Page 274 of 1249 FirstFirst ... 174224264270271272273274275276277278284324374774 ... LastLast
Results 6,826 to 6,850 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Zamjena teza?

Rad vlade se sastoji iz bar 5-6 prioritetnih oblasti. U kontroli pandemije nisu bolji od DPS, u ostalima jesu i to svjetlosnim godinama.

Ako ti je ocjena 1 ili 2 iz svih predmeta, a drug iz klupe ima jednu dvojku i ostalo četvorke, jasno je ko je od vas bolji đak.
    Zamjena teza je kad ja pričam o poštovanju i sprovođenju mjera, a ti odgovaraš o vakcinama.

Zamjena teza je kad ja kažem da se vlada na tu temu ne može odbranit, jer mjere nikad poštovali nisu, niti ih od kako su na vlast sprovode, a ti odgovaraš kako vladu nema potrebe branit, i kako je sto puta bolja od bivše.

Zamjena teza je kad ja pričam o tome kako oćete da pravite poentu na temi đe je pretanko, pa ne može, a ti o osnovnoj školi đe đaci dokazuju superiornost apostolsku.

I, na kraju, zamjena teza je kad ti kažem da si to uradio, i đe, i kako, a ti opet
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

2. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ah da, bice da si se potrudio da pricas o drugim temama. Zaboravih, prastaj.
    Bice da si o ekonomiji pricao, nego nisam dobro procitao
    Praštam, ja sam demokrata

I da ne spinujem, zbilja bih ti što odgovorio na temu, no je ne umijem nać
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Zamjena teza je kad ja pričam o poštovanju i sprovođenju mjera, a ti odgovaraš o vakcinama...
    Ali ti ni o čemu drugo nećeš ni da pričaš Riječi te jedne nisam vidio da napišeš o otkrivanju ilegalnog prisluškivanja od strane ANB. Šta će samo naši NATO partneri reći kad čuju šta su njihovi zapadno-lojalni, istočno-mrzeći, profesionalni i provjereni kadrovi radili ispod žita? Ovo je najveća bruka otkako su onog ćutuka Jokovića uhvatili da prisluškuje američke diplomate.

Tema je vlada, a vlada nisu samo vakcine i pandemija. Da, tu su negdje po učinku u toj oblasti sa DPS. U ostalim oblastima su daleko bolji. To što ti nećeš o ostalim oblastima da pričaš ne znači da ja skrećem sa teme nego da ti druge teme izbjegavaš.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    Vladi ne, ali DFu odgovara. eno im aktivisti sinoć po fbu cirkus pravili kako ne mogu neki doći da glasaju u nedelju u NK jer nemaju potrebne dozvole i da je to maslo Dritana jer radi protiv njih. pa kad Ministarstvo promijeni odluku danas, sve odlično
    Ta priča aktivista je prdnjava, jer niko valjda normalan nije pomislio da neće u neđelju ljudi moć poć do NK sa ličnom da glasaju na izbore.

Zamisli da city kvart ne ode do Berana na lokalne.... e pa nema ništa manje ni Nikšićana u višegodišnjem privremenom boravku u PG.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Na temu koja valjda sve zanima.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...icke-kompanije

Ova imena jesu li makar ok?

Ono DPS/SDP odbori direktora su postavili standarde visoke sa defektolozima u penziji, istoričarima i sl. Mislim da je bio gaf u Luku Bar kad se ispostavilo da lik ima srednju školu i da su ga izglasali, pa tek onda neko provalio u novine i lik podnio ostavku.

Last edited by kimmi; 12-03-21 at 01:31.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Milojko Spajić

"Privremeno finansiranje je zakonita mogućnost, a i redovan mehanizam u tržišnim demokratijama, ali pošto je takva vrsta sistema tek odskora u Crnoj Gori – određeni dio političara koji vrijedno istražuju i uče o obveznicama, privremenom finansiranju, programskom budžetu i drugim dijelovima azbuke javnih finansija, javno nas redovno izvještavaju o svom napretku u savladavanju gradiva"

Intervju NINu, prenio CDM začudo...

https://m.cdm.me/ekonomija/spajic-st...-a-ne-gradani/

Last edited by kimmi; 12-03-21 at 03:28.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ne moramo mi napolje da idemo, mozemo to i kod kuce
    Upravo tako. Ono sto je dozvoljeno jednima, dozvoljeno je i drugima. Mada bi cijela prica morala biti potpuno obrnuta: nikom nije dozvoljeno ignorirati i nepostovati zdravstveno-sanitarne mjere ... ama bas nikom ... neovisno o narodnosti ili vjeroispovijesti ili fotelji!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ups, izgleda da editiranje mi nije uspjelo
    Last edited by A+A; 12-03-21 at 05:58.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Evo ja prvi kao bosniak, oštro osuđujem ovo i smatram pogubnim po zdravlje građana. Ovo je nedopustivo. Premda sam agnostik, background mi je muslimanski ali opet ponavljam, osuđujem i nedopustivo je ovakve stvari u sred katastrofalne pandemije. Strašno neodgovorno pravit ovakvu dženazu... i nema u mojoj osudi nikakvo ALI VLADA TO RADI... pustite Vladu, zalutala je. Pogibe narod... prije neki dan 18 mrtvih, halo, ovo je Bergamo.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo drugog pokusaja

Rad vlade se sastoji iz bar 5-6 prioritetnih oblasti. U kontroli pandemije nisu bolji od DPS, u ostalima jesu i to svjetlosnim godinama.
    Sto se mene tice, ne buduci da sam ekonomist, uvijek pazljivo citam poruke kolege @Gagarin u kojima on analizira rad ministara odgovornih za funkcioniranje financijskog i gospodarskog sustava. Njegove vecinom pozitivne ocjene izgledaju dosta ubjedlivo za laika kao sto sam ja.

Takodjer mi se svidja odluka Vlade da se prekine postupak odobravanja za buduce nove MHE i da se sprovede istraga povodom do sad zakljucenih ugovora.
    Mada bih zelio vidjeti vise aktivnosti u oblasti borbe za ekologiju i zastitu zivotne sredine.

Buduci da sam jezikoslovac, rekao bih da rat koji Ministarstvo x4 vodi protiv FCJK-a ostavlja dosta neprijatni utisak.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Evo ja prvi kao bosniak, oštro osuđujem ovo i smatram pogubnim po zdravlje građana. Ovo je nedopustivo. Premda sam agnostik, background mi je muslimanski ali opet ponavljam, osuđujem i nedopustivo je ovakve stvari u sred katastrofalne pandemije. Strašno neodgovorno pravit ovakvu dženazu... i nema u mojoj osudi nikakvo ALI VLADA TO RADI... pustite Vladu, zalutala je. Pogibe narod... prije neki dan 18 mrtvih, halo, ovo je Bergamo.
    Zasto osudjivati. Nema potrebe. Poslije raznih sahrana, odlazaka u trebinje, auto litija i auto obilazaka gradova, protesta i mahanja crvenim i sarenim zastavama.... Zasto reci bilo sta?
    Pisemo statuse na twitteru kako mjere ne valjaju ili valjaju dok sjedimo u autu za tuzi da pijemo kafu.
    Hocemo li na sahranu u trebinje/dzenazu u rozaje? Evo samo da ostavim protivnickoj strani zajedljivi komentar na socijalnim mrezama, pa idemo

Thanks Thanks Given 
    476
    Thanks Thanks Received 
    1,915
    Thanked in
    807 Posts

Zasto osudjivati. Nema potrebe. Poslije raznih sahrana, odlazaka u trebinje, auto litija i auto obilazaka gradova, protesta i mahanja crvenim i sarenim zastavama.... Zasto reci bilo sta?
    Pisemo statuse na twitteru kako mjere ne valjaju ili valjaju dok sjedimo u autu za tuzi da pijemo kafu.
    Hocemo li na sahranu u trebinje/dzenazu u rozaje? Evo samo da ostavim protivnickoj strani zajedljivi komentar na socijalnim mrezama, pa idemo
    Potpis i pečat.
    Sve si rekao onako kako jeste. Ja kao vjernik gledam na ovo kao i na sve ostalo, nema tu osudjivanja jedne ili druge strane. Kad vec nismo svi jednaki onda mi je drago sto se ovakve stvari desavaju, jer trebaju.

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Momci, model ponašanja u svakoj organizaciji se spušta odozgo na dolje. U porodici djecu vaspitavaš primjerom. U kompaniji se korporativna kulutura spušta od top menadžmenta prema dolje. U državi od upravljačkog aparata prema dolje. Tako npr ako bih ja pušio treba bi da zapalim cigar i onda djetetu objašnjavam kako ne valja da puši? Ako imaš lopine u vrhu vlasti, klepanje postane društveno prihvatljivo i gomila ljudi gleda da se ugradi, ovako ili onako. Isto tako, idiotskim ponašanjem Krivokapića vlast gubi kredibilitet da sprovede bilo kakve mjere. Tu je poenta. Ako se premijer onako ponaša u Trebinje, ili par dana prije Trebinja u Podgorica na Hram, a bez ikakvih posledica, onda državni aparat nema legitmitet da kaže bilo što u vezi dženaze u Rožaje.
    A na kraju će ga narod platit.
    Ako vlada zahvaljujući premijeru proklizava na ovakvim budalaštinama po sahrana, sa kasnijim izgovorima koji su zamjena teza za level "prvi osnovne možda proguta", kako istoj vjerovati za nešto ozbiljnije? Shvataju li ti likovi koliko se time gubi legitmitet? Krivokapić rotira savjetnike, ne traju mu kvartal. Brže no Tramp troši ljude. Ispali ljude, deset minuta prije pressa saznaju da neće biti ministri. Sa ovakvim ne bi sarađivao bez nekih bankarskih garancija. Ne sprdam se... Toliko mu na riječ vjerujem. Sa takvim ponašanjem nije ni čudo što se niko od "nezavisnih eksperata" previše ne zalijeće da uđe u vladu.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Model ponasanja ima smisla dje je sva firma udruzena za isti cilj. Vidis mi smo vise kao drzavno preduzece u komunizmu. Bazirano na licnim preferencijama i stavovima.
    Od samog starta imas otpor sa #nijemojavlada i #medojesveu pravu. Pricati o korporativnoj strukturi nedje dje se kralo kako ko stigne, pa dodje novi menadzment, koji polovina smatra za neprijatelja, je u najmanju ruku smijesno. U korporativnom svijetu se tockovi koji koce pozdrave i zahvali na saradnji.
    Dok se u drzavnoj firmi poziva na socijalisticki ugovor o radu.
    Malo lutas od jedne do druge strane.
    Imamo savrsenu oluju upitnog menadzmenta i nesposobnih radnika. Veseli prikaz socijalizma u CG sa pocetka 80tih godina

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Pa rekoh @Gagarin, da na polju kontrole pandemije nisu bolji nego što je DPS vlada bila. Na sreću, to nije jedini aspekt rada vlade. Na drugim poljima, profesionalnist ministara, antikorupcija, otkrivanje ilegalnog prisluškivanja, čišćenje policije i ANB, ekonomija... daleko su bolji.

Po pričanju nekolicine, ispada da ne postoji drugi zadatak vlade osim borbe protiv pandemije. Na sreću nije tako.

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Slažem se sa Hell-om, dosta stvari ide od dna ka vrhu, što bi reka pokojni Stefan Mitrov, dobri su nas i oni dopanuli kakvi smo mi.

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Pa rekoh @Gagarin, da na polju kontrole pandemije nisu bolji nego što je DPS vlada bila. Na sreću, to nije jedini aspekt rada vlade. Na drugim poljima, profesionalnist ministara, antikorupcija, otkrivanje ilegalnog prisluškivanja, čišćenje policije i ANB, ekonomija... daleko su bolji.

Po pričanju nekolicine, ispada da ne postoji drugi zadatak vlade osim borbe protiv pandemije. Na sreću nije tako.
    Kad me već pomenu. Uvijek je pitanje pondera. Dok ljudi umiru u dnevno dvocifrenom broju od zarazne bolesti, tempom kojim su se generisale crnogorske žrtve u svjetskim ratovima, cijenim da je zadatak vlasti da 90% bude fokusirana na pandemiju. I eventualno provozati mjere da ne bude bankrota. 1000+ ljudi umire na nivou države za godinu. Važne su i druge stvari, ali ako ovdje kiksaš, sve drugo baci u vodu. Cifre govore da su lošiji od prethodnika.

Model ponasanja ima smisla dje je sva firma udruzena za isti cilj. Vidis mi smo vise kao drzavno preduzece u komunizmu. Bazirano na licnim preferencijama i stavovima.
    Od samog starta imas otpor sa #nijemojavlada i #medojesveu pravu. Pricati o korporativnoj strukturi nedje dje se kralo kako ko stigne, pa dodje novi menadzment, koji polovina smatra za neprijatelja, je u najmanju ruku smijesno. U korporativnom svijetu se tockovi koji koce pozdrave i zahvali na saradnji.
    Dok se u drzavnoj firmi poziva na socijalisticki ugovor o radu.
    Malo lutas od jedne do druge strane.
    Imamo savrsenu oluju upitnog menadzmenta i nesposobnih radnika. Veseli prikaz socijalizma u CG sa pocetka 80tih godina
    U veselom prikazu socijalizma sa početka 80-tih nije bilo društveno prihvatljivo "prisvajati tuđe" na bilo koji način, za razliku od današnjeg "snalaženja". Ovo iz razloga što društvena, a prvo politička elita nije klepala, no su ih prozivali "mladi, lijepi i pametni" za jagnje koje je ispečeno na Durmitor. Naravno, to nije imalo veze sa jagnjetom, što se pokazalo 90-tih koji je bio cilj.

Naravno, da imaš polovinu koja je protiv, zamisli postoji opozicija. Nisu svi zaljubljeni u vladu. Ili da se ista ukine kad su na vlasti oni koji se meni sviđaju? Šalu na stranu, niko ne može očekivati da će imati 100% političke i društvene podrške. I u nekim vanrednim momentima, kao što je ova boleština, davanjem sopstvenog primjera utičeš da se formira neka vrsta jedinstva na tom polju. A to nije ljubljenjem krstača dva dana nakon izvinjenja.
    Last edited by Gagarin; 12-03-21 at 10:03.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Kad me već pomenu. Uvijek je pitanje pondera. Dok ljudi umiru u dnevno dvocifrenom broju od zarazne bolesti, tempom kojim su se generisale crnogorske žrtve u svjetskim ratovima, cijenim da je zadatak vlasti da 90% bude fokusirana na pandemiju. I eventualno provozati mjere da ne bude bankrota. 1000+ ljudi umire na nivou države za godinu. Važne su i druge stvari, ali ako ovdje kiksaš, sve drugo baci u vodu. Cifre govore da su lošiji od prethodnika. ..
    Ne slazem se da su gori od prethodnika, rast broja zarazenih i umirucih je globalni trend. Tvrdio bih cak da su ovi bolji od DPS vlade, ali eto neka bude da su isti.

Sto se tice tvog komentara da ne mogu ocekivati 100% podrske to je jedna stvar, a namjerno sabotiranje na svakom koraku i taktika ostavljanja iza sebe sprzene zemlje je nesto sasvim drugo. Samo cinjenica da je namjerno troseno sve do zadnjeg eura iz budzeta da nista ne ostane za novu vladu ne spada ni u kakvu zamislivu demokratsku praksu.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@Gagarin bice da je izraz "pola zecu pola preduzecu" ostao kao interna sala iz kafane sa oboda Golubovaca.
    Sto se mjera tice, vec sam rekao. Slavimo i komitamo jos od 30.avgusta.
    Evo je Vukovic napravio NKT. Evo vidjecemo kako ce se kretati broj zarazenih u PG

Thanks Thanks Given 
    1,228
    Thanks Thanks Received 
    1,663
    Thanked in
    900 Posts

COVID je globalni problem i malo koja država se dobro nosi sa istim bez jake ekonomske osnove. Mi pored očajne ekonomije nemamo ni potreban mentalitet naroda. A vjerovatno je i sve to malo povezano.

Za opoziciju je kao kec na deset, koriste COVID za političke manipulacije.

Thanks Thanks Given 
    2,098
    Thanks Thanks Received 
    3,726
    Thanked in
    1,566 Posts

@Gagarin bice da je izraz "pola zecu pola preduzecu" ostao kao interna sala iz kafane sa oboda Golubovaca.
    Sto se mjera tice, vec sam rekao. Slavimo i komitamo jos od 30.avgusta.
    Evo je Vukovic napravio NKT. Evo vidjecemo kako ce se kretati broj zarazenih u PG
    znaci nkt podgorickom da odma gledamo rezultate a ove da ne diramo prve 100dana tj prosli nkt je kriv i hrapovic.
    f6

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Momci, model ponašanja u svakoj organizaciji se spušta odozgo na dolje. .......... Tako npr ako bih ja pušio treba bi da zapalim cigar i onda djetetu objašnjavam kako ne valja da puši? ...idiotskim ponašanjem Krivokapića vlast gubi kredibilitet da sprovede bilo kakve mjere. Tu je poenta. Ako se premijer onako ponaša u Trebinje, ili par dana prije Trebinja u Podgorica na Hram, a bez ikakvih posledica, onda državni aparat nema legitmitet da kaže bilo što u vezi dženaze u Rožaje.
    ............
    Ako vlada zahvaljujući premijeru proklizava na ovakvim budalaštinama po sahrana, sa kasnijim izgovorima koji su zamjena teza za level "prvi osnovne možda proguta", kako istoj vjerovati za nešto ozbiljnije?
    Ono pravdanje sopstvenog ponasanja u Trebinju pokazuje sto, u stvari, ZK misli o "najvecem bogatstvu Crne Gore" - человек IQ86>

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    znaci nkt podgorickom da odma gledamo rezultate a ove da ne diramo prve 100dana tj prosli nkt je kriv i hrapovic.
    Pravo da ti kazem, moze on i 1000 dana, rezultati ce vjerovatno biti isti. Iskreno se nadam da ce pritisnuti inspekcijama koje kontrolise, ali ajde, ne nadam se da ce pomoci.
    A za to 100 dana, nije bas da se prekjuce culo doktor smrt i doktor mengele.
    Mislim da sam sredinom januara cuo prvi put, kada je skocilo poslije povratka oko 600 zarazenih sa proslave u hotelima u sarajevu.
    Od jednog takvog strucnjaka koji pljuje kako se vodi borba, a otisao je da slavi novu sa porodicom u sarajevu, sam i ja zakacio

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    913 Posts

Meni su danas na poslu banuli prvi put od kad je korone da kontrolisu nose li se maske, imamo li antiseptika i kako poslujemo sa strankama tako da gospodo koja radite u Podgorici nemojte se opuštati na radnim mjestima.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

27. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Page 274 of 1249 FirstFirst ... 174224264270271272273274275276277278284324374774 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)