Quote Originally Posted by ćepanica View Post
Reformisani dps sa Milom na čelu i Petrom Ivanovićem i Predragom Boškovićem koji ne patišu od javnog učešća, Duško i dalje visoko pozicioniran u partiji, Simovića postavili za gradnočelnika...
Ovo je jedini iole suvisli komentar na moj post, koji zaslužuje odgovor, pa ću pokušati da objasnim gdje (mislim da) griješiš.

DPS je na vanrednom kongresu uveo u glavni odbor 60% novih imena što je veliko luftiranje za političkog mastodonta kao što je DPS. A već sam gore napisao da i ova promjena vlasti radi za njih u smislu pročišćavanja stranke od klijentelističkih kadrova.

Ti posmatraš iz svoje perspektive - nekog ko bi manje, više glasao za bilo koga dok god je protiv DPS i ko bi bio zadovoljan jedino da Đukanović ode u zatvor, a da se DPS zakonom zabrani. Malo karikiram, ali hoću da kažem da ti nisi ciljna publika. DPS se ovim promjenama obraća prije svega onim biračima koje je izgubio prošle godine, a onda i razočaranim independistima, koji od izbora do izbora uglavnom apstiniraju.

Da, navedeni su još u DPS (iako ne više u GO, već u poslaničkoj/savjetodavnoj ulozi) ali se ne bih složio da su suviše glasni. Kolo su preuzeli i najviše se delegiraju u javnim nastupima Jevto Eraković, Sanja Damjanović, Ivan Vuković, Andrija Nikolić, Nikola Rakočević, Miloš Nikolić, Aleksandra Vuković itd. Tu su i neka imena koja su opšte poštovana u javnosti, poput Nermina Abdića, Nikole Janovića, Radmile Miljanić, Zoje Bojanić, Zaimovića iz HB itd.