Originally Posted by
kimmi
Da... Nije da advokati nemaju argumenata u toj priči. Ja npr. imam predmet pred privrednim sudom koji teško da mogu izgubiti, ali angažovao sam advokata (drug moj dobar) sa kojim sam se dogovorio da se naplati iz sudskih troškova od druge strane nalon dobijenog spora.
E sad, po ovoj novoj fiskalizaciji faktira se daje za svako ročište, za svaku pojedinačnu uslugu.
Sad on po ovom novom, ako ne bude mogao da se naplati od druge strane, samo će platiti PDV državi i ništa nikom.
Nije da je baš primjenjivo.
Ja bih sve u PDV obveznike svrstao, a ne ko do sad da neki muljaju ko preduzetnici sa paušalom.... ali se moraju neke stvari prilagoditi struci.
Ako ja na primjer ugovorim da se advokat naplati, kao što sam naveo u primjeru od druge strane, da se omogući fakturisanje tek po naplati iznosa.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ja koliko sam cuo oni nemaju problem da placaju pdv, ne bjeze od toga ali ne ovako kako je zamisljeno.
Fakturi po svakom rocistu, cak sam bio tj u raspravi kad je sudski vjestak rekao a zasto vi ne bi placali porez. Pa kad ga je advokat pitao kako vi placate a naplatiti se tek kad se zavrsi sudjenje kaze pa malo nam gledaju kroz prste pa cekaju.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Bookmarks