Sve vise se pitam zasto bas na ovom forumu ima toliko pobornika totalnog zakljucavanja? I to ne bilo kakvog, nego na duzi rok... Zasto se svi koji nisu za totalno zatvaranje odmah markiraju kao neko ko ce da ubije druge sugradjane sa "svojim neodgovornim ponasanjem"? Mogu da se kladim da velika vecina koji nisu za zatvaranje vjerovatno i vise postuje mjere od onih koji jesu (i za ovo ima dobrih primjera na forumu).
Ok, zakljucati na dvije, tri sedmice ima potpunog smisla (jer smo u situaciji u kakvoj smo) da bi koliko-toliko olaksali trenutno stanje i pomogli zdravstvenom sistemu (koliko god oni pricali da bolnice nisu na full kapacitetima lazu, sam sam se uvjerio u to). Medjutim, da bi se to desilo ljudima mora da se obezbijedi neki nivo normalne egzistencije a to nije minimalna neto zarada (za koju velika vecina gradjana CG radi). Mnoge porodice vec jedva prezivljavaju, sta vise, prezivljavaju radi pomoci drugih ali do kad je moguce sa tim tempom i na taj nacin? Pa ovo traje on-off vec godinu dana ljudi moji.
Lako je pozivati na zatvaranja iz udobnosti fotelje, uz sigurnu platu i bez brige o tome sta ce se sutra staviti na tanjir. Pa imamo forumasa upravo ovdje koji pozivaju na zatvaranja mjesecima a ustvari setkaju naokole, idu od restorana do restorana i slicno i zabolje ih ona stvar jer ne razmisljaju sta ce i kako sa porodicom jer su obezbijedjeni.
Ovo inace uopste ne kucam jer bi me na bilo koji nacin dodirnulo totalno zatvaranje. Godinama radim od kuce, ne moram da razmisljam sta cu i kako cu, plata uredno legne na racun par dana prije kraja mjeseca ali ne mogu da budem toliki licimjer (kao pojedini forumasi) da pozivam na zatvaranja kada znam koliko sugradjana ima da ne mogu ( vec odavno ) da skrpe kraj sa krajem, a kamoli da se ne daj Boze zatvori cijela drzava opet na duzi rok (kao recimo prosle godine).
Prosao sam u zivotu sito i reseto sto bi se reklo, od ratova, do gladi, do rada za ne minimalac nego ispod minimalca te znam sta znaci biti bez centa u dzepu i to kada je situacija normalna. Ne zelim zamisliti kako je nekome ko vec godinu dana jedva krpi kraj sa krajem a jos uz to ima konstanti strah sta ce i kako biti ako se slucajno zarazi sa COVID19.

Reply With Quote
Bookmarks