put da mladi polete jer su prevazišli te stare matufe i njihovo znanje i iskustvo.
    Sudbina URA? Pa ne znam baš. Imati 12% u decembru u NK a završiti na 5% na izbore govori da to što radiš i nije baš najpametnije. Onoga trenutka kad ne bude jezičak završiće kao PZP 2.0 Demokrata iz čega se već jednom jedva izvukla. Šlepaće se, a Dritan će biti Miodrag Lekić za one mlađe od 40.
    što se tiče bliže budućnosti i razvoja situacije sa dvije poslanice ne očekujem neki spektakl, prelete i obaranja vlade. Izvjestan je sceanrio gdje će dotične zatezati oko pojedinih stvari, a kada krene Front da ih pljuje i gazi vrlo moguće da će se dotične i povući jer ne mislim da će dobiti neku snažnu zaštitu od džentlmena iz partije.
    https://www.facebook.com/watch/?v=3908817095900885

Pričaš o pogrešnoj stranačkoj strategiji jer je Dritan onemanshow

Sprdaš li se to??

Ajde da se osvrnem na ove veće političke strukture.

DPS.... Milo Đukanović. Ostali su samo spikeri. Tamo onaj ko se suprotstavi šefu ne prođe dobro.

Demokrate.... Aleksa Bečić. Ostali su samo dizači ruku. Ajde da izdvojimo dva lokalna igrača u toj grupi, jedan je Momo Koprivica, a drugi Jokić iz Kotora. Volio bih da u Demokratama jačaju ljudi poput njih dvojice, naročito ljudi kao Jokić, ali tamo na žalost iz sijenke vedri i oblači Boris Bogdanović. Sve odluke se usvajaju aklamacijom.

DF je fakat struktura koju vode tri lidera, Manda, Medo i Pipun. Medo je prskao, a ova dvojica su Vučičeve pudlice. Pipun mi djeluje pošteniji, dok je Manda sinonim za najgore nešto na političkoj sceni Crne Gore. Slavena office centra Radunovića ne bih ni pominjao, a da nenpričamo o Pedolinu Bulatoviću. Ukrstko skup kretena.

Klub poslanika CnB je ubjedljivo najkvalitetniji u skupštini i baš sa jakim individiuama, tako da one man show ne stoji.

Fakat je da škripe na lokalnom nivou, sem Podgorice gdje imaju jaka lica u vidu Rakčevića i Miketića.

NK odbor je formiran prije lokalnih izbora.

Ne radi se o stranci koja ima neku dugu tradiciju niti izgrađenu partijsku infratrukturu.

Čuo sam npr. da je u DG veoma kvalitetna ekipa na lokalu (za njihove prilike), i to od ljudi koji su glasači drugih stranaka.

URA je potpuno decentralizovana, ne miješaju se sa centrale u rad lokalnih odbora, pa zato i imamo NK situaciju. To je ispravan pristup generalno, ali pitanje koliko je održiv na dugi rok u balkanskim zemljama.

Sviđa mi se što guraju na lokalu izlaske sa građanskim aktivistima i licima od ugleda bez forsiranja da se priključe GP URA. Platforma CnB je osnova za tu priču.

E da, bio press kompletnog poslaničkog kluba.

https://www.facebook.com/watch/?v=3908817095900885

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Jedan čiko koji se nekoliko decenija bavi političkim konsaltingom, na jednom sastanku, kazao je Abazoviću da svojim djelovanjem guši sopstvenu partiju te da URA baš zbog njega ne može da preraste u veliku partiju. On je superstar, a sve ostalo u partiji postoji u cilju njegovog superstarstva. Na teze o tome kako ne mogu naštampati pristupnica koliko im se tražio dobio je pitanje "A koliko ste osnovali mjesnih odbora od kada ste vlast".
    U suštini URA je one man show, i to može da vozi sve dok iza sebe ima neki solidno jak medij poput Vijesti i da ima jednocifrenu podršku. Ako je takva partija procenat koji odlučuje onda ima smisla. No, takva politička strategija je slična strategiji investiranja kompanije baziranoj na očekivanju da će pasti mala serija na rulet.
    Mislim da je URA ispustila priliku koju je imala posle izbora da postane velika partija. Hoće li se ta vrata ponovo otvoriti. Hmmmm... sada već teže. Kolege Demokrate već su dosta pokupile, a URA će pokušati sa tri mlada Bošnjaka da zamijene otperjalog Šerba .
    Kad smo već kod odlazaka, ne mislim da će odlasci nanijeti neku posebnu štetu URI. Izuzev za Rakčevića, većina ljudi nije previše ni čula za ove ljude. Ljudi su otišli jer su smatrali da Vlada, a posebno URA i Abazović u noj prave previše ustupaka Frontu. Dritan se nije previše osvrtao na njihove primjedbe, niti imao previše vremena da sluša šta mu imaju reći, što je, kako kažu oni koji su otišli, završilo time da im se ne javlja na telefon da dogovore viđenje. A izjava URA i Abazovića govori da su jedva dočekali tako nešto.
    U suštini motiv odlaska je neslaganje sa politkom koja se vodi i za koju više ne žele da ih povezuju.
    Naravno, Dritan je pametniji od univerzitetskih profesora (recimo Backovića koji je profesor i u Podgorici i u Beogradu na ekonomskom), ljudi iz biznisa ili sa vojnom karijerom. Mada nije prvi put da mladi polete jer su prevazišli te stare matufe i njihovo znanje i iskustvo.
    Sudbina URA? Pa ne znam baš. Imati 12% u decembru u NK a završiti na 5% na izbore govori da to što radiš i nije baš najpametnije. Onoga trenutka kad ne bude jezičak završiće kao PZP 2.0 Demokrata iz čega se već jednom jedva izvukla. Šlepaće se, a Dritan će biti Miodrag Lekić za one mlađe od 40.
    što se tiče bliže budućnosti i razvoja situacije sa dvije poslanice ne očekujem neki spektakl, prelete i obaranja vlade. Izvjestan je sceanrio gdje će dotične zatezati oko pojedinih stvari, a kada krene Front da ih pljuje i gazi vrlo moguće da će se dotične i povući jer ne mislim da će dobiti neku snažnu zaštitu od džentlmena iz partije.
    Mislim da imaš jako loše izvore informisanja, naravno pod uslovom da ih ne izmišljaš kako bi dao na značaju svom spisku želja.

Ako te stvarno neko "hrani" ovakvom pričom, pos plaštom "reče mi jedan čoek" informacije, onda ti ne misli dobro.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

@kimmi

Đe su bile Demokrate sa podrškom 30.08., a đe su sad? Đe je bila URA tada, a đe je sad? Što su uradili na organizaciji? Liče li ti Abazović i vrh partije na neke koji će da se bave ljudima, osnivanjem mjesnih odbora, cimanjem sa narodom. Naravno da ne liče i to nije sexy posao.

Možda baš ovako treba. Ali onda nikad od njih velika partija. I ko će onda da pokupi crnogorske glasove? Što se ne odlivaju od DPS? Odlili bi se, ali kome? Više su DPS glasova pokupile blago srpske Demokrate nego blago crnogorska URA. Kad smo kod DPS dok je imao 4 potpredsjednika koji su znali kontrirati Đukanoviću, makar na sastancima, bolje im je išlo (Marović, Vujanović Šturanović i Lukšić).

Može i tako hippy organizacija kako se tebi sviđa. Lokal se sve pita, centrala se ne miješa. Samo računaj onda na sudbinu male partije koja će imati uticaj samo kada se slože kockice. A prvi put kad se ne slože kockice i ne bude vlast iduće izbore ide ispod cenzusa. Ne bih baš na tome zasnivao strategiju, ali ako misliš da je OK i ako tako misle u partiji, ne bih im kvario idilu. Ukratko, imali su šansu da porastu, ovdje se pisalo kako se ne mogu naštampati pristupnice, na izborima ne bješe baš toliko presjajno.

Imaj u vidu i da su glasači URA "najzahtjevniji". Najlakše se gube (kao swining states u USA) i skloni su da mijenjaju za koga će glasati. To su isti oni koji su glasali PZP, Pozitivnu... Tako da nije isključeno da se nakon perioda kad URA dosadi taman pojavi neko novi ko im pokupi glasove. URA je prava partija "drugi izbor". Svima simpatična, ali slabo se za nju glasa. Kao frendzonovani frajer . Šalu na stranu, dobija u istraživanjima uvijek više nego na izborima. Jer je opredijeljenost najmanje čvrsta kod njenih birača.

Ponukan tvojim postom pogledah biografije poslanika. Nisam se baš impresionirao. Srednjoškolske profesorice i ekonomista. Najviše referenci ima Pavićević koji nije u URA.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Mislim da imaš jako loše izvore informisanja, naravno pod uslovom da ih ne izmišljaš kako bi dao na značaju svom spisku želja.

Ako te stvarno neko "hrani" ovakvom pričom, pos plaštom "reče mi jedan čoek" informacije, onda ti ne misli dobro.
    Moguće da si u pravu. Da sam ja jedini koji ne vidim da je URA na 20%.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Na pitanje Standarda kako komentariše izjavu istoričara Šerba Rastodera, koji je napustio Politički savjet GP URA, da su programski akti ove partije i ono što ona pokazuje u praksi dva svijeta, Jelušić je kazala:
    ”Mislim da je politička situacija i intenzitet propagande sa oba pola takvi da skoro da mogu da daju legitimitet i takvim i drugačijim tumačenjima. Ja sam potpuno ubijeđena, tim prije što sam proslavu 21. maja provela na promociji knjige gospodina Rastodera, jednom kapitalnom djelu crnogorske istoriografije, ja sam sigurna da će GP URA ostati na svojim programskim opredjeljenjima i da je to ono što nudimo i dalje građanima Crne Gore”

https://www.standard.co.me/politika/...predjeljenjima

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

@kimmi

Đe su bile Demokrate sa podrškom 30.08., a đe su sad? Đe je bila URA tada, a đe je sad? Što su uradili na organizaciji? Liče li ti Abazović i vrh partije na neke koji će da se bave ljudima, osnivanjem mjesnih odbora, cimanjem sa narodom. Naravno da ne liče i to nije sexy posao.

Možda baš ovako treba. Ali onda nikad od njih velika partija. I ko će onda da pokupi crnogorske glasove? Što se ne odlivaju od DPS? Odlili bi se, ali kome? Više su DPS glasova pokupile blago srpske Demokrate nego blago crnogorska URA. Kad smo kod DPS dok je imao 4 potpredsjednika koji su znali kontrirati Đukanoviću, makar na sastancima, bolje im je išlo (Marović, Vujanović Šturanović i Lukšić).

Može i tako hippy organizacija kako se tebi sviđa. Lokal se sve pita, centrala se ne miješa. Samo računaj onda na sudbinu male partije koja će imati uticaj samo kada se slože kockice. A prvi put kad se ne slože kockice i ne bude vlast iduće izbore ide ispod cenzusa. Ne bih baš na tome zasnivao strategiju, ali ako misliš da je OK i ako tako misle u partiji, ne bih im kvario idilu. Ukratko, imali su šansu da porastu, ovdje se pisalo kako se ne mogu naštampati pristupnice, na izborima ne bješe baš toliko presjajno.

Imaj u vidu i da su glasači URA "najzahtjevniji". Najlakše se gube (kao swining states u USA) i skloni su da mijenjaju za koga će glasati. To su isti oni koji su glasali PZP, Pozitivnu... Tako da nije isključeno da se nakon perioda kad URA dosadi taman pojavi neko novi ko im pokupi glasove. URA je prava partija "drugi izbor". Svima simpatična, ali slabo se za nju glasa. Kao frendzonovani frajer . Šalu na stranu, dobija u istraživanjima uvijek više nego na izborima. Jer je opredijeljenost najmanje čvrsta kod njenih birača.

Ponukan tvojim postom pogledah biografije poslanika. Nisam se baš impresionirao. Srednjoškolske profesorice i ekonomista. Najviše referenci ima Pavićević koji nije u URA.
    Demokrate kupe glasove uglavnom od DFa, a koji se potpuno nenormalno ponaša nakon izbora i to glasači kažnjavaju. URA jednostavno nije opcija za glasače koji su takvog mentalnog sklopa da mogu pod bilo kakvim uslovima da zaokruže listu na kojoj su Manda, Medo i Pipun. Da, dijelom kupe i glasače DPSa i to uglavnom one koji u Demokratama vide onaj stari DPS iz vremena Vujanovića i Šturanovića koje si pomenuo i kojima se ne sviđaju ova desna skretanja DPSa. Nešto je tu čupnula i URA, vidi se to u HN najbolje, ali slažem se nedovoljno.

Viđećemo Podgoricu, ako tu ne budu makar na 10% onda je stvarno trt.

Nije naš narod spreman za CnB priču, na žalost. Dritan je u HN ladno izjavio pred ljudima da ne treba da očekuju zaposlenja jer oni ne žele time da se bave. To kod nas ne prolazi, ali eto i pored toga dodjoše blizu 8% u jednom Novom.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Za Podgoricu postoje dva istrazivanja. Jedno je ukoliko URA bude insistirala na mjesto gradonacelnika bez obzira na rezultat i drugo je ukoliko bude dala nekim oridjinalima tipa Dajkovic da budu gradonacelnici i rezultati su nebo i zemlja. Bukvalno im rezultat u PG trenutno zavisi kako se budu odredili prema tome pitanju posto ce ljudi prije glasati za Vukovica ili Konjevica nego da dozvole da im Dajkovic dodje na celo Podgorice.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Demokrate kupe glasove uglavnom od DFa, a koji se potpuno nenormalno ponaša nakon izbora i to glasači kažnjavaju. URA jednostavno nije opcija za glasače koji su takvog mentalnog sklopa da mogu pod bilo kakvim uslovima da zaokruže listu na kojoj su Manda, Medo i Pipun. Da, dijelom kupe i glasače DPSa i to uglavnom one koji u Demokratama vide onaj stari DPS iz vremena Vujanovića i Šturanovića koje si pomenuo i kojima se ne sviđaju ova desna skretanja DPSa. Nešto je tu čupnula i URA, vidi se to u HN najbolje, ali slažem se nedovoljno.

Nije naš narod spreman za CnB priču, na žalost. Dritan je u HN ladno izjavio pred ljudima da ne treba da očekuju zaposlenja jer oni ne žele time da se bave. To kod nas ne prolazi, ali eto i pored toga dodjoše blizu 8% u jednom Novom.

Ulazim u zonu da ti rušim sneška. Čini mi se da nisu neke razlike u HN i NK u odnosu na avgust. Recimo u HN 100+glasova. A sada je URA vlast, što bi trebalo da značajno uveća njeni uticaj.

Biće zanimljivo i Cetinje i poređenje sa republičkim izborima. Svakako, Podgorica će reći puno toga. Mada bi tu DPS bio donji i da je ostao državna vlast. Bez Tuzi nema šanse da pobijedi sa partnerima. Ostaje samo da se vide rezultati drugih.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Evo ja da ti rijesim problem Demkkrate vs URA.
    URA ne djeluje kao oportunksticka partija. Plus je sa CIVISom pa im ni to nije na ruku.
    Demokrate su sa druge strane oportunisticka partija kao i DPS. Mislis da je bez veze ono lukavci i podmukla stranka.
    Dok su onako nesposobni kao sto jesu napadali URA(toliko o tom Djukanovicevom vidjenju 10 koraka unaprijed), pokusavajuci da izazovu pad vlade i nove izbore, za to vrijeme su Demokrate svojim stavom da prihvataju clanove DPSa bez ogranicenja i provjere sta su radili, pokupili one "nas politika ne interesuje" koji su listom glasali DPS.
    Demokrate su obezbijedile kontinuitet nerada i neodgovornosti, bez uplitanja u teske teme. Na taj nacin su omogucili ovima "da ih i dalje ne interesuje politika" i da nema nikakve odgovornosti za posao koji obavljaju.
    Brzo cemo vidjeti otvorenije napade na Demokrate, ali mislim da ce biti kasno. Toliko o DPS vidjenju buducnosti.
    Kad krene Ljubomir da ih proziva za nekih 10 dana, svi cemo znati da je pocelo i da su konacno uklavirili dje gube clanstvo

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Evo ja da ti rijesim problem Demkkrate vs URA.
    URA ne djeluje kao oportunksticka partija. Plus je sa CIVISom pa im ni to nije na ruku.
    Demokrate su sa druge strane oportunisticka partija kao i DPS. Mislis da je bez veze ono lukavci i podmukla stranka.
    Dok su onako nesposobni kao sto jesu napadali URA(toliko o tom Djukanovicevom vidjenju 10 koraka unaprijed), pokusavajuci da izazovu pad vlade i nove izbore, za to vrijeme su Demokrate svojim stavom da prihvataju clanove DPSa bez ogranicenja i provjere sta su radili, pokupili one "nas politika ne interesuje" koji su listom glasali DPS.
    Demokrate su obezbijedile kontinuitet nerada i neodgovornosti, bez uplitanja u teske teme. Na taj nacin su omogucili ovima "da ih i dalje ne interesuje politika" i da nema nikakve odgovornosti za posao koji obavljaju.
    Brzo cemo vidjeti otvorenije napade na Demokrate, ali mislim da ce biti kasno. Toliko o DPS vidjenju buducnosti.
    Kad krene Ljubomir da ih proziva za nekih 10 dana, svi cemo znati da je pocelo i da su konacno uklavirili dje gube clanstvo
    Samo mi reci što sam ja to drugačije napisao od tebe. I ne zaboravi, Demokrate se "bave terenom". Imaju mjesne odbore, a URA oće da sakuplja glasove tvitovima i tv gostovanjima. Može, možda nešto jednocifreno. A za drugo moraš da zalegneš.

A "politika me ne interesuje" je ogroman rezervoar.

Jedno istorijsko podjećanje. Kad su partizani osvojili Beograd uhapsili su i kasnije strijeljali šefove specijalne policije Jovanovića i Bećarevića. Ostali su nastavili posao, samo su jurili drugu stranu. Čak ima i jedna priča kako se neki koji je zaglavio po IB šokirao kada ga je ispitivao isti inspektor koji je ga je ispitivao kao predratniog komunistu.

To je to otprilike. Rade ljudi svoj posao. Ne interesuje ih politika

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Pošto vidim da je ukinut Edit:

Abazović se takođe trudio da odbije od sebe koliko god može DPS glasače. Sjetimo se "pola crne Gore ne spava", gdje pola naroda označi lopovima posle nekog hapšenja. A oće njihove glasove. Takav kiks se Aleksi ne dešava.
    Može da pusti snimak kao nekad Roćen njegovog šefa Milića, ali da ispljuje glasače, no way.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nisam napidao tebi vec @kimmi, ali si upao sa postom, pa ispade ovako.
    Vecina nas zato i glasa URA, koliko god ti smijesno bilo. I kad budu poceli i oni, nace se neka druga. Da te podsjetim PZP je zato prosao tako, plus sto je Medo lujka.
    U nekom scenariju nadrogiranosti LSD bih opet prije glasao DF nego Demokrate.
    DF je DPS za sirotinju. I da im das nesto, ne bi znali sta da rade sa tim. Oni ce zaposliti nekoga jer je lojalan, nebitno koliko je mozda glup ili steti. DPS je usao u tu pricu decenijama pislije, ali prvi ljudi su znali sta rade i kako da postave sistem. Greska je sto su te zamijenili gramzivi idioti.
    E tu su Demokrate koje vuku poteze kao DPS. Vec su postali prihvatljivi evropi, i "mene politika ne interesuje" likovima, kojima je bitno da ima komisija o tome kakvo je vrijeme danas i da za to dobije 150 eura.
    Zato npr ih nikad necu glasati. Da sam to htio, pa eto ga DPS zadnjih 30 godina.
    Tako da ce biti na ovom forumu 2025 gomila starih opozicionara i crvenih kravata, nista manje nego starih liberala zadnjih godina.
    Nadam se da ce vecina kolega i dalje biti tu

15. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Pa i DPS je velika partija bas zbog superstara od Mila tako da mozda i URA postane nesto zbog njihovog superstara ali to tesko jer jednostavno crnogorski narod takav da nece podrzati albanca malisora muslimana hrvata bilo koju manjinu da vlada njim pa iako ima casne i kvalitetne namjere.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

17. The Following User Says Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Pošto vidim da je ukinut Edit:

Abazović se takođe trudio da odbije od sebe koliko god može DPS glasače. Sjetimo se "pola crne Gore ne spava", gdje pola naroda označi lopovima posle nekog hapšenja. A oće njihove glasove. Takav kiks se Aleksi ne dešava.
    Može da pusti snimak kao nekad Roćen njegovog šefa Milića, ali da ispljuje glasače, no way.
    Zar tebi nikad nije palo na pamet da je to neki veci plan ....

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Pa i DPS je velika partija bas zbog superstara od Mila
    Ili dotadašnjeg monopola Saveza komunista, koji je imao izgrađenu stranačku infrastrukturu, a drugi ne?

20. The Following User Says Thank You to bigic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Demokrate su DPS 2.0. Likovi postoje 5 godina i sad da izbaciš nekih deset random stvari ne bih mogao napisati njihov stav o tome. To čak ni DPS-u nije polazilo za nogom

Iznikli su iz SNP kojeg su činili ljudi koji su se u raskolu DPS kladili na pogrešnog konja. Isti je to druže mind setting. I imaju ambiciju da porastu i zajašu sami / uz pomoć manjina & osakaćenog/underdogovanog DPS bez Mila koju je u međuvremenu postao državljanin UAE.

Pričao sam sa pojedinim "apolitičnim" službenicima vlade. Već je to "ma Demokrate su OK, samo da nisu oni bolesnici iz DF".

Na kraju nije to nikakvo iznenađenje, što već napisah u anegdoti o beogradskoj specijalnoj policiji. Dođeš negdje, zatekneš neke ljude koji rade za platu i kojima je cilj da i dalje rade za platu.

U svakoj zemlji je tako bilo nakon promjene vlasti. Vjeruj više će avanzovati neki bivši DPS nego "vječiti antiprotivni opozicionar (VAO)". Od VAO te samo glava boli .

Sjetimo se nekih koji su u diplomatiji i javnim finansijama primili 500-700 K regularnih plata, pa su ponovo u sedlu. Zahvaljujući kome zbilja?

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Demokrate su DPS 2.0. Likovi postoje 5 godina i sad da izbaciš nekih deset random stvari ne bih mogao napisati njihov stav o tome. To čak ni DPS-u nije polazilo za nogom

Iznikli su iz SNP kojeg su činili ljudi koji su se u raskolu DPS kladili na pogrešnog konja. Isti je to druže mind setting. I imaju ambiciju da porastu i zajašu sami / uz pomoć manjina & osakaćenog/underdogovanog DPS bez Mila koju je u međuvremenu postao državljanin UAE.

Pričao sam sa pojedinim "apolitičnim" službenicima vlade. Već je to "ma Demokrate su OK, samo da nisu oni bolesnici iz DF".

Na kraju nije to nikakvo iznenađenje, što već napisah u anegdoti o beogradskoj specijalnoj policiji. Dođeš negdje, zatekneš neke ljude koji rade za platu i kojima je cilj da i dalje rade za platu.

U svakoj zemlji je tako bilo nakon promjene vlasti. Vjeruj više će avanzovati neki bivši DPS nego "vječiti antiprotivni opozicionar (VAO)". Od VAO te samo glava boli .

Sjetimo se nekih koji su u diplomatiji i javnim finansijama primili 500-700 K regularnih plata, pa su ponovo u sedlu. Zahvaljujući kome zbilja?
    Demokrate su 2.0 DPS kazes?

DPS je evoluirao u ovo sto jeste, tokom 3 decenije.

A ti zakljucujes da su Demokrate vec sad ono za sto je DPSu trebalo 30 godina da postane?

Hm... Vazi

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

DPS je evoluirao u ovo sto jeste, tokom 3 decenije.

A ti zakljucujes da su Demokrate vec sad ono za sto je DPSu trebalo 30 godina da postane?

Hm... Vazi

Demokrate su prije svega gadljive na stranacko zaposljavanje, putaj Rovca Teslu.
    Takodje su gadljive na nepotizam pitaj ujaka Velja i sekicu Andjelu.

Dosta brza evolucija od zakletvi u meritokratiju pa do ovoga, izgleda da im treba manje od 30 godina.

Ali niko ne bi vodio bolje u EPCG, IRF i sl... vazi

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Demokrate je SNP v2... pa znate i sami odakle su ti ljudi prešli nego ajde

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

da su izbori održani nedelju ili dvije nakon 30.08 mislim da bi URA imala mandat više, možda dva. hajp oko njih se desio jer je Dritan rekao da neće sa DPSom. pa su mu onda skandirali ime u Podgorici na onoj proslavi dan posle izbora, u pauzi između mahanja četničkom zastavom. Abazović i URA su sve ono što okoreli glasači DFa ne podnose. normalna priča, u kojoj ljudi objašnjavaju da je zadrti nacionalizam loš, da je Crna Gora nezavisna država itd. sa druge strane njih ne podnose ni glasači DPSa. njih vide kao izdajnike Crne Gore, ljude zbog kojih su ostali bez mnogih benefita. problem sa URA je taj što tamo izgleda niko ne zna kako politička stranka funkcioniše

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

ljudi koji su šklepali pare zato što su bili za DPS sad su se preštalili kod Demokrata i nastavili da rade isto. mnogi koji su se kleli u DPS do 30.08 sad veličaju Demokrate. neće biti da je to baš slučajno. koliko god ja ne podnosio DF, vrlo dobro znaju šta pričaju kada napadaju DCG u vezi prelijetanja mnogih kod njih
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4,315
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    da su izbori održani nedelju ili dvije nakon 30.08 mislim da bi URA imala mandat više, možda dva. hajp oko njih se desio jer je Dritan rekao da neće sa DPSom. pa su mu onda skandirali ime u Podgorici na onoj proslavi dan posle izbora, u pauzi između mahanja četničkom zastavom. Abazović i URA su sve ono što okoreli glasači DFa ne podnose. normalna priča, u kojoj ljudi objašnjavaju da je zadrti nacionalizam loš, da je Crna Gora nezavisna država itd. sa druge strane njih ne podnose ni glasači DPSa. njih vide kao izdajnike Crne Gore, ljude zbog kojih su ostali bez mnogih benefita. problem sa URA je taj što tamo izgleda niko ne zna kako politička stranka funkcioniše

ljudi koji su šklepali pare zato što su bili za DPS sad su se preštalili kod Demokrata i nastavili da rade isto. mnogi koji su se kleli u DPS do 30.08 sad veličaju Demokrate. neće biti da je to baš slučajno. koliko god ja ne podnosio DF, vrlo dobro znaju šta pričaju kada napadaju DCG u vezi prelijetanja mnogih kod njih
    Evo da vidimo sto ce da urade do kraja iduce godine... Glavno je da se uspostavi nezavisno sudstvo i tuzilastvo koje ce da hapsi lopove.

Pa ko se drzne da bude lopov...

A ako se Demokrate pokazu lopovi... U aps.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Za Podgoricu postoje dva istrazivanja. Jedno je ukoliko URA bude insistirala na mjesto gradonacelnika bez obzira na rezultat i drugo je ukoliko bude dala nekim oridjinalima tipa Dajkovic da budu gradonacelnici i rezultati su nebo i zemlja. Bukvalno im rezultat u PG trenutno zavisi kako se budu odredili prema tome pitanju posto ce ljudi prije glasati za Vukovica ili Konjevica nego da dozvole da im Dajkovic dodje na celo Podgorice.
    Ne vidim ja tu mnogo filozofije....
    Kandidat GP URA treba da bude Luka Rakčević

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    24 Posts

O čemu ljudi ovdje pričaju. Bukvalno nema postavljenja iz Demokrata da nisu diskutabilnih diploma i struke.A Ura sa kadrovima koji misle da su popili svu pamet svijeta.pogledajte ta rješenja u postavljenjima,prevaziđen je DPS.

Page 45 of 139 FirstFirst ... 354142434445464748495595 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)