Ostali bez vrijednih umjetnina - nije to Vndoje kalibar, ovi imaju stila.
Prica da mafije nece biti je prilicno glupa, osim cinjenice da dio policije saradjuje sa njima, u citavom regionu je slicna situacija. Iskorijenis jedan dio, pojavi se drugi.
Trenutno imas dva rjesenja parlamentarnih stranaka, koja su izgleda, kao i svako nase zakonsko rjesenje, generalno losi ili neprimjenjivi.
Imamo i rjesenje britanskih pravnih eksperata vec mjesecima na stolu.
Sta zulja pojedine u tom rjesenju, ne znam, ali ako neko ima link ka radnoj verziji.... Bilo bi dobro da ga okaci
Ostali bez vrijednih umjetnina - nije to Vndoje kalibar, ovi imaju stila.
Prica da mafije nece biti je prilicno glupa, osim cinjenice da dio policije saradjuje sa njima, u citavom regionu je slicna situacija. Iskorijenis jedan dio, pojavi se drugi.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Pa gledaj, bar necemo imati anb sluzbenike i policajce koji im pomazu. To se do sad radilo bez ikakvih problema, cak i kad te uhvate nista strasno. Sjeca li se ko da je sef granicne policije aerodroma tivat preveo trazenog covjeka kroz kontrolu na avion.
Kad vec o sitnicama pricate. Jeste li primijerili da popodne, subotom i nedeljom skoro pa nema vozila sa CG ili MN tablicama. Koja su bila ukras skoro svakog parkinga ili bulevara
Nisam pravnik, ali su mi poznati neki od problema. Uvođenje neobjašnjenog bogaćenja kao krivičnog djela je problematično ako pokušaš to da uvedeš retroaktivno - tj ne može neko kriivčno da odgovara za neobjašnjeno bogaćenje u 2015, jer nije znao tada da će to biti krivično djelo. Ako bi taj prigovor prihvatio onda to znači da bi NB bilo krivično djelo samo od usvajanja zakona nadalje, što je neprihvatljivo.
Imaš ideja kako to zaobići (i britanski predlog je, čini mi se, sedam-osam godina star i praksa je unaprijeđena u međuvremenu). Neki predlažu da se uvede NB kao krivično djelo za ubuduće, a da se retroakticno samo oduzima neobjašnjeno stečeno bogatstvo.
Last edited by SKOJ; 29-03-21 at 08:49.
Bratić dominira danas, da ne kažem gazi.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Reklo bi se da je Leposavić visoko podigao ljestvicu zabadanja prsta u oko.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...rna-gora-krece
"Kada izražavam duboku zabrinutost, to onda ne činim sa visoke moralne tačke, već kao predstavnik svoje zemlje, koja je totalitarizmom, nacionalizmom i rasnom mržnjom izazvala katastrofu Drugog svjetskog rata i holokaust i koja je na sebe preuzela najveću moralnu krivicu", naveo je Veber.
Priznati krivicu nikada nije bilo lako, ali se duguje žrtvama i istini, i samo kroz priznavanje krivice mogu se otvoriti vrata u bolju budućnost radi praštanja i pomirenja, poručio je ambasador.
"Da biste mogli slobodno i neopterećeno da oblikujete sopstvenu budućnost, ne bi trebalo da se zavaravate. Morate sebi priznati istinu, priznati krivicu - ne poricati je. Time se stvara osnova za pomirenje sa susjedima, ali i za liječenje pukotina u sopstvenom društvu. Svi ste pozvani da prepoznate istinu i da tražite i omogućite pomirenje kako biste otvorili put za bolju budućnost", zaključio je Veber.
Veliko licemjerstvo od strane EU. Konačno maske padaju.
Zbog čega krucijalan faktor pristupa EU to da li jedna država priznaje genocid druge u trećoj? Pita li neko ove stvari npr Belgiju, Španiju ili Francusku?
Sada je makar jasno da je EU spremna na sve, samo da Crna Gora zaglavi u pregovorima što je duže moguće. U prilog tome idu i stavovi koji dolaze po pitanju izmjena tužilačkih zakona.
Poslanički klub DPS-a postavio isto pitanje (genocid u Srebrenici) i Vesni Bratić danas. Odbila da odgovori na pitanje. Svaka čast.
Znajući Marfija (Slava mu i milos njemu i njegovim zakonima) kao i pamet poslanika većine, ako se oni budu pitali biće neka havarija. neustavno, neprijenjivo, ali što dobro zvuči. A kad se ne može primjeniti ili padne na Ustavni ili se država odere za odštetu biće, naravno, krivi Milovi sudovi, koje treba pročistiti. Lijepo je biti poslanik. kao da si influenser na društvenim mrežama koji ne zavidi od klikova.
Retroaktivno naravno ne ide. Čak je problematično oduzimati imovinu za koju se nema porijeklo. Jer kada je sticao i nije prijavljivao, bio je samo u poreskom prekršaju ako mu ne iskopaš neki kriminal.
Praksa Italije kad im je para zafalilo, a narod naročito na sjeveru držao svašta u Švajcarskoj i na slična mjesta. Rok za prijavu neprijavljenoga, u tom periodu porez 26% kao što je porez na dohodak, najveća stopa. Posle toga se sve uzima i plaća se kazna. To bi se moglo i kod nas, mada je stopa poreza na dogodak 9% pa da su ljudi pametni leteći bi prijavljivali što veće prihode. Ali, guzica, nprosvećenost, moći če dovijeka etc.. Učinili su svoje.
Znači, imovinu đe nemaš porijeklo samo možeš oporezovati i bojim se ne po nekoj novoj stopi odmah. Već bi morao da ostaviš rok dokle će važiti postojeća stopa. Ako se neko tada pravi lud, onda mu je uzmeš.Ali nema mnogo ludih.
Svakako, sve zemlje oko nas su donosile te zakone posle nekih smjena vlasti, i slabo je đe bilo ajra od toga realno. Izuzev što zaista odlično zvuči za tnjiter i glasove sub86.
jes, brate kakva je ta EU. toliko je loša da nije bilo nje sad bi nam ministri bili Mandić, Medojević, Radunović i ekipa. a oni nas zaebaše pa poguraše Krivokapića i ovakve ministre. treba Rusiji da se okrenemo ili Kini, tamo je spas. samo ne znam đe je to rečeno da je priznavanje genocida krucijalni faktor? osim toga naš Parlament je tu rezoluciju usvojio, sva priča je suvišna tu. mogao je i Leposavić da odbije da odgovori kao Bratićka i utuli ih
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ne mole oni nas da nam budu društvo, nego mi njih da budemo sa njima u društvu. A pravila su kakva oni kažu ako hoćeš sa njima. Evo saveza kolko oćeš ako nam se ne sviđa. Rusija, Kina, Turska, sve te razvijene demokratije primiće nas bez velikih oslova u neke njihove saveze i asocijacije.
A krucijalno je za EU zato što eto baš ne vole zemlje koje prećutkuju genocide. Pitaju li Belgiju Španiju ili Francusku? Naravno da ne. Oni nisu nikoga klali u poslednih 50+ godina. A na Balkanu se klalo, pa nas možda malčice tretiraju kao divljake, a time testiraju da li smo se pripitomili.
Odbijanje posle onakve reakcije ambasadora je što se poena za DPS tiče, isto kao da je rekla da nije bilo. A zašto su ambasade važne? Pa možda zato što da nije ambasada ova vlada ne bi postojala. Pošto su značajno doprinijeli da Bratić i Leposavić sjede na ministarskim mjestima, moraju i da ih slušaju. Tako to ide. Ako neće, ima ko će, vjeruj...
Ne znam na osnovu čega si zaključio da sam pristalica okretanja ruskoj ili kineskoj matrici, ali nema veze, kapiram poentu.
Evropska Unija i SAD nikada, ali nikada od kad pratim politički život u Crnoj Gori (a to je dosta dugo) nisu imali ni izbliza oštre reakcije kao što su ove posljednjih dana po pitanju Leposavićevog stava. Ova zemlja je pretrpjela enormnu pljačku, urušavanje institucija, polarizaciju i na to nikada niko nije reagovao. Trideset godina.
S obzirom da smo ovdje svi prijatelji (makar bi trebalo) pošteno bi bilo da sagledamo kakvu nam to poruku zapad šalje u ovom slučaju.
Oni nam bukvalno kažu da u Vladi ne može da sjedi bilo ko ko razmišlja drugačije od prosječnog DPS/SD/SDP-ovca. Drugim riječima, budite dobri ili ćemo da vas gazimo još 30 godina, a ovako ćemo možda samo 15. Tužilačke zakone ne damo, jer ćete na taj način da dokažete da smo 30 godina podržavali kriminal i korupciju. Uzmi ili ostavi.
Svakom patriotski orijentisanom građaninu je izbor jasan.
A znaš kako je. Jedina alternativa je da samo aminuješ Veljovićevu vilu od par miliona napravljenu od policijske plate, ili Rakočevićev rezort sa ergelom, isto sagrađen od sirotinjske ANB plate.
Pa neka se barem povlače po sudovima i medijima, ljepše i to nego da im se samo klanjaš kao "dobitnicima tranzicije" kad prođu ulicom.
Ne bih o tome. Ja stvarno ne želim da izdižem ovu priču na nivo nacionalne, s obzirom da u svim diskusijama izbjegavam tok koji vodi nekom dijeljenju na ''mi'' i ''vi''.
Ovo pitanje koje DPS pokušava da stavi u fokus novoj vlasti (Vladi) u periodu tranzicije, ekonomske (skoro pa) propasti i pandemije je naišlo na ogroman aplauz i podršku zapada. Jel stvarno ima nekog kome nije jasno o čemu se radi?
A eto, možeš da zagorčavaš život malo ljudima. Možda i na to voziš pred neke izbore. Rizikuješ da ti kasnije kao državi naplate svo maltretiranje, ali ako si političar, boli te tuki ne plaćaš iz svog džepa, igraš na pamćenje zlatnih ribica i za naredne izbore smisliš neku drugu bajku.
Zavisi što ti je cilj. Ako je cilj da se uzme neki novac to je da oporezuješ, i ako nećeš da padne na Ustavni morao bi po stopi koja bila važeća u roku prije zakona, odnosno 9%. Ako bi bili pametni sve bi platili. Bilo bi nekog prihoda u kasi, malo PR-a i to je to.
A na kraju nisam im se klanja ni kad su bili vlast, ne moram ni sad.
Sad cemo mjesec dana slusat o Srebrenici. Crni Leposavicu.
Ko da nemamo precih problema...
ovaj narod je ćutao na sve. to je daleko gore od toga što EU i SAD nisu imale oštre reakcije na dešavanja. jer ne žive oni ođe, no mi. a plemenu su bile bitnije podjele koje su drugi bacali pred njih kao mamac no ekonomija, standard, kvalitet života i ostale normalne teme. govorimo o narodu koji je pričao kako ne ide na proteste pokreta Odupri se jer ih predvodi taj i taj. da li su za to krivi EU i SAD?
normalno. da se nadamo u EU i SAD da ovu vladu poguraju do 2024. godine (a i dalje) jer nam je ovo zadnja šansa
Тapatalk
Last edited by outline; 29-03-21 at 11:51.
Tačno, ali evo objašnjenja:
,Na obali rijeke srele se škorpija i žaba. Škorpija upita žabu: “Da se kojim slučajem nijesi namjerila preko?”
,,Jesam” odgovori žaba, sa sigurne udaljenosti, “Zašto pitaš?”
,,Mogla bi i mene prebaciti na drugu obalu” reče škorpija.
,,Pa zar ti misliš da sam ja stvarno luda, ubošćeš me, ti si škorpija” odgovori žaba.
,,E stvarno si žabo blesava, pa ja ne znam plivati, kada bih te ubola obje bi potonule i umrle. Nego, ti mene prebaci na drugu stranu, znaj da ću i ja tebi nekad valjati, jer ću te braniti od zmija i roda” uvjerljivo reče škorpija.
Razmišlja žaba da nije loše imati škorpiju za prijatelja i pomisli da nije sve onako kako se čini u vezi škorpije. Ima i ona dušu i rezon što je najvažnije, pa lakovjerno odluči da povjeruje škorpiji
Zasjedne škorpija na široka žabina leđa i uz osmjeh i povjerenje krenuše ka drugoj obali. Taman negdje na pola puta, gdje je voda najdublja, žaba osjeti ubod pri dnu leđa. Okrenu se i ugleda škorpiju kako nevješto pokušava da sakrije žaoku od žabinog pogleda.
Sva u čudu, žaba reče škorpiji: “Šta ti bi, sad ćemo obje umrijeti, obećala si da nećeš?!”
Škorpija daveći se odgovori :,, Šta ću, takva mi priroda, to je jače od mene!”
Teško. A znaš li zašto?
Zato što znam da će nas EU i SAD sabotirati samo li bude evidentno da ova Vlada vodi Crnu Goru ka bilo čemu što je dobro, potežući neka pitanja tipa Srebrenice. To sam shvatio posle ove prašine koju podigoše oko Leposavićevog mišljenja. Ti možeš da mi ne vjeruješ, ali slobodno zapamti ovo pa mi nabij na nos. Radovaću se zajedno sa tobom ako ne budem u pravu.
Mozda je glupo ovo sto cu napisati, ali da li se Turska moze osuditi za genocid prije nego je genocid uspostavljen kao ratni zlocin? Sjecam se da je Francuski parlament usvojio rezoluciju o genocidu nad Jermenima i da je Turska prijetila da ce uzvratiti rezolucijom o genocidu koji je Francuska negdje pocinila.
Dokad seze istorijski odgovornost za genocid? Da li su atomske bombe na Hiroshimu i Nagasaki bile genocid?
..Pa su priznali i sto nisu uradili-a nije li to plodno tle za zlopamcenje i sjutrasnje sukobe?
No , ko te pita .Vazan je zvanican stav...Pa u opustenciji mozes sebi dozvoliti da se veselis uz "Nad Kraljevom ziva vatra seva"
https://volimpodgoricu.me/novosti/po...gledajte-video
Last edited by Domenico; 29-03-21 at 12:08.
Leposavić je sam kriv za sve ovo. zbog njega je Vlada na udaru. upecao se na pitanje Nikolića. imao ga je na penal tu i umjesto da pošalje to pod prečku ka' Bratićka jutros, Leposavić ka' Peđa one tužne noći u Tuluzupogađa prečku. ne mislim da će EU i SAD kočiti naš napredak, nego mi sami, kao i uvijek što smo radili
Тapatalk
Neće te niko pitati hoćeš li se klanjati, nego ako ti kćerku udare na pješačkom ispašće da ti je skočila na njihova kola. I ništa ti tu nećeš moći. Ima li ti većeg klanjanja od toga?
Ako usvojiš zakon nema šta da im se plaća. Neka se bar vuku po sudovima i moraju da slušaju po medijima preborjavanje imovine, pregledanja prihoda. Pa i ako izađu slobodni opet nikad više stub društva i ugledni biznismen. I to je nešto.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks