Rekoh ti već da sam ja zato prešao na Hibride.
Nije ni Android ni IOS
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Samo da pohvatam logiku koju ne razumijem, vjerovatno se tice programiranja. Zbog cega je satu potreban Android OS da bi preko bluetooth-a pokupio informacije sa telefona?
Odnosno, zar ne postoji nijedno hardversko/softversko lakse rjesenje van Google i Apple ekosistema koji moze da obavi funkcije koje satovi traze.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Rekoh ti već da sam ja zato prešao na Hibride.
Nije ni Android ni IOS
Android Wear sa manje od giga RAM-a štuca, tako kažu testeri
evo drugi dan i baterija je na tačno 50%, a koristio sam ga i za sleep tracking. Popaljeno da mi prati puls na minut i saturaciju krvi kiseonikom na svakih sat. I opet 4 dana, malo li je? Do sad sam koristio Moto 360, kojem je baterija mogla dan i po, ili praktično: stavim ga na bežični punjač kad legnem ili ujutro, dok se spremim, već je dovoljno pun. Koja je to opsesija da baterija u satu mora da traje XY dana, a nije vam problem telefone svaki dan da punite, a nekad bom i 2-3-4 puta dnevno, i eksterne baterije da se tegle?
upravo
pa nije sve u prikupljanju i prikazu informacija. Ja sam htio g4 model da uzmem, koji ima i eSIM, dakle radi nezavisno od telefona po potrebi, al se čekalo duže, a drug koji je dolazio iz Berlina je kretao za 2 dana
nisam probao maltene ništa sem Moto 360 i ovaj, ali recimo možeš li ti sa Amazefit da primaš pozive i zoveš? Ili recimo Telegram ima odličnu aplikaciju, možeš da pristupiš svim porukama, a i da pošalješ glasovnu poruku, i da je preslušaš. Možeš li da pališ i gasiš pametne sijalice po kući (Xiaomi)? Da imaš daljinski za Spotify? Instaliraš aplikacije?
(nečitko)
Kupljenje podataka preko Bluetootha ne rade smartwatchevi nego "glupe" fitness trake i slično. Smartwatch ima standalone aplikacije, puno jači hardver, i možw dosta toga da "završi" bez sinkovanja s telefonom.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Meni se cini da je, ukoliko nema mjesta za sim, pametnom satu namjena iskljuvivo da bude fitnes traker ili modni detalj. I to je ok.
U suprotnom ne vidim svrhu aplikacija na malom displeju, pogotovo kad je telefon povezan sa satom, jer telefon je svakako u blizini.
Have a parachute.
Proguglaj malo šta sve može sat sam za sebe, mnogi od nas "ne vide" čemu nešto, a drugima je to presudno.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Moj trenutno može oko 20ak dana.
Mjeri korake, kako sam spavao i otkucaje srca.
Naravno notifikacije o pozivima, porukama, Viber i mailovima dolaze...
Razlog je jedna stvar za manje puniti.
Čak ni mobilni ne stavljam na žičani punjač, nego u autu, kancelariji i kući imam bežično punjenje pa samo pripunjam.
Jesam naravno, dva drugara imaju pametne satove, s tim sto se jedan (strator 3) koristi za sport.
Naravno, vjerovatno je do korisnika i njihovih zahtjeva, samim tim i potreba za pametnim satom ili hibridom.
@Bugi tvoj hibrid je onaj sto si postavio na temi o satovima - Withings? Lijep sat.
Have a parachute.
Koristim Galaxy Watch 3 i mogu reći da je odličan uređaj.
Ali i pored toga mi je blisko mišljenje da je na trenutnom nivou razvoja tehnologije baterije, ovo, za sada, možda i optimalno rješenje.
Kompromisi su svakako napravljeni, ali su ključne funkcije tu:
- health monitoring,
- fitness tracker,
- notifikacije sa mobilnih aplikacija.
Nije mi teško da sat pridružim uređajima koji se redovno pune, ali svakako bi bila jedna stvar manje o kojoj se vodi računa.
I pored svega toga za sad ne planiram da mijenjam sat, ali u perspektivi...
Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk
Sve to ima Withings...
U baterija mu traje 15 dana
Moj je vodootporan. Testiran između 5 i 10m
Rijetko koji smart watch kod nas bi se usudio da uskoci toliko duboko
Saglasan, za njega i kažem da je vjerovatno trenutno optimalno rješenje.
Možda nijesam bio potpuno jasan...
Last edited by Dasho; 30-03-21 at 22:28.
Upravo instalirah One UI 3 (Android 11) na Samsung A40. Update stigao juče. Još jedan + za Samsungovu podršku za proizvode.
Šta ono treba odraditi dami ne iskaču reklame kao lude? Promijenih telefon ali sam zaboravio tačno detalje. Izluđeh.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
U Private DNS upišeš dns.adguard.com ili 527beb.dns.nextdns.io koji te volja...
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
A fala ti ka bratu
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Skoro je ovdje bilo postavljeno pitanje kako prevazići to što kod nas ne rade funkcije EKG i mjerenje pritiska na Samsung Galaxy Watch 3. Kod Hrvata to funkcioniše odavno a od skoro i kod Srba, za CG još nema zvaničnih najava.
Problem rješava modifikovana aplikacija Samsung Health Monitor.
https://forum.xda-developers.com/t/r...-2021.4202685/
https://ladypinkilicious.com/2021/01...alaxy-watch-3/
Pa ja sam ti rekao javi se...
Upalićemo moj telefon, zakačit se na VPN na Hrvatsku, šerovati net na sat i aktivirat ga kao da smo u Hrvatskoj...
Teorijski treba da radi...
Od 1998 je isti
069 33 00 99.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks