Quote Originally Posted by kimmi View Post
@Gagarin

DF je mislio da će sa Krivim ko sa Lekićem, da ga mršne nakon što posluži svrsi i da preuzme stvar u svoje ruke. Profa pokazao zube i neka je.
Meni se sviđa zbližavanje Bečića i Krivog, oba su proEU izrazito, Bečić je više neka građanska priča, a Krivi pokriva one glasače kojima je crkva ispred svega, tako da je ta koalicija (a vidimo da im se i Mickey približava) potentna da uzme glasače prije svega od DFa ali i od DPSa.
Sve što je nauštrb DPSa i DFa/Vučića podržava
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ne sumnjam da ti se sviđa to približavanje i da se tu rađa mogućnost da se uzme malo glasova konkurentima. Mada, ipak, više DF-u nego DPS-u, po mom mišljenju.

Quote Originally Posted by Dejan View Post
Pa naravno, imam osjecaj da cemo u narednom periodu gledati spletke kako bi se neko posrao u bastu Becic/Krivokapic prijateljstva
Mislim da bi neka fekalija u bašti toga prijateljstva bila na polzu trenutno dvije trećine crnogorske političke scene (prema rezultatima iz Nikšića)

Quote Originally Posted by outline View Post
samo što je profo ima podršku u vidu EU i Amerike a Lekić tada to nije imao. Krivokapić ih je fino sačekao. ćutao na sve napade do izbora Vlade, tokom onog zasijedanja Skupštine, pa i posle toga. onda rekao ono dan pred izbore u NKu. ovi se pronašli da su oni plaćeni od strane nekog van CG i reagovali na fbu. ako danima pišeš kako je DF duplo jači od Zdravka i poručuju mu da se gledaju 15. marta, i usput uz sve pare i podršku SNSa na sva zvona u nedelju ujutru kažeš da si na 33% uz mogućnost rasta a onda se desi da jedva mandat viška imaš, bude to da Slaven ne može da vjeruje i ona dreka Mandina koja jasno pokazuje nemoć. uz to, DF je digao rejting DPSa svojim činjenjem. čitavo vrijeme kampanja im je bila bazirana na nacionalističkim podjelema
Ovo ti je tačno, ali.. (sve što je ispred ali u vodu se baca ). Krivokapić kao premijer tokom cijele kampanje nije primjećivao strano miješanje u izbore u Nikšiću, već su otpilili ljude iz policije koji su žuljali DF i njihove ino sponzore. Primjetio ih je tek kao uzrok za 40% glasova DPS kad je DF njega optužio kao krivca što je DPS prošao bolje nego što su očekivali. Nije profo veverica .

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
Krivokapić ima dvije opcije, ili da formira stranku ili da ostane uz Demokrate pa da Bečić usisava "građanski" glas a Zdravko na drugoj strani "crkveno-srpski".

Racionalno, jedini faktor koji bi trebalo na ovu odluku da utiče je koja će opcija pokupiti više glasova DF-u. Samostalno se Krivokapić može pozicionirati tvrđe srpski nego kao dio Demokrata, i samim tim je privlačniji većem dijelu DF glasača. Opet, u tom slučaju treba sam praviti partijsku infrastrukturu i prevazilaziti imidž male partije koja možda i ne pređe cenzus.

Prednosti i mane nastupa Krivokapić+Demokrate su, očekivano, inverzne ovome. Jaka partija, velika logistička podrška, medijska pristunost, dosta poslanika u Skupštini koji su vazda uz tebe. Mana je što si privlačan samo jednom dijelu DF-ovaca, ovom njihovom krilu koje je bliže političkom centru.

Rekoh na početku da bi ovo trebalo da bude jedini racionalni faktor, baš zato što mislim da će glavni uticaj biti iracionalnih faktora - je li Krivokapić rekao da neće ni u jednu partiju, koliko će da ga naljuti DF, šta će Joanikije da mu kaže.
Ima gomila faktora, ali za ostanak zajedno u dužem roku ima jedan realan problem. Ko će biti glavni. Do sada je Bečić uspijevao da se nametne pa i prilično pojede partnere. Krivokapić se neće pustiti da ne bude no1. Nije mi zbog toga baš realno da će potrajati koalicija i ljubav. Mada moguće da iz interesa razvod bude dosta frendli kao sa Dritanom.

Rizikujem da se ljutite budem bot DPS, Ljuša i sl... Ne spušta se ja na njihovo uže. Bez neke bankarske garancije npr...

Na kraju, eto otvorih simpatičnu diskusiju, pa je podgrijavam, da se ova tema ne drži u zapećku. I da ovdje selimo neke ovakve stvari sa drugih topica, npr vlade. Mislim da ima smisla.