Koristio sam ja mailbox par puta, skroz su ok. Registracija isto bez neke peripetije, samo moras ispunit i potpisat neki formular, kao punomoc da mogu da primaju tvoje pakete i to je to.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Mailbox sam koristio i sve je proslo ok.
Ima i mygermany.com ali nisam ih koristio nikad i neznam kakvi su.
Kakvo je stanje kad nešto ide preko UPS Expedited? Koliko im se plaća kad stigne?
nisam mogao izdržat, odmah sam sinoć to završio sveMeni nije traženo da ispunim i potpisujem bilo šta, dobio sam virtuelnu adresu, sad čekam da Amazon pošalje na nju, pa oni ovamo.
![]()
Nego, pitanje koje je često pominjano, ali su davani različiti odgovori, pa konkretno da pitam: zna li se sad kad se cijena poštarine računa u ukupnu cijelu robe, a kad ne? Konkretno, ove opruge su 136€, al sa poštarinom (Dojče pošta) će preći 150€, težina paketa oko 15KG, ako ima kakve veze.
(nečitko)
Ako ti dodju kod nas sa tom fakturom, placas sve. Jedino ako nekim cudom prodje kroz nasu postu a da ne provjere cijenu.
Ne znam da li kod mailboxde ima ta opcija, ali ja sam par puta kod Shipito sam popunjavao carinske papire prije nego sto su proslijedili pakete iz Austrije za Crnu Goru, tako da su u nasu postu uvijek dosli sa fakturama ispod 75 eura.
Skoro mi je došla pošiljka vrijednosti 100+ EUR, i pošto se plaća PDV, a oni u tom slučaju rade špediterske usluge, naplatili su 12,10 EUR za "Špeditersku uslugu i magacinske troškove".
Ranije za pošiljku vrijednosti ispod 75 EUR, njihova usluga je bila oko 5 EUR.
Inače, moje pohvale za Express Courier, profesionalni su u komunikaciji, i brzo urade svoj dio posla. Primjedba bi bila korišćenje gmail-a i Viber-a, mada je ovo kod nas uobičajeno.
To nije previse za spediterske, ali prave. A ne ovo pilicarenje od 5 eur. DHL u Srbiji ne naplacuje tih 5. Ali zato uzimaju 35 eur ako je roba preko 50.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Koliko rekosmo da treba vremena dok se refundiraju pare s pejpala?
Prije 5 dana sam dobio refund, medjutim jos ne raspolazem s njima![]()
Uh, nema ko se ne zali na ckb. Bice ti to do petka
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
da vidimo kako će to ići, prvi put pokušavam nešto slično, al opet jeftinije nego sve opcije koje su mi se nudile, a one koje su bile jeftinije su bile da čekam do maja, i da mi stignu u Suboticu, pa odatle kako se već snađem...
aha, sad mi je jasno![]()
(nečitko)
Pare koje si dao za mailboxde ne ulaze u osnovicu, stoji im to i na sajtu u faq.
Meni do sad nije, ovu da potvrdim.
Bas mi je palo na pamet.
Tipa ako nesto porucujemo iz Njemacke ili USA online, tu nema sanse da se smanji cijela za porez posto nismo iz tih zemalja?
Pa da. Jer je to “lokalna” porudzbina sa njihovim porezom.
U USA nema sales tax (~10%) ako porucis na Delaware/Oregon...
Last edited by Sale; 25-03-21 at 08:46.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Iz Amerike ne, ali iz EU zemalja bi trebalo da ti automatski odbiju njihov PDV prilikom kupovine.
Naravno, to je pod uslovom da narucujes sa adresom iz Crne Gore (ili bilo gdje drugo van EU) a ne u neko skladiste Shipito, Mailboxde ili nekog slicnog sa adresom unutar EU.
Ja sam narucivao prije neki dan nesto iz Njemacke, prodavac je na sajtu napisao da ima problema sa automatskim umanjivanjem PDV-a prilikom checkout-a i da se zainteresovani kupci preko mejla obrate.
Nakon par mejlova, poslao mi je fakturu preko Paypal-a sa cijenom umanjenom za Njemacki PDV.
I tu je problem sto mnogi ne salju za CG pa moras koristiti sajtove tipa mailbox i slicne. Znaci u 99% slucajeva nista.
Hvala!
Jbg, nasa realnost je da smo premalo trziste da bi se iko brinuo oko toga.
Znas koliko sam puta krenuo da nesto narucim, otisao na checkout i nasao da dostavljaju za sve zemlje bivse Jugoslavije osim za nas.
Tako da sam bio prinudjen da koristim neki od tih servisa za prosledjivanje poste.
A Njemac (ili bilo ko drugi iz EU) je zakonski obavezan da ti naplati cijenu sa PDV-om ako je adresa kupca unutar EU.
Kakva je situacija sa Royal Mailom? Naručeno prvog marta, oni dadoše prognozu da devetog stiže, međutim traking ne mrda od četvrtog i informacije da je navodno napuštilo Britaniju...
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Sve što sam u posljednje vrijeme poručio iz Evrope nije pristiglo prije mjesec dana od dana porudžbine. U vrijeme kad nema avio mostova i oskudne su linije usljed pandemije, nije realno ni očekivati ranije.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks