Page 281 of 1249 FirstFirst ... 181231271277278279280281282283284285291331381781 ... LastLast
Results 7,001 to 7,025 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ja ne mogu da objasnim momenat u kom bi PZP sa 5 poslanika mogao da obali vladu i izazove nove izbore, a na kojim bi nestao sa političke scene jer će DF da ih najvjerovatnije da ih amputira.

Jedino ako je Medo lud, složićemo se da nije daleko od toga. Alternativa je da je uzeo ozbiljan keš.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 16-03-21 at 14:33.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Da li je ikad uradjen pregled ili ispitivanje strukture politickih partija u CG po etnickoj pripadnosti? Posebno me interesuje profil Demokrata. Nije bas za ovaj topik al eto.
    Aooo ti bi da prebrojavaš krvna zrnca.
    Stvarno nemaš pametnija posla?

Pa jel realno da si ovo pitao? Ono baš ozbiljno si ovo pitao?

3. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Dzi

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Krivoklapic, Ablazovic i slicni su obicni prevaranti, vjerovatno saradnici starog rezima (uz to vjerovatno pod komandom Mrakcevica i kompanije), koji rade da bi isti odrzali u funkciji. To je vise i coravom jasno. Ko prica drugacije je ili dio starog rezima, ili ima finansijsku korist od istih (sto bi sa histerijom od strane Vujovica Muljovica, Muljarevicke i slicnih prepaid bottom feeder analiticara). Nista do sad dati dio nove vlade nije napravio, sve je skoro isto ostalo, s tim sto je ekonomska situacija sad jos gora. Sto se tice cijena naftnih derivata to je vise prica za diletante, jer su cijene nafte slicne ili manje u odnosu na neke od prethodnih godina, ali naravno profit prevaranata koji trguju energentima nikad veci. Nikad u CG cijena goriva nije zavisila od cijene nafte nego iskljucivo od finansijskih apetita pojedinaca koji imaju monopol nad trgovinom energentima. Sto Krivoklapic i Ablazovic ne rade na tome da se smanje cijene hrane, goriva, cijene struje, vode, TK usluga. Sto ne pitaju eksperti dje je ogromni profit od izvoza struje iz CG koji se odvija decenijama, dok gradjani placaju jednu od najskupljih cijena struje na svijetu, uz enormnu razliku u minimalnim i prosjecnim zaradama u odnosu na razvijene zemlje. A da eksperte to ne interesuje, nijesu oni tu da bi mijenjali stvari na bolje, nego da vrate stari rezim na noge, da zavrse pustosenje zemlje, da zavrse posao za 'virus' lobiste, i to je to. Volio bih da nijesam u pravu, ali bice 'virus' za pola godine najmanji problem, zivi bili pa vidjeli (ko ne ode u posjetu tvorcu od 'virusa' ili pak od pokvarenih respiratora i loseg lijecenja).

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ali ne moze sto si kenjao u opoziciji ostaje tamo. Nije se trazila promjena da bi bio milan umjesto petra.
    Ako si pricao nesto, zato su te glasali. A ne sjutra, taman ko DPS, kriva rusija, srbija ili u medovom slucaju, ljudi gusteri.
    Ne moze da poreski dug bude 700 miliona jer ne naplacujes prijateljima, pa ovamo prazan budzet.
    Niko ne pominje da smo placali litar alkohola 27 eura u sred pocetka panike oko pandemije. Ni to nisu sklonili. A akciza se drzi jer samo kafane rade u ovoj drzavi. Ljudi traze srecu u alkoholu, pa ajde da na njihovoj bijedi uzmemo pare.
    Drzava se primarno finasira od poreza i prireza, pa tek onda akciza.
    Ne rjesavamo probleme gradskog i medjugradskog saobracaja da bi se narod vozio, a budzet punio.
    Pa kad izbace placeni porez i ekonomsku aktivnost vidis da jedno berane plati koliko osrednji butik u PG za godinu dana.
    Ne ide to bas tako
    Imaš li nešto lično protiv mene? Eo me kudiš i kad vladu falim

Šalu na stranu. U nekim ranijim replikama koje mi nisu mrske sa tobom i kad se ne slažemo, a što je počesto, kazao sam ti zasipanjem javnosti informacijama o krađi prethodnih, i kada da ne upravljaš pametno tim procesom, na kraju javnost otupi jer ne može pet litara u pivsku bocu (u ovom slučaju je pivska boca neki moždani receptor za nepravdu etc).
    Akcize, i time i cijene akciznih proizvoda, za zemlju poput Crne Gore đe si u inostranstvo ako malo brže zaletiš trotitnet, određuju se tako da su manje više iznivelisane sa okruženjem. I biva tako, makar je takvo moje iskustvo, a solidno sam se vozikao po komšilaku. Malo jeftinija Bosna, malo skuplja Hrvatska... A razlika nerkad bude malo veća ako su raziličiti tajminzi uskađivanja cijena sa berzanskim okolnostima. Ovo bješe malo ekonomije...

A sada politika. Kad si opozicija, napročito ukoliko si opozicija nesmjenjivoj vlasti, a i u regularnom slučaju, imaš mnogo manju odgovornost za izgovoreno. Npr. Zakon o majkama by Željka Colmar kad je izglasala opozicija, tvrdnja predlagača bila da će državu koštati 5 miliona godišnje, kad je krenula isplata ispalo je 36 miliona. Da li je neko snosio odgovornost? Poptuno drugačije je kada si vlast. Npr. Dritan to uči polako i po malo bolno, ali eto.
    Što si obećavao kao opozicija, niđe veze sa realnošću nema, a svakako igraš na pamćenje zlatne ribice kod ljudi. Oni koji zapamte su teška manjina da bi komplikovao svoje vladanje zbog statističke greške glasača.
    E da. I od 700 Mln poreskog duga, maximum će se naplatiti 50-100 Mln. Od ostalih ne može. bankrot, jbg... Ali je lijepo zvučalo da se gađeš cifrom kao opozicionar. Možeš možda dužnike u zatvor, ali bojim se da bi dostini uslugu učinio da ih ne maltretiraju kamataši
    Last edited by Gagarin; 16-03-21 at 14:47.

Thanks Thanks Given 
    6,077
    Thanks Thanks Received 
    6,607
    Thanked in
    3,152 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Aooo ti bi da prebrojavaš krvna zrnca.
    Stvarno nemaš pametnija posla?

Pa jel realno da si ovo pitao? Ono baš ozbiljno si ovo pitao?

Zamisli. Ozbiljno pitao. Sto smeta sto pitam? Ovakvo prebrojavanje se u svim normalnim zemljama radi - po polu, rasi, vjeroispovijesti, obrazovanju, starosti, itd itd. "Slicing and dicing" Evo primjera iz mog dvorista: https://www.pewresearch.org/politics...tical-parties/

Plus, meni ne smetaju nicija krvna zrnca. Samo zelim da se informisem.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Zamisli. Ozbiljno pitao. Sto smeta sto pitam? Ovakvo prebrojavanje se u svim normalnim zemljama radi - po polu, rasi, vjeroispovijesti, obrazovanju, starosti, itd itd. "Slicing and dicing" Evo primjera iz mog dvorista: https://www.pewresearch.org/politics...tical-parties/

Plus, meni ne smetaju nicija krvna zrnca. Samo zelim da se informisem.
    Ne znam zasto se pravis lud, da ti nije jasno zasto ljudima smeta ovakvo pitanje, bez ako ne zivis ovde pa ne znas kakvo je stanje i koliko otrova se na ovu temu(nacionalizma) siri.
    "ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."

8. The Following 2 Users Say Thank You to PavleCL For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,807
    Thanked in
    910 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    dakle

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...nila-kandidate

Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore činiće: Milutin Đukanović, Nenad Marković, Aleksandar Dožić, Milun Božović, Jovan Radošević, Mirjana Čizmović i Rajko Radusinović.
    Tako je danas odlučila Skupština akcionara EPCG.

Nakon Skupštine održan je konstitutivni odbor i Milutin Đukanović je izabran za predsjednika Odbora direktora.
    Ovaj sastav je drugačiji u odnosu na imena koja je predložio ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.
    U Odboru direktora koji je Vlada usvojila u četvrtak bili su Đukanović, Dožić i Radusinović, dok su jučerašnjom odlukom Vlade izbačeni Martin Ćalasan, Veljko Vasiljević, Marko Živković i Saša Miličić.

i onda imamo reakciju

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...akav-zasluzuje

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak kazala je da je jutros na predlog premijera Zdravka Krivokapića promjenjena odluka Ministarstva kapitalnih investicija o imenovanju članova Borda direktora Elektroprivrede kako bi iz novog saziva bio izbačen kandidat te partije Veljko Vasiljević i još tri člana.
    Ona je navela da se protiv ovakve odluke premijera pobunilo nekoliko ministara, kao i da će Krivokapić od Pokreta za promjene "dobiti odgovor koji zaslzžuje.

Skupština akcionara na kojoj je Vladinih 99 odsto glasova predstavljao, državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Marko Perunović, je za članove borda imenovala Milutina Đukanovića (DF), Aleksandar Dožić (DF), Nenad Marković (SNP), Jovan Radošević (predstavnik sindikata), Milun Božović (bivši rukovodilac u Crnagoraputu, za kojeg u PzP-u smatraju da je donedavno bio u DPS-u), Mirjana Čizmović (docent ekonomije bliska udruženju Ne damo Crnu Goru i inženjer Rajko Radusinović (Ne damo Crnu Goru).

"Očigledno je, sad već po ko zna koji put da Krivokapić ne drži riječ i ne poštuje ni svoj princip niti javni interes. Poigrava se sa uglednim i ostvarenim ljudima koji imaju sve reference i istaknuti su stručnjaci u svojim oblastima, da bi kreirao svoj interesni lobi ili radio u interesu nekog lobija koji će kontrolisati najznačajniji crnogorski resurs. Čak ide toliko daleko da dojučerašnje istaknute članove DPS-a stavlja u Bord EPCG kao najznačajnijeg privrednog subjekta Crne Gore. Takodje, stav Vlade je bio da ne mogu penzioneri biti u bordovima, pa su odbili neke vrhunske stručnjake i profesore UCG, ali kada je u pitanju Krivokapićev interes onda i taj stav više ne važi. On se sa tolikom lakoćom poigrava sa ljudima da je to nedopustivo, da ne kažem neku grublju riječ", kazala je Bošnjak.
    E kad je Bošnjak ovo rekla ja mislim da je Zdravko gotov oni su inace partija koja drži riječ.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Za 4 ipo mjeseca od kad je otvorena ova tema,7k upisa izvrseno.
    E pa mnogo pa da je ne znam sto u pitanju,.a ne politika.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
    Last edited by Pozitiva; 16-03-21 at 15:17.

Thanks Thanks Given 
    6,077
    Thanks Thanks Received 
    6,607
    Thanked in
    3,152 Posts

Quote Originally Posted by PavleCL View Post
    Ne znam zasto se pravis lud, da ti nije jasno zasto ljudima smeta ovakvo pitanje, bez ako ne zivis ovde pa ne znas kakvo je stanje i koliko otrova se na ovu temu(nacionalizma) siri.
    Izgleda najbolje zabit glavu u pijesak. Umjesto doci do informacija i postavljati neka pitanja.

Za koje politicke partije glasaju mladi i zasto?
    Za koje glasaju zene i zasto?
    Zasto glasaci neke vjeroispovijesti glasaju za ovu partiju a ne druge?
    Zasto je kompozija po etnickoj pripadnosti neke partije takva kakva jeste?

Zbilja, u cemu je problem? Ili mislite da ovakve statistike nemaju smisla u CG?

I ne, ne zivim tu. Nijesam nikad zivio u CG. Ali sam odlicno upoznat sa stanjem, ljudima, kulturom, istorijom. Odlicno vas razumijem.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Nemoj ga kvotovat tako ti svega, na ignore mi je, da ne čitam ove dubioze.

Samo @ pa mu odgovori

Sto je drugari, istina boli zar ne. I treba da boli, jer onaj koji zarad svoje jeftine, sitne licne koristi unistava citavu naciju je obican sarlatan, prevarant, i budala i to treba istaci. Ovi koje sam gore istakao, to nijesu ljudi, nijesu ni zivotinje, to je jedno veliko nista, jer samo jedno veliko nista moze da unistava 90 % populacije citave zemlje zarad svoje sitne licne koristi.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    Za 4 ipo mjeseca od kad je otvorena ova tema,7k upisa izvrseno.
    E pa mnogo pa da je ne znam sto u pitanju,.a ne politika.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
    Znas kako da su se svi stanovnici (necu reci gradjani jer to zahtijeva visi nivo svijesti, opsteg obrazovanja i generalne zainteresovanosti za zajednicko dobro cinioca drzave) ovog paklenog provizorijuma, malo vise bavili politikom, i malo vise zanimali sto rade politicari, ne bi imali ovo sto imamo danas.

https://www.azquotes.com/quote/812402

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Šalu na stranu. U nekim ranijim replikama koje mi nisu mrske sa tobom i kad se ne slažemo, a što je počesto, kazao sam ti zasipanjem javnosti informacijama o krađi prethodnih, i kada da ne upravljaš pametno tim procesom, na kraju javnost otupi jer ne može pet litara u pivsku bocu (u ovom slučaju je pivska boca neki moždani receptor za nepravdu etc).
    Mi se nedje i slazemo, samo gledamo na rezultat drugacije. Nije to zasicenje toliko, koliko ajde "beznadje" sa tim informacijama. Svaka pokrenuta afera je na ovom forumu ponekad raspravljana prije nego se i pojavi u medijima.
    Svi za njih znaju ovako ili onako. Ali ljudi ocekuju rjesenja tih stvari. Vecina naroda od toga "vidji sta je radio" nema nista. Ja ga gledam u onom novozavjetnom "trpi zemaljsku patnju radi nekog raja poslije smrti"
    Narodski "ne lipsi magarce....". Ljudi ocekuju nekakav vid pravde. Ne za sve, ne prijeke komunisticke sudove iz 45te. Vec da neko odgovara za to sto mu dijete lijeze gladno i boso, a on i zena sa fakultetima rade u kladionici i zive kao podstanari.
    Ponekad mislim da su se svi politicari za 30 godina toliko odvojili od realnosti, da je to sprdnja. Ja se raspravljam sa svojim prijateljima da nas zivot nije zivot vecine crnogoraca i da ih je vise gladno nego sto misle. Da je kvar necega u kuci od 80 ili 100 eura toliko zestok udar da ne mogu ni da zamisle.
    Akcize, i time i cijene akciznih proizvoda, za zemlju poput Crne Gore đe si u inostranstvo ako malo brže zaletiš trotitnet, određuju se tako da su manje više iznivelisane sa okruženjem. I biva tako, makar je takvo moje iskustvo, a solidno sam se vozikao po komšilaku. Malo jeftinija Bosna, malo skuplja Hrvatska... A razlika nerkad bude malo veća ako su raziličiti tajminzi uskađivanja cijena sa berzanskim okolnostima. Ovo bješe malo ekonomije...
    Ne slazem se. U BiH je toliko jeftinije da pola Nk ide tamo da toci gorivo. Govori dosta o visini akciza i beznadju niksica. Postoji i drugacija ekonomija koja kaze da mozes da spustis cijene i ides na kvantitet. Pa ako bi srbi, albanci i bosanci punili budzet pogranicnom trgovinom.... Pa neka ga
    A sada politika. Kad si opozicija, napročito ukoliko si opozicija nesmjenjivoj vlasti, a i u regularnom slučaju, imaš mnogo manju odgovornost za izgovoreno. Npr. Zakon o majkama by Željka Colmar kad je izglasala opozicija, tvrdnja predlagača bila da će državu koštati 5 miliona godišnje, kad je krenula isplata ispalo je 36 miliona. Da li je neko snosio odgovornost? Poptuno drugačije je kada si vlast. Npr. Dritan to uči polako i po malo bolno, ali eto.
    Što si obećavao kao opozicija, niđe veze sa realnošću nema, a svakako igraš na pamćenje zlatne ribice kod ljudi. Oni koji zapamte su teška manjina da bi komplikovao svoje vladanje zbog statističke greške glasača.
    Mogu se ja sloziti sa tobom da je to tako, jer jeste. Ali to ne znaci da mora da ostane. DPS je imao sirinu zaposljavanja i sitnih beneficija koje su cinili jedni drugima. da te nauci kako da dobijes dozvolu, kako da odlozis nesto, da zaposlis nekoga, da ti neko duguje uslugu. Plata je tu najmanje igrala ulogu. Ovi tu sirinu nemaju, zbog vec zaposljenih, kao i vjetrometine mjesto budzeta. Tako da se jedino mogu oslanjati na ispunjavanje obecanja. Kao sto vidis prica DF kako su ovi rijesili da ostave DpS na vlasti nema prolaz. Neki iz ubjedjenja, neki iz svojih stavova, neki kao utjeha za licne poraze nisu glasali za DPS. Mislis da vecini nije lakse bilo da saviju kicmu, mozda i pljunu na obraz, pa da rade sto su i ostali radili. Nije to neka posebna pamet i to vecima drzavnih uposlenika zna. Da nemaju ni znanje ni ambicioznost za posao koji obavljaju. To se najbolje vidjelo Komnenic direktorica Monstata. Ne treba za ono sto je ona radila nikakvo znanje. Ono je mogao da obavlja NkV radnik sa manjkom skrupula i sansom da dodje na ro mjesto.
    E da. I od 700 Mln poreskog duga, maximum će se naplatiti 50-100 Mln. Od ostalih ne može. bankrot, jbg... Ali je lijepo zvučalo da se gađeš cifrom kao opozicionar. Možeš možda dužnike u zatvor, ali bojim se da bi dostini uslugu učinio da ih ne maltretiraju kamataši
    Znam da se nece nista naplatiti. Ali to nije razlog da se prekine agonija i da se sve to pozatvara, otpise i stavi tacka. Kakvi reprogrami po 10 puta ista firma. Vucemo nekakvu socijalnu pricu za tajkune, a neoliberalnu ekonomiju za radnike. Ako ponovo otvori firmu, kontrola svako malo da ne dodje opet u poziciju da se drzava ganja sa njim.
    Pa mi ulazimo u posao efiskalizacije bez direktora PU. A ima milion problema koliko cujem
    Last edited by Hell Raiser; 16-03-21 at 16:12.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ne slazem se. U BiH je toliko jeftinije da pola Nk ide tamo da toci gorivo. Govori dosta o visini akciza i beznadju niksica. Postoji i drugacija ekonomija koja kaze da mozes da spustis cijene i ides na kvantitet. Pa ako bi srbi, albanci i bosanci punili budzet pogranicnom trgovinom.... Pa neka ga
    Odavno, odavno nije tako. Nekada je bila stvarno drasticna razlika u cijeni al' vec par godina je razlika mozda 10%, maks 15% (zavisi od mjeseca do mjeseca). Istini za volju nisam bio u Trebinju od kako je pocela zezancija sa COVID19 (zadnji put tacno na dan kada su zatvorili granice kod nas) al' sumnjam da se nesto mnogo izmijenilo.

U Trebinje se ide na dobar rucak, shopping (povrat PDV-a) a gorivo je samo bonus. :P

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Da ne crnjacim, neka ih jos po godine mozda nesto i ucine, ali se najvise uzdam u novu vladu, s obzirom da ih je EU gurnula na tron, da nas sto prije uvedu u Evopsku Uniju (iako se i sama EU raspada ali se daleko bolje zivi tamo) i da se fino brate otvore granice, da ljudi koji nesto vrijede u ovoj drzavi podju i nikad se ne vrate, a olos ostane i spali ovu drzavu do temelja, da ostane samo lijepo sjecanje na nju.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

17. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    681
    Thanked in
    310 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Da ne crnjacim, neka ih jos po godine mozda nesto i ucine, ali se najvise uzdam u novu vladu, s obzirom da ih je EU gurnula na tron, da nas sto prije uvedu u Evopsku Uniju (iako se i sama EU raspada ali se daleko bolje zivi tamo) i da se fino brate otvore granice, da ljudi koji nesto vrijede u ovoj drzavi podju i nikad se ne vrate, a olos ostane i spali ovu drzavu do temelja, da ostane samo lijepo sjecanje na nju.

Ništa mi drugo od nove vlade i ne treba. Samo da uđemo u EU, pasoš Evropske unije i da imamo priliku da lakše napuštimo državu četnika, komita i svih drugih grupa kojima je zajednička stvar IQ 86. Pa vam eto onda država, trubite kolima kroz Nikšić, mašite zastavama ovih ili onih saradnika okupatora, širite zarazu, zapalite San Đovani, podijelite patriotama još po 5-6 stanova, briga me nešto. Biće sreće nadam se, da dolazim u Crnu Goru jednom godišnje, roditelje da obiđem, dok su živi.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

E ako ti ovo nije crnjačenje onda nemoj pisat kad si depresivan.

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    681
    Thanked in
    310 Posts

E ako ti ovo nije crnjačenje onda nemoj pisat kad si depresivan.

Možda malo depresivno napisan njegov post, ali ja ne vidim napredak sa pećinskim mentalitetom ovog naroda. Pogledaj mentalitet čovjeka razvijene države, razmišlja o ekologiji, tehnologiji, korišćenju obnovljivih izvora, bori se za prava svega i svačega. I ajde to uporedi sa prosječnim podgoričkim ispijačem dojča?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by claudiocaniggia View Post
    ... i da imamo priliku da lakše napuštimo državu četnika, komita i svih drugih grupa kojima je zajednička stvar IQ 86...
    Teški su mi ovi optimisti.

Ti shvataš da to IQ86 samo znači da je pola stanovništva (uuključujući praktično sve komite, četnike i đeljošaje) ispod tog nivoa?

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    681
    Thanked in
    310 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Teški su mi ovi optimisti.

Ti shvataš da to IQ86 samo znači da je pola stanovništva (uuključujući praktično sve komite, četnike i đeljošaje) ispod tog nivoa?
    Da, hvala na ispravci, njihov rezultat je ispod prosjeka, sreća pa ima određena grupa normalnih građana pa donekle "peglaju" prosjek.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

dobar dio iz grupe normalnih je uteka odavde. na njihovu sreću
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,569
    Thanked in
    2,750 Posts

Zanimljivo koliko teško našem čoeku jednom usvojen stav teško napušta glavu.

Pa tako i ovaj da su izbori u Nikšiću break point Frontu da krene na Vladu, sa namjerom da se dohvati i izvršnih mjesta.
    A generalna logika dešavanja koja ovih par dana gledamo, i komentarišemo ovuda, je bitno drugačija od tog stava, odnosno, događaji odudaraju od ranije uvreženog mišljenja, ali kognitivna disonanca nikako da učini svoje, i komentari su svi i dalje u istom pravcu-
    oće Front da kupi trunje s Vladom, a nikome jasno što, kad su onako prošli u Nikšić.

To je zato što neće

Ono do čega je brojanje u Nikšić dovelo, neđe vjerovatno i očekivano, je drastičan rebalans snaga u poziciji. Prostije rečeno, sa ovako posloženim stranama, faktička snaga ZBCG se može cijenit na oko 20 poslaničkih mandata.
    A formalna je znamo koliko više od toga. I, prethodnim dogovorima, ta formalna snaga se reperkutuje u onome čuvenome ''po dubini''. Odnosno, u bitnom dijelu raspodjele faktičke moći.
    I onda imamo situaciju da Front, sasvim legitimno, u skladu sa prethodnim dogovorima, grabi dio kolača koji se sad može cijenit znatno veći nego što mu je realna snaga.

Konačan ishod ovoga je da ne napada Front Vladu, nego Vlada Front, sa jasnom namjerom da poveća svoj dio uticaja po dubini. Uz poslovičnu Aleksinu distanciranost od pitanja đe se stiču problemi i eventualno gubi zamah koji ima.
    Tako i ono bukanje Mandićevo, sa sve postavljanjem novog gradonačelnika, a da se glasovi u Nikšić još nisu ni ohladili , i sva ova ostala buka, što vam izgleda tako čudno, zapravo i nisu napadi. Najtačniji opis bi vjerovatno bio da je u pitanju ''preemptive strike'' pristup, da što više mogu amortizuju gubitak moći po dubini koji im slijedi.
    I to je sasvim očekivano, i jasno se može viđet, i iz ovih promjena u bordove, ali i iz promjene stava obije strane.

Uglavnom, biće dima dosta, ali vatre neće. Još.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Ova vlada, svidjala vam se ili ne, ima motiv da izvede CG na pravi put.

DF je sjasi kurta da uzjase murta. Ne kazem da bi za par godina vlasti krali ko DPS, to je tesko dostizno, ali trenutno im je jedini motiv zaposljavanje po dubini.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Sve i da CG udje u EU za godinu, dvije (kao da je ovo uopste realno al' ajde ), slobodno mozes da ocekujes period tranzicije od minimum 4-5 godina u kojem CG gradjani nece biti u mogucnosti da se zaposljavaju u EU po istim uslovima kao i ostatak gradjana zemlja clanica. Nije da je ovo neki limit, nego zelim da stavim u perspektivu da "pravi ulazak u EU" nije ni iole blizu.

Inace ljudi koji imaju znanje i visoko obrazovanje vec imaju sve granice otvorene, ne moras biti u EU niti je to ikakav limitirajuci faktor za dobijanje posla ako si strucnjak u svojoj bransi.
    Ono sto se nama moze da desi prvim momentom kada dobijemo ista prava za zaposljavanjae kao i ostatak EU zemalja jeste da izgubimo skoro pa svu kvalitetnu radnu snagu sa SSS jer niko nije lud da ostane ovdje i konobarise za par stotina € ako moze u EU za minimum dva, tri puta toliko.

Pa zadnjih par ljeta je Herceg Novi/Trebinje imao upravo taj problem. Dobrog konobara/sankera/koktel majstora je bilo skoro pa nemoguce naci jer je vecina radila na HR primorju (plata minimum x2.5 + smjestaj, pazi da nece raditi kod nas...).

Thanks Thanks Given 
    1,658
    Thanks Thanks Received 
    2,621
    Thanked in
    1,184 Posts

https://twitter.com/BajceticNikola/s...i-do-rijeci%2F

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Sve i da CG udje u EU za godinu, dvije (kao da je ovo uopste realno al' ajde ), slobodno mozes da ocekujes period tranzicije od minimum 4-5 godina u kojem CG gradjani nece biti u mogucnosti da se zaposljavaju u EU po istim uslovima kao i ostatak gradjana zemlja clanica. Nije da je ovo neki limit, nego zelim da stavim u perspektivu da "pravi ulazak u EU" nije ni iole blizu.

Inace ljudi koji imaju znanje i visoko obrazovanje vec imaju sve granice otvorene, ne moras biti u EU niti je to ikakav limitirajuci faktor za dobijanje posla ako si strucnjak u svojoj bransi.
    Ono sto se nama moze da desi prvim momentom kada dobijemo ista prava za zaposljavanjae kao i ostatak EU zemalja jeste da izgubimo skoro pa svu kvalitetnu radnu snagu sa SSS jer niko nije lud da ostane ovdje i konobarise za par stotina € ako moze u EU za minimum dva, tri puta toliko.

Pa zadnjih par ljeta je Herceg Novi/Trebinje imao upravo taj problem. Dobrog konobara/sankera/koktel majstora je bilo skoro pa nemoguce naci jer je vecina radila na HR primorju (plata minimum x2.5 + smjestaj, pazi da nece raditi kod nas...).
    ti sto rade po hrvatskoj nisu patriote i rodoljubi...

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Page 281 of 1249 FirstFirst ... 181231271277278279280281282283284285291331381781 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)