Page 430 of 1249 FirstFirst ... 330380420426427428429430431432433434440480530930 ... LastLast
Results 10,726 to 10,750 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Očekujem od Vlade Crne Gore da ovakve stvari zaustavi, poništi štetne ugovore jer ovo je sprdnja.

Vlada Duška Markovića tvrđavu Besac kod Virpazara, koja je iz EU fondova sređena i tu je ukrcano 845.000,00€, dala u koncesiju na 30 godina a naknada je 1 hiljada eura godišnje.

Pa ja ne znam kako spavaju ovi ljudi.

https://me.ekapija.com/news/3240470/...u-restauraciju

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Bacih pogled na internet. Konzorcijum ze zove "Istra Besac" iz Bara, a u njemu su uz naše ljude i neke Ruskinje

Obaveza investitora je da ulozi oko 530.000 eura. Uz naknadu za koncesiju, investitor je duzan da uplacuje 15% neto profita.

Nova vlada bi trebala da investitoru "diše iza vrata" da obezbijedi da se ugovor poštuje. Nijesam baš siguran, ako sve bude po ugovoru, koliko će to biti profitablno za investitora. Ono, Besac jeste pored puta, ali nekako nije baš "na put". No, kad su Ruskinje tamo, vjerovatno će bit i Rusa, a oni znaju da fino troše.

S druge strane, imam rezervi da se kulturno istorijski spomenici "valorizuju" na ovakav način. Bojim se da se to ne pretvori u nekakav kičeraj. Mada, Conte u Perastu izgleda fino.

Uzgred, kažu da je naziv Besac dobio po albanskoj riječi "besa". U tom kraju pored jezera je nekad bilo dosta Albanaca-Malisora. A ima ih i sad, ali manje u tom dijelu prema Virpazaru.

Nego vidjoh da je novi direktor aerodroma neki Ognjen Jovović (izbjeglica iz Bosne), te da se od 2005. do februara 2020. se nalazio na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Bio je i stecajni upravnik u vise preduzeća. Ovo zadnje bi moglo biti korisno znanje.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Nego vidjoh da je novi direktor aerodroma neki Ognjen Jovović (izbjeglica iz Bosne), te da se od 2005. do februara 2020. se nalazio na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Bio je i stecajni upravnik u vise preduzeća. Ovo zadnje bi moglo biti korisno znanje.
    Istu je taktiku imao i DPS kad treba neku firmu pokrasti i da u slučaju bilo kakvih problema "strada" tamo neka izbjeglica !!! Ja to doživljavam na način da je Lončarević napravila problem sa ostavkom i medijskim objašnjenjem pa su odmah našli idealno rješenje koristeći taktiku predhodne vlasti !!! Prosto ko pasulj ...
    Da ne bude da imam nešto protiv tih ljudi jer oni nisu došli iz volje ovamo nego iz nužde i to im je stvorilo osjećaj ne postavljavanja pitanja pa sve da dobiju nalog da recimo sipaju vodu u avion umjesto kerozina ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Istu je taktiku imao i DPS kad treba neku firmu pokrasti i da u slučaju bilo kakvih problema "strada" tamo neka izbjeglica !!! Ja to doživljavam na način da je Lončarević napravila problem sa ostavkom i medijskim objašnjenjem pa su odmah našli idealno rješenje koristeći taktiku predhodne vlasti !!! Prosto ko pasulj ...
    Da ne bude da imam nešto protiv tih ljudi jer oni nisu došli iz volje ovamo nego iz nužde i to im je stvorilo osjećaj ne postavljavanja pitanja pa sve da dobiju nalog da recimo sipaju vodu u avion umjesto kerozina ...
    Kakvu taktiku? Nijesam razumio? Nijesam nista negativno mislio pod "izbjeglica iz Bosne", ako si, mozda, to pomislio. On je sam to izjavio. Da je iz Bosne dosao u CG zbog ratnih desavanja. Ja za te ljude mogu da osjecam samo solidarnost zbog razloga zbog kojeg su morali napustiti svoje domove.

Ako sam napisao nesto sto se moze protumaciti kao negativno u odnosu na te ljude, izvinjavam se. Jedna dlaka na glavi mi na tako nesto nije pomislila.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Kakvu taktiku? Nijesam razumio? Nijesam nista negativno mislio pod "izbjeglica iz Bosne", ako si, mozda, to pomislio. On je sam to izjavio. Da je iz Bosne dosao u CG zbog ratnih desavanja. Ja za te ljude mogu da osjecam samo solidarnost zbog razloga zbog kojeg su morali napustiti svoje domove.

Ako sam napisao nesto sto se moze protumaciti kao negativno u odnosu na te ljude, izvinjavam se. Jedna dlaka na glavi mi na tako nesto nije pomislila.
    Ti si mu to stavio kao atribut a ne ja ... ja samo kažem da se ti ljudi koriste na isti način kako je to radio DPS ... iskren da budem i ja bih se vjerovatno isto ponašao da odem u drugu državu ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ti si mu to stavio kao atribut a ne ja ... ja samo kažem da se ti ljudi koriste na isti način kako je to radio DPS ... iskren da budem i ja bih se vjerovatno isto ponašao da odem u drugu državu ...
    Nije tu bilo nikakvog negativnog konteksta. Bar ga ja nijesam imao ni u primisli. Covjek je radio u Livnu u nekoj gradjevinskoj firmi i dosao je u CG zbog ratnih desavanja. Je li "izbjeglica iz Bosne" mozda neka uvreda? Ponavljam: Nista lose nijesam ni pomislio, a ako je neko nasao nesto uvredljivo, izvinio sam se. Nijesam imao nikakve zle namjere.

Treba li jos nesto?

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Nije tu bilo nikakvog negativnog konteksta. Bar ga ja nijesam imao ni u primisli. Covjek je radio u Livnu u nekoj gradjevinskoj firmi i dosao je u CG zbog ratnih desavanja. Je li "izbjeglica iz Bosne" mozda neka uvreda? Ponavljam: Nista lose nijesam ni pomislio, a ako je neko nasao nesto uvredljivo, izvinio sam se. Nijesam imao nikakve zle namjere.

Treba li jos nesto?
    Meni nije jasno ni što se pravdaš iskren da budem ... nemam ni ja zle namjere i slično sam doživio vezano za mjesto stanovanja iako se nisam selio u drugu drugu državu
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Bacih pogled na internet. Konzorcijum ze zove "Istra Besac" iz Bara, a u njemu su uz naše ljude i neke Ruskinje

Obaveza investitora je da ulozi oko 530.000 eura. Uz naknadu za koncesiju, investitor je duzan da uplacuje 15% neto profita.

Nova vlada bi trebala da investitoru "diše iza vrata" da obezbijedi da se ugovor poštuje. Nijesam baš siguran, ako sve bude po ugovoru, koliko će to biti profitablno za investitora. Ono, Besac jeste pored puta, ali nekako nije baš "na put". No, kad su Ruskinje tamo, vjerovatno će bit i Rusa, a oni znaju da fino troše.

S druge strane, imam rezervi da se kulturno istorijski spomenici "valorizuju" na ovakav način. Bojim se da se to ne pretvori u nekakav kičeraj. Mada, Conte u Perastu izgleda fino.

Uzgred, kažu da je naziv Besac dobio po albanskoj riječi "besa". U tom kraju pored jezera je nekad bilo dosta Albanaca-Malisora. A ima ih i sad, ali manje u tom dijelu prema Virpazaru.

Potpuno je pogrešno davati tvrđave pod koncesiju. Virpazar je jako popularno izletište za turiste. Ta restaurirana tvrđava je samo doprinosila atraktivnosti lokacije.

Da se ljuljnu pare u Grmožur, Žabljak Crnojevića, Rijeku Crnojevića, Lesendro.. pa da se prave ture sa obilaskom srednjevjekovnih fortifikacija... za to bi EU dala pare.

A DPS taktika uložiti 850k i dati nekom za 30k je zastiđe. Valjalo bi ovo raskinuti ODMAH.

Imamo istoriju za ponos, ali naš narod misli da se pare prave na picu, ćevape i koka kolu.

Bijah baš juže na Žabljak Crnojevića. Tuga na šta liči prvi dio staze do utvrđenja (dok se prolazi između kuća). Ne treba puno sredstava da se od onog mjesta napravi atrakcija.

Thanks Thanks Given 
    3,568
    Thanks Thanks Received 
    5,891
    Thanked in
    2,831 Posts

U Lesendro je ljuljnut samo direk za struju i to je to.

99% PG djaka ni ne zna dje je Duklja ili Zabljak Crnojevica.

Na Zabljak Crnojevica nema ni table koja bi te uputila tamo da odes. Ne daj Boze da postoji nesto da procitas o toj gradjevini, kako je i koliko gradjena, cemu je sluzila itd.

U ovom trenutku svakako je najbitnije da se odabere koja ce se zastava tamo vijorit.

Jer sto znaju Francuzi, Italijani, Spanci i Auatrijanci. Oni bi samo tamo naplacivali ulaz i napravili turisticku atrakciju od toga.

Mi bolje znamo svakako.
    Last edited by hercules; 02-05-21 at 12:27.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

9. The Following 4 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Meni nije jasno ni što se pravdaš iskren da budem ... nemam ni ja zle namjere i slično sam doživio vezano za mjesto stanovanja iako se nisam selio u drugu drugu državu
    Pa ne znam, napisao si "Istu je taktiku imao i DPS ...", pa rekoh da se mozda ja stavljam u poziciju DPS-a. Daleko se kazalo
    To sto je covjek dosao iz Bosne nije apsolutno nikakav probem. Bar ne za mene. Mnogo je ozbiljniji problem to sto on, bojim se, nema potrebne kvalifikacije da bude direktor aerodroma. No, posto je bio stecajni upravnik, to moze biti od neke koristi.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Potpuno je pogrešno davati tvrđave pod koncesiju. Virpazar je jako popularno izletište za turiste. Ta restaurirana tvrđava je samo doprinosila atraktivnosti lokacije.

Da se ljuljnu pare u Grmožur, Žabljak Crnojevića, Rijeku Crnojevića, Lesendro.. pa da se prave ture sa obilaskom srednjevjekovnih fortifikacija... za to bi EU dala pare.

A DPS taktika uložiti 850k i dati nekom za 30k je zastiđe. Valjalo bi ovo raskinuti ODMAH.

Imamo istoriju za ponos, ali naš narod misli da se pare prave na picu, ćevape i koka kolu.

Bijah baš juže na Žabljak Crnojevića. Tuga na šta liči prvi dio staze do utvrđenja (dok se prolazi između kuća). Ne treba puno sredstava da se od onog mjesta napravi atrakcija.

Nova vlast ne smije tamo centa uloziti, crkva jos nije "nasla stare zapise" i nije plasirala pricu o tom periodu "srpske" istorije.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

https://twitter.com/profKrivokapic/s...284368897?s=19

Inače, ovaj manastir se zove Svetog Nikole, ali su izgleda odlučili da ga preimenuju u Svetog Nikolaja.

Mi smo iz tih krajeva, i otac mi kaže da nikada nije čuo da neko kaže Sv. Nikolaja

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Nije samo 30k:

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...tvrdjave-besac

Za ostalo se slazem. Prije par godina sam obisao tvrdjavu na Zabljaku. Steta da to nije bolje sredjeno. Lijep je to kraj.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    U Lesendro je ljuljnut samo direk za struju i to je to.

99% PG djaka ni ne zna dje je Duklja ili Zabljak Crnojevica.

Na Zabljak Crnojevica nema ni table koja bi te uputila tamo da odes. Ne daj Boze da postoji nesto da procitas o toj gradjevini, kako je i koliko gradjena, cemu je sluzila itd.

U ovom trenutku svakako je najbitnije da se odabere koja ce se zastava tamo vijorit.

Jer sto znaju Francuzi, Italijani, Spanci i Auatrijanci. Oni bi samo tamo naplacivali ulaz i napravili turisticku atrakciju od toga.

Mi bolje znamo svakako.
    Vala ne znam je li se morao tamo postavljat taj "direk za struju". Vazda kad ga vidim, nekako mi bode oci. Nedje su ga morali stavit. Ali, bas usred Lesendre?

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

bez kafica u tvrdjave , slobodno ih mozemo zapaliti

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

16. The Following User Says Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by the Genius View Post
    https://twitter.com/profKrivokapic/s...284368897?s=19

Inače, ovaj manastir se zove Svetog Nikole, ali su izgleda odlučili da ga preimenuju u Svetog Nikolaja.

Mi smo iz tih krajeva, i otac mi kaže da nikada nije čuo da neko kaže Sv. Nikolaja

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
    Светог Николе или Светог Николаја је исто. Или као свети Ђорђе и Свети Георгије. А у цркви се користи црквенословенсни језик па се користи Николај и Георгије.
    Last edited by Brk; 02-05-21 at 14:02.

18. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Covjek pomisli kakva je ljiga Becic koji mrtvog Amfilohija koristi za kampanju, a i zivahnog Joanikija,
    Onda se sjeti da je premijer posekao kamermane sa opremom u neki manastir kako bi snimio uskrsnju cestitku, cime je postavio nove standarde u evropskoj politici gdje se niko ranije toga nije sjetio.
    I na kraju covjek pomisli “ipak je Becic ok”.
    Dakle drugari uvijek je stvar benchmarka. A sto se tice crkvenih rabota tu nas premijer globalno podize ljestvicu.
    Vazno je u necemu biti prvi, zar ne...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Očekujem od Vlade Crne Gore da ovakve stvari zaustavi, poništi štetne ugovore jer ovo je sprdnja.

Vlada Duška Markovića tvrđavu Besac kod Virpazara, koja je iz EU fondova sređena i tu je ukrcano 845.000,00€, dala u koncesiju na 30 godina a naknada je 1 hiljada eura godišnje.

Pa ja ne znam kako spavaju ovi ljudi.

https://me.ekapija.com/news/3240470/...u-restauraciju

Axxaxax, ma daj.
    Pa je li realno ovo da se u ovakve krajnosti islo?
    Ovo od muke mora da se nasmije coek.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,305
    Thanked in
    2,631 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Covjek pomisli kakva je ljiga Becic koji mrtvog Amfilohija koristi za kampanju, a i zivahnog Joanikija,
    Onda se sjeti da je premijer posekao kamermane sa opremom u neki manastir kako bi snimio uskrsnju cestitku, cime je postavio nove standarde u evropskoj politici gdje se niko ranije toga nije sjetio.
    I na kraju covjek pomisli “ipak je Becic ok”.
    Dakle drugari uvijek je stvar benchmarka. A sto se tice crkvenih rabota tu nas premijer globalno podize ljestvicu.
    Vazno je u necemu biti prvi, zar ne...

Meni je prosto zao sto ovdje nisi pisao prije promjene vlasti. Imao bi mnogo kvalitentijeg materijala za pisanje.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

22. The Following 3 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Za oko 100.000 građana u naredna tri mjeseca struja jeftinija 40 odsto

https://www.cdm.me/ekonomija/za-oko-...nija-40-odsto/

Svakako spada u opipljivo korisne socijalne mjere vlade najsiromašnijima (pomoć za udžbenike, najniže penzije i plate). Pitam se kako će manjinski akcionari reagovati na ovo, radi se ipak o preduzeću čiji cilj je da ostvaruje profit, a ne pomaže sirotinji. U svakom slučaju, ako uspiju da ga ostvare odličan potez.

24. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Istina je, dodaje, da je naslijedio kuću od svojih roditelja i to u Tuzima, koju Ćalović Marković pominje.

“Ali treba znati da je kod nas običaj da roditelji svoju imovinu ostavljaju svojoj djeci. Ne znam kako je kod pomenute osobe ali kod nas je tako, a mislim da je tako i prirodno. Ponosan sam što su u toj kući rasle i živjele do sada, koliko ja znam, već četiri naše generacije. I ta kuća je dokaz da nijesmo repa bez korijena, da smo se rađali i rasli u toplom roditeljskom domu. Izgleda da mi koji smo vjekovima ovdje, zbog toga što smo se rađali u svojim porodičnim kućama, nemamo pravo da poboljšamo svoj stambeni prostor uz pomoć naše države, jer su za to krivi naši roditelji koji su nam ostavljali svoje kuće i imanja. Izgleda da mi koji smo vjekovima ovdje, ne smijemo ništa naslijediti od svojih predaka, jer da bismo dobili stan ili kredit morali smo se rađati a i rasti pod vedrim nebom, bez igđe ičega, ili u najboljem slučaju kao podstanari”, navdoi Duković.
    https://www.cdm.me/politika/dukovic-...ovic-markovic/

Pa ovo je legenda

To je to DPS poimanje budžeta... kakve veze što već imam kuću, i mene sljeduje stan od države, nisam gubav!

26. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Da ne poznaje koji kolega nekoga sa biroa sa strujomjerom. Da majnujemo kriptovalute na popust

Srecom ponasao sam se kao Amerikanac. Kad sam vidio nivi menadzment lagano prodah akcije Elwktroprivrede. Nadam se da cu ih ponovo kupiti negdje za par godina u pola cijene.

Taman kad je budu ponovo morali privatizovati jer cemo se finansijski ukanalit.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    https://www.cdm.me/politika/dukovic-...ovic-markovic/

Pa ovo je legenda

To je to DPS poimanje budžeta... kakve veze što već imam kuću, i mene sljeduje stan od države, nisam gubav!
    Isto kao sto je sledovao Krivokapica u profesrosku a imao dvije kuce. Pi kako su gadni ovi dpsovci.
    Zdravko od kad nije dpsovac je masu bolji covjek.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Isto kao sto je sledovao Krivokapica u profesrosku a imao dvije kuce. Pi kako su gadni ovi dpsovci.
    Zdravko od kad nije dpsovac je masu bolji covjek.
    Ajde, ajde, možeš ti to bolje

Isto je dobiti stan na javnom konkursu univerziteta i tajnom odlukom vlade? Pa onda je isto podići novac sa šaltera banke u radno vrijeme i pajserom posle ponoći...

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ajde, ajde, možeš ti to bolje

Isto je dobiti stan na javnom konkursu univerziteta i tajnom odlukom vlade? Pa onda je isto podići novac sa šaltera banke u radno vrijeme i pajserom posle ponoći...
    Ja mislim da se sada Krivokapic kaje sto je uzeo stan pored dvoje kuce tokom svoga grijeha u dps-u propracnoh gramzivoscu i srebroljubljem. Ocekujem da ce vratiti drzavi i poci na salter za kredit kao sto je preporucio svim drzavnim sluzbenicima na poslednjoj sjednici.
    Naravno kad je on dobio stan to je bio javni konkurs. Pretpostavljam znajuci dps da je to bio jedini nenamjesten konkurs u istoriji.
    Jer ga Krivokapic ne bi drugacije uzeo.
    Ili tvrdis da konkursi dps-a nisu bili namjesteni?

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

U stvari u istoriji dps-a bila subjos dva nenamjestena konkursa.
    Kad je Krivokapic izabran u Senat UCG i kad je izabran za predsjednika Alreditacionog tijela

Tko leti, vrijedi...

Page 430 of 1249 FirstFirst ... 330380420426427428429430431432433434440480530930 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)