Page 173 of 543 FirstFirst ... 73123163169170171172173174175176177183223273 ... LastLast
Results 4,301 to 4,325 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Pipun ne da vojsci CG na Kosovo.
    URA im ne da na Sinjajevinu.
    A DPS komite im ne daju preko Bogatića.

I sad Pipun najgori.
    Sto ce nasa vojska put Sapca?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

2. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

A jest, u pravu si.
    Komite su ih tukle kod BogEtića

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Kako se iskukaste zbog prekidanja DPS politike guranja komsiji prsta u oko

DPS se na taj potez ionako odlucio samo da bi nervirao Beograd i zaista nema nikakve potrebe da se sa tom politikom nastavlja. Nazalost, NATO misija sirom svijeta ne fali, pa neka se ide u Somaliju ili Irak.

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Evo su pusteni da ne mogu vise no sto su.
    Poredjenje je na mjestu. Nego se tamo to ne smije ali je to OK. Necemo plakat kao neki.

A odje se smije ocigledno iako je 11% ljudi vise bilo za nezavisnost.
    Pripogledni isto koja je zastava okacena kad vec nisi ili nemoj diskutovat.

Tuga je sto se i dalje radi u ovoj drzavi. Cekalo se osvjezenje. Makar je najavljeno bilo. Vidimo ga kako je oosvjezilo. Masu se razlikuje od DPS. Ali neka. Dobro je to kako ti kazes.

Ne znam na koga mislis da place. Ja ne placem. Da mi je drago ovo oko zastava, nije. I ne krijem to.
    2/3 glasaca su nacionalisticki nastrojeni.
    Vjerujem da od 40% pro cg nacionalista lakse doc do vecine tj 50%, nego drugom taboru.

Sve je sjajno. Samo neka se mase zastavama i produbljuju podjele. To je buducnost koju zelimo nasoj djeci.
    Znači okačene zastave Srbije?
    Evo i sam potenciraš kako je za nezavisnost bilo 11 posto više. Znači ostatak ko jebe jel? I lakše ćete doći do 50+ jel? Svaka čast. To je ta Crna Gora koju želite. Želiš ako ti je lakše. Kako god.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,880
    Thanked in
    2,824 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Znači okačene zastave Srbije?
    Evo i sam potenciraš kako je za nezavisnost bilo 11 posto više. Znači ostatak ko jebe jel? I lakše ćete doći do 50+ jel? Svaka čast. To je ta Crna Gora koju želite. Želiš ako ti je lakše. Kako god.

Oh oh.
    Slabo to izvrcanje ide. Moraces opet.
    Ne napisah nidje ostatak ko jebe. To je tvoj zakljucak i ne znam odakle ti ali opet tvoja stvar pa se vidji sam.

Inace su srbi bili bas ugrozeni godinama evo vidjesmo i kako. Znam ih bas dosta ugrozenih. Bas dosta.

Do 50% ce lakse doc pro CG strana jer ovi drugi to ponovo guraju u prvi plan pa im je startna pozicija bolja. Jbg. Sudbina sto li vec.

Necu rec ovi tvoji, jer me i ne zanima ko su tvoji.

Ja zelim CG bez DPS, DF, SDP, i slicnih. Zelja ce me bit na moju veliku zalost.

Ne znam dje si mene tamo svrstao, mada i to je vjerovatno karma koja nas porodicno prati jer smo i 90tih bili izdajnici. Kasnije vec 2006 docekasmo da taj odabir bude ispravan.
    Strpljen spasen.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

7. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Prije ako si govorio protiv vlasti, bio si protiv drzave, sada ako govoris protiv vlasti ti si za DPS. To je taj narativ jer niko nema kondicija za iole normalnu i argumentovanu raspravu vec samo te etiketira i zavrsi posa'. Sad sto smo poslije 30 godina raznoraznih etiketiranja dosli do apsurda pa sve pocinje da lici na sprdnju druga je stvar a neki sa foruma nikako da shvate koliko su se etikete izlizale a u nedostatku novih ponavljaju se da covjek pomisli da baguje forum jer ziv covjek tesko moze da non stop izbacuje jedno te isto...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

https://www.vijesti.me/svijet/balkan...kamen-temeljac

Počela gradnja hidroelektrane Buk Bijela, u Crnoj Gori muk. Pa dobro, može se vala bez Tare, i onako su je već Kinezi masakrirali.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,404
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by trebjesanin View Post
    https://www.vijesti.me/svijet/balkan...kamen-temeljac

Počela gradnja hidroelektrane Buk Bijela, u Crnoj Gori muk. Pa dobro, može se vala bez Tare, i onako su je već Kinezi masakrirali.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
    Sad niko ne smije da se buka.
    Niko me zeli da se zamjeri bratskoj Srbiji i bratskoj Republici Srpskoj. Osvjezilo...

Vristali su za svaki potok i livadu. Ali sad je to drugacije. Sad nasi imaju kombimaciju. Sad je Ocu baru, necu Taru

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Sad niko ne smije da se buka.
    Niko me zeli da se zamjeri bratskoj Srbiji i bratskoj Republici Srpskoj. Osvjezilo...

Vristali su za svaki potok i livadu. Ali sad je to drugacije. Sad nasi imaju kombimaciju. Sad je Ocu baru, necu Taru
    Kad već tvrdiš da je "osvježilo" podsjeti me kad se to DPS vlast žalila i bukala, odavno je ovaj projekat u toku. Da nisu i oni izbjegavali da se zamjere braći Srbima

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Ja očekujem od zelenih da reaguju, veliki respekt za staklene boce u skupštini ali moraju nešto činjeti ili
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

evo teksta, rekao bih da je ođe sve

https://www.slobodnaevropa.org/a/bih.../30659552.html

Nataša Kovačević, iz udruženja Green Home iz Crne Gore kaže za RSE da prilikom izrade studije o procjeni uticaja na životnu sredinu iz 2012. godine nisu konsultovani nadležni organi Crne Gore. Prema njenim riječima, to je razlog zbog kojeg je potrebno izraditi novu studiju.
    tu je i ovo

"Ovo uključuje i tri manja projekta, kao što su hidroelektrane Foča, Paunići i Sutjeska. To su sve velike hidroelektrane koje se prostiru uzvodno i nizvodno uz granicu sa Crnom Gorom. Mi kao oštećena strana moramo na ta pitanja da dobijemo odgovor", ističe Kovačević.
    "Agencija za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore je rješenjem br. 02-UPI-25/4 od 21.januara 2013. godine formirala Komisiju za ocjenu Studija uticaja na životnu sredinu za izgradnju HE "Buk Bijela" , u cilju utvrđivanja prekograničnih uticaja na životnu sredinu Crne Gore. Međutim, zvaničan stav Komisije i nadležnih organa iz Crne Gore nije dostavljen nakon isteka roka za javni uvid (25.februar 2013. godine), nakon čega je okončan postupak procjene uticaja na životnu sredinu i sproveden postupak izdavanja ekološke dozvole", navode iz Ministarstva u odgovoru za RSE.
    "S obzirom", konstatuju dalje, "da je u postupku obnavljanja ekološke dozvole utvrđeno da ni u kom pogledu nije došlo do promjene uslova pod kojima je izdata prva ekološka dozvola, kao i da je javnost Crne Gore imala mogućnost učešća u postupku, Ministarstvo je smatralo da nema ni smisla ni potrebe, a ni zakonskog uporišta da se postupak procjene ponavlja".
    Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore u dopisu za RSE tvrdi, međutim, da su u dva navrata izrazili namjeru da učestvuju u prekograničnoj proceduri, kao i da su tražili dostavljanje dokumentacije o projektu.
    "Crna Gora je poštujući odredbe Konvencije o procjeni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu – ESPOO, izrazila namjeru da učestvuje u prekograničnoj proceduri i dva puta u 2019. godini (u julu i novembru mjesecu) zatražila dostavljane dokumentacije za postrojenje HE "Buk Bijela", na rijeci Drini, opština Foča. Tražena dokumentacija nije dostavljena, a stav Republike Srpske bio je da se dostavi saglasnost na bazi studija i procedure koja je sprovedena 2012. To Crna Gora ne može smatrati relevantnim u postupku izdavanja ekološke saglasnosti u 2019˝, navodi se u odgovoru Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore za RSE.
    u EU ovo ne bi moglo proći

Pipa Galop (Pippa Gallop), savjetnica za energetiku u Međunarodnoj ekološkoj mreži Bankwatch, kaže da studija iz 2012. godine nije uzela u obzir klimatske promjene, uticaj na kvalitet vode, ali i na zaštićene vrste poput ribe mladice, koja je zastupljena u gornjem toku rijeke Drine.
    "Prema legislativi Evropske unije (EU) ovakva brana ne bi mogla biti izgrađena na njenoj teritoriji zbog toga što bi mogla narušiti kvalitet vode, a isto tako propisima EU, kojima je riba mladica dosta zaštićena životinjska vrsta, ne bi bilo moguće da se izgradi brana u njenom staništu", naglašava Galop.
    ako ovaj projekat utiče i na nas, onda bi morali da reagujemo. no vjerujem da se Milutinu, braniocu iz fotelje EPCG ovo sviđa. mada trenutno je zauzet, treba zaposlit sve one ljude
    Last edited by outline; 17-05-21 at 20:36.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Nevladine organizacije i ekološka udruženja u BiH, Srbiji i Crnoj Gori osporavaju gradnju ove hidroelektrane već godinama, između ostalog i zbog uticaja na zaštićeni kanjon Tare u Crnoj Gori, koji je se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine i dio je Nacionalnog parka Durmitor.
    Nevladine organizacije iz BiH - Centar za životnu sredinu i Aarhus centar, te Green Home i Ozon iz Crne Gore podnijeli su prošle godine žalbu Sekretarijatu UN-ove ESPOO konvencije o procjeni uticaja na životnu sredinu preko državnih granica.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ...
    ako ovaj projekat utiče i na nas, onda bi morali da reagujemo. no vjerujem da se Milutinu, braniocu iz fotelje EPCG ovo sviđa. mada trenutno je zauzet, treba zaposlit sve one ljude
    Tanki su nam argumenti jer su Srbija i RS skresali projekat sve do tačke da nijedno vještačko jezero ne ulazi u CG. Možeš da se žališ da mijenjanju mikroklimu. Ne možeš čak ni na promjenu biodiverziteta jer su brane nizvodno od nas.

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Oh oh.
    Slabo to izvrcanje ide. Moraces opet.
    Ne napisah nidje ostatak ko jebe. To je tvoj zakljucak i ne znam odakle ti ali opet tvoja stvar pa se vidji sam.

Inace su srbi bili bas ugrozeni godinama evo vidjesmo i kako. Znam ih bas dosta ugrozenih. Bas dosta.

Do 50% ce lakse doc pro CG strana jer ovi drugi to ponovo guraju u prvi plan pa im je startna pozicija bolja. Jbg. Sudbina sto li vec.

Necu rec ovi tvoji, jer me i ne zanima ko su tvoji.

Ja zelim CG bez DPS, DF, SDP, i slicnih. Zelja ce me bit na moju veliku zalost.

Ne znam dje si mene tamo svrstao, mada i to je vjerovatno karma koja nas porodicno prati jer smo i 90tih bili izdajnici. Kasnije vec 2006 docekasmo da taj odabir bude ispravan.
    Strpljen spasen.
    Ništa ja ne izvrćem, niti mi je to namjera. Već ti pišeš kako pišeš. Iz toga proizilaze određeni zaključci. Meni bi čak drago bilo da ne razmišljaš tako kakoi se meni sad čini.
    To koliko su Srbi bili ugroženi govori podatak da ih je 3 posto zaoopšljeno u državnoj upravi. Ili je taj podatak nebitan? Nisi mi odgovorio da li su zastave Srbije okačene? Ili Crne Gore? Jel to veliki problem? Za toliku tugu? Nema tužnijih stvari u CG od te stvarno.

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,880
    Thanked in
    2,824 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ništa ja ne izvrćem, niti mi je to namjera. Već ti pišeš kako pišeš. Iz toga proizilaze određeni zaključci. Meni bi čak drago bilo da ne razmišljaš tako kakoi se meni sad čini.
    To koliko su Srbi bili ugroženi govori podatak da ih je 3 posto zaoopšljeno u državnoj upravi. Ili je taj podatak nebitan? Nisi mi odgovorio da li su zastave Srbije okačene? Ili Crne Gore? Jel to veliki problem? Za toliku tugu? Nema tužnijih stvari u CG od te stvarno.

Procitaj prvi post. Odgovorio sam ti sve sto pitas. Da ne zamaramo ostatak teme.
    Ako zelis da shvatis pise ti sto je tuzno. Ako ne, tvoja stvar
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,737
    Thanked in
    1,572 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

Ja cu glasat URA pa iako oce sa DFom.

Do 2024 ocekujem znacajno slabljenje DFa.

istovremeno DF kancer sam sebe ubija.

f6

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Procitaj prvi post. Odgovorio sam ti sve sto pitas. Da ne zamaramo ostatak teme.
    Ako zelis da shvatis pise ti sto je tuzno. Ako ne, tvoja stvar
    Slabo si šta odgovorio. Al nebitno.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Nije je bilo u medijima. To koliko je tesko Pipuni bilo da nacuje da je donesena ne moram da objasnjavam.

Precrce ti za tim vodom vojske, skoro kao za onim ANB tajnama sto ih je Vuksic otkrio Rusima . Ne vjerujem da to slanje vojnika na Kosovo podrzava ni 20% CG stanovnistva, nece nam nista biti ni da od tog guranja komsiji prsta u oko odustanemo.
    Ја сам против тога да наша војска иде било гдје.

Thanks Thanks Given 
    1,677
    Thanks Thanks Received 
    1,250
    Thanked in
    831 Posts

Ma ukinuti vojsku velite li momci
    A i ovu zastavu i himnu treba mijenjat

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Војска треба нас да брани, а не да иде по свијету.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,737
    Thanked in
    1,572 Posts

Naravno. Vidis li da extravagancu svaki put oce srce da gadje kad vidi crnogorsku zastavu...

f6

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Zastava i igara...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Negdje sam već pisao, ali 'ajde da ponovim. Prvobitno zamišljeno jezero za hidroelektranu Buk Bijela imalo je vodeno ogledalo nešto iznad 12 km2, a od toga u CG manje od 3 km2. Uticaj na klimu, i tako "velikog" jezera bio bi skoro zanemarljiv osim iznad samog jezera i u neposrednom okruženju. Manje jezero znači i manji uticaj, tako sa tog aspekta ne bismo bili ugroženi.

26. The Following User Says Thank You to Stradivari For This Useful Post:

BAR

Thanks Thanks Given 
    7,404
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Kad već tvrdiš da je "osvježilo" podsjeti me kad se to DPS vlast žalila i bukala, odavno je ovaj projekat u toku. Da nisu i oni izbjegavali da se zamjere braći Srbima
    Sjecam se nekih ekologa i nekih Vijesti koji su im duvali u kedra. Sjecam se nekog Ranka Krivokapica i neke opozicije koji donesose u Skupstini deklaraciju o Tari sa kojom sada mogu obrisati “juzni dio ledja”.
    Tada je Crna Gora planirala da radi elektranu sa Republikom Srpskom i dijeli struju, a posto je ispalila RS ubacila Srbiju u igru.
    A Crna Gora dobija Taru za kajak na mirnim vodama i onoga lika iz Maratonaca Bilija Kitona u vugla
    Al vidim Vijesti i ekoloske NVO oko ovoga izgorese kao i oko Sinjavine.
    Bravo mi!

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

@Gagarin

Hoćeš li mi objasniti, fizičkim nekim zakonom, kako će se Tara umiriti ako se nivo Tare neće podići ni jedan cm? Ne znam jesi li bio na splavarenju...Tara se ne ubrzava niti usporava kada puste vodu sa Mratinja.

Može se desiti neka promjena u temperaturi vazduha, ali ne vidim kako je fizički moguće usporiti Taru ako je gornja granica brane ispod tačke na kojoj nastaje Drina (spajaju se Tara i Piva)? Može uticati i na kretanje riba i slično, ali baš bih volio da mi objasniš to oko usporavanja.

Da se razumijemo, za to sam da svim legalnim sredstvima pokušamo da opstruiramo taj projekat, isto ko i one na Cijevni uzvodno, a koje mnogo pogubnije mogu biti za Skadarsko jezero.

Naravno da bi gradnja velike elektrane koja bi podigla nivo Tare i ugrozila njen tok bila apsurdna i naravno da se to moralo zaustaviti.

Da li ovaj projekat podiže nivo Tare? Simple as that.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 17-05-21 at 23:06.

Page 173 of 543 FirstFirst ... 73123163169170171172173174175176177183223273 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)