Page 296 of 1249 FirstFirst ... 196246286292293294295296297298299300306346396796 ... LastLast
Results 7,376 to 7,400 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sve ok. Znam da je nedje 10 svjetski sajam turizma, ali sad moramo bas da biramo dje ce se pare trositi.
    Jesu li skrljali neke velike pare jesu, ali opet ne moramo ih ispostovati ove godine. Posebno ne za te pare. Moramo malo da usporimo sa potezima na osnovu usluga pojedincima iz drzave ili iz sijenke, nebitno.
    Pametnije je da nekoga posaljemo u Singapur, koji je cak i znacajniji turisticki sajam, pa i dati neke pare vece, ali nisam bas siguran za Dubai. Bar ne ove godine

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Pod jedan ne znam koje je to trziste u Dubaiu koje se cilja, da bi se potrosilo 2,5 miliona. Osim da se Jeknicki daju pare iz nekog razloga.
    Taj sajam nije bas toliko znacajan za CG, jer nije nase trziste toliko prilagodjeno arapskim putnicima.
    A ne damo ni 5000 za najznacajniji svjetski sajam turizma ITB Berlin. Tu nam je, trziste je inace koje ciljamo, gostima je prilagodjeno kako tako(nemam visoko misljenje o CG turizmu inace, smatram ga uzmi pare i bjezi)
    Ima jos jedan u Londonu, jedan u Barseloni i jedan u Parizu. I nidje nas nema sem sa nekim flajerima
    Ali zato dje ne treba 2,5 miliona u ovakvoj situaciji.
    Ajde da je jedan koji je veci u Singapuru pa da gadjamo azijsko i kinesko trziste, ali da Jeknicki trpamo pare koje nemamo.... Neka hvala
    prvi sam za to da se ne troše tolike pare stvarno. zanima me da li može to da se uradi za manje novca? šteta da budemo jedina država koja je otkazala učešće. ako ne mogu da se smanje troškovi onda jbg. mada kad možemo 7 miliona dat' Monstatu za zgradu koji se sprda sa nama, onda i ovo ne dođe puno EXPO je svakako bitan događaj, zato smatram da je bitno za nas da se predstavimo tamo. jes da vjerovatno neće uticati da Arapi dolaze kod nas ali ne može škoditi. ovo za sajmove turizma je porazno (nisam znao da je takva situacija)
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nadam se da ce @Gandalf_White doci pa ti reci konkretne cifre, jer je verziraniji i dugo u tome.
    Znam da su pare koje dajemo smijesne za najvece svjetske turisticke expoe, a 5 najvecih je bukvalno u komsiluku, a inace je trziste koje gadjamo

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Sve ok. Znam da je nedje 10 svjetski sajam turizma, ali sad moramo bas da biramo dje ce se pare trositi.
    Jesu li skrljali neke velike pare jesu, ali opet ne moramo ih ispostovati ove godine. Posebno ne za te pare. Moramo malo da usporimo sa potezima na osnovu usluga pojedincima iz drzave ili iz sijenke, nebitno.
    Pametnije je da nekoga posaljemo u Singapur, koji je cak i znacajniji turisticki sajam, pa i dati neke pare vece, ali nisam bas siguran za Dubai. Bar ne ove godine
    Iskreno mislim da je ovo mnogo pametnije jer je prvi Expo u pitanju.

Ne zelim da ulazim u pricu oko troskova, ne razumijem se, to cu da ostavim nekome ko ima vise dodirnih tacaka sa ovim, ali svakako znam sta znaci biti prisutan na prvom sajmu ovog tipa. Iskreno cisto sumnjam da se ovdje uopste radilo o regularnim troskovima i da su ti milioni u pitanju samo za poziciju, ko zna kome je tu uglavljeno par stotina hiljada viska u dzepove i to bi trebalo istraziti.

No uostalom, kao sto rekoh vec, O&O srecom sam ulaze vec finu lovu na marketing pa ce vjerovatno i to da urodi plodom koliko-toliko. Ovdje je "problem" sto ovo nije bas samo turisticki sajam, cak bih se usudio reci da je to ponajmanje al' ajd.
    Last edited by beatnological; 23-03-21 at 19:52.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Znam, ali je opet na duuugackom stapu isplativost tog aranzmana.
    Iskreno bih konacno podvukao crtu u CG turizmu i konacno uveo u red milion i jedan problem.
    Ovako se samo radi antireklama jer je 84% smjestaja u privatnom smjestaju tj sobe i stanovi, a to je airbnb i booking.
    Bez ikakvog reda i bez ikakve zastite turista od prevara ili ne znam ni ja cega.
    Zato su nam rusi, srbi, ukrajinci i poljaci najbrojniji turisti. Ista fela kao mi.
    Odlazak na zahtjevna trzista moze biti samo antireklama

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Nasuka se Raško, čini mi se.

Upravo na TW priznao da je pristupio tajnoj informaciji u zgradi ANB kao član odbora 8. marta.

Onda kad je odbor dobio istu informaciju 16. marta vikao da je u pitanju skandal.

https://twitter.com/raskokonjevic/st...371607044?s=20

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

Upravo na TW priznao da je pristupio tajnoj informaciji u zgradi ANB kao član odbora 8. marta.

Onda kad je odbor dobio istu informaciju 16. marta vikao da je u pitanju skandal.

Ne bih rekao da je Raško nego Vukšić i to debelo jer će sad da odgovara krivično...

Thanks Thanks Given 
    4,857
    Thanks Thanks Received 
    5,654
    Thanked in
    2,796 Posts

Za ovo gore nisi u pravu. Rece covjek dje da gledam pa pogledah. Nije bas nuklearna fizika, ali kao i svaki nas zakon je sklon "tumacenju"
    Radi se o koriscenju insajderskih informacija koje te postavljaju u povlascen polozaj u odnosu na ostale povjerioce.
    Ukratko stav koji on zastupa je da je PU imala informacije da je MA nesolventna, prije ostalih pivjerilaca, pa je iskoristila insajdersko znanje da dovede u nepovoljan polozaj ostale povjerioce.
    Sad tu se slazem da imaju mogucnost osporavanja jer su zaposljeni prvi isplatni red, dok je PU drugi.
    Sad dolazimo do drugog clana zakona u kojem pise da se moze pobijati ako je povjerilac znao da je duznik nesolventan i da ide u stecaj, sto PU zna kao organ kojem MA nije placala nista godinama. I da je pretpostavka da PU zna sta ce Bojanic da kaze na presu.
    Sad onaj dio dje dolazi do CG marifetluka je sledeci.
    Nemoguce je da zaposljeni ne znaju da je firma nesolventna. Zna baba na vrh komova a ne oni. Dokazati da je DPS direktor PU znao da ce nova vlada ugasiti MA je tek na duuuuugackom stapu. Plus su pokrenuli naplatu 48 poslije presa sto ne znaci da imaju informacije nego da su brze reagovali. Niko nije branio ni zaposljenima da isto urade
    Pitanje Privrednog suda je kod nas tek onako smijesna rabota, pa je pitanje da li ce odbiti zahtjev. Kako su do sada radili, ne vjerujem
    Znao je, jer je pres bio dan prije

I na njemu je Ministar reko da je firma gotova za gašenje. Ne samo što nije solventna, nego onom kritičnom tezom- da nije sposobna da obavlja osnovnu djelatnost, i čak je precizirao rokove. Što automatski i imperativno znači likvidaciju, u kojoj je prvi i jedini korak likvidatora da predloži stečaj.
    I tu je Vlada, koja se inače u postupku prinudne naplate javlja kao stranka i na jednoj i na drugoj strani, propuštila da zaštiti imovinu. Kao i zakon.

Ili, da prevedem na maternji, bez ijedne latinskog- sasvim ciljano ojadila zaposlene. Iz aviona se vidi da je cijela igranka izvedena onako na oruk da bi se ta sredstva sklonila.
    Ono što je sad, odnosno, koliko već ima da su pušteni poslednji rokovi da se firma gasi, je tek posebna tema, kao i posledice svih činjenja i nečinjenja u tom vremenskom razdoblju.

Ono što je izvjesno, da bi, ukoliko uspiju u sporu, a neđe već postaje izvjesno da će do njega doć, jer jedino što realno može da ga zaustavi je zapošljavanje oštećenih radnika u novoj firmi, što se izgleda neće desit u dovoljno značajnom obimu, onda dolazimo do obima rizika od petnaestak hiljada bruto zarada zaposlenih ( 24 zarade za šestotinak radnika ), za šta se može pretpostavit da se kreće oko 15miliona.
    Ko god je ušao u takav rizik, bez obzira na procjene izglednosti uspjeha spora, prostim jezikom rečeno, pojma nije imao što čini.

Svakako mi se dopada kako sad ova tema korektnije zvuči. Čak pomalo ko da smo svi na istu stranu. Onu što će sve to plaćat, kako god ga obrnuli
    Last edited by Buva+gacce; 23-03-21 at 20:19.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by The Godfather View Post
    Ne bih rekao da je Raško nego Vukšić i to debelo jer će sad da odgovara krivično...
    Bogami Raško se sad pravda da se konsultovao od 8 do 17 marta sa "pravnim stručnjacima" je li imao pravo pristupa informaciji ili ne.

Pa tek kad je dostavljena ostalim članovima odbora shvatio je da nije imao pravo pristupa. Ko u to povjeruje pio je mnogo cedevite kad je bio mali.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    301 Posts

Oooooo ubiću se.

Poslanici imaju pravo na pristup tajnim podacima, kao takvim.

Poslanici nemaju pravo na pristup tajnim podacima drugih država i organizacija.

Raško je ovo mogao da traži, i mogao da dobije. Informacija za Raška, i za ostale poslanike, se morala upodobiti tako da ne sadrži tajne podatke drugih država, i napisati u skladu sa načelom "treba da zna" (ono "need to know basis" iz filmova, koje bukvalno postoji u našem zakonu).

Dakle, nije to tražiš, i onda dođeš u ANB, i oni ti kažu "evo ti, ovo ti mi imamo, pa viđi što ti treba". Jok, sačini se informacija, ne od kulina bana, sa sve izvorima podataka, nego ono što je poslanik pitao precizno, i da mu se da čita u jednoj prostorijici, pošto mu se prethodno uzme telefon i ostali uređaji. "Upoznaj se i pali".

Sve što se ovom i drugim poslanicima da na uvid, a što ne bi smjelo, to je odgovornost agencije, a kad se potpiše direktor - odgovornost direktora. Evo sad je kao "Vukšić identifikovao ko je kriv za ovo u stvari" . Ali ja sam bukvalno na forumu pisao o ovome kad je donošen zakon o državnim službenicima - ne smije da službenik zna više od šefa, i da je duže od šefa u službeničkom sistemu, jer može da nasadi šefa i da ga uvede u KD kako god oćeš, namjerno ili nenamjerno. Službenik je obični obrađivač akta, čijeg potpisa ni nema na tom dokumentu, i taj ko se potpisuje MORA da se upozna sa sadržajem. Ja sam radio na takvim poslovima - šef ti 3 puta vrati dopis, koji je formalno potpuno u redu, i kaže da zamijeniš "utvrđeno je" sa "u posjedu smo saznanja" ili "obaviješteni smo", jer nismo mi to nešto utvrdili. A onda moga šefa kontroliše njegov, par mjeseci gleda dopise, prije nego ga pusti samostalno da radi, iako moj šef ima godine iskustva.

Prosto, nakupiš se straha i iskustva, naslušaš se priča o kolegama koje su klecnule na disciplinskom "zbog gluposti", koja ipak nije glupost, kad krene revizija.

Dakle, kratko i jasno - amaterizam Vukšića. Hilari Klinton je bila amater i koristila privatni e-mail za dio službene prepiske, i to je vjerovatno koštalo izbora za predsjenika SAD. A nije poznato da je bilo neke posledice, niti da su bog zna kakve tajne išle tim kanalom. I niko nije sumnjao da je tu bilo neke namjere. Ali odgovorne funkcije nisu mjesto da se ljudi uče službeničkom sistemu, prosto nije. Vukšić nije materijal za šefa ANB, nije profesionalac, nije iskusan, nije namazan. Ako ga je Raško preveslao, šta će mu napraviti šef BIA ili kakve druge službe? Da ga otvara kao konzervu kad se popiju dvije?

Sam pao sam se ubio, i sad je za Vladu povoljniji ishod da nađu drugog čovjeka za to mjesto, ali oni to iz nekog razloga ne vide.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    I na njemu je Ministar reko da je firma gotova za gašenje. Ne samo što nije solventna, nego onom kritičnom tezom- da nije sposobna da obavlja osnovnu djelatnost, i čak je precizirao rokove. Što automatski i imperativno znači likvidaciju, u kojoj je prvi i jedini korak likvidatora da predloži stečaj.
    I tu je Vlada, koja se inače u postupku prinudne naplate javlja kao stranka i na jednoj i na drugoj strani, propuštila da zaštiti imovinu. Kao i zakon.
    Rekoh slazem se sa zakonskom premisom, ne i sa mogucim razrjesenjem. PU saznaje kad i ja i ti, tj kad i ti zaposljeni. I najbrze reaguje. Imalo bi smisla da je to jutro PU naplatila pare, ili u 8 ujutru u ponedeljak. Jer to se moze tumaciti kao da je PU znala sta ce Bojanic da kaze na presu. S obzirm da nije nego u utorak, znaci da ni oni nisu znali, samo su najbrzi.
    Sa druge strane vlada nije povjerilac, tako da nema nikakvog interesa sa naplatom potrazivanja. Tako da nije bas toliko jasno kako ga zelis predstaviti

Ili, da prevedem na maternji, bez ijedne latinskog- sasvim ciljano ojadila zaposlene. Iz aviona se vidi da je cijela igranka izvedena onako na oruk da bi se ta sredstva sklonila.
    Igranka jeste odradjena na oruk, ali opet ne mozes nikako dokazati da je cilj gasenja kompanije napravljena radi stete povjerilaca. Poslije presa u ponedeljak zaposljeni su mogli da uzmu advokata i podnesu zahtjev za stecaj, kojim bi se osigurali u bilo kakvom buducem sporu, ukljucujuci i potez PU.
    Ono što je sad, odnosno, koliko već ima da su pušteni poslednji rokovi da se firma gasi, je tek posebna tema, kao i posledice svih činjenja i nečinjenja u tom vremenskom razdoblju.
    Ovo se slazem. Apsulutno je nejasno zasto ministatstvo finansija ne pritisne PU ili Aerodrome da pokrenu stecaj u firmi.
    Oni, koliko je meni poznato mogu da pokrenu dobrovoljnu likvidaciju, koja ih stavlja u nepovoljan polozaj jer moraju obezbijediti sredstva obezbjedjenja koja su cca 90 miliona

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Oooooo ubiću se.

Poslanici imaju pravo na pristup tajnim podacima, kao takvim.

Poslanici nemaju pravo na pristup tajnim podacima drugih država i organizacija.

Raško je ovo mogao da traži, i mogao da dobije. Informacija za Raška, i za ostale poslanike, se morala upodobiti tako da ne sadrži tajne podatke drugih država, i napisati u skladu sa načelom "treba da zna" (ono "need to know basis" iz filmova, koje bukvalno postoji u našem zakonu).

Dakle, nije to tražiš, i onda dođeš u ANB, i oni ti kažu "evo ti, ovo ti mi imamo, pa viđi što ti treba". Jok, sačini se informacija, ne od kulina bana, sa sve izvorima podataka, nego ono što je poslanik pitao precizno, i da mu se da čita u jednoj prostorijici, pošto mu se prethodno uzme telefon i ostali uređaji. "Upoznaj se i pali".

Sve što se ovom i drugim poslanicima da na uvid, a što ne bi smjelo, to je odgovornost agencije, a kad se potpiše direktor - odgovornost direktora....
    Problem sa tom pričom je što je Raško već na tviteru priznao da je imao 8. marta pristup istoj informaciji koju je odbor dobio 17. marta.

Pa se Raško, kao bivši ministar i član odbora za bezbijednosti, od 8. do 17. marta "konsultovao sa pravnicima" je li imao pravo pristupa toj informaciji, da bi tek 17. marta shvatio da nije i zatvitovao "Skandal!!" sa sjednice odbora.

I ti to vjeruješ?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ako je ista informacija, a rasko rece da jeste, malo mi smijesna prica da je on imao pravo kao poslanik.
    Hocete da mi kazete da je Knezevic imao pravo da udje(dok je bio opozicija naravno) i trazi podatke ko su ljudi koji ga prisluskuju za ANB i ko su mu od rodjaka/prijatelja informatori jer se ne slazu sa DF.
    Ajde nemojmo

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Znam da su američka i crnogorska vlada sada u bliskim konsultacijama, da razgovaraju o tome da bi utvrdili šta se možda dogodilo i osigurali da se te stvari riješe i ako bude potrebno, ublaže posljedice", smatra Volker - trenutno visoki saradnik vašingtonskog Centra za analizu evropske politike (CEPA).

Glas Amerike: Vi ste bili ambasador SAD pri NATO-u. Koje su moguće posljedice po članicu NATO-a, kada se na ovaj način odaju povjerljive informacije, naravno ako se potvrdi da je to slučaj?

Volker: Prva stvar je da se osigura da se to ne dogodi ponovo, da se kroz napore crnogorske vlade i u bliskim konsultacijama sa NATO saveznicima, kao i bilateralno sa Sjedinjenim Državama osigura da postoje kontrole i sistemi za zaštitu povjerljivih informacija. Ako određena država nije spremna da to uradi i nije spremna da štiti povjerljive informacije, to bi bilo zabrinjavajuće. Međutim, nema nagovještaja da je ovdje to slučaj.

...

Glas Amerike: Da li to može da podrije status Crne Gore kao pouzdanog partnera u Alijansi?

Volker: Ne smatram da će to biti slučaj zato što ako crnogorska vlada i bezbjednosne vlasti NATO-a rade zajedno i osiguraju da postoje adekvatne procedure i da one štite povjerljive informacije, ne bi trebalo da bude problema.

Glas Amerike: A da li mogu da se podriju partnerstvo i odnosi sa Vašingtonom?

Volker: Kao što sam pomenuo, u toku su bilateralne konsultacije da bi se procijenila situacija i da bi se osiguralo da to adekvatno riješimo. Siguran sam da se to događa i nemam razloga da mislim da to neće biti uspješno.

Glas Amerike: Da li imate bilo kakve sumnje u sposobnost crnogorske vlade da štiti povjerljive podatke NATO članica?

Volker: Nemam razloga da vjerujem da aktuelna crnogorska vlada nije sposobna da štiti povjerljive informacije. Siguran sam da imaju tu sposobnost. Mislim da je samo pitanje procjene šta se dogodilo i saradnje sa SAD i NATO da bi se osiguralo da postoje procedure da se ništa tako ne dogodi.

https://fosmedia.me/infos/politika/o...ozbiljna-stvar

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ako je ista informacija, a rasko rece da jeste, malo mi smijesna prica da je on imao pravo kao poslanik.
    Hocete da mi kazete da je Knezevic imao pravo da udje(dok je bio opozicija naravno) i trazi podatke ko su ljudi koji ga prisluskuju za ANB i ko su mu od rodjaka/prijatelja informatori jer se ne slazu sa DF.
    Ajde nemojmo
    Rasko kaze da je ista informacija

https://twitter.com/dabrovi/status/1...784092690?s=20

A onda se razmisljao i razmisljao da li mu je ipak greskom dat pristup tajnim podacima i onda je na sjednici odbora shvatio da ipak jeste.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa koliko vidim sa tvitera, rasko se pravda da je imao pravo na uvid u te podatke kao clan odbora za bezbjednost.
    Ako to tvrdi, zasto je vikao SKANDAL, kad su te iste podatke dobili ostali clanovi sa istim bezbjedonosnim ovlascenjem

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Kaze da je imao uvida u podatke, onda pomislio da mozda ipak nije trebalo, onda se sedam dana konsultovao sa pravnicima, i onda shvatio na sjednici odbora da je ipak SKANDAL.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Vidi ja se iskreno nadam da ovo što piše CDM nije istina jer nema nikakve logike da se otkaže učešće kada je već sve završeno.
    To je najveći do sada EXPO
    Nema potrebe da pričam o značaju i prestižu.
    Održava se na 4.4 miliona kvadratnih metara alo.
    Svi investitori svijeta će da prođu tu kroz to pola godine.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    301 Posts

Problem sa tom pričom je što je Raško već na tviteru priznao da je imao 8. marta pristup istoj informaciji koju je odbor dobio 17. marta.

Pa se Raško, kao bivši ministar i član odbora za bezbijednosti, od 8. do 17. marta "konsultovao sa pravnicima" je li imao pravo pristupa toj informaciji, da bi tek 17. marta shvatio da nije i zatvitovao "Skandal!!" sa sjednice odbora.

I ti to vjeruješ?
    Ja uopšte neću da se upuštam u taj koordinatni sistem diskusije o Raškovim namjerama.

Ja sjutra mogu da se igram istraživačkog novinara zapadnog tipa, da radim "security probe", tipa da pošaljem dopis ANB "molim da mi dostavite spisak svih registrovanih operativnih pozicija u Crnoj Gori, iz razloga jer smo tako u mogućnosti, srdačno vaš Nije bitno". I ako mi to dostave, ja mogu opet sjutra u sve novine "dostavili su mi to i to, nećete vjerovati, tamo rade budaletine. Ja sam to tražio da bih dokazao da tamo rade budaletine, da im nanesem štetu, ne bi li došli bolji. Podatke neću odavati, uništeni su, samo ću reći da su mi dostavljeni dopisom broj 123-456 od dana 24.03.2021. godine, ako neko proba da porekne". Ja nisam odgovoran 1% ni za šta ako se to desi.

Dakle, moje je da probam. Raškovo je da proba. Šta god da su mu oni tamo dali, on za to nije odgovoran, sve dok ga ne umnoži, ne prosledi trećoj strani itd. I ako se namjerno ukurvio, da pusti da se istrči Vukšić na odboru, to je legitimni politički interes, da prikaže tog lika kao nesposobnog.

To nije problematično, pobogu. To je Raškov interes da radi. On tu ništa nije odgovoran, čak ni ovako forumaški / kafanski, ako smatra da tu ekipu tamo treba prikazati amaterima kakvim jesu, po cijenu da Pipun pročita nešto što ne bi smio, jer je manja šteta nego da Vukšić nesmetano nastavi da radi na taj način, i da Pipun svaki vikend zadovoljan izlazi iz, veli, "gluve sobe" (nije gluv Pipun, to je problem).

Problematično je što mu je uspjelo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Problem je sto tvoja prica ima smisla, ali raskova nema. Ajde da je htio da ih napravi budalama, zajebe ih i uradi sto si ti rekao i pocne da se sprda.
    Ali nije. Rasko je upravo ustvrdio da je prema clanu 26 kao clan odbora za bezbjednost imao pravo. I poceo da se dere kad su ostali kao on dobili iste te podatke.
    Nije rekao da je na foru da ih proba, vec da ima pravo. A onda kad ostali sa istim pravom to dobiju, e onda ne moze.
    Ne opravdavaj raskovo petljanje sad tvojom projekcijom necega sto taj covjek nije ni rekao ni uradio.
    Da ponovim, postujem tvoju foru i ona je ok. Ali rasko tvrdi da je po zakonu imao pravo. Ali da ostali iz odbora nemaju.
    Zajebao se kao i Vuksic. Ne brani ga

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    ....
    Dakle, moje je da probam. Raškovo je da proba. Šta god da su mu oni tamo dali, on za to nije odgovoran, sve dok ga ne umnoži, ne prosledi trećoj strani itd. I ako se namjerno ukurvio, da pusti da se istrči Vukšić na odboru, to je legitimni politički interes, da prikaže tog lika kao nesposobnog.

To nije problematično, pobogu. To je Raškov interes da radi. On tu ništa nije odgovoran, čak ni ovako forumaški / kafanski, ako smatra da tu ekipu tamo treba prikazati amaterima kakvim jesu, po cijenu da Pipun pročita nešto što ne bi smio, jer je manja šteta nego da Vukšić nesmetano nastavi da radi na taj način, i da Pipun svaki vikend zadovoljan izlazi iz, veli, "gluve sobe" (nije gluv Pipun, to je problem).
    Problematicno je vrlo to sto Rasko kaze da mu je svo vrijeme primarni bio interes Crne Gore. Sad kad nam je svima jasno da je zrtvovao interes drzave i dozvolio otkrivanje tajnih podataka da bi ostvario politicki profit - ja nemam sto da mu prigovorim. Samo dok smo iskreni, ko god hoce za takvog lika da glasa neka izvoli.

Sto se ostalog tice vidjecemo da li se ovo desilo zato sto je Vuksic nesposoban ili zato sto je neko od stare DPS garde namjerno pustio podatke koje nije smio.

Thanks Thanks Given 
    4,857
    Thanks Thanks Received 
    5,654
    Thanked in
    2,796 Posts

Rekoh slazem se sa zakonskom premisom, ne i sa mogucim razrjesenjem. PU saznaje kad i ja i ti, tj kad i ti zaposljeni. I najbrze reaguje. Imalo bi smisla da je to jutro PU naplatila pare, ili u 8 ujutru u ponedeljak. Jer to se moze tumaciti kao da je PU znala sta ce Bojanic da kaze na presu. S obzirm da nije nego u utorak, znaci da ni oni nisu znali, samo su najbrzi.
    Sa druge strane vlada nije povjerilac, tako da nema nikakvog interesa sa naplatom potrazivanja. Tako da nije bas toliko jasno kako ga zelis predstaviti

Igranka jeste odradjena na oruk, ali opet ne mozes nikako dokazati da je cilj gasenja kompanije napravljena radi stete povjerilaca. Poslije presa u ponedeljak zaposljeni su mogli da uzmu advokata i podnesu zahtjev za stecaj, kojim bi se osigurali u bilo kakvom buducem sporu, ukljucujuci i potez PU.

Ovo se slazem. Apsulutno je nejasno zasto ministatstvo finansija ne pritisne PU ili Aerodrome da pokrenu stecaj u firmi.
    Oni, koliko je meni poznato mogu da pokrenu dobrovoljnu likvidaciju, koja ih stavlja u nepovoljan polozaj jer moraju obezbijediti sredstva obezbjedjenja koja su cca 90 miliona
    Smorih gugutke u krugu od dvjesta kilometara s ovom temom
    Svakako ćemo joj epilog gledat, a bojim se, ako tu radnu snagu ne uposle i zbrinu, da bi odustala od eventualnog spora, da ćemo taj epilog i plaćati.
    Da zaključim, samo da ti izgatam kako će spor izgledati, ako do njega dođe.

Fakat 1, konferencija.
    Njome se potvrđuje stanje firme. Vlada, u svojstvu dominantnog akcionara, odnosno, skupštine akcionara, potvrđuje da zna da je firma za gašenje. Sa komplet analizom brojeva i vremenskim horizontom. Odnosno, da slijedi stečaj.
    I propušta da pokrene likvidaciju, koja će automatski preći u stečaj po predlogu likvidatora, iako je Zakon o privrednim društvima eksplicitno na to obavezuje.
    Ovo propuštanje predstavlja ŠTETNU pravnu radnju, koje vlada čini u svojstvu akcionara MA.
    Em je bila obavezna da pokrene gašenje firme, em je, od momenta saznanja o neizbježnom stečaju, bila obavezna da štiti imovinu od umanjivanja.

Fakat 2, prinudna naplata
    Opet Vlada, sada u svojstvu zastupnika državnih interesa, kroz Upravu prihoda, nepun dan poslije čisti račun, vršeći prinudnu naplatu dijela neisplaćenih poreza i doprinosa na zarade zaposlenih.
    Ova pravna radnja je bila NEDOZVOLJENA.
    Jer je, opet, Vlada na obije strane, upoznata sa nastupanjem likvidacije-stečaja, koji je na jednoj strani propuštila da pokrene.
    I, kritično, jer je sa druge strane, Uprave prihoda, naplatila kategoriju poreza koja se ne isplaćuje državi iz stečajne mase.
    Odnosno, iz trećeg isplatnog reda, u koji ulaze javni prihodi, isključeni su porezi i doprinosi na zarade. Jer njih naplaćuju zaposleni, u prvom isplatnom redu, kroz one 24 bruto zarade.

Fakat 3, propuštanje pravne radnje
    Opet kritično- upoznata sa nastupajućim stečajom, Vlada, u svojstvu akcionara, ne osporava prinudnu naplatu kojom se direktno umanjuje buduća stečajna imovina, a koju je, u toj funkciji, obavezna da štiti. Uz činjenicu da je naplaćen dug po osnovu poreza i doprinosa na zarade.
    Iz tog razloga, ovo propuštanje pravne radnje je, u biti, opet ŠTETNA pravna radnja.

Finalno, sasvim nebitno ko je što znao, a jasno je da su svi sve znali. ovo gore je, bukvalno od riječi do riječi, preslikan zakonski opis pravnih radnji koje se osnovano pobijaju, iz onog čuvenog poglavlja zakona
    Jednostavno, i u svojstvu akcionara, i u svojstvu naplatioca javnih prihoda, postupljeno je protivno prinudnim pravnim propisima.
    I neće bit dalje od toga.

Ko što ni ja neću smarat dalje od ovoga, ovaj put najozbiljnije
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

23. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    301 Posts

Problem je sto tvoja prica ima smisla, ali raskova nema. Ajde da je htio da ih napravi budalama, zajebe ih i uradi sto si ti rekao i pocne da se sprda.
    Ali nije. Rasko je upravo ustvrdio da je prema clanu 26 kao clan odbora za bezbjednost imao pravo. I poceo da se dere kad su ostali kao on dobili iste te podatke.
    Nije rekao da je na foru da ih proba, vec da ima pravo. A onda kad ostali sa istim pravom to dobiju, e onda ne moze.
    Ne opravdavaj raskovo petljanje sad tvojom projekcijom necega sto taj covjek nije ni rekao ni uradio.
    Da ponovim, postujem tvoju foru i ona je ok. Ali rasko tvrdi da je po zakonu imao pravo. Ali da ostali iz odbora nemaju.
    Zajebao se kao i Vuksic. Ne brani ga
    Šta je on tvrdio? On ima pravo da traži podatke koje ANB ima o Simijanoviću, njegovom djelovanju ovuda, preduzetim mjerama itd. ANB ima obavezu da dostavi ono što može da dostavi, a da rediguje dio koji se odnosi na tajne podatke stranih država, na tekuće mjere, predstojeće mjere i tako dalje. To Raško i ostali članovi odbora (ne svi poslanici) mogu da čitaju, tj na to imaju pravo.

Da se razumijemo, ja Raška ne branim, nit me Raško interesuje, nit sam ga glasao, niti ću. Isto tako me ne interesuje zašto je on radio što je radio, iako pretpostavljam. Meni je Raško nebitan - ako mu ovo prođe kao "poen", super. Ako politički "pogine" na ovome, nekako, opet, nisam na jade. Može nekad da bude koristan, ali nije nezamjenljiv.

Jedino mi je bitno što se Raška tiče da je to što je radio legitimno i zakonito, čisto da se Vukšić iz ovoga ne može iskobeljati formalno i u javnosti. Srećom jeste - ja sam jedan od uzaludnika koji se trudi da replicira na ove konstrukcije đe se Raško stavlja pod lupu, dok taj pokušaj spina sa strane izgleda dosta žalosno (opipam ja puls ljudima i van foruma).

Elem, Raško može da priča šta god oće - on nije funkcioner, nego poslanik, odgovornost za zakonito djelovanje podnosi građanima na izborima; dalje, nije prekršio zakon ni u jednom detalju. Nije lanuo o kakvim se podacima radi, ni opisno (to su posle radile Vijesti). Tako da, ne vidim zašto se njime bavimo, sem da nešto kao relativizujemo "a slušaj šta Raško priča".

S druge strane, Vukšić je ušao u krivičnu odgovornost, i prikazao se kao amater nedostojan funkcije koju obavlja...a to sve u najmanju ruku. I onaj ko ne misli da je tragedija što lokalni nosilac liste DF vodi obavještajnu agenciju (a jeste tragedija), morao bi da se suoči sa ovim činjenicama, i da prežali Vukšića.

Ono što ne ide pod moju kapu je što su se toliko ljudi "srasli" sa nekakvim Vukšićem... Ja da podržavam novu vlast, ja bi čupao kosu s glave kad bi čuo premijerovo neartikulisano iznošenje odbrane Vukšića. Dade čovjek lajt motiv DPS / SDP da ih kinje do kraja mandata sa ovim kadriranjem, koje ima realnu posledicu.

Isti podržavaoci nove vlasti bi trebali da budu svjesni da Borovinić Bojović, Vukšić i slični kadrovi moraju da se isprate. Nekad mi nije jasno imaju li svoju glavu ili kako kaže Zdravko pjani tako mora biti. Đe su suze za Šaranovićem iz vojno obavještajne, i on je "naš", veli? On nije počinio nikakvo krivično djelo? Smiju li forumaši i da se naglas zapitaju šta je tu bilo?

Problematicno je vrlo to sto Rasko kaze da mu je svo vrijeme primarni bio interes Crne Gore. Sad kad nam je svima jasno da je zrtvovao interes drzave i dozvolio otkrivanje tajnih podataka da bi ostvario politicki profit - ja nemam sto da mu prigovorim. Samo dok smo iskreni, ko god hoce za takvog lika da glasa neka izvoli.

Sto se ostalog tice vidjecemo da li se ovo desilo zato sto je Vuksic nesposoban ili zato sto je neko od stare DPS garde namjerno pustio podatke koje nije smio.
    Ja smjenu takvog kadra vidim kao interes države, a ne kao žrtvovanje istog. Dalje šta Raško priča me ne interesuje, ja mu nisam glasač. Ako je nekad koristan - koristan je, srećno bilo.

Ne može neko da "pusti" podatke, koje direktor ne potpiše. Vukšić ih je potpisao, očigledno ne znajući šta su mu obaveze.

Zamisli kad na takvu stvar klecneš. Ne znam da li znaš da su institucije pune hiljada i hiljada "stare DPS garde", a da im to ne piše ne čelu; I da bi ko zna koliko te "duboke države" namjestilo šefa, ako bi im on sam nacrtao priliku; i da je sve to lijepo zakonito.

Ja mislim da je u ovom slučaju to išlo otprilike, Vukšić tražio svom direktnom podređenom, ajmo reć načelniku analitike (novi kadar, ne previše iskusan u rukovođenju, niti u toj nekoj liniji rada) izvještaj, sve u vezi Simijanovića. Analitika "izvolite, evo sve što imamo", ovaj načelnik analitike "evo šefe, sve što imamo", i ovaj to u fasciklu i u Skupštinu. U istom scenariju u "staroj vlasti", neki obrađivač bi skrenuo pažnju ovom načelniku analitike "šefe, ovo moramo da zamračimo ako ćete ovo van službe", ili ne bi ni morao, jer je načelnik iskusan kadar po toj liniji rada.

Ovde je bilo "evo ono što ste tražili", i budala odnese direktoru, direktor pravac skupština. Niko mu nije kriv, ako je bilo tako - postaviš neiskusan rukovodni kadar po dubini, znaš da ti niko neće pričuvati leđa - četvore oči, prika. Ako tako sam sebe nasadiš, zamisli što bi ti napravili drugi, a kao treba državu da pričuvaš. Makse...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

One Ring to Rule them all...

26. The Following 2 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@Buva+gacce
    Da ne citiram sve. Isto ovako mogu da ti napisem stvari koje zuvuce takodje logicno, a da zasrupaju suprotni stav. Ne znaci da je ijedan od nas u pravu jos uvijek. Ono dje se definitivno ne slazem je da oni koji dobiju posao u ToMontenegro nece tuziti drzavu. Hoce, i to bez problema.
    Ono sto ja vidim kao problem je njihov licni, jer koliko je poznato MA je isplacivala svo vrijeme neto zarade. Da ne ulazimo u pricu da je to apsulutno nezakonito, ako dobiju parnicu, ostace im nekoliko godina nepovezanog radnog staza, pa ce da placu poslije drzavi da im to plati. Vec vidim tu situaciju ukoliko ishod bude onakav kako ti pricas. Trajace godinama svakako.
    @Nije bitno...
    Imamo razlicito misljenje nevezano za slucaj. Zasto je Rasko dosao kad ovaj nije bio tu kao i sve ostalo, jer nisu Vijesti vec Pobjeda objavili sta je problem, dosta govori o tome sta je cilj. I to je politicki legitimno. Steta koja je nastala nije.
    Zasto ostaviti Vuksica. Jer isplivavaju ovi kadrovi. Dan kad se pojavio Raskov tvit sam napisao sta je najvjerovatnije bilo i evo se ispostavilo tacno. Tad sam i napisao sta bih napravio. Svaki bi dobio nogu iz ANB. Vidim radis u drzavnoj upravi pa na ovakve smicalice dje radnik potkopava sefa mogu da prodju.
    Svi ti sluzbenici su ocigledno lojalni van ANB i zbog toga treba da popiju otkaz. I zato Vuksic treba da ostane. Ne jer je dobar, nego jer nije. Ali ce se ta feudalna organizacija oceva i sinova konacno profesionalizovati. Mozda ti i neki smatrate da je profesionalno zajebati sefa, ali na zalost nije. Iz licnog radnog iskustva ti mogu reci da su likovi sa takvim stavom dobili otkaze poslije 10 godina u firmi jer im je dosao sef a oni se nasli pametni da dokazu da su pametniji. Ostetili firmu zbog lose odluke i naslicani cim se saznalo.
    E zato Vuksic treba da ostane, da se svi kadrovi lojalni nekom drugom a ne najboljem interesu kompanije ekspresno sklone

Page 296 of 1249 FirstFirst ... 196246286292293294295296297298299300306346396796 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)