View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 200 of 331 FirstFirst ... 100150190196197198199200201202203204210250300 ... LastLast
Results 4,976 to 5,000 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    3,554
    Thanks Thanks Received 
    5,842
    Thanked in
    2,800 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Tako da, ko ima nesto u glavu pazice sebe i druge, a ko nema, jbg... prirodna selekcija na djelu.
    Situacija:
    Na posao ti dvoje kolega dolazi iako znaju da su pozitivni da se ne zamjeraju poslodavcu, da ne otvaraju bolovanje i slično. Ti kao zaposleni pokupiš virus iako si pazio sebe i druge nosio masku i držao distancu u kancelariji ali jbg zatvoreni prostor, kuhinje, wc-i itd..
    Poslije par dana dobiješ simptome testiraš se i saznaješ da si pozitivan.
    Ii pored svih mjera predostrožnosti koje si radio prije nego si testiran pozitivan, si zarazio kući svoja oba roditelja koji imaju 65+ godina. Jedan roditelj je umro, drugi je preživio.

Što misliš, kako moj poznanik gleda na to? Je li to prirodna selekcija? Da mu kažem, **** ga brate, prirodna selekcija i potapšem po ramenu i to je to. Idemo dalje jel?
    Ili je prirodna selekcija da odobrija dvoje kolega koji su bili nemarni? Što misliš?

A isto nije prirodna selekcija nikako, ma koliko se vi trudili da to ovdje predstavite tako.
    Last edited by hercules; 17-03-21 at 21:29.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

2. The Following 4 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    poceo je niksic da izbija koronom

Krajem marta ce biti 200-250 dnevno.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    4,255
    Thanks Thanks Received 
    8,188
    Thanked in
    3,127 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Situacija:
    Na posao ti dvoje kolega dolazi iako znaju da su pozitivni da se ne zamjeraju poslodavcu, da ne otvaraju bolovanje i slično. Ti kao zaposleni pokupiš virus iako si pazio sebe i druge nosio masku i držao distancu u kancelariji ali jbg zatvoreni prostor, kuhinje, wc-i itd..
    Ii pored svih mjera predostrožnosti koje si radio prije nego si testiran pozitivan, si zarazio kući svoja oba roditelja koji imaju 65+ godina. Jedan roditelj je umro, drugi je preživio.

Što misliš, kako moj poznanik gleda na to? Je li to prirodna selekcija? Da mu kažem, **** ga brate, prirodna selekcija i potapšem po ramenu i to je to. Idemo dalje jel?
    Ili je prirodna selekcija da odobrija dvoje kolega koji su bili nemarni? Što misliš?

A isto nije prirodna selekcija nikako, ma koliko se vi trudili da to ovdje predstavite tako.
    Mi smo uza zid, znaci nemamo izbora. Mi mozemo samo da odaberemo ovo parcijalno zakljucavanje, da balansiramo izmedju minimuma ekonomije, i drzanja zdravstvenog sistema na ivici popunjenosti. Ovakav izbor ce nam donijeti makar jos 1500-2000 zrtava do kraja godine.

Znaci ja ne vidim alternativu. Nesto ne vidim da mozemo da se zakljucamo do kraja godine, i cekamo da virus naprasno nestane. A u medjuvremenu izgorimo 1 000 000 000 eura, koje nemamo, i spasimo 1000+ zivota.

Druga varijanta je zakljucavanje na 3 mjeseca, i vakcinacija 350 000 ljudi do spica sezone. Ni ovu varijantu ne mozemo, jer em sto nema zainteresovanosti za vakcinisanje, i nemamo pola milijarde za 3mjesecno zakljucavanje.

Dakle, nama samo ostaje ovo sto sad radimo. Svidjalo se to nama ili ne, tako je. Ako ko ima da ponudi smislenu alternativu, neka je iznese Vladi.

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Treba da se uvede zakon da se svi moraju vakcinisat - ili letis sa posla, ne mozes preko granice, ne mozes da regas auto, ne smijes na dojč, ne mozes ovo, ne mozes ovo...

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Situacija:

jbg u takvoj situaciji neko može ili da da otkaz ili da se preseli neđe da živi sam dok ovo ne prođe, ne može se računat na ajvane da će pazit druge to je valjda očigledno
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Treba da se uvede zakon da se svi moraju vakcinisat - ili letis sa posla, ne mozes preko granice, ne mozes da regas auto, ne smijes na dojč, ne mozes ovo, ne mozes ovo...
    U Njemackoj nije obavezna vakcinacija uopste ni za djecu, ni za odrasle, a mi cemo da se pravimo pametni pa cemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju protiv virusa, sa vakcinama izradjenim i ispitanim za figurativnih 15 min. Ma nema predlog ti je u skladu sa svim tekovinama civilizacije, demokratije, slobode izbora i sl. Sto je sljedece, ajmo ove sto nece nikakve mjere, ili sto ih ne postuju, ili sto razmisljaju drugacije, da ubacimo u kavez, i da im uvedemo prinudan rad (ovo zadnje predlaze ovaj virus strucnjak u susjednoj nam zemlji, Kon). Zbilja neki od vas da se pitaju ista bili bi gori i od Tita, i od 'uvazenog gospodina predsjednika', po blago receno nasilnim tendencijama, prisutnim kod osoba kojima je mjesto na posmatranju u psihijatrijskoj ustanovi

Thanks Thanks Given 
    2,873
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Da ne saljem na smijesne kom
    Neka je odje, plaky

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

ovakvoga neka ne kontaktiraju vise

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    U Njemackoj nije obavezna vakcinacija uopste ni za djecu, ni za odrasle, a mi cemo da se pravimo pametni pa cemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju protiv virusa, sa vakcinama izradjenim i ispitanim za figurativnih 15 min. Ma nema predlog ti je u skladu sa svim tekovinama civilizacije, demokratije, slobode izbora i sl. Sto je sljedece, ajmo ove sto nece nikakve mjere, ili sto ih ne postuju, ili sto razmisljaju drugacije, da ubacimo u kavez, i da im uvedemo prinudan rad (ovo zadnje predlaze ovaj virus strucnjak u susjednoj nam zemlji, Kon). Zbilja neki od vas da se pitaju ista bili bi gori i od Tita, i od 'uvazenog gospodina predsjednika', po blago receno nasilnim tendencijama, prisutnim kod osoba kojima je mjesto na posmatranju u psihijatrijskoj ustanovi

Je li kod nas obavezna MMR?

Thanks Thanks Given 
    3,554
    Thanks Thanks Received 
    5,842
    Thanked in
    2,800 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Mi smo uza zid, znaci nemamo izbora. Mi mozemo samo da odaberemo ovo parcijalno zakljucavanje, da balansiramo izmedju minimuma ekonomije, i drzanja zdravstvenog sistema na ivici popunjenosti. Ovakav izbor ce nam donijeti makar jos 1500-2000 zrtava do kraja godine.

Znaci ja ne vidim alternativu. Nesto ne vidim da mozemo da se zakljucamo do kraja godine, i cekamo da virus naprasno nestane. A u medjuvremenu izgorimo 1 000 000 000 eura, koje nemamo, i spasimo 1000+ zivota.

Druga varijanta je zakljucavanje na 3 mjeseca, i vakcinacija 350 000 ljudi do spica sezone. Ni ovu varijantu ne mozemo, jer em sto nema zainteresovanosti za vakcinisanje, i nemamo pola milijarde za 3mjesecno zakljucavanje.

Dakle, nama samo ostaje ovo sto sad radimo. Svidjalo se to nama ili ne, tako je. Ako ko ima da ponudi smislenu alternativu, neka je iznese Vladi.
    Quote Originally Posted by NSX View Post
    jbg u takvoj situaciji neko može ili da da otkaz ili da se preseli neđe da živi sam dok ovo ne prođe, ne može se računat na ajvane da će pazit druge to je valjda očigledno
    Ne rekoste mi, da ga potapšem i kažem jbg prirodna selekcija na djelu i to je to jel? Ili da odrobija ovo dvoje što mislite?

Davno se ođe predlagalo pooštravnje kontrola i kažnjavanje, kao i ključ 3 nedjelje. Ali političari su rekli svoje u drugom talasu koji i dalje traje. Svi jednako.

Thanks Thanks Given 
    3,554
    Thanks Thanks Received 
    5,842
    Thanked in
    2,800 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Da ne saljem na smijesne kom
    Neka je odje, plaky

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ilija je kreten. I nije smiješan kapi.

13. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,978
    Thanks Thanks Received 
    1,422
    Thanked in
    608 Posts

Je li kod nas obavezna MMR?
    Jeste. Ne mozes djete upisat u skolu bez potvrde.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

15. The Following 2 Users Say Thank You to crane_operator For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Znaci obavezna je vakcina za zdravo dijete koje ne moze da prenese nikakvu bolest/infekciju a problem je ako covid vakcina postane obavezna?

Thanks Thanks Given 
    7,978
    Thanks Thanks Received 
    1,422
    Thanked in
    608 Posts

Znaci obavezna je vakcina za zdravo dijete koje ne moze da prenese nikakvu bolest/infekciju a problem je ako covid vakcina postane obavezna?
    Vrlo moguce da ce i Covid vakcina bit obavezna. Mozda ne u ovoj godini jer je manjka ali vec u sljedecoj sigurno. Pazi ni ove obavezne kod nas nisu obavezne, nazalost takav je zakon. Platis kaznu i to je to djete moraju upisat u skolu jer je skola obavezna. Veci problem je informisanost i svijest naroda. U Finskoj i Estoniji koje su top u EU sto se vakcinacije tice, vakcinacija nije obavezna pa opet 90% roditelja vakcinise djecu. Sve je do glave

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

18. The Following User Says Thank You to crane_operator For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Zasto ne moraju da se vakcinisu ako su prelezali virus prosle godine?

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Ja sam cuo da je kod nas bilo dosta povratnika, znam dvojicu od kojih je jedan jedva pretekao.

21. The Following 2 Users Say Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,921
    Thanks Thanks Received 
    8,824
    Thanked in
    4,278 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Treba gledati stvari malo optimističnije. Imamo 75503 oporavljenih što je 12% stanovništva koje ima antitijela. Oni se ne moraju vakcinisati. A mislim da u taj broj ne računaju ljude kao što sam ja koji su preležali koronu a nisu se testirali.
    Kolega:kovid u septembru-prije 15dana antitijela 5;ćerka njegova u maj-junu antitijela 0,5?!

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    639
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    408 Posts

Situacija:

Pa svako od nas moze da dodje na poso zarazen(bez simptoma).
    I jos te vlada zatvori a novcane pomoci nema.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

brka se reinfekcija i ponovna pozitivnost, možeš teoretski da budeš pozitivan cijele godine ali inficiran više od jednom to se dešava jako rijetko

Ne rekoste mi, da ga potapšem i kažem jbg prirodna selekcija na djelu i to je to jel? Ili da odrobija ovo dvoje što mislite?
    to što će ih odrobijat neće mu vrnut roditelja, al vidiš interesantno kako niko nije razmišljao na taj način dok je grip bio...

Thanks Thanks Given 
    673
    Thanks Thanks Received 
    679
    Thanked in
    451 Posts

Grip i korona, opet
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

26. The Following User Says Thank You to Markys For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Randy Orton View Post
    Mi smo dobili subvnecije države za dane karantina, i to u full iznosu minimalca. Gazda nam je dao punu platu i plus smo dobili subvencije od države.
    Znam da je malo ovakvih, i da to izaziva baš ovo što kažeš, da ljudi nažalost nijesu u mogućnosti da biraju

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    136
    Thanked in
    87 Posts

Quote Originally Posted by Randy Orton View Post
    Ne samo da može nego MORA i sa simptomima dok ne dodju rezultati testa i rješenje o samoizolaciji i to su ži ljekari rekli da oni dolaze na posao iako znaju da su covid pozitivni jer MORAJU.

Kao što rekoh, isti broj ljudi će na kraju zavšiti život usljed covida, ja da sam vlast fino objasnis narodu da je tako i da je najbolje za drzavu i buduca pokoljenja, djwcu nasu, da se nista me zatvara alo da nece biti mjesta u bolnicama i to je to... To sto neko misli da je zivot njegovog vazniji od tvojeg i sto politika je stvar popularnosti medju narodom remeti racionalno sagledavanje stvari.
    Last edited by Because; 18-03-21 at 07:04.

Thanks Thanks Given 
    3,621
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    brka se reinfekcija i ponovna pozitivnost, možeš teoretski da budeš pozitivan cijele godine ali inficiran više od jednom to se dešava jako rijetko

to što će ih odrobijat neće mu vrnut roditelja, al vidiš interesantno kako niko nije razmišljao na taj način dok je grip bio...

Znaci ako mu ne moze vratit roditelja onda ne mora u ćorku. Ja ne znam onda zasto postoji zatvor i zasto hapse ljude za ubistva.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

99% nas je nekad zarazilo nekog ko je zarazio nekog ko je zarazio nekog...ko je na kraju umro od toga, bilo to grip ili "obična" prehlada(od čega inače umiru ljudi sa jako slabim imunitetom)

tom logikom bi morali svi u zatvor

Thanks Thanks Given 
    2,142
    Thanks Thanks Received 
    1,262
    Thanked in
    483 Posts

NSX, trepni ako si otet!!!

32. The Following 4 Users Say Thank You to mrgo For This Useful Post:

Page 200 of 331 FirstFirst ... 100150190196197198199200201202203204210250300 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)