Odlicno
Koliko iznosi carina za tehniku i pdv? Jel pdv 21% ili je manji?
Poslato je nadam se![]()
Narucivao sam vise puta sa bikeinn al u sustini svi ti *inn ista firma. Dolazi pretezno preko Royalmaila i moraces posti da platis spediciju (+PDV,Carina)
\\OFL•GIC
Odlicno
Koliko iznosi carina za tehniku i pdv? Jel pdv 21% ili je manji?
Poslato je nadam se![]()
Imas sve fino objasnjeno na prvom postu.
\\OFL•GIC
Citam i konstatujem ovo
407,48€ cijena artikla sa troskovima poste
+
Carina 5% to je 20,37
+
Pdv 21% to je 85,57 €
Ukupno 513,42€
Ili ima jos skrivenih troskova
Jel mi placena spedicija ovim obracunom za postanske troskove ako mi je iste obracunata posta cg kao sto stoji na sajt
Poslato je nadam se![]()
PDV od 21% se računa na zbirnu cijenu, tj. faktura + 5% carine (ne samo na iznos na fakturi).
Špediterski troškovi kod pošte su bili 19 eura zadnji put kad sam ja išao kod njih - 15 eura špedicija, plus 4 eura za ono podnošenje na carinski pregled.
Piše ti sve detaljno u prvom postu.
Zaokruzi na 550e. Meni je jednom stigao racun od 24.50, i pored pise 25e hemiskom. I trazili 25. Nisam htio da se bakcem za 50c, sta im sad to znaci.
Last edited by flyeagle; 10-04-21 at 14:57.
Na 17 track pise da mi je posiljka stigla u Crnu Goru jos 3. aprila dok je na sajtu Poste nema.
Pa znaci da nije![]()
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Pa lazu iz source poste, na osnovu statistike pretpostave da je stiglo. Dok god ne prikaze trackong broj nasa posta, jednostavno u cg nije uslo
Zahvaljujem.
Posle koliko neuspjelih pokušaja uručenja vam obično stižu paketi iz naše pošte? Ja sam već na drugom, odnosno trećem od noćas, a zvao sam danas Express i kaže čovjek dosta korektno da im sistem automatski stavlja taj status a da taj paket nije ni krenuo put mene, nit me je poštar tražio. A neregistrovane mogu da tražim po imenu samo ako su izašle na teren pa se vratile. E aj ga znaj sad, na kraju ću tačno do željezničke morati za svaki paket posebno
Unaprijed se izvinjavam na offtopicu, ali mozda neko ima iskustva. Poslata mi je jedna posiljka obicnom preporucenom postom iz Makedonije. U pitanju je poklon. Sad pise da je podnijeta Carini, je li ovo standardna procedura?
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Ako nije nista sumnjivo u paketu, donijece ti je postar nakon carinske kontrole. Platices mu 4 eura za "podnosenje na carinski pregled".
Ako nadju nesto da zadrze paket, dobices papiric sa uputstvima kome i sta da posaljes u vezi posiljke.
Edit: Procitaj prvi post za detaljnije objasnjenje.
Za koliko je stiglo od MK do nase poste?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Hvala @Bor1s
@Sale u prošlu srijedu poslata iz Bitolja, u petak izašla iz Makedonije (iz izmjenične pošte Skoplje) . U ponedjeljak ujutro u PG stigla.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Ne znam koliko spada u internet trgovinu , ali racunam da ce znat neko dat odgovor.
Drug je narucio uredjaj ( susaru) ~800e iz Srbije ,+ dostava . Receno mu je da nece morati placati carinu prema nekom "cefta " sporazumu , ali pretpostavljam da pdv hoce . Zna li se , kako se to placa , da li treba nekog zvati ,ili ce oni njega kad to stigne , oce li morati ici u neku ustanovu da nosi to ,ili to sa kurirom se moze zavrsiti .
A clever person solves a problem. A wise person avoids it.
Pitanje je da li moze da uveze na f. lice ili ce morati na firmu
Sve je otišlo u ... Slao neke papire preko Pošte CG preporučeno za Budimpeštu i stiglo za tričavih 21 dan
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
meni za minhen za mjesec.
drumskim saobracajem pa dok svrati na kafu, dorucak pa nedje rucak i tako 30 dana
nothing comes from violence and nothing ever could
Stigao mi je paket do carinskog pregleda,juche,20g. Koliko da cekam prije nego
ja njih da vucem za rukav? Nadam se da ce me kontaktirati. Ispade roba+postarina 77 jura.
U suprotnom sluchaju, na koju adresu da im pishem? (u ovoj temi nadjoh: [email protected] i [email protected])
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks