Page 291 of 1249 FirstFirst ... 191241281287288289290291292293294295301341391791 ... LastLast
Results 7,251 to 7,275 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    ...

On nije neki sluzbenik na salteru, pa da mu se progleda kroz prste. One je VD direktora ANB. Ovakva neopreznost, da ne procitas sto potpisujes, je dovoljan razlog zbog kojeg on ne moze biti na mjestu kojeg pokriva. Mislim, stvarno...koji je to nivo? U najblazoj varijanti, neiskusni diletant. Nije za direktora ANB. Pao je na ispitu.

Njegova karijera u ANB je zavrsena. Greska je da je tamo, bez ikakvog iskustva sa ANB, uopste postavljen.
    Znamo li da je nešto potpisao uopšte? Znamo li da li mu je išta pokazano prije nego što je poslato Skupštini? Hoćemo li da završimo i karijeru poslanika koji su tvitovali informacije sa zatvorene sjednice odbora?

Uostalom, evo je Zdravko izašao sa izjavom, a on je taj koji odlučuje je li nečija karijera završena. Kaže da nije Vukšić ništa kriv i da su odgovorni poslanici koji tvituju tajne podatke koje su obavezni da čuvaju.

Thanks Thanks Given 
    117
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    50 Posts

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    25 Posts

Kada vec tjeramo mak na konac, kolika je odgovornost gospodina Konjevica. Jer ako su ti podaci toliko znacajni da ce nemalo izbiti treci svjetski rat zasto je gospodin Konjevic objelodanio da su clanovi odbora upoznati sa istima. Zar nisu sad ti ljudi u ogromnoj opasnosti. I sta ako sutra gospodin Cavor osvane u Pekingu ili gospodin Ibrahimovic u Jakutsku. Strasno.
    Edit Sad vidjeh gore da je Krivi rekao nesto slicno, izvinjavam se.
    Last edited by zubizareta; 21-03-21 at 13:49.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Zdravko primirio df-ovce.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Jedan od razloga što mi se sviđa princip dovođenja ljudi sa strane na ministarska mjesta, poput Srzentićke i Spajića, jeste taj što očekujem da donesu sa sobom neki novi princip rukovođenja.
    Tamara vam je prava kraljica! Moja je supruga jedna od ekipe koja je dizajnirala "sustav pruzenja drzavnih usluga u digitalnom obliku u RUS" i prava je ekspertkinja u toj sferi. Kaze da je Tamara skroz OK
    Ono sto radi Srzenticka je skok Crne Gore u 21. stoljece sto se tice pruzanja digitalnih usluga ... a osim toga Cetinjanka je
    Last edited by A+A; 21-03-21 at 14:03.

6. The Following 3 Users Say Thank You to A+A For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,611
    Thanks Thanks Received 
    6,297
    Thanked in
    2,625 Posts

SKOJ, tvoje rijeci "Crna Groa na koju se moramo naviknuti" su i do politicara dosle

Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    SKOJ, tvoje rijeci "Crna Groa na koju se moramo naviknuti" su i do politicara dosle

Kenana, da je nema trebalo bi je izmisliti

Prihvatite ponudu da uđete u vladu pa će vas biti više...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Ali da li su manjinske stranke stvarno krive? Postoje i nestranačke ličnosti koje su iz manjinskih zajednica.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Kenana, da je nema trebalo bi je izmisliti

Prihvatite ponudu da uđete u vladu pa će vas biti više...
    https://www.slobodnaevropa.org/a/ve%.../30903398.html

Kenana je bas u trendu, koristi i onu da narod zaboravlja sta je juce bilo, a ne prije tri mjeseca.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    Ali da li su manjinske stranke stvarno krive? Postoje i nestranačke ličnosti koje su iz manjinskih zajednica.
    Nisu krive. Njihovo je pravo da odbiju da učestvuju u vladi. Samo se onda licemjerno iščuđavati što se imenuje manje manjinskih funkcionera.

Što se ostalog tiče, prvo - ne vjerujem njenoj statistici, drugo - bošnjački politički kadrovi su, iz poznatih razloga, daleko prezastupljeni u vrhovima naše administracije.

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Imam osjećaj da je Krivokapić izabrao put da iskuira Venecijansku komisiju. Pa je zazvao lidere partija, za "zaboravio" u startu Meda. Pipun ga je izgleda iskulirao.
    Pa ne znam baš. Ovaj koncept vlade je moguć baš zato ima podršku sa zapada. Za drugi koncept koji ne bi imao zapadnu podršku, možda nekoga crnjačim, ali nisam baš siguran da bi se našla 41 ručica, tako da bi bili mogući izbori. Većinska je koalicija sastavljena od koalicija, tako da će se naći neko ko će potpasti pod izjadnički zapadni uticaj.
    U svakom slučaju za DPS kao opoziciju stigao win win poklon. Što god da se o tom pitanju odluči vlada gubi jednu tačku oslonca. Autogol iz čista mira.

Da li se Krivokapić na vrijeme zapitao ko mu je prodao takvu strategiju da djeluje po tom pitanju... Možda nije mislio da će EU odigrati ovako tvrdo. Ili mu neko rekao da neće. Kod toga NEKOGA DPS bi trebao sa bocom da ode.
    Taktika "naljutićemo EU, pa ćemo ih razljutiti rezultatima i vratiti sve kako oni oće kad završimo" pila bi vodu da od kada se krene u taj proces pa, od izbora tužilaca, preko optužnica pa do prvih rezultata odnosno pravosnažnih presuda, ako nije sporazum, treba hmmm... Recimo pet godina, i to optimistički. Imamo li komfor da toliko čekamo za prvi izvještaj gdje neće pisati nazadovanje?

Uhapsiti se može. 72 h pritvor može tužilaštvo. Ostalo je sve do sudova. Možda nekome odrede prvih 30 ili 60 dana. Posle teško za takva djela. Eto ljudi napolje. I onda fino građanima objasnimo kako je sve to super i vrjedjelo je žrtvovanja odnosa sa zapadnim partnerima. Može se i toi. Ako prije toga kupiš sve medije npr...
    Last edited by Gagarin; 21-03-21 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Meni su bas nejasni. 50%kadrova bivse vlade su ljudi koji treba da idu u penziju ili su vraceni iz penzije.
    Za Stankovica se zna da je tebao da ide, za Katnica takodje, 18 predajwdnika sudova je van zakona o 3 mandatu i nema namjeru da se povuce. To ne znaci da drzava ne moze to da uradi na osnovu zakona.
    Zato se i odlaze sjednica Sudskog savjeta i izbor predsjednika, jer kao mora on da odluci.
    Ne mora, smijenis po sili zakona i postavis VD po pravilu nasljedstva.
    Sve koji imaju uslove za penziju po sili zakona skloniti sa funkcije.
    Cak i taj Lazovic moze po sili zakona da se posalje u penziju jer je iskulirao zakon 2015 i nije htio da ode.
    Ne cudim se VK kad im kazu da iskoriste ostale zakonske mehanizme. Bas ne kapiram insiatiranje na zakonu. Osim ako DF ne zeli prekompoziciju zakona po svom liku, cujes DPS pravilima a nasi ljudi

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Pa df od svog postanka funkcioniše po principima dps-a. Naravno da ne žele da promijene sistem, pogotovo ne sada kada imaju priliku da ga stave pod svoju kontrolu. Zbog toga ovoliko i histerišu i napadaju vladu.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne ulazeci u razloge DFa, naravno da imaju razlog da kritikuju vladu. Umjesto da se prepisuju po twiteru sa politicarima i narodom, ovo mogu da urade bez problema.
    Zapistace sudski savjet i tuzilacki, ali nedje se mora podvuci linija. A nju moze da podvuce ministar pravde.
    Ako tuzilacki ili sudski savjet krse zakon ili izbjegavaju da ga sprovedu, a to jeste nesmjenjivanje 18 sudija koji krse zakon, onda nemamo sta da pricamo. Moraju postojati procedure sta se desava ako sudije krse zakon. Nije bas da je sve toliko nezavisno da moze da se radi sta hoces
    Last edited by Hell Raiser; 21-03-21 at 15:35.

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Meni su bas nejasni. 50%kadrova bivse vlade su ljudi koji treba da idu u penziju ili su vraceni iz penzije.
    Za Stankovica se zna da je tebao da ide, za Katnica takodje, 18 predajwdnika sudova je van zakona o 3 mandatu i nema namjeru da se povuce. To ne znaci da drzava ne moze to da uradi na osnovu zakona.
    Zato se i odlaze sjednica Sudskog savjeta i izbor predsjednika, jer kao mora on da odluci.
    Ne mora, smijenis po sili zakona i postavis VD po pravilu nasljedstva.
    Sve koji imaju uslove za penziju po sili zakona skloniti sa funkcije.
    Cak i taj Lazovic moze po sili zakona da se posalje u penziju jer je iskulirao zakon 2015 i nije htio da ode.
    Ne cudim se VK kad im kazu da iskoriste ostale zakonske mehanizme. Bas ne kapiram insiatiranje na zakonu. Osim ako DF ne zeli prekompoziciju zakona po svom liku, cujes DPS pravilima a nasi ljudi
    Da nisi za jedan ručak u Novom Svijetu Kolumbo?
    Šalu na stranu, u pravu si za navedeno, ali ako ideš od premise da je svima u postojećoj većini interes Crne Gore na jedini cilj. Ali jbg bez tužilačkih zakona nema dobijanja privatnog rata od strane DF-a, posledično neće se instalirati "svoje" tužilaštvo.
    Kako sada vidim stvari zaškripaće u postojećoj većini oko ovih zakona. MMK se baš trude da tu stave crvenu liniju.
    Ne bih isključio da neki iz vladajuće koalicije budu protiv kačenja sa EU. Tada nastaje problem i mogući izbori.
    Da je Bečić psmetan sada bi mogao da izdominira i pokrene dijalog u kojem bi učestovovale sve strane.
    Inače taj dijalog i dogovor oko pozicija u pravosuđu koji bi zapečatila dvotrećinska većina je ono što bi EU zaista željela. Mislim da je moguća. Oće li skoro svako imati od nje neke političke štete, oće, ali bi Crna Gora bila na dobitku i pomjerile bi se stvari sa mrtve tačke.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nisam Kolumbo, ali mogu da pogledam
    Sta MMK hoce ili ne je potpuno nebitno. Pokusavati da se sa ulicarima razgovara racionalno samo po sebi osudjeno na propast.
    DF je imao odredjene simpatije biraca jer se sa klosarskim nastupima DPSa moglo jedino onako razgovarati. Sada je to proslo i ljudima je toga dosta. Vecina ne zna sta ce da jede sjutra a ne bukanje DFa.
    Da vratim na temu. Niko ostatku vlade ne brani da izadje sa ovim sto sam ja sad pomenuo i kaze da ce vlada pokrenuti smjene prema zakonskim ovlascenjima, a ukoliko organi koji treba da sprovedu te zakone iste ne zele da izvrse, u dogovoru sa skupstinom donijeti lex specijalis kojim ce sva lica koja krse zakon biti uklonjena a ministarstvo pravde preuzeti privremeno upravljanje dok ne postavi VD izvrsioce iz samih organizacionih jedinica. Zamjenike ili vise sluzbenike istih. I onda se povlaci, a skupstina mora napraviti dogovor izmedju sebe i sa DPS da se dobiju novi.
    Stava sam licnog da ni EU ne bi pravila neki problem oko toga.
    A onda ni DF ni DPS nemaju preveliki manevarski prostor. Posebno ovi prvi. Dobro imamo 60 opozicionih poslanika a vlada i dalje tu i nidje se ne mrdamo
    Last edited by Hell Raiser; 21-03-21 at 17:35.

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Možemo se složiti oko dosta toga, samo što ti previđaš mjeru ljudske pokvarenosti, motiva koji niđe veze sa državnim interesom, pa i sujetu npr ministra pravde koji je od početka gurao postojeću priču (tako je kod Petra pričao) koji sad treba da objasni da je "prnuo pred direktorom Oboda" što bi rekle TBOK.
    Kad ne bi bilo ovoga što sam naveo, funkcionisale bi stvari. Ovako...
    Pričao sam ovdje od starta đe će izići ovo. I pregovori sa DPS bili bi "jeftiniji" prije nikšićkih 40% da se ne lažemo.
    Ako ti se zavrne ruka za pregovore biće još skuplji.
    Sa druge strane bez MMK ne možeš ništa u Skupštinu izglasati. Eto Krivokapiću prvi izbor između dvije loše opcije, ljutnje zapadnih pokrovitelja ili ljutnje lokalne podrške vladi. Moga je ladno bez ovoga, ali kad misle da su najpamentiji na svijetu. To je ukapirao i Krivokapić pa ih zove u vladu, a ovi će to glatko da odbiju. Sad MMK realno oće njegovu glavu poltički.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

samo treba naglasiti jednu stvar, Manda nema nikakvu funkciju niđe a opet bi nekako da se pita svuda. to niko ne pominje, niti ga ko od ovih naših novinara pita. povodom čega on organizuje konferenciju za novinare oko zakona? ministar pravde nije, o pravu zna koliko i ja. dakle on priča u ime svih 27 poslanika te koalicije u Parlamentu. smetaju mi ministri, a stručniji su od njega i ekipe mu redom svi. ovo što sad radi Manda je osveta jer ih je Krivokapić zeznuo u NK. svojim pojavljivanjem i govorom u onom klipu dan pred izbore im je uzeo dio glasova. razlika je što sam siguran da narod podržava Krivokapića. iza Mandića stoji tih 10% stalnih glasača ali i bunar bez dna para iz Srbije. opet, ko prati stanje gore zna da je SNS dobio packe iz EU kakvih nije bilo do sada i da je Vučić krenuo na Stefanovića
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    ....
    Taktika "naljutićemo EU, pa ćemo ih razljutiti rezultatima i vratiti sve kako oni oće kad završimo" pila bi vodu da od kada se krene u taj proces pa, od izbora tužilaca, preko optužnica pa do prvih rezultata odnosno pravosnažnih presuda, ako nije sporazum, treba hmmm... Recimo pet godina, i to optimistički. Imamo li komfor da toliko čekamo za prvi izvještaj gdje neće pisati nazadovanje?...
    Ne treba ti pet godina. Taj proces počinje kad usvojiš zakon a završava kad smijeniš političke tužioce. Možda šest mjeseci u vr' glave. Posle toga već možep da počneš da krpiš odnose sa EU i usvojiš kakve god Brisel hoće tužilačke zakone.

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Nema sto. Krenuti putem stvaranja loseg odnosa sa EU, makar i privremeno, seems legit kao prava stvar taktika.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

22. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Ne treba ti pet godina. Taj proces počinje kad usvojiš zakon a završava kad smijeniš političke tužioce. Možda šest mjeseci u vr' glave. Posle toga već možep da počneš da krpiš odnose sa EU i usvojiš kakve god Brisel hoće tužilačke zakone.
    Samo da ja postavim svoje, pa odma vraćem zakone. Evo čim natovarim kamion sa stvarima iz tuđeg stana popraviću bravu što sam slomio kad sam obijao stan, da se ne ljutiš... Možda može. To bi imalo smisla ako bi bio odnos gdje EU zavisi od nas. Nisam baš siguran da je tako. I to je tako balkanski... Baš ono što vole u EU...
    I za utimu ti sudovi vrate tužioce na rabotu, da ti bude ona trešnjica na vrhu torte..

Mogu probat i očigledno oće, jer je to izlaz Krivokapiću da mu se održi vlada, očigledno... Oće li pristati svi konstituenti većine, ne znam baš... A dosta je da jedan bude malo veći "evropejac".
    Imaj u vidu da je većina koalicija sastavljena od više koalicija.

Takođe, kvarenje odnosa sa EU bi za DPS bio dar sa neba.
    Last edited by Gagarin; 21-03-21 at 18:58.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Jesu li sadasnji tuzilacki zakoni doneseni prostom vecinom ?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Samo da ja postavim svoje, pa odma vraćem zakone. Evo čim natovarim kamion sa stvarima iz tuđeg stana popraviću bravu što sam slomio kad sam obijao stan, da se ne ljutiš... Možda može. ...
    E, ne bi nam prvi put bilo. Mi smo odnose sa EU kvarili zbog mijenjanja rukovodstva RTCG, a ne zbog borbe protiv korupcije.

Rekoh već sto puta - sa Katnićem se ta borba ne može voditi, to mislim da niko u CG sem njega ne poriče. Ako postoji mogućnost da se bez svađe sa EU Katnić skloni i imenuje profesionalni tužilac koji će tu borbu odulčno voditi - ja sam prvi za to. Ako ne postoji onda je jasno šta je preče. Našim biračima je EU važna ali je likvidacija DPS korupcije koja raznese ovu zemlju gore nego IQ86 važnija.

26. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Aj posto odje pisete o ANB recite mi Kako se zove taj CIA operativac? Koja je to akcija CIA u nasoj zemlji????

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

E, ne bi nam prvi put bilo. Mi smo odnose sa EU kvarili zbog mijenjanja rukovodstva RTCG, a ne zbog borbe protiv korupcije.

Rekoh već sto puta - sa Katnićem se ta borba ne može voditi, to mislim da niko u CG sem njega ne poriče. Ako postoji mogućnost da se bez svađe sa EU Katnić skloni i imenuje profesionalni tužilac koji će tu borbu odulčno voditi - ja sam prvi za to. Ako ne postoji onda je jasno šta je preče. Našim biračima je EU važna ali je likvidacija DPS korupcije koja raznese ovu zemlju gore nego IQ86 važnija.
    Pretpostavljam da će Katnić biti lijepo zamoljen da se povuče sa mjesta gdje se ne može odgovoriti. Svima je postao abrazivan. Nesporno je da je korupcija kam o vrat. I treba osuditi ljude jer što bi rekao Sun Tzu "jednoga kazni, stotinu pouči". Da će se tako izliječiti korupcija, neće, ali vremenom da se spusti na podnošljivu mjeru.
    Ono što postaje problem koji je vidljiv kod nove vlade jeste neznanje, nekompetentnost, i posledično veliko samopouzdanje nosioca neznanja.
    Dritanov bljesak tokom govora u Briselu oborio je za oko 1,5% u prosjeku cijene crnogorskih obveznica. Tako će vlasnici obveznica u totalu morati u knjige da stave neke minuse od ukupno 20 miliona na kraju ovog mjeseca. otprilike dvije limenke.
    Nekada će ti investitori valjat kad se bude radilo refinansiranje obveznica. Pa će da vidimo njihovo viđenje po kojim kamatama će to da bude.
    Navodim samo kao detalj.
    Ima još jedna trivia. Sudska praksa suda u Strazburu je da je država dužna da isplati plate u preduzećima gdje je dominantni vlasnik isto kao da su službenici. Možda da to neko šapne ovim čikama što čekaju da MA lipše sam od sebe? Pa da će "uhljebi" dobiti svaki cent plate, poreza, doprinosa i zateznih kamata.

Svakako da je smjena vlasti uslov da se "provjetri" prostorija nakon 30 godina, i svakako će msjena vlasti, uz nekoliko presuda smanjiti korupciju jer će ljudi razmišljati da nisu tu dovijeka.

Sa druge strane, će da vidimo koliko košta učenje u hodu (ljepši izraz za amaterizam)... Moguće da je i to cijena 30 godina jedne vlasti.

29. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Page 291 of 1249 FirstFirst ... 191241281287288289290291292293294295301341391791 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)