Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Situacija:
Na posao ti dvoje kolega dolazi iako znaju da su pozitivni da se ne zamjeraju poslodavcu, da ne otvaraju bolovanje i slično. Ti kao zaposleni pokupiš virus iako si pazio sebe i druge nosio masku i držao distancu u kancelariji ali jbg zatvoreni prostor, kuhinje, wc-i itd..
Poslije par dana dobiješ simptome testiraš se i saznaješ da si pozitivan.
Ii pored svih mjera predostrožnosti koje si radio prije nego si testiran pozitivan, si zarazio kući svoja oba roditelja koji imaju 65+ godina. Jedan roditelj je umro, drugi je preživio.
Što misliš, kako moj poznanik gleda na to? Je li to prirodna selekcija? Da mu kažem, **** ga brate, prirodna selekcija i potapšem po ramenu i to je to. Idemo dalje jel?
Ili je prirodna selekcija da odobrija dvoje kolega koji su bili nemarni? Što misliš?
A isto nije prirodna selekcija nikako, ma koliko se vi trudili da to ovdje predstavite tako.
Last edited by hercules; 17-03-21 at 21:29.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mi smo uza zid, znaci nemamo izbora. Mi mozemo samo da odaberemo ovo parcijalno zakljucavanje, da balansiramo izmedju minimuma ekonomije, i drzanja zdravstvenog sistema na ivici popunjenosti. Ovakav izbor ce nam donijeti makar jos 1500-2000 zrtava do kraja godine.
Znaci ja ne vidim alternativu. Nesto ne vidim da mozemo da se zakljucamo do kraja godine, i cekamo da virus naprasno nestane. A u medjuvremenu izgorimo 1 000 000 000 eura, koje nemamo, i spasimo 1000+ zivota.
Druga varijanta je zakljucavanje na 3 mjeseca, i vakcinacija 350 000 ljudi do spica sezone. Ni ovu varijantu ne mozemo, jer em sto nema zainteresovanosti za vakcinisanje, i nemamo pola milijarde za 3mjesecno zakljucavanje.
Dakle, nama samo ostaje ovo sto sad radimo. Svidjalo se to nama ili ne, tako je. Ako ko ima da ponudi smislenu alternativu, neka je iznese Vladi.
Treba da se uvede zakon da se svi moraju vakcinisat - ili letis sa posla, ne mozes preko granice, ne mozes da regas auto, ne smijes na dojč, ne mozes ovo, ne mozes ovo...
Prema tome, šta da ti kažem?
U Njemackoj nije obavezna vakcinacija uopste ni za djecu, ni za odrasle, a mi cemo da se pravimo pametni pa cemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju protiv virusa, sa vakcinama izradjenim i ispitanim za figurativnih 15 min. Ma nema predlog ti je u skladu sa svim tekovinama civilizacije, demokratije, slobode izbora i sl. Sto je sljedece, ajmo ove sto nece nikakve mjere, ili sto ih ne postuju, ili sto razmisljaju drugacije, da ubacimo u kavez, i da im uvedemo prinudan rad (ovo zadnje predlaze ovaj virus strucnjak u susjednoj nam zemlji, Kon). Zbilja neki od vas da se pitaju ista bili bi gori i od Tita, i od 'uvazenog gospodina predsjednika', po blago receno nasilnim tendencijama, prisutnim kod osoba kojima je mjesto na posmatranju u psihijatrijskoj ustanovi![]()
Da ne saljem na smijesne kom
Neka je odje, plaky
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
ovakvoga neka ne kontaktiraju vise
She is only here to annoy herself!
Ne rekoste mi, da ga potapšem i kažem jbg prirodna selekcija na djelu i to je to jel? Ili da odrobija ovo dvoje što mislite?
Davno se ođe predlagalo pooštravnje kontrola i kažnjavanje, kao i ključ 3 nedjelje. Ali političari su rekli svoje u drugom talasu koji i dalje traje. Svi jednako.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Znaci obavezna je vakcina za zdravo dijete koje ne moze da prenese nikakvu bolest/infekciju a problem je ako covid vakcina postane obavezna?
Vrlo moguce da ce i Covid vakcina bit obavezna. Mozda ne u ovoj godini jer je manjka ali vec u sljedecoj sigurno. Pazi ni ove obavezne kod nas nisu obavezne, nazalost takav je zakon. Platis kaznu i to je to djete moraju upisat u skolu jer je skola obavezna. Veci problem je informisanost i svijest naroda. U Finskoj i Estoniji koje su top u EU sto se vakcinacije tice, vakcinacija nije obavezna pa opet 90% roditelja vakcinise djecu. Sve je do glave
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Zasto ne moraju da se vakcinisu ako su prelezali virus prosle godine?
Ja sam cuo da je kod nas bilo dosta povratnika, znam dvojicu od kojih je jedan jedva pretekao.
brka se reinfekcija i ponovna pozitivnost, možeš teoretski da budeš pozitivan cijele godine ali inficiran više od jednom to se dešava jako rijetko
to što će ih odrobijat neće mu vrnut roditelja, al vidiš interesantno kako niko nije razmišljao na taj način dok je grip bio...
Grip i korona, opet![]()
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Ne samo da može nego MORA i sa simptomima dok ne dodju rezultati testa i rješenje o samoizolaciji i to su ži ljekari rekli da oni dolaze na posao iako znaju da su covid pozitivni jer MORAJU.
Kao što rekoh, isti broj ljudi će na kraju zavšiti život usljed covida, ja da sam vlast fino objasnis narodu da je tako i da je najbolje za drzavu i buduca pokoljenja, djwcu nasu, da se nista me zatvara alo da nece biti mjesta u bolnicama i to je to... To sto neko misli da je zivot njegovog vazniji od tvojeg i sto politika je stvar popularnosti medju narodom remeti racionalno sagledavanje stvari.
Last edited by Because; 18-03-21 at 07:04.
99% nas je nekad zarazilo nekog ko je zarazio nekog ko je zarazio nekog...ko je na kraju umro od toga, bilo to grip ili "obična" prehlada(od čega inače umiru ljudi sa jako slabim imunitetom)
tom logikom bi morali svi u zatvor
NSX, trepni ako si otet!!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks