View Poll Results: Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv koronavirusa?

Voters
198. You may not vote on this poll
  • Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna

55 27.78%
  • Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta

62 31.31%
  • Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje

50 25.25%
  • Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti

20 10.10%
  • Ne znam. Lomim se oko odluke

11 5.56%
Page 19 of 175 FirstFirst ... 91516171819202122232969119 ... LastLast
Results 451 to 475 of 4371

Thread: [COVID] Vakcine i tok pandemije [opšta diskusija]

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by suponik View Post
    Dosta mojih kolega nece da se vakcinise ovom vakcinom vec cekaju kinesku Sinofarm,
    živo me zanima zašto obzirom da se ruska vakcina smatra generalno boljom...mislim da ni njima nije do vakcinacije već im je to samo izgovor
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Kineska je jedina rađena tradicionalno, od mrtvog virusa valjda

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    220
    Thanked in
    134 Posts

Nece erakovic rusku iz drugih razloga, ovi svi doktori koje ja znam, se kunu u tu rusku, iskljucivo.

Thanks Thanks Given 
    3,009
    Thanks Thanks Received 
    3,644
    Thanked in
    1,650 Posts

Mom bratu je vlasnik firme sredio u bg da primi vakcinu, a danas se i revakcinisao i preporucili su mu kinesku...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Citam izjavu premijera da do juna planiraju vakcinaciju 35% stanovnistva? Sto tako sporo jbt zna li se? Za taj manje dana od toga srbija je vakcinisala milion ipo ljudi...
    35% mi premalo zvuci za 3 mjeseca... drugo veli 15% je prelezalo i racuna ih kao bezbjedne, smatram da je i to nidje veze jer imunitet moze 1 dan da traje...
    Aj dako neko digne frku oko toga pa to ubrzaju...
    Moze da zvuci premalo al' ako vakcinisemo i 35% ljudi na konju smo.

Nego da te pitam, na osnovu cega si dosao do zakljucka da vakcina "daje" jaci imunitet nego "legalno" prelezan virus? Ne shvatas da je individualno i jedno i drugo ili? Tacnije da preformulisem, ne shvatas da teoretski nije moguce da se u globalu stice bolji imunitet od vakcine nego od prelezanog virusa?

Quote Originally Posted by suponik View Post
    Dosta mojih kolega nece da se vakcinise ovom vakcinom vec cekaju kinesku Sinofarm, to su nam rekli cak i dvojica neurologa iz KC jedan je bio Dr Erakovic.
    Identicna stvar kod mojih poznanika i rodbine koji su u medicinskoj struci. Vecina ceka Sinofarm iz razloga sto smatraju da je jedina radjena starom, provjerenom metodom i detaljnije ispitana (mada je ovo skoro pa nebitno, posljedice na duge staze se jednostavno ne mogu znati).
    Last edited by beatnological; 12-03-21 at 20:11.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Ja bih prije uzeo i Fajzera i Sputnjika od kineza. Ali primicu koja god bude bila.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

https://barinfo.me/video-dr-kalinic-...pXJW-rX87mEnt0

Zna li ova žena da liječenje i imunizacija nisu isto
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    19,512
    Thanks Thanks Received 
    9,130
    Thanked in
    4,448 Posts

Možda generalizujem ali mislim da je u pitanju:
    Nema vakcina-DAJTE NAM VAKCINE (bilo koje)
    Stigla ruska-DAJTE NAM KINESKU
    Kad stigne kineska-HOĆEMO PFIZER...

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

9. The Following 4 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Pricam jucer sa kolegom iz Pekinga... Kaze mi da vecina ljudi vise ni ne nosi maske, sve prakticno normalno funkcionise vec par mjeseci (osim sto imaju posebne kontrole kada idu iz regije u regiju - naravno sve potpuno automatizovano sa mobilnim telefonom) i da su u Kini vakcinisali "famoznih" ~3% stanovnistva (toliko o inicijalnim planovima da do kraja jula vakcinisu 80%).

Mozda bude nekom interesantno, cisto da stavi stvari u perspektivu.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    900
    Thanked in
    375 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Je l ono odobrena AstraZeneca kod nas?

8 EU država obustavilo primjenu zbog pojave krvnog ugruška

https://balkans.aljazeera.net/news/w...e-astarazenace

tapatalk

Ova vakcina mi je čudna.

Novi sojevi virusa su se pojavili u UK, Brazilu i Južnoj Africi.
    U istim ovim zemljama su prije pojavljivanja novih sojeva rađena ispitivanja ove vakcine.
    Evo rad u Lancetu ....o ispitivanjima.
    Safety and efficacy of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine (AZD1222) against SARS-CoV-2: an interim analysis of four randomised controlled trials in Brazil, South Africa, and the UK - The Lancet

Baš čudna slučajnost.

Je li slučajnost?
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

12. The Following 5 Users Say Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Ova vakcina mi je čudna.

Novi sojevi virusa su se pojavili u UK, Brazilu i Južnoj Africi.
    U istim ovim zemljama su prije pojavljivanja novih sojeva rađena ispitivanja ove vakcine.
    Evo rad u Lancetu ....o ispitivanjima.
    Safety and efficacy of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine (AZD1222) against SARS-CoV-2: an interim analysis of four randomised controlled trials in Brazil, South Africa, and the UK - The Lancet

Baš čudna slučajnost.

Je li slučajnost?
    Nemoj da postavljas logicna pitanja ovdje, odmah ces biti tagovan kao "teoreticar zavjere".

Cisto sumnjam da je i slucajnost bas to sto u mnogim zemalja dobar dio zdravstvenih radnika insistira samo na CHINA vakcini (koja EU nece vjerovatno nikada ni dobiti).

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,774 Posts

Evropska komesarka: Digitalni „kovid pasoši” samo za vakcine odobrene u EU

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/23144/

Dakle za sve ostale putnike PCR test

tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,774 Posts

Kakva naslovnica za državu s najviše ugovorenih AZ doza

tapatalk

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Evropska komesarka: Digitalni „kovid pasoši” samo za vakcine odobrene u EU

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/23144/

Dakle za sve ostale putnike PCR test

tapatalk
    Sumnjam da će biti tako, jer bi se time ugrozila temeljna vrijednost EU, a to je slobodan protok ljudi. Podsjećam da se građani Mađarske već vakcinišu vakcinama Sputnik V i Sinopharm, Slovaci sa Sputnik V, a Česi i Poljavi su u pregovorima sa Kinom.

Takođe, u San Marinu se vakcinacija vrši Sputnikom, a između te države i Italije nema granica.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    2,162
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Znate li da je novih 30.000 kineskih vakcina stiglo bez sertifikata, ceka se iz Torlaka.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Zna li se koja je muka sa odzivom? Loša organizacija ili ljudi jednostavno neće? Ovim tempom ni poslije ljeta se neće završit
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    27,483
    Thanks Thanks Received 
    8,711
    Thanked in
    4,309 Posts

Ja gledam juče na instagramu odgovore na pitanje jednog od "influensera" gdje velika većina neće da se vakciniše. I bilo je među njima i nekoliko medicinski radnika. Odgovorilo je možda nekih 50 ljudi, a od toga je sigurno 40 bilo protiv.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ljudi neće da se vakcinišu između ostalog i zbog tih influensera i sličnih seratora

Thanks Thanks Given 
    27,483
    Thanks Thanks Received 
    8,711
    Thanked in
    4,309 Posts

Ovaj je za vakcinaciju. Tako da to nije razlog što se konkretno njegove ankete tiče.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    46 Posts

Zlo je vrijeme doslo kada formiramo stav o zdravlju po onome sto kaze pepa prase, o ulaganju u kriptovalute po tvitu f. profitera, a o tome za koga cemo glasati po liveu covjeka koji se bori za Njegosevu CG a ne zna najpoznatiji citat istog tog Njegosa.

da li su zbog toga krivi ti influenseri? ne, oni imaju debeo interes za to sto rade. jedini ko je kriv je blesavi narod kod kojeg to prolazi.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa baš zbog toga što taj "influenser" jeste za vakcinaciju, jer većini ljudi je to odbojno

Thanks Thanks Given 
    27,483
    Thanks Thanks Received 
    8,711
    Thanked in
    4,309 Posts

Ne znam kako si došao do toga da je neko formirao stav. Govorio sam o anketi.

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,774 Posts

U svjetlu saznanja da vakcina nema moć da zaustavi transmisiju niti da zaštiti od infekcije (osim što navodno može sprječiti teže oblike bolesti i eventualno smrt uzrokovanu virusom), a primanjem iste se izlažeš nepoznatim rizicima (koji na kraju opet mogu dovesti do smrti), zaista postaje smješno to vaše iščuđavanje.

Ko želi da primi, nek primi. Ko ne želi - njegovo je pravo. Obrni okreni, sva ona mantra o štitićenju drugih je konačno pala u vodu.

tapatalk

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Meni je postalo najsmjesnije iscudjavanje zdravstvenim radnicima koji ili ne zele da prime odredjenu vrstu vakcine, ili ne zele da prime uopste (ovo nije slucaj samo kod nas btw!). Znaci sad su i oni svi teoreticari zavjere/antivaxeri?

Ja sam bio stava da bih primio vakcinu odmah (al' nikad Pfizer/Moderna) jer stitim druge a i sebe. Nuspajave su nesto sto sam bio spreman preuziti na sebe radi dobrobiti svih ali sada kada se vec zna da vakcina apsolutno ne sprecava dalje sirenje niti pruza imunost, koja je poenta?
    Zasto da se izlazem riziku (ma koliko god bio minimalan na krace staze) kada ionako mogu da prenesem dalje virus iako sam vakcinisan? Ko ima predispozicije i komorbiditete neka primi vakcinu ako vec sluze samo tome da ublaze simptome i to je to.

Ne znam zasto uopste zovemo vise ovo "vakcinom", treba je preimenovati u "ublazivac tezine bolesti" ili nesto tako.

27. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    163
    Thanked in
    113 Posts

https://www.vijesti.me/svijet/evropa...je-astrazeneka

Slažem se da je teško razumjeti silno iščuđavanje i nerazumijevanje prema onima koji imaju određenu dozu rezerve prema vakcinama. Pa evo, ovaj članak sam po sebi je dovoljan za rezervu.

Kaže da je već 7 zemalja suspendovalo upotrebu ove vakcine zbog neželjenih reakcija, a kompanija koja ih proizvodi i sada tvrdi da nema neželjenih reakcija. Znači, sigurni smo da neko ne govori istinu, a postoji osnovana sumnja da to radi onaj ko želi da vas vakciniše. I sada neka mi neko kaže da nije logično imati neku dozu skepse, rezerve, nepovjerenja... Ili i pored ovoga vjerujete svemu što nam se servira?

Da li je istina da bi nekoga ko je prije mjesec dana rekao nešto protiv ove vakcine svi vi koji nemate nikakvih sumnji označili kao zaostalog, teoretičara zavjere i onako mu se malo posprdavali sa visine? Jeste.

Da li vam neku malu dozu rezerve stvara to što živimo apsolutnu cenzuru, jer sve što se kosi za zvaničnim stavovima WHO o vakcinama se automatski briše?

https://www.bbc.com/news/technology-56372184

"YouTube has removed more than 30,000 misleading Covid-19 vaccination videos in the past five months, it said.

A YouTube spokeswoman said the videos contradicted vaccine information from the World Health Organization (WHO) or health authorities such as the NHS."

Da li WHO ima kredibilitet da uradi ovako nešto, obzirom da (evo samo jedna stvar) je na početku tvrdila da je virus prešao sa šišmiša na čovjeka (opet su sa visine i podsmijehom gledani oni koji nisu baš vjerovali u to), a sad ipak ni sama nije sigurna u tu priču?

I šta da radimo da svima onima koji su primili Astrazeneca vakcinu, za koju se evo dokazuje da ipak nije bezbjedna? Da li još uvijek važi narativ - sve vakcine su bezbjedne, nije bitno koju primate?

Mnogo pitanja, a tek treba da vidimo šta sa potencijalnim posljedicama vakcine u srednjem i dugom roku, obzirom da imamo potpuno novu tehnologiju vakcina, koja godinama nije uspijevala da se probije zbog nuspojava. Tehnologiju koja obećava pravu revoluciju u liječenju svih bolesti, koja ne poznaje granice... I baš sad smo uspjeli da je razvijemo, baš sad kad imamo ambiciju da vakcinišemo milijarde tom novom tehnologijom.

Dodatak:
    Ako malo odemo u godine prije pandemije, pročitamo neke članke o kompaniji Moderna, vidjećemo da ona i nije bila najljepše mjesto za rad, da su je u par navrata pa skoro svi zaposleni napustili, da su skupili ogromne količine novca za ulaganje u tehnologiju koja nije obećavala...

https://www.statnews.com/2017/01/10/...-trouble-mrna/

“It’s all vaccines right now, and vaccines are a loss-leader,” said one former Moderna manager. “Moderna right now is a multibillion-dollar vaccines company, and I don’t see how that holds up.”

Ipak su sve usmjerili na vakcine, od kojih je jedna bila "tajna".

"His (ceo) presentation instead focused on four vaccines that the company is moving through the first phase of clinical trials: two target strains of influenza, a third is for Zika virus, and the fourth remains a secret. Bancel clicked through graphs of data from animal studies before hurrying on to tout Moderna’s balance sheet and discuss the company’s cancer vaccines, slated for clinical testing later this year."

Zaposleni:
    “[The technology] would have to be a miraculous, Hail Mary sort of save for them to get to where they need to be on their timelines,” one former employee said. “Either [Bancel] is extremely confident that it’s going to work, or he’s getting kind of jittery that with a lack of progress he needs to put something out there.”

CEO:
    “I’m sure that five years from now we’ll look at 2017 as the inflection point that Moderna went for a liftoff,” he said at Monday’s presentation. “We have a chance to transform medicine, and we won’t quit until we are done and we have impacted patients.”

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
    Last edited by Rada; 14-03-21 at 17:41.

29. The Following 2 Users Say Thank You to Rada For This Useful Post:

Page 19 of 175 FirstFirst ... 91516171819202122232969119 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)